×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Двама бургазлии от MasterChef ще творят чудеса на 5-ти декември в Средиземноморски ресторант "Салини"


Двама бургазлии от MasterChef ще творят чудеса на 5-ти декември в Средиземноморски ресторант "Салини"
И двамата са бургазлии и отдавна искат да представят заедно точно такава вкусна концепция
04 Декември 2018, Вторник, 20:00 ч.

За 4-степенното вкусно пиршество грижа ще имат Николай Попов и Станислав Райчев

Италия и България си дават среща в Бургас - на 5 декември, в Средиземноморски ресторант Салини. Кулинарните традиции на двете държави ще бъдат представени по модерен начин, в 4-степенно меню. Неговите автори са MasterChef 2018 звезди - Николай Попов и Станислав Райчев. И двамата са бургазлии и отдавна искат да представят заедно точно такава вкусна концепция в родния си град. Гостите си за вечерта, те ще посрещнат с изненада - специален amuse-bouche комплимент. Ето повече и за двамата кулинарни магьосници:

Когато е на 7 години, Николай Попов се мести с майка си в Италия. Тя работи много - а той - се научава бързо да се грижи за себе си - включително да готви. На 16 г. започва работа като мияч на чинии в ресторант. Този му досег до истинската задкулисна магия в професионалната кухня, затвърждава усещането му, че именно готвенето е неговото "нещо". Започва последователно и целенасочено да се развива в кулинарията. Работи в редица ресторанти из цяла Италия, на различни позиции. Споделя, че най-много време е бил в Рим. У нас го връща първо участието му в MasterChef 2018. Този период му носи нов ценен ноу-хау, титлата „Царят на пастата“, както и широка разпознаваемост като силен кулинарен талант и на родна почва. Днес, е част от екипа на един от най-добрите ресторанти у нас - "Космос" (носител на отличие "Ресторант на годината" 2017 за модерна българска кухня), където преоткрива българската кухня.



"В последните години кулинарията се развива все повече. Хората имат афинитет към нови и различни неща. Българската кухня определено има какво да покаже на света. Точно към това се стремим в "Космос". Възраждаме български изгубени рецепти и продукти - като брънза и крокмач. Преработваме ги и ги представяме с модерни презентации. Такова елегантно гурме меню ще представим и на вечерята в Средиземноморски ресторант Салини в Бургас. В самото начало на вечерта, ще представим пред гостите си концепцията и ще обясним защо сме се спрели точно на нея" - разказва Николай Попов.

"Върнах се в България, защото страната ни има голям потенциал за кулинарно развитие. Трябват млади хора, живели навън, които да привнесат опита си тук - да донесат вкус, модерност" - споделя той. "След всички години, намирам родния си Бургас с облик на истински европейски град - чист, подреден, с грижливо поддържан облик и ред. За мен е удоволствие да представя подобна вечеря именно в Средиземноморски ресторант Салини в Гранд Хотел и СПА Приморец. За мен, това е отличен ресторант, част от най-добрия хотел на южното Черноморие" - завършва разказа си Николай Попов. За вечерята в Бургас той ще пристигне от Италия - където отново събира кулинарни идеи и трупа опит - който да привнесе у нас, не само в столичния "Космос", но и в Средиземноморски ресторант Салини.

Станислав Райчев е отраснал с баща си и типична "мъжка" кухня, включваща специалитети като яйца и макарони. Започва да готви и сам отрано. Заниманията му във фитнеса водят до по-широко разгръщане на кулинарния фронт, тъй като изискват съответно допълване с качествено хранене, съобразено с определени правила. Докато учи за пожарникар в Академията в София, среща бъдещата си съпруга, която също следва там. Решава, че начинът да я впечатли е включително чрез кулинарни шедьоври. Започва да експериментира в кухнята, с акцент върху здравословното хранене. За да се "дообразова" кулинарно, си помага с клипчета, телевизионни тематични формати, книги.

Допълнително стремежът на семейство Райчеви към домашно приготвена, качествена храна се задълбочава с раждането на сина им. Интересите и заниманията на Станислав в кухнята водят до логично записване за престижния формат MasterChef - и спечелването му.

"Не бях влизал в професионална кухня преди предаването. В него намерих не само много знания и умения, но и големи приятели. Заедно с Ники Попов и Махмуд - третия бургазлия във формата си пътувахме заедно, бяхме стая до стая и изградихме здраво приятелство" - разказва Станислав Райчев за бургаската група в MasterChef.

"След предаването имах предложения за работа в различни ресторанти, но реших, че в момента това не ми е на дневен ред. Считам, че за мен е по-добре първо да правя дегустационни вечери. Ако си отвориш ресторант, ставаш невидим за голяма част от хората. С подобен тип вечери обаче, мога да посещавам различни градове и съответно да се срещам с повече хора. За мен е много важна тази връзка - да се срещна с госта, да поговорим, да видя какво му харесва и какво не. След това вече - ме очаква професионалната кухня“ – споделя MasterChef 2018.

“Предстои ми и обучението в Академия "Льо Кордон Бльо", което е част от наградата ми като победител във формата. То ще започне през март 2019. Курсът ще е три месеца. Благодарен съм, че имам възможността да вляза в тази академия и да уча с хора, които са с огромен опит, да не говорим за преподавателите, които са светила в кулинарията." - разказва Станислав Райчев. "Към момента, съвместявам двете си поприща - кулинарията с работата като пожарникар. За мен пожарната не е просто работа, тя си е истинска страст и с огромно желание ходя на работа. Същото е усещането ми и към кулинарията. Разбира се, най-големият ми приоритет е семейството, на което считам, че успявам да отделям достатъчно време" - споделя пожарникарят- готвач.

"С Ники Попов ни свързват редица общи страсти. Това са татуировките - и двамата имаме доста и ги допълваме. Освен това, обичаме спорта. Той е запален байкър, а аз тренирам футбол, волейбол, тенис и фитнес" - разказва той. "Вечерята на 5 декември в Средиземноморски ресторант Салини ще е първата ни изява като тандем в родния ни град. Отдавна искахме да осъществим подобна вечер, но за съжаление местата  на които се предлага изискана гурме фюжън кухня в Бургас са ограничени.

Радваме се, че имаме възможността да посрещнем бургазлии точно в Салини. Ще представим ястия, които са традиционно български и традиционно италиански, пречупени през нашата призма. Това ще бъде своеобразен мач между Италия и България - традициите на всяка от държавите, в малко по-фюжън вариант, в наш прочит. Ресторантът и обстановката предразполагат към нещо много красиво, което да предложим на гостите и те да му се насладят максимално. Ще се постараем да им хареса и да останат доволни.“

Заповядайте на кулинарния двубой Италия : България на 5 декември (сряда) от 19:30 часа в Средиземноморски ресторант Салини в Гранд Хотел и СПА Приморец. Срещата ще е под вещото ръководство на MasterChef-ове Николай Попов и Станислав Райчев.

Цена на куверт: 63.00 лева на човек.

За повече информация и резервации: +359 877 850 001 | [email protected]

В категории: Лайфстайл , Бургас


Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
България Всички новини
Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни 
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори