×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • С тържествена церемония в Бургас ще бъде посрещнат новият сливенски митрополит – Негово Високопреосвещенство Арсений днес
  • Природният газ поскъпва с над 8% през юни
  • Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път
  • В Германия призоваха армията да свика 900 000 запасняци заради Путин
  • Тежка катастрофа в Германия прати в болница 14 човека
  • В Украйна прогнозират катастрофален отоплителен сезон
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Личност на годината 2018: Поклон пред д-р Стоян Христов – за всичко, което дава на отделението по ортопедия в УМБАЛ-Бургас


Личност на годината 2018: Поклон пред д-р Стоян Христов – за всичко, което дава на отделението по ортопедия в УМБАЛ-Бургас
Светило в ортопедията, изключителен като човек, доказал на колегите какво означава да си лидер
Тема в развитие
Вижте официалната церемония "Личност на годината 2018" в Бургас (ВИДЕО) Димитрина Тенева с високо отличие за цялостен принос към културата на Бургас Писмото, което разплака редакцията на „Флагман” в навечерието на церемонията „Личност на годината” Започна гласуването онлайн за Личност на годината 2018, вижте как да подкрепите своя фаворит Личност на годината 2018: Доц. д-р Димитър Минчев от БСУ, който открива и отглежда гении още от началното училище Личност на годината 2018: Поклон пред д-р Стоян Христов – за всичко, което дава на отделението по ортопедия в УМБАЛ-Бургас Личност на годината 2018: Фармацевтът Надя Йорданова, която извади на светло лъжите в козметичната индустрия Личност на годината 2018: Давид Сукнаров - ангелогласното дете-чудо на журналистиката, което събира пари за болните Личност на годината 2018: Родители на 20 деца ни пишат за криминалиста Павел Димитров от ОДМВР-Бургас Личност на годината 2018: Марионела Стоянова – за безкористната й подкрепа и любов към „различните“ Личност на годината 2018: адвокат Теньо Тенев, заради него вече 10 души с ампутации водят нормален живот Личност на годината 2018: Славина Тошева, която възроди детската градина в село Черни връх след потопа Личност на годината 2018: Михаил Заимов за спасяването на Южното Черноморие от екокатастрофа Личност на годината 2018! Флагман започва приема на номинации от своите читатели, вижте какви са условията
виж още
скрий
04 Януари 2019, Петък, 18:34 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Сам носеше Кръста в огромната строителна площадка сред болни и вложи десетки хиляди лева лични пари - убеден, че това е призвание



Днешният началник на отделението по ортопедия и травматология в УМБАЛ-Бургас д-р Стоян Христов поема ръководството му през есента на 2016 г. след оспорван конкурс и доказвайки пред външна комисия безапелационно професионалните си качества, защитавайки амбициозна концепция, която започва да реализира буквално на следващия ден.

Невъзможно е да си представите какъв е резултатът от неуморния труд и личната организираност на този човек, ако не сте стъпвали на петия етаж в Хирургическия корпус на УМБАЛ-Бургас. Това ни написаха в писмо до редакцията пациенти, настояващи да идем на място и да се убедим в номинацията им за Личност на годината 2018 с анкета сред лежащоболните.


В това отделение посрещат и дават информация на близките така


Стотици квадратни метри болнична площ са основно ремонтирани и блестят от чистота

Ремонтът е извършен предимно с лични средства на началника, спестени през годините, докато е работил в чужбина и чрез ползването на труда на благодарни пациенти. Дотук, в прекрасните нови условия, са инвестирани близо 80 хиляди лева, но докторът казва, че има още какво да се желае по оборудването и не спира с преобразяването на работната за колегите му среда, която пък за пациентите е чиста и уютна.

През 2018 г. към основната реконструкция са добавени 15 нови телевизора, чисто нови шкафчета, wi-fi предаватели, нови врати на стаите и баните, 6 климатика, машина за почистване на пода, обновени са лекарските кабинети, манипулационната, вече има и комфортна стая за отдих на персонала.



Кабинетите

„Всичко съм направил, защото смятам, че е правилно, това е моето схващане за полезността ми като лекар и ръководител. Бих искал да благодаря на колегата ми д-р Иван Зайков - през цялото време ме подкрепя морално, помогна и финансово. Пациентите се чувстват по-добре, екипът на отделението също. Ефектът е огромен и защото колегите не се подразниха от това, че въведох нова организация в работата. Сега те отчитат и новото отношение на пациентите към тях. Мисля, че не отстъпваме като обстановка и взаимоотношения на големи болници в Европа.

Използвам причината за внезапната проверка на Флагман, за да благодаря  на изпълнителния директор на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски. Когато го уведомих за личния ми план да направя голям ремонт, той не отвърна с недоверие и като тесногръд ръководител на държавна болница с мнение "дали изобщо е нужно" да се полагат подобни лични усилия, създавайки и неудобства месеци наред на самите пациенти. Д-р Миразчийски прие идеята с радост, резултатите са налице", каза д-р Стоян Христов, когото чакахме днес до късния следобед, тъй като бе в неотложна и продължителна  операция.



Всяка стая е оборудвана с нови болнични легла, завеси за отделните пациенти, както и кът за отдих. В тях има телевизор и интернет - всичко това е резултат на отдадеността на д-р Стоян Христов.

Ефектът върху пациентите и работата на лекарите и сестрите в отделението е невероятен.

„Още от входната врата имаш чувството, че те поемат сигурни ръце. Тук лекарите, сестрите и санитарите знаят какъв е проблема ти в подробности,  опознават те лично, но най-важното е, че знаят как да те лекуват - от операционната до получаването на епикризата. И никъде няма такава хигиена”, категорични са пациентите. This article is about my favorite top 10 hookup apps 'm not sure why this seems so important, but it's really an easy thing to find these days, and it is the most important feature to have on your phone. If you need some great, powerful hookup apps, read on...

Екипът признава, че в началото било трудно да свикнат с новите правила, наложени от д-р Христов още с встъпването му в длъжност, но вече са убедени, че начинът на работа в отделението е най-правилният.


В отделението има стая за деца с хубав телевизор и играчки

„Надявам се и след като изтече моят мандат като началник, колегите, които работят тук да не загубят добрите навици и да продължат да държат на чистотата и спокойното, уравновесено отношение към пациентите и близките им”, каза още д-р Стоян Христов, който несъмнено е заслужил номинацията си за „Личност на годината 2018”.

Д-р Стоян Христов е семеен, има три деца. Завършил е Медицинския университет във Варна през 1995 г. Специализира в "Пирогов" в периода 1997-2002 г., след което се завръща в Бургас и работи в същото отделение. През 2004 г. заминава за чужбина, за да надстрои професионалната си квалификация.  Работи и специализира в Германия и Великобритания.

Известен е като един от най-добрите детски ортопеди у нас, но спектъра, по който работи и има съответните специализации е всеобхватен, включващ раменна хирургия и ендопротезиране. Член е на Европейската асоциация по детска ортопедия EPOS, където подобна чест имат само още двама български лекари, както и на световните организации от професионалисти като AO Alumni, ESTES, EFAS и SICOT. Специализирал е и е лекувал пациенти още във Финландия, Франция, Австрия и Израел.



България Всички новини
Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Вижте церемонията по посрещането на главата на Сливенска епархия в морския град Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Заседанието бе свикано от зам.-председателя Росица Кирова 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието В Бургас и Варна цените за транспортиране на болен с такъв превоз в границите на градовете започват от 40-50 лева и стигат до 120 лева, ако поръчаният превоз е през нощта, тогава е двойно по-скъпо Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Пепелянка ухапа чистачката Сийка от Резово Противозмийската ваксина липсва от аптеките ни от поне 10 години Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Какво се случи с участниците от "Ергенът" след края на шоуто Към днешна дата Алек се трансформира от милионерски син и бизнесмен в „мамин Алек“ и продължава да е обект на ругатни и подигравки Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Всички питат каква е тази блондинка до Антон Хекимян Това е неговата племенница, която е абитуриентка  Бумът на кредитирането достига нови рекорди Бумът на кредитирането достига нови рекорди Най-впечатляващ е ръстът при жилищните кредити - 60.5% за една година Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Тя бе детето-чудо на България, днес вече е на 20 години Крисия Тодорова изумява не само с поведение, ами и с това, от което се вълнува Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Как Мартин Нотариуса докара скоротечен рак на софийския прокурор Радослав Димов Напусналият съдебната система държавен обвинител заминава на скъпоструващо лечение в Германия Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Искаме експертно, надпартийно правителство с ясни задачи, обяви Корнелия Нинова Ниската избирателна активност ни лишава от легитимност, посочи тя
Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали  Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Тези цветове загрозяват дома ви, не ги използвайте Сивото и цвят праскова са отвратителни, съветва дизайнер  Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Русия вкарва една от най-големите шахматни легенди в затвора, бил чужд агент Каспаров може да получи до две години затвор Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Президентът, който пребори мафията, започва втория си мандат Държавният глава на латиноамериканската страна положи клетва снощи в столицата Сан Салвадор на церемония, на която присъстваха испанският крал Фелипе Шести и президентът на Аржентина Хавиер Милей Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път Реал Мадрид триумфира в Шампионската лига за 15-и път "Белия балет" победи Борусия Дортмунд с 2:0
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори