×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Ало Банов” като „Ало Ваньо” – престъпление нямало, БСП ще обжалва


„Ало Банов” като „Ало Ваньо” – престъпление нямало, БСП ще обжалва
В аферата „Ало Ваньо” министър-председателят нареди на шефа на митниците да бъде спряна проверка, припомни Елена Йончева
12 Април 2019, Петък, 15:27 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Елена Йончева и Георги Свиленски не вярват на прокуратурата

Специализираната прокуратура отказа да образува досъдебно производство по сигналите срещу министъра на културата Боил Банов поради липса на данни за извършено престъпление, информираха от държавното обвинение.

Припомняме, че казусът касае строителни дейности, свързани с комплекса „Антична Сердика” в центъра на София.

Преписи от постановлението на прокуратурата са изпратени на лицата, подали сигналите - Политическа партия „Българска социалистическа партия“, представлявана от Председателя на Националния съвет Корнелия Нинова, на народния представител Елена Йончева и на Григор Здравков.

Поради засиления обществен интерес, с разрешение на наблюдаващия прокурор и след заличаване на личните данни, пресцентърът на Специализираната прокуратура публикува пълния текст на постановлението от 11 април 2019 г., информира още държавното обвинение.

На пресконференция от БСП изразиха съмненията си към работата на прокуратурата.

Според Георги Свиленски, от държавното обвинение са наблегнали на това, че аудиозаписът с гласа на Боил Банов бил презаписан, вместо да разследват по същество дали той е извършил престъпление.

Елена Йончева от своя страна каза: „Аудиозаписът, който ние предоставихме, категорично показва, че г-н Банов е наредил да бъдат подправени документи с цел да се спести на една фирма поне 700 000 лева. Документите, които ние предоставихме на прокуратурата и на OLAF, доказват, че това, което е наредил г-н Банов, се е случило. Очевидно е, че подготвят съдбата на „Ало Банов съм” да е същата, каквато бе съдбата на „Ало Ваньо съм”. В аферата „Ало Ваньо” вие си спомняте министър-председателят нареди да бъде спряна проверка на шефа на митниците.

Разследващият прокурор, който трябваше да разследва „Ало Ваньо съм”, оглави антикорупционния орган КПКОНПИ”, обяви Йончева, визирайки Пламен Георгиев. Той бил награден за това, че не разследвал премиера.

„И ние очакваме по същия начин последната афера „апартаментгейт” да бъде потулена и да не се потърси съдебна отговорност”, каза още Елена Йончева.

БСП ще обжалва постановлението на Спецпрокуратурата, с което се отказва образуването на досъдебно производство срещу Боил Банов.

Йончева обясни, че другата седмица ще представят нови доказателства, свързани с документи, получени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Тя изрази надежда, че истината ще излезе наяве и по линия на OLAF.


В категории: Политика


Флагман.БГ Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда 21/05/2024, Вторник 11:32 0
7
Коментара по темата
7.
хаха
13.04.2019 06:57:29
0
1
Йончева направо се изгаври с комунягите от ГРОБ :)
6.
никодим
13.04.2019 00:04:47
5
2
Бахти и кучката.Тази ще ни представлява в Европа,а пък останалите се напъват да ни управляват.Болни мозъци.Добре,че българският народ е мъдар-не настъпва по два пъти мотиката.
5.
Marinero
12.04.2019 23:21:42
0
3
Пешев, Герберунгел дървен. 10 години на власт е гербериата . Защо не сте осъдили нито един от предишните престъпници? Вие сте същите престъпници като тях.
4.
пешев
12.04.2019 19:22:15
9
1
ИСКА ИМ СЕ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ДА ИМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ЩЕЛИ ДА ОБЖАЛВАТ.СЕГА ЩЕ ВИДИМ МИЛИОНЧЕВА И ОСТАНАЛИТЕ КРАДЦИ ОТ БСП КАК ЩЕ СЕ ОПРАВДАВАТ,КАТО ОТКРИЯТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИМ
3.
Николай
12.04.2019 18:13:12
1
7
А по темата ало Ваньо там беше намесен президента Първанов, обаче това много удобно се премълчава. Пък те взеха, че умряха и двамата Ваньо Танов и Мишо Бирата.
2.
Николай
12.04.2019 18:10:26
8
2
Много удобно Елена Йончева изгубила диска с автентичния запис и останала само флашката с манипулираните разговори. Това какво означава? Нека всеки който има глава сам да си отговори.
1.
Читател
12.04.2019 16:13:50
1
13
Антон Тодоров не случайно написа книгата ГЕРБерастката шайка...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
„СОЛиСиМи“ даде сцена на талантливи млади музиканти в Бургас „СОЛиСиМи“ даде сцена на талантливи млади музиканти в Бургас Трите вечери предложиха незабравима емоция на участниците и публиката Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата 70-годишни ще работят като лайфгардове  Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Златното правило е, че размерът на задълженията към кредитни институции не трябва да надвишава 30-40% от нетния доход, припомни Десислава Николова Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Южното Черноморие, освен богато културно-историческо наследство, притежава и изключително красива природа – едни от най-красивите плажове Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Той е затворник, сега е върнат в килията и го чакат нови обвинения „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз Третото издание на големия младежки бургаски куиз „Битката на мозъците“ ще се проведе на 27 май в Международен конгресен център – Бургас ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден Могат да бъдат анкетирани само вече гласували избиратели Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Ето я рецептата НАП тръгна по петите на производителите на череши НАП тръгна по петите на производителите на череши Те трябва да декларират реколтата си Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Заради проблеми с разпечатване на ПДФ файлова пък всички зрелостници ще получат като бонус 4 точки на изпита по български език 
Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори