×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отговор на клуб-ресторант 8 мамас срещу клеветническата кампания на отстранен готвач


Отговор на клуб-ресторант 8 мамас срещу клеветническата кампания на отстранен готвач
Заведението работи четвърта година и е сред наложените и известни имена в Бургас
04 Януари 2019, Петък, 10:08 ч.
Автор: Дима МЪРМЪРОВА

Писмото от ръководството на заведението пристигна в редакционната ни поща днес

От няколко дни в социалната мрежа Фейсбук се е завихрила клеветническа кампания срещу нас, клуб-ресторант 8 мама'с в Бургас.

Момчето „Шеф”. Да, момчето. Ще спестя името на клеветника, но дължа публичен отговор – не заради него, а заради екипа на 8 мама'с и заради личното ми достойнство. Разпространяват се и се мултиплицират лъжи от поста на въпросния "шеф" във Фейсбук:

Лъжа №1: Момчето е на 26 г., а твърди, че е "Шеф готвач" от 8 години, сиреч от 18-годишен. На мен лично, когато дойде да търси работа, ми обясни, че е завършил строително-дървопреработвателен техникум в Стара Загора, а после е бил ди джей, след това сервитьор, накрая получил просветление и станал готвач. От CV-то му в JOBS преброих около 5 години общо.

Лъжа №2: При нас работел без трудов договор. Нищо подобно - има трудов договор с  №69/22.11.2018 г. Договорът му е регистриран в Обществено осигуряване (по електронен път) още на 22 ноември 2018 г. Договорът му бе предоставен за подпис, но така и не го върна. Клеветническата кампания започна на 20 декември. Работеше  едновременно и в друг ресторант, името на който научих случайно, обаче там „кинтите”, както обича да се изразява, били малко и му пържел само картофи. Няма да посоча името на заведението, защото не е етично да вкарам собствениците в тази гнусна игра, не ги познавам лично, но съм чувала само добри думи за тях и бизнеса им. И в още един ресторант е работел междувременно. И там - греда.

Лъжа №3: Когато постъпи на работа тук, той огледа много внимателно кухнята. Каза, че му харесват условията и ще остане да работи поне една година. Как не видя тази пуста мръсотия тогава!? Всичко му хареса!

Обаче на нас той не ни хареса! Вглъбен и отдаден на смартфона си, трудно се изправяше да свърши работата, за която беше нает при нас. И то му личи, защото много добре се справя с интригите и клеветите във ФБ. Бих казала професионално.

Най-трудното, дори невъзможно за този "шеф", беше да си почисти работното място.

Една работничка опита да му направи забележка за хигиената на работното му място. Първо бе заплашена, че ще й счупи краката, а после се обърна към мен и безцеремонно заяви: "Шиевке, утре тая, ако не дойде на работа, да знаиш, че съм й счупил краката". Заканата бе отправена пред целия екип, изключвам унизителния тон.

Няма да коментирам и личните му хигиенни навици. Впечатленията оставям за всички, които са били с него в близък контакт.

Лъжа №4: Въпросният "шеф" се занимаваше със съхранението и обработката на месото за краткия си престой при нас. В хулите си използва изрази като "храна с неустановен произход", въпреки че добре знае, че поне един път седмично ходехме и още ходим до град Ахелой, за да снабдяваме с прясно месо от фермата на д-р Караманов. Телешкото е от фермата в с. Бродилово в Странджа. 
Целият персонал се храни с продукти и сготвено в ресторанта, семействата ни също. Много голяма част от тях работят в заведението повече от 3 години.

Никога не сме имали вредители. През миналото лято една редица мравки опита за един ден. Взехме веднага мерки.

Но толкова за него, този „борец“ за справедливост и истина. Защо е предприел клеветническата кампания - за да се прочуе с лайкове  или са му платили, или и двете?

Ако някой бърза да повярва в твърденията на някого, не трябва ли да си зададе въпроса: Аз познавам ли този човек?

Работата в един ресторант е трудна. Клиентите искат да се радват на ниски цени и добро качество, а работниците - на високи заплати. Отговорността за всичко обаче е върху раменете на работодателя, който е длъжен да осигури средства за ремонти, поддръжка, консумативи и т.н. Не се оплаквам. Аз лично прекарвам в заведението 12 часа, поне. Ресторантът е голямата ми тръпка. Старая се. Всички от екипа се стараем. Не сме безгрешни, очевидно. Това е! Бъдете здрави. 

P.S. Написах това на 21 декември, но досега смятах, че не бива да слизам на нивото на един клеветник и да влизам в евтин сериал. Но след като започнаха да идват хора, които ми се доверяват вече толкова години и да питат в недоумение "Вие..., работите ли?", си казах: Дължа горе написаното и на тях! Затова изпращам този отговор в редакцията на Флагман.бг.

В категории: Бизнес


България Всички новини
Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Бащата на Надежда се оказа виден бизнесмен Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Грози го затвор до 6 години Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Ще се превърне в паркинг за иззети от СДВР коли Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Стойността на нанесената щета е в процес на установяване Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа Ето как се сдава властта в държавното Пристанище Бургас ЕАД Ето как се сдава властта в държавното Пристанище Бургас ЕАД Опитахме да щракнем на сладка раздумка и чаша кафе, в луксозно заведение на морския бряг, бивш и настоящ директор, но се разбягаха Изкуственият интелект в медицината - вече има конкретни приложения Изкуственият интелект в медицината - вече има конкретни приложения Едно от най-важните неща е персонализирането на терапевтичния подход в лечението на пациентите
Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори