×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Българе” създаде и показа само в Бургас уникален тричасов спектакъл, 2 500 зрители онемяха и плакаха (ВИДЕО И СНИМКИ)


„Българе” създаде и показа само в Бургас уникален тричасов спектакъл, 2 500 зрители онемяха и плакаха (ВИДЕО И СНИМКИ)
„Как ще ни стигнат американците?” - околосветско пътешествие с близо 100 от най-популярните ни изпълнители – комплимент за Бургас
23 Юли 2018, Понеделник, 15:58 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, снимки и видео: Емел МАХМУД

Сред публиката беше и генералният спонсор проф.Николай Вълканов, който финансира грандиозен проект за 2019 г.


Близо 2 500 души, колкото успя да поеме Летният театър в Бургас, както и поне още 1000 наоколо в Морската градина, които не успяха да влязат, аплодираха дълго след края изпълнителите от спектакъла „Как ще ни стигнат американците” – създаден специално за Бургас и представен само един-единствен път – на 18 юли 2018 г.

Комплиментът за бургазлии, представляващ  тричасова копродукция на Национална импресарска мрежа и Национален фолклорен ансамбъл "Българе“ несъмнено ще остане Събитие №1 в Културната програма на града в разгара на Лято` 2018.

Неочаквано за всички, близо час и половина, музикално-танцовото шоу представляваше околосветско пътешествие с емблематични музика и танци от Турция, Гърция, Италия, Франция, Англия, САЩ, Латинска Америка и Русия... Докато се върнем обратно в България, доказвайки в следващите час и половина каква магия сме дали ние на света със своите танци и песни.


Проф.Николай Вълканов и Симеон Пешов (вдясно) получиха благодарностите на хиляди бургазлии за родолюбивата им мисия


Георги Манев – най-близкият до каузата бизнесмен от самото създаване на „Българе”, до него е Румен Димитров (вляво)



На сцената блестяха тримата български тенори "Уникалните гласове“, народната певица Албена Вескова, рокдинозавърът Звезди от „Ахат”, Интро квартет, изключително даровитите оперни певици от "Ле контессе“, дует Крис и Велин, взривил церемонията при откриването на Европредседателството ни, виртуозният гайдар Веселин Кузмов, майсторът на шотландската гайда Росен Росенов, младите танцьори от "Денс стейшън“, балетът на "Комиците“ и и още много талантливи млади изпълнители, които набират популярност.

Култовият въпрос на Тодор Колев от запечатаното в паметта ни  тв шоу бе отправян и получаваше незабавен отговор от друг шуменски комик - Крум Крумов, главно действащо лице в тази музикално-танцова одисея, която остави три часа без дъх претъпкания Летен театър.

Спектакълът бе рожба отново на доказалия се с оригиналните си идеи хореограф и режисьор Христо Димитров, създател на НФА "Българе“, триото тенори "Уникалните гласове“, както и Фестивала на фолклорната носия в Жеравна – най-мащабното в историята на България патриотично събитие, превърнало се в традиция вече цяло десетилетие.




Сред публиката беше и генералният спонсор на „Българе” проф.Николай Вълканов. Едва, когато Христо Димитров се поклони на големия българин, отделящ с готовност от печалбата на проспериращия си бизнес в минодобива, стана ясно, че Вълканов дава основно рамо за създаването на грандиозен по своите мащаби, пищност и внушение спектакъл, който ще се промотира в края на 2019 г. Всъщност Бургас бе избран за град, в който да се покаже зародишът на този спектакъл и видяното тук ще бъде едва 10% от всичко, което предстои догодина като сценарий, режисура и участие.

Аплодисменти получиха накрая и най-големият спонсор в Бургас – строителният предприемач и общински съветник Георги Манев, изпълнителният директор на ЗАД ОЗК-Застраховане АД Румен Димитров и главният мениджър на „Главболгарстрой” Симеон Пешов.




В категории: Бургас


Пожар унищожи 22 яхти
Пожар унищожи 22 яхти 15/05/2024, Сряда 16:17 1
11
Коментара по темата
11.
Кю
23.07.2018 23:08:04
0
0
Може ли България Дан блесне по голяма от Франция и много по успешна?
10.
Зрител
23.07.2018 22:30:23
0
5
Голямо разочарование беше спектакъла - този, който се правеше на Тодор Колев интелектуално не може да стъпи и на малкия му пръст, страшен тюрлю гювеч от стилове и най-вече: комплексирани патриотични напъни, изкарвали Бах и Моцарт некадърници на фона на (любима за мен и уникална) българската народна музика. Твърде пошло и грубо...
9.
До 5 костенурка
23.07.2018 21:34:25
1
6
Пет дни чакаха да им плеведат парите. Днес едновременно две страхотни рекламни статии за Бълтаре. Наближава частният им празник в Жеравна а мин. год. посетителите здраво ги оплйха заради комерса. Всичко тук е пари. Зори и разветите трибагреници са за тази цел.
8.
Хммм
23.07.2018 21:16:59
3
6
Флегми, проверявайте си информацията! Летният театър има 1000 места, не 2500! В Бургас беше премиерата на спектакъла, турнето продължава и в други градове!
Хвала за идеята и изпълненията, гледах и се възхищавах! Имаше малки дупчици, но като цяло беше добре. Дай боже повече такива спектакли, че тоя народ съвсем е заспал!
7.
Този патрЕот го знаем
23.07.2018 19:51:25
1
8
Този единия с шавливата съпруга да вземе да си върне борчовете,че само на кучетата не дължи пари. Тръгнал ми все да се пъчи по медии,ама не спира да пие от сутринта и да употребява някои други субстанции. От такива патрЕоти Булхария е бетер кенеф. Добре че раята е страхлива и все със свалени гащи,иначе не ги знам тези корумпета алкохолизирани.
6.
българин
23.07.2018 19:26:36
7
7
Тия смешковци с хората и националните знамена са достойни за някой соц - фестивал от комунистическата кочина. Т.е. развяванията на байряци, освен печалбарство са си и гавра с националния трибагреник. Тия пишман мероприятия, заедно с т.нар. реставрации на исторически събития са за отдушник на пишман патриотите. Т.е. вместо да свършим някой истинска работа ще поразвеем байрячета или ще гръмнем един-два пъти с кремъклия пушка, ще се навикаме едно хууубаво... и ще си отидем в къщи, а кочината ще продължава да смърди още по-силно.
НЕ, БЛАГОДАРЯ!
5.
Костенурка
23.07.2018 19:05:19
0
11
Боже, Флагман, пет дена снимките ли проявявахте?
4.
До Кв
23.07.2018 19:04:02
0
7
Прав си приятелю: тези на последната снимка с голите баджаци са войниците, които ще завладеят Гърция, Турция, Румъния и т.н....
3.
Браво !
23.07.2018 18:32:47
1
5
Браво Българи !
2.
От бюрото на Васил Левски и Роберт Лорд
23.07.2018 18:27:57
3
3
Целта е 100% събуден образован народ които иска и който не спира да инженира и да твори. Със войска от фантастични войници.
1.
Кв
23.07.2018 18:26:31
6
5
Дайте едно турне в Америка с билети по $100.
Няма защо едни селяни с татуировки като Iron Maiden да правят повече пари.
Всичко зависи от вашата амбиция и маркетинг.
Мислете като най голямата планета на света.
Мислете че днес слагаме началото на България която след време ще включва по задпалата Румъния Сърбия Хърватия, Гърция и Турция. Мислете за България която да е по голяма от Франция. Защо не????
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Бащата на Надежда се оказа виден бизнесмен Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Този див Перник! Пенсионер заплаши жена си с убийство Грози го затвор до 6 години Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Столична община намери приложение на бунище във „Факултета“ Ще се превърне в паркинг за иззети от СДВР коли Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Безчинство! Откраднаха кутия за дарения от параклис Стойността на нанесената щета е в процес на установяване Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа Геро разкри как е свалил 20 килограма след напълняването си заради тежката катастрофа
Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори