×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Депутатът от БСП проф.Иво Христов: Наблюдаваме финалните гърчове на един режим


Депутатът от БСП проф.Иво Христов: Наблюдаваме финалните гърчове на един режим
Проф.Иво Христов е един от най-сериозните критици на ГЕРБ. Той бе категоричен: Борисов съсипа държавата и оставя тежко наследство
19 Ноември 2018, Понеделник, 09:13 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: Иван КОЛЕВ

Това, което ни сполетя преди 10 години достигна до последния си етап – потъпкването на демокрацията и влизането в авторитарен режим на управление, категоричен е проф.Иво Христов

„Наблюдаваме финалните гърчове на един режим, който бе инсталиран преди 10 години”. Това каза проф.Иво Христов, депутат от БСП при среща с бургаския актив на партията в ДТ „Адриана Будевска”.

Както съобщихме червеният десант на народни избраници започна от Бургас, където вчера те представиха стратегическия документ за управление „Визия за България”.

Пред симпатизанти на социалистическата партия застанаха народните избраници Петър Кънев, Николай Тишев, Димитър Стоянов, Тодор Байчев, Драгомир Стойнев, Иво Христов, членът на ИБ Атанас Зафиров, областният лидер Стойко Танков и общинският председател Живко Господинов.


Общинският председател на БСП Живко Господинов бе неформален домакин на срещата в ДТ "Адриана Будевска"

Проф.Иво Христов – един от най-сериозните критици на ГЕРБ и кабинета бе категоричен, че страната ни влиза в социално-политическа криза. Единственият изход е оставка на правителството.

Срина се образователната система, социалната, здравепоазването. Страната ни се превърна, в бих казал, периферия на развития свят. Това, което ни сполетя преди 10 години с идването на власт на Бойко Борисов достигна до последния си етап – потъпкването на демокрацията и влизането в авторитарен режим на управление. Ние вече сме в него!”, каза проф.Иво Христов и подчерта, че има образци за подобно управление, но те са на Изток и страни от Третия свят, а не в Европа към където се стремим.

Според проф.Христов начело на страната са хора, които са некомпетентни и логически предвидимо било, че ще избухват все повече кризи. Не се разчитало на експерти, защото те имали собствено мнение.

Ако утре се промени управленската гарнитура ще се окаже, че има цели сектори оголени от експертиза, въпреки дрънканиците, че имало експерти във всяка област”, допълни проф.Иво Христов.

По думите му тези, които ще се наемат да изправят страната, ще се изправят пред изключително тежки проблеми. 


Драгомир Стойнев, зам.-председател на парламентарната група на БСП за България говори пред бургаския актив на социалистическата партия

„Хората масово излизат да протестират, търсят правата си не само, че са недоволни от настоящото, но протестират и за бъдещето, защото са убедени, че ако по този начин държавата продължава да работи, не ни чака нищо добро. Документът, който ние изготвихме е стратегия, която ще даде възможност на страната ни да тръгне по нов път – младите хора да останат тук, да създават семейства, да се подобри начина на живот.”, каза от своя страна депутатът Драгомир Стойнев, който е и зам.-председател на парламентарната група на „БСП за България”

Визията на БСП показва, че партията е усетила пулса на обществото, подчерта Стойнев. Исканията на хората отговарят на това, което БСП е подготвило още през юли в стратегическия документ, припомни той.  Стойнев се спря на едно от исканията на протестиращите – по-голяма справедливост в данъчната система. Този въпрос бил съществена част от „Визия за България”, изтъкна депутатът.

„Ние предлагаме въвеждането на прогресивен данък. Считаме, че плоският данък е изчерпан, че той не доведе до очакваното изсветляване на доходите. Освен прогресивно облагане е време да направим първи стъпки към семейно подоходно облагане. Това ще помогне за справянето с демографския срив, защото няма какво да си кривим душата, ние сме на изчезване. Няма друга държава, която без да има епидемия или военен конфликт да се топи по този начин.”, заяви Стойнев.

Предложението, касае всички работещите родители (не тези, които живеят на социални помощи, б.а.), на които щели да се приспада по 50 лева от данъците всеки месец на дете, уточни той.

Другата стъпка е облагане на капитала, защото много хора, предимно собственици на фирми, си дават ниски заплати, но получават високи дивиденти и така спестяват 5 %. Само за 2017 година 8 хил.български граждани са разпределили 7 млрд.лева. Щетата за фиска била сериозна, подчерта Стойнев.

Чуваме, че хората искат и различни ставки на ДДС. Точно това, което ние предлагаме във Визията.  Да има диференцирани ставки на ДДС, защото не може за детските храни, хляба, лекарствата, да се таксуват с 20 %.", допълни Стойнев.

Достъпното здравеопазване е другата тема, която застъпи в изказването си пред актива на БСП в Бургас Драгомир Стойнев. Той даде и пример с испанската провинция Андалусия, която има 6,5 млн.граждани, територията е близка до тази на България, но там има 45 болници, а в страната ни 340.

Според него чрез много лечебни заведения се източвала Здравната каса. Заради това и във Визията на БСП се предвиждало всяко едно лечебно заведение, което работи с НЗОК да бъде регистрирани като социално предприятие. В здравеопазването се изразходвали над 4 млрд.лева на година, половината от които за лекарства, съобщи Стойнев.


На деловия президиум застанаха Димитър Стоянов(вдясно), Николай Тишев, Петър Кънев, Живко Господинов и Драгомир Стойнев


Бившият областен управител Любомир Пантелеев бе в залата на ДТ Адриана Будевска


Йордан Георгиев предложи да се начертаят ясни приоритети за следващите 20-30 години, които да се спазват от всяко следващо управление

Павел Маринов, бивш лидер, депутат и областен управител на Бургас 




В категории: Политика


26
Коментара
26
Коментара по темата
26.
ВЪЙ...
25.11.2018 02:12:48
0
0
А Павел Маринов ? - Във всичко е БИВШ - БИВШ ЛИДЕР, БИВШ ДЕПУТАТ , БИВШ ОБЛАСТЕН!!!
25.
Мирасииски
19.11.2018 18:22:56
1
2
Защо нито един от блогерите не разбра едно не е необходимо да се сменят партии а са се търсят коалиции и отговорни лица които да се следят и контролират от народа. необходимо е поне на 4години да има смяна защото да това време не могат да се натрупа капитал а олигарсите които ръководят доста ще се похарчат ако тази система контролирана от народа се създава .Това е доказано и рентабилно.
24.
80% дебил
19.11.2018 17:53:22
3
7
Тоя пишман профанпрофесор, що не отиде в Русия, да обяснява на мужиците, колко добре живеят, какъв великан е джуджето Путин и каква велика страна е остатъкът от ссср-ето.
23.
Майтапчии
19.11.2018 17:38:26
1
4
Наистина ли си вярвате като ги говорите такива високопарни. Хубавото е, че хората не ви вярват. И вие сте управлявали не веднъж и дваж. Познаваме ви до болка. Знаем и колко струвате. 00(WC)
22.
Божидар
19.11.2018 17:08:12
4
6
Този„ инсталиран режим“10 години ви начуква червените канчета на изборите.Газ пикаете вече от безсилие.
21.
До 17
19.11.2018 16:38:53
4
5
Искаш ли да изброим , колко дс ченгета има в герб от политбюро??? Хахаха червени герберски боклуци
20.
*********
19.11.2018 14:46:39
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
19.
19
19.11.2018 14:16:37
5
7
КАРАБАТАЦИ МРЪСНИ!!!!
18.
*********
19.11.2018 14:09:03
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
17.
ени
19.11.2018 14:08:40
6
8
БУРГАС Е НА ГЕРБ. Отивайте си комунисти❗❗
16.
Ха ха ха
19.11.2018 14:08:33
4
10
Този филм сме го гледали.
Айде няма нужда.
15.
Дебил Христо
19.11.2018 13:42:50
6
10
10 години извън властта са твърде много за другарите
14.
гражданин
19.11.2018 13:33:44
6
11
Как да не повярваш на Иво "Дебила" че тези около него "ще оправят" народа ! Те иначе опит с оправянето имат,ама поне да ползваха и малко вазелин ..!
13.
мислещ
19.11.2018 13:31:22
6
13
Само като им гледам "електората" на снимките и ми е ясно каква алтернатив а са гнусните комуняги ! Единственото което ги интересува е пак да захапят кокала !
12.
Уточнител
19.11.2018 13:27:00
3
8
Нов бардак със стари к****.
Добре, няма да гласуваме за тези.
Как ще си изберем новите к....?
11.
Учител
19.11.2018 13:18:27
1
5
Другарите комунисти от ГЕРБ,БСП,така самоопределили се като "Патриоти",а те са обикновени мошеници,Воля-трябва да им се потърси съдебна отговорност за трагичното състояние на държавата.30 години-няма война,нито природни бедствия-какво е оправданието за тоталната разруха на държавата?Разпускане на парламента,служебно правителство,незабавно премахване на всички придобивки и привилегии на политическата класа,премахване на имунитета на всички-политици,президент,премиер,главен прокурор и др.Нали те не са за власт и постове,всички ,които са били партийни членове-без право да заемат ръководни длъжности.
10.
Дернев
19.11.2018 13:02:35
2
4
"режим, който бе инсталиран ". Лидер, който ви беше инсталиран. Къде е разликата, която ни внушавате, че трябва да я има.
9.
арт
19.11.2018 13:01:23
4
9
ЧЕРВЕНА ИЗМЕТ. САМО ТРЕПАНЕ И ПЛЕТКО ЗАРАВЯНЕ НА ТАЗИ СГАН. АМИ НАЛИ И БОКО ГЛАВАТА Е ОТ ВАШЕТО КОТИЛВО. СЕМЕТО ВИ Е МРЪСНО ГАДОВЕ
8.
77
19.11.2018 13:01:07
10
7
Искаме президенска държява , не искаме 240 мърши
7.
БСП, ГЕРБ, ДПС и патрЕотите
19.11.2018 12:56:17
5
6
Тва вече си е класическо яхване на протеста! Всеки има право да гласува ,за който си иска,но хора, направете една услуга на децата и близките си: НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЕЯ ИДИОТИ ,КОИТО СА В ПАРЛАМЕНТА ПОВЕЧЕ - ГЕРБ ДПС БСП ПАТРЕОТИТЕ МАГАРЕШКИ! ЗАБРАВЕТЕ ГИ,ДОСТАТЪЧНО СЕ НАГЛЕДАХМЕ НА ЦИРКОВЕТЕ ИМ!
6.
Д-р ВЪХ
19.11.2018 12:51:24
4
11
Комунягите пак точат лиги за кокала. Очакват похвала и от Мацква за протестчетата на местните лумпени, които организираха.
5.
демократ
19.11.2018 12:44:13
3
8
"И всички вкупом станаха ненужни..". ГЕРБ са бедствие но и най-малка надежда нямам, че Мосинов, Маринов и сие ще ни оправят. Лустрация за всички, които са се търкаляли в политиката през тези 30 години. Иначе нов бардак със старите к..
4.
Всъщност какво казва БСП
19.11.2018 12:41:25
2
10
Вече много огладняхме, не сме били на власт от няколко години и крадените пари свършиха.Хайде да направим една революция и пак да сме ние.Ясно е че нямаме нито идея как да управляваме, нито кадри, но пък вие ни дайте 2-3 години власт, пък после пак ще излезем в опозиция.Между другото, на нас ни е ясно че на избори няма да победим, шансът ни е в служебно правителство, което ние сме наредили вече и Румен ще го потвърди, така че марш да затваряте кръстовищата и да играете хора под дъжда, пък ние като вземем властта ще ви оправим.
3.
Антикомунист
19.11.2018 12:39:39
6
12
Знаете ли че ... Без Срамната Паплач Бе Си Пе е единствената партия в най-новата ни история, изкарвала армията с автомати да пази нейните депутати от изгладнелите хора докарани до просешка тояга през 1997 година! Тази армия която народа издържа за да го пази я пращат срещу самия народ да пази тия отрепки! Позор! И тая паплач още съществува и е на наша издръжка в параламента ... Как може да сме такива дебили да ги търпим още и да ги хрантутим!!! Наритани в ъгъла завинаги докато не изчезнат!!!

https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/46400408_1963273463719744_9101145020026585088_o.jpg?_nc_cat=103&_nc_ht=scontent-sof1-1.xx&oh=b67b5fbbc21ee86e22d59f98429cbd71&oe=5C6D4AB0
2.
Професореее
19.11.2018 12:36:28
6
10
Това да си от БСП и даговориш за режим е наглост върховна. Сам се пичисляваш към 80%,които ти нарече ”дебили”. Какъв режим е това,всякакви отрепки(платени от ДПС и БСП) да блокират пътища и съсдават хаос,а всички медии от сутрин до вечер да внушават,че това бил протест и недоволство на народа?
Когато имаше наистина режим,този народ пълзеше и ближеше,пишеха доноси срещу колеги,съседи,дори и срещу съпрузи и роднини. Така че професоре-депутат,не нази тия локуми от ”селски вечеринки”!
1.
ти да видиш
19.11.2018 12:34:51
2
10
Изглежда има нещо символично таините конгреси на БСП да се правят в ТЕАТРАЛНИ зали може би гледат на Политиката като вид ТЕАТЬР за широката публика ,по сьщия начин 1982 ЦК БКП провебдал таините конгреси в сградата на ВИТИЗ Крьстьо Сарафов кьдето ДС генерал Велко Палин водил за рька 20 и неколкоо гоеишния младеж БОИКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ на последния 12 ред да слуша речите на баи Тошо да попива кат гьба тезисите на партията маика и да взема уроци по Актьорско маисторсво /ПИАР Пропаганда икак да ЛЬЖЕМ успешно маисторски простите народни маси, /
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Стойността на нанесената щета е в процес на установяване Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа Ето как се сдава властта в държавното Пристанище Бургас ЕАД Ето как се сдава властта в държавното Пристанище Бургас ЕАД Опитахме да щракнем на сладка раздумка и чаша кафе, в луксозно заведение на морския бряг, бивш и настоящ директор, но се разбягаха Изкуственият интелект в медицината - вече има конкретни приложения Изкуственият интелект в медицината - вече има конкретни приложения Едно от най-важните неща е персонализирането на терапевтичния подход в лечението на пациентите Невиждан екшън! Пияни украинци извикаха такси и налазиха шофьорката, полицията ги спаси от линч (СНИМКИ) Невиждан екшън! Пияни украинци извикаха такси и налазиха шофьорката, полицията ги спаси от линч (СНИМКИ) Опипвали я и са опитали да я целунат 85% са в собствен дом, ама едва го отопляват 85% са в собствен дом, ама едва го отопляват Страната ни и на челна позиция по липса на вътрешна баня и тоалетна За една нощ инцидент стъжни живота на 30 милионери За една нощ инцидент стъжни живота на 30 милионери Девет пожарникари се борят с огнената стихия Влоши се състоянието на пожарникаря, ранен при спасителната акция след катастрофата в Пловдив Влоши се състоянието на пожарникаря, ранен при спасителната акция след катастрофата в Пловдив Той е преместен от Клиниката по травматология в интензивното отделение Маскирани разбиха автомати на автомивка и задигнаха само 20 лева Маскирани разбиха автомати на автомивка и задигнаха само 20 лева Ремонтът им е по-скъп от оборота, каза един от собствениците Затварят университетите от 20 май, студентските такси остават Затварят университетите от 20 май, студентските такси остават Недопустимо е магистър да взима колкото хигиенист, каза председателят на Съвета на ректорите
Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори