×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Приеха бюджета на Несебър, ето за какво ще бъдат разходвани 75 млн. лева


Приеха бюджета на Несебър, ето за какво ще бъдат разходвани 75 млн. лева
Кметът Николай Димитров и председателят на Общинския съвет Румен Кулев(вляво) участваха в дебатите преди гласуването на бюджета
31 Януари 2019, Четвъртък, 16:25 ч.
Автор: Моника ИЛИЕВА

Капиталовата програма за 2019 г.  е в размер на 22 554 000 лв.

 

Общинските съветници приеха бюджета на Община Несебър за 2019 година. Тенденцията да е социално ориентиран се запазва. В дневния ред на януарската сесия на местния парламент бяха включени 35 точки.

Бюджетът за настоящата година е в размер 75 310 000 лв., в т.ч. преходен остатък от 2018 г. от  6 000 000 лв. Чрез неговите инструменти местната власт се стреми да осигури нормалното функциониране на всички обществени структури.

Общината ще продължи да осъществява своята приоритетна социална политика, която намира изражение в:

 - образованието, чието държавното финансиране е  9 920 000 лв., местни и дофинансиране – 3 700 000лв.

- социалните дейности, включващи Домашен социален патронаж, Център за социална рехабилитация и интеграция, Център за обществена подкрепа и Обществена трапезария с държавно финансиране в размер на 96 000 лв., а  дофинансирането от местния бюджет е 1 183 000 лв.
 

Помощите, отпускани за новородено дете запазват размера си - 2000 лв. Заделените средства за жителите на общината, нуждаещи се от хемодиализа са 60 000 лв. Запазват се  намаленията за учащи и пенсионери за ползването на общински транспорт, като  Общината  отделя до 100 000 лв. по това перо. Предвидените средства за помощи за новородени деца и програма „Инвитро”, както и помощи, отпускани с одобрението на Общински съвет, са в размер на 890 000лв.


Община Несебър е сред малкото, които подпомагат със значителни средства  дейността на читалищата на своята територия. Държавната издръжка за читалищна дейност е 193 000 лв., а общинското дофинансиране е в размер на 360 000 лв. За пенсионерските клубове се предвиждат 93 000 лв.  950 000  лв. ще бъдат отпуснати на спортните клубове. Планираните средства за общинската полиция, командированите полицаи и пожарникари, са в  рамките на 800 000 лв. Средствата за подпомагане на църкви и сдружения с нестопанска цел са 208 000 лв.

Капиталовата програма за 2019 г.  е в размер на 22 554 000 лв.

Строителната програма за нови и преходни обекти възлиза на  17 940 000   лв., а програмата за проектиране е в размер на 1 421 000 лв. Допълнителни капиталови разходи се предвиждат за офис техника, стопански инвентар и закупуване на техника, необходима за работата на БКСО – Несебър. Те са в размер на 3 187 000 лв.

Сред преходните обекти с приоритетно значение тази година са улиците  „Хан Крум“ и „Христо Ботев“, където завършването на строително- ремонтните дейности трябва да приключи в срок. Очаква се началото на дейностите по реконструкция на кръговото кръстовище Несебър - Слънчев бряг.

Приоритетна е  и  сградата със смесена собственост – Пощата, в центъра на новия Несебър. През тази година трябва да бъдат завършени  строителните обекти: Обществен селищен парк  с открити спортни обекти  в кв. „Черно море“, трибуна „Запад“ в съществуващ спортен комплекс в Обзор, Северен околовръстен път при с. Равда.

Средства се предвиждат и за довършителни дейности в Центъра за култура и образование „Артиум“.

Ще продължи строителството на спортно-рекреативния парк и прилежащото му футболното игрище на територията на гр. Св. Влас и Дома за стари хора в с. Кошарица.

През тази година ще започне изграждане на подземен паркинг в кв. 51 по плана на новия Несебър. Заделени са средства за изграждане на многофункционални сгради с пенсионерски клубове в селата Оризаре, Тънково и Баня.

Средства за проектиране се насочват към няколко обекта паметници на културата. Предвижда изработване на планове за консервация и реставрация на църквите "Христос Пантократор" и „Св. Св. Архангели Михаил и Гавраил“, както и на  Каменна мелница в североизточната част на полуострова и Каменна мелница на провлака.

 

 

 

 


В категории: Несебър


Флагман.БГ Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите 21/05/2024, Вторник 07:13 1
Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 2
Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
1
Коментара по темата
1.
пачиму
31.01.2019 19:14:39
1
11
По безличен общински съвет в историята Несебър не помни,какви нови и тежки задължения и отговорности има Кмета,че му се гласува заплата от 4200лв.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
„Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз Третото издание на големия младежки бургаски куиз „Битката на мозъците“ ще се проведе на 27 май в Международен конгресен център – Бургас ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден Могат да бъдат анкетирани само вече гласували избиратели Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Ето я рецептата НАП тръгна по петите на производителите на череши НАП тръгна по петите на производителите на череши Те трябва да декларират реколтата си Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Заради проблеми с разпечатване на ПДФ файлова пък всички зрелостници ще получат като бонус 4 точки на изпита по български език  Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Началникът на сигурност БДЖ Тодор Тодоров разкри, че нападателят, който крещи, че е с жълта книжка, е рецидивист  Ще пуснат ли тъщата на убития Пейо Пеев на свобода Ще пуснат ли тъщата на убития Пейо Пеев на свобода Апелативният съд гледа мярката й Почитаме светците Константин и Елена Почитаме светците Константин и Елена  Днес в Странджа нестинарите ходят по огън с техните икони в ръце 28 плажа може да останат неохраняеми 28 плажа може да останат неохраняеми Липсва интерес за много от плажните ивици във Варненско заради промените в наредбата за водноспасителната дейност Овенът поема по нов път, а Ракът да внимава с неприлични предложения Овенът поема по нов път, а Ракът да внимава с неприлични предложения Хороскоп за деня – 21 май 2024, вторник
Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори