×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какво се крие зад оставката на шефката на Районен съд-Бургас Яна Колева


Какво се крие зад оставката на шефката на Районен съд-Бургас Яна Колева
Председателят на ВАС Георги Чолаков бързо командирова съдия Колева в Административен съд-Бургас
24 Септември 2018, Понеделник, 10:00 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

След освобождаването й тя е командирована скоростно в Административния съд


Мистерията около оставката на шефката на Районен съд-Бургас започна да се разплита.
Припомняме, че Яна Колева подаде заявление за освобождаване от поста, което бе гласувано без дебат от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) във вторник – 18 септември.

Веднага след това се оказа, че е излязло решение за нейното командироване в Административен съд-Бургас. Заповедта е на председателя на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков.
Самото командироване се прави със съгласието на Яна Колева според Закона за съдебната власт (ЗСВ).

От Районен съд-Бургас потвърдиха в петък пред „Флагман“, че е пристигнала заповедта за преместване на съдия Колева.

Според правилата тя не можеше да бъде командирована, докато беше шеф на Районния съд. Затова и се е наложило да подаде оставка и за ден-два да се води редови магистрат в съда.

Любопитен момент е, че рокадата доскоро нямаше да е възможна, тъй като законът не позволяваше командироване на съдии в административните съдилища, освен ако не са от други административни съдилища.
Това бе променено през юни т.г., когато влязоха в сила промени в ЗСВ. Според тях вече е позволено да се командирова и „съдия от окръжен съд или съдия от районен съд с ранг на съдия от окръжен съд“.


Припомняме, че Яна Колева отказа коментар пред „Флагман“ за нейната оставка в деня, когато тя бе гласувана.

Според наш източник обаче, тя е информирала колегите си още преди съдебната ваканция, че ще подаде заявление за освобождаване, за да бъде командирована в Административния съд.

Съществуват подозрения, че отдалеч се подготвя комбинация, така че Яна Колева да оглави съда, в който е преместена. Очаква се по-нататък тя да промени статута си и да стане титулярен съдия в Адм.съд-Бургас. Следващата стъпка пък ще е да се кандидатира за ръководител на институцията, която е в управленска криза от началото на 2017 г. след оставката на шефката Таня Евтимова.

Припомняме, че в момента временно началник на Административния съд е Панайот Генков, който е скандално известен, особено след случая с „бедните“ роднини на магистрати, обезщетени с право на строеж на брега на морето в Приморско.

Генков бе командирован от Върховния административен съд от предишния ръководител на ВАС Георги Колев.

До момента се провалиха две процедури за нов титулярен шеф на Адм.съд-Бургас. Сега тече трета, но се очаква и настоящият единствен кандидат за поста Чавдар Димитров да не бъде избран от ВСС.

Предполага се, че идеята след поредния провал е за шеф да бъде лансирана именно Яна Колева. Тя ще има предимството, че е била ръководител на Районен съд-Бургас и то в два мандата – сериозен плюс в автобиографията й, който ще я изстреля пред евентуалната конкуренция.

Въпросът е какво се крие зад евентуално готвената комбинация, в която участва и един от „тримата големи“ в съдебната система – шефът на ВАС Георги Чолаков.

Административният съд в Бургас е особено важен и апетитен за задкулисни играчи, тъй като би могъл да засегне интереси за десетки милиони, например когато се жалят разрешения за строежи по морето.

В категории: Темида , Бургас


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат 16/05/2024, Четвъртък 22:00 0
Флагман.БГ Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица 16/05/2024, Четвъртък 20:40 5
Флагман.БГ Никога не пръскайте парфюм върху косата си Никога не пръскайте парфюм върху косата си 16/05/2024, Четвъртък 20:21 0
5
Коментара по темата
5.
Питайте наистина Боряна Димитрова
25.09.2018 10:46:01
3
15
Чолаков е подвластен на шантаж заради сексуалната си ориентация и обслужва мафията.
Лисицов не се е заровил и не е разбрал, че и Веселин Белев бил вече командирован в административния съд. Колева и Белев - избранници на Боряна Димитрова, а зад нея е Събина Христова.
Мафия отвсякъде.
4.
24
25.09.2018 09:54:31
3
8
Лисицов, ако не стане така, ще се извиниш ли, или само се чудиш как да настройваш хората против магистратурата??? Вероятно спиш спокойно въпреки тенденциозните си статии "герой" такъв.
3.
*********
25.09.2018 02:18:01
0
17
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
2
24.09.2018 20:53:34
5
20
На кой ли му пука за тях?С тях ,без тях все тая!
1.
ooo
24.09.2018 19:53:34
6
21
Питайте Боряна Димитрова и всичко ще ви се изясни
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Момичета, които се явяват на държавният зрелостен изпит, споделиха, че се надяват да им се падне „Приказка за стълбата“ Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Над 50 000 дванайсетокласници се явяват на първия задължителен зрелостен изпит Драмата в Пловдив приключи, барикадиралия се бивш полицай се предаде Драмата в Пловдив приключи, барикадиралия се бивш полицай се предаде След цяла нощ убеждаване от психолози и с полицаи, той не е изпълнил заканата си Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) На място има полицейски екип и психолози РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат Вижте в следващите редове кои качества силният пол намира за атрактивни 4 черти на поведение издават ниско самочувствие 4 черти на поведение издават ниско самочувствие Ето кои са те  Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Ето кои са късметлиите според астролозите Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Университетите са провокирани преди най-светлия празник да подготвят протестни действия  Рецепта за пълнен патладжан с кайма Рецепта за пълнен патладжан с кайма Ако обичате вкусните и засищащи ястия, то този патладжан е точно за вас. Гарантираме, че никой на масата няма да остане гладен
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори