×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Димящ самолет приземи неочаквано британци в България - но защо драмата им започна след това...


Димящ самолет приземи неочаквано британци в България - но защо драмата им започна след това...
Български таксиметров шофьор останал недоволен от бакшиша, хвърлил в ужас млада британка
25 Юни 2018, Понеделник, 15:00 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

За перипетии на летището в София, с таксиметров шофьор и в хотелите, разказва британско издание


За страхотно премеждие на 200 туристи в България съобщава изданието Eastern Daily Press (EDP). Британците кацнали у нас извънредно на път от Кипър за английския град Норич.

Според EDP закъснението и липсата на комуникация съсипало две сватби, меден месец и годеж на двойка на път за дома им в Норич.

27-годишният Джак Уийвър и съпругата му Ели били на борда на самолета в четвъртък вечерта, когато усетили миризма от дим.
„Беше минал час от началото на полета, когато усетихме пушека, миризма на изгоряло, за което съобщихме на екипажа, разказва мъжът. „Те направиха абсолютно всичко, което трябваше и отклониха полета към София, но оттук нататък всичко започна да се проваля.“


Екипажът им казал да слязат от самолета на софийското летище, за да се чувстват „по-удобно“, но били оставени в зала с метални седалки и бетонна настилка за 6-7 часа.

От туроператора не им съобщили нищо, а ги оставили на трима души – персонал на летището.
По думите на Джак Уийвър те им избирали трескаво хотели, но не казали нищо за това, докато хората не започнали да излизат. 

Сред пътниците имало сватбена група от 19 души и 6 деца. Те били разпределени в различни хотели, но се оплаквали от липса на мляко и пелени.

„Честно казано беше доста зле“, казва мъжът. „Никой не очаква чудеса, но ние сме в страна, в която не сме планирали да бъдем и никой от нас нямаше българска валута.“

На семейство Уийвър било заявено, че могат да използват евро, макар че не са в Еврозоната, което обаче довело до ужасен сблъсък с таксиметровия шофьор, който ги закарал до хотела.
„Той поиска пет евро бакшиш“, разказва Джак Уийвър. „Ние едва събрахме три евро, при което той ни заплаши, че ще изхвърли багажа ни от таксито. Изхвърли монетите на пътя и изхвърча със свистене на гумите. Съпругата ми си изплака очите и каза, че никога не е била по-изплашена. Беше доста стресиращо.“

Впоследствие им било наредено да напуснат хотела при „пороен дъжд и гръмотевици“ и без пари, за да се отправят към летището.  

По-нататък в публикацията се разказва за оженилите се на 13 юни в Кипър Дани и Ребека Гаулър.
Мъжът се оплаква, че са били оставени в ситуация на голяма несигурност и се чувствали изоставени. Възрастни хора били без медикаменти, а децата без пелени.

29-годишната Никола Чадуик разказва как групата им от 19 човека е била разделена, имало проблеми с едно от децата, което е на десет месеца.
Според нея на хората, които били сами, им бил осигурен хотел с предимство, а децата и възрастните били оставени на терминала с часове.

„Имаше възрастен човек, който беше сам и без телефон – той нямаше нищо. Жена от нашата група му даде телефона си, защото персоналът от летището не разбра какво им казва той“, разказва още жената.

От изданието са потърсили мнението на компанията превозвач – TUI, с която отново имаше проблем в края на миналия месец с британски туристи, които трябваше да пътуват за България.
„Искаме да се извиним на нашите клиенти от полет TOM5483 от Пафос за Норич на 21 юни 2018 г., който бе отклонен за София (България) миналата нощ поради технически проблем. Всички наши клиенти имаха осигурена храна и бяха настанени за пренощуване в хотел“, заявява говорител на TUI.

От компанията са казали още, че сигурността на пътниците и екипажа е от първостепенна важност. Благодарят за търпението на клиентите си.

„Флагман“ потърси информация от летище София за случая. Оттам съобщиха, че действително самолетът от Кипър е кацнал на аеропорта, което е станало на 21 юни в 19,32 ч.
Пътниците са пренощували в българската столица и са успели да отлетят за Норич със самолет на „TUI airways” едва на другия ден – 22 юни, в 18,44 ч.

Снимки на пътниците, претърпели неочакваното премеждие:







В категории: Животът


Флагман.БГ Той ли ще е "Ергенът" №4 Той ли ще е "Ергенът" №4 25/05/2024, Събота 16:40 2
13
Коментара по темата
13.
guhh
26.06.2018 10:17:54
0
0
Тези хора пътуват по 1-2 пъти всяка година и са "професионални туристи". Целта ще бъде да оскубят максимално туроператора. А ТУИ си държат на реномето и ще се стараят да избегнат дело в съда.
12.
Иван
25.06.2018 20:35:48
1
10
Тръгнали на екскурзия без пари хахахах.А бакшишите като видът чужденци и все едно виждат банка. Елате на летище Бургас да ги видите колко са нагли.
11.
Haha
25.06.2018 18:13:10
3
15
Вижте го този със зелената тениска няма пари за цигари и си купува тютюн. Дейба бедните англичани тръгнали с притенциите си.
10.
Друга версия за таксито
25.06.2018 18:03:34
1
15
Ами ако се окаже, че тези '5евро бакшиш' са били реално сметката? Вероятно англичаните си мислят, че туроператорът ще покрие и превоза до хотела. Таксиджията се ядосал, защото си загубил реда, карал 20мин и накрая и пари нямат да му платят.
9.
??
25.06.2018 17:51:45
3
8
ТОЯ СЪС ЗЕЛЕНАТА ТЕНИСКА МАСЕ ЛИ СИ СВИВА ВЕ НАРКОМАН
8.
дo 5 и 6
25.06.2018 17:32:57
4
8
Напълно съгласен съм с тебе,че 4 е кавал,даже е пълен саксофон както казват арабит на кавалджиите,неосведомен човек.Тези английски колонизатори само аванта търсят,дса си купят аванта като искат.
7.
Позитивен
25.06.2018 17:22:44
2
12
Тези са се поувлекли с претенциите. В кризисна ситуация се налагат жертви, откъде на момента да им осигури хотела памперси и мляко, да си купят от някой магазин. Явно се готвят здраво до оскубят туроператора. Единствено историята с таксиджията мирише на българска простотия, но там не стана съвсем ясно какво точно е станало.
6.
работничка в хотел
25.06.2018 17:20:59
3
26
най-долните туристи са англичаните.
Вънка 30-32 градуса а те се карат да сме им нагрявали чиниите ,че били студени и готвача им слагаше празните чинии във фурната да им загрява(празни). Най-големите скръндзи -никога не дават подаръци или бакшиши(мизерници)-с огромно самочувствие
5.
до 4 от /
25.06.2018 17:09:07
11
9
Абе кавал , когато съм обиколил Европа с кола ,със самолети -ти сигурно си вървял прав под масата ...
Сега отидохте и осрахте Европа
4.
mega
25.06.2018 16:57:31
7
12
патриота, кондуктора и чертичката май само на маршрутката за М. Търново са се качвали
3.
/
25.06.2018 16:49:20
6
13
Пиандурите какво ревът ?!? Дайте им евтина наливна Бира и им гледайте сеира -хахаха
излелзли в дъжд с гръмотевици, бреййййй ами стойте си в хотела да си изтървете полета за връщане бе И д и o т и наглеци
2.
Кондукторр
25.06.2018 16:37:29
4
23
Ей,тва бакшишите са много тъпа пасмина.С малки изключения.
1.
Патриот
25.06.2018 16:35:05
10
26
От името на всички българинсе извинявам на групата нагли англичани,че не разполагаме със масажиращи канапета и килим от пух.Нямахме време да ви купим и памперси за което същонсе извинвам.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
"Хамас" складирали оръжия в България за нападение на израелското посолство в Берлин "Хамас" складирали оръжия в България за нападение на израелското посолство в Берлин Немски издания публикуваха информацията, като се позовават на службите за сигурност Възход на десните партии преди евровота, но са възможни обрати Възход на десните партии преди евровота, но са възможни обрати Хипотетични обединения и задкулисни ходове съпътсват борбата за ЕП   Скъпо било в Париж - не сте яли на летище Варна, жена плати 35 лв. за сандвич Скъпо било в Париж - не сте яли на летище Варна, жена плати 35 лв. за сандвич Пътничката останала шокирана от сметката Ф-Студио със Стефан Magic – пътя от хазарта, ръба на смъртта и отчаянието до фокусите и вярата Ф-Студио със Стефан Magic – пътя от хазарта, ръба на смъртта и отчаянието до фокусите и вярата Може ли карта да „изчезне“ пред очите ви и да се появи на друго място? Дигитална изложба, книга с разкази и анимационна работилница съпътстват „Златната липа“ 2024 Дигитална изложба, книга с разкази и анимационна работилница съпътстват „Златната липа“ 2024 Ето какво още да очаквате на филмовия фестивал Три жени и един мъж са откарани в болница след пожара във Варна Три жени и един мъж са откарани в болница след пожара във Варна На място са били изпратени пет пожарни автомобила, механична стълба и автовишка Той ли ще е "Ергенът" №4 Той ли ще е "Ергенът" №4 Актьорът, който коментираше с типичното си чувство за хумор миналия сезон на "Ергенът", отново се шегува с романтичното риалити Кандидатите за депутати на БСП в Айтос: Активността на хората в момента е най-важният фактор за успех Кандидатите за депутати на БСП в Айтос: Активността на хората в момента е най-важният фактор за успех Тодор Байчев призова симпатизантите на БСП към активност в изборния ден и подкрепа с бюлетина номер 24 Защо албанска песен скара жестоко тези двама чалгари Защо албанска песен скара жестоко тези двама чалгари И двамата изпълнители купили правата над една и съща чужда песен Борисов: Кирил Петков пред мен си призна , че ме арестува незаконно Борисов: Кирил Петков пред мен си призна , че ме арестува незаконно На изборите на 9 юни трябва да има отчетлива разлика между ГЕРБ - СДС и ПП-ДБ, смята той
Депутати искат забрана за смартфони за лица под 16 години Депутати искат забрана за смартфони за лица под 16 години Едно на всеки четири деца развива зависимост към телефона Бягащи от мобилизация украинци гърмяха по граничар Бягащи от мобилизация украинци гърмяха по граничар Плюли си на петите заедно с оръжието на ченгето Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Най-известен е с филма си от 2004 г. Super Size Me Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Певицата заложи и на нова фризура за важното събитие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Средно на ден в страната се изяждат 3 милиона броя След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън Принцесата на Уелс продължа да се лекува от рак, подлага се на химиотерапия Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори