×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов казал на швейцарската президентка: Скъпа моя, защо не се справяш с корупцията, това ме притеснява


Борисов казал на швейцарската президентка: Скъпа моя, защо не се справяш с корупцията, това ме притеснява
Дорис Лойтхард и Бойко Борисов се срещнаха миналата година
30 Януари 2018, Вторник, 10:01 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Премиерът обясни, че не отишъл на вота на недоверие заради уважение към парламента - щял да ползва каруцарски език


Премиерът Бойко Борисов не отишъл в Народното събрание за дебата по вота на недоверие от уважение към парламента и за да не ползва каруцарски език по време на европредседателството. Такова обяснение даде той по време на 12-та годишна среща на бизнеса с правителството, организирана от в. „Капитал”.
Припомняме, че до момента имаше друго официално обяснение – че Борисов е участвал в международни срещи.

„Вот на недоверие можеше да се направи по всяко време, а не точно когато единия ден 10, а на следващия ден 13 министри се събираха в Брюксел. Затова не направихме и Министерски съвет, не можеше да съберем кворум”, каза премиерът.

„Него ден точно трябваше да го направят! Добре, направиха го… и к’во. Да отида и да се обиждаме с… дебатът какъв беше – жена му, леля му, чичо му. Не е сериозна работа. Не отидох заради уважението към парламента, защото и аз все пак съм човек и като ме нападнат по такъв начин, ще забравя, че председателстваме съвета и мога да отговоря, разбира се, с каруцарския им език. Но просто пожелах тези няколко месеца да се опитаме да бъдем по-стабилни и нормални”, заяви още Бойко Борисов.

Пред бизнеса Борисов обясни, че Холандия не ни пускала в Шенген от страх заради наплив на мигранти. Това била истинската причина, а не липсата на върховенство на закона у нас, както се твърдяло.

"Ама то това го има навсякъде. Аз си спомням, при мене беше президентката на Швейцария и отвори темата за корупция да говорим. Аз взех статистиката за контрабандата на цигари в Европейския съюз, където България сме от първите три-четири държави, които се справяме най-добре, въпреки че около нас половината държави не са членки на ЕС – Македония, Сърбия, Турция… Черно море ако щете. Може да дойдат от Крим даже, с кораб. А те - много зле. Викам, сега искам да ми отговориш, скъпа моя, защо не се справяш с корупцията и контрабандата; ето ти официалната статистика, това ме притеснява. Тя затвори папката и каза „добре, ааа какви други теми имахме още”", разказа версията си за срещата българският премиер. 

Срещата между Борисов и президента на Швейцария Дорис Лойтхард бе на 2 ноември 2017 г.
Официалното прессъобщение от Министерския съвет не споменава за подобен диалог. По отношение на корупцията се казва единствено: „Премиерът Борисов представи резултатите от противодействието на правителството на контрабандата и корупцията. Швейцарският президент отбеляза постигнатия напредък и изрази надежда за успешно реализиране на набелязаните стъпки и мерки в сектора.”

На срещата с бизнеса Бойко Борисов се присмя и на румънския модел за борба с корупцията. Според него това, че там политиците влизат в затвора, не е хубаво.
Когато от българското правителство започвали преговори с румънски колеги за трети мост над р. Дунав, на третия месец съответният политик от северната ни съседка отивал в ареста.
Борисов използваше сарказъм с изрази като „надявам се най-сетне румънският модел да проработи” и „страшно добре работи този модел”.

Премиерът каза, че днес в Министерски съвет се заел с проблема с двете лъвчета от зоопарка в Пазарджик и обясни притесненията си, че се готви нов протест и по този въпрос.

След участието си във форума премиерът бе причакан от репортери на „Канал 3” и „Пик”, които му задаваха гневно въпроси, защо е приел да участва в дискусия, организирана точно от собственика на „Капитал” Иво Прокопиев.


В категории: Темида , Политика


Флагман.БГ Задължително сложете сода в прането с хавлии Задължително сложете сода в прането с хавлии 20/05/2024, Понеделник 13:20 0
Флагман.БГ Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя 20/05/2024, Понеделник 13:00 0
12
Коментара по темата
12.
Специалистът
30.01.2018 18:40:54
0
1
В РП-АЙТОС няма КОРУПЦИЯ

Но за сметка на това ,докато не се предложи щедро възнаграждение на Административния ръководител -МИЛЕНА СТОЙЧЕВА , същата не работи ЕФЕКТИВНО И ЗАКОНОСЪОБРАЗНО по разкриването на ИМОТНИТЕ ИЗМАМИ на Сийка ТАНЕВА ,но при Нотариус БИСЕР ДЕМИРЕВ 324 Айтос
11.
Бургас
30.01.2018 13:23:27
0
13
Румънците започнаха да овладяват корупцията и това, че видни политици влизат в затвора е показателно. У нас кога? Трябва да се започне от откраднатите с чували пари, а не от откраднатите кокошки.
10.
М.М.
30.01.2018 12:47:46
3
15
Вижте само кой и на кого го казва.Пълна скръб.Много добър имитатор на бай-Тошо, като визия,маниер,а пък за езиковия му речник нямам думи типичен бай-Ганьо.Всичката ни е наред, че и другите държави ще оправяме.
9.
"...… и к’во...", №8?
30.01.2018 12:42:53
2
6
От две статии стана една и "каруцарската" мисъл някак си се размаза...Е, трябва да бъдем културни през председателството, да не ограничаваме свободата на словото грубо, а така, с финес и незабелязано...
8.
Супер
30.01.2018 12:26:59
2
5
Флегман, започнахте и вие с фалшивите новини.
7.
ДПС, ГЕРБ, БСП и патрЕЕЕооотите
30.01.2018 12:26:53
3
7
Олеее и това го казва на митьо очите кръстника... Боко "махленската свада"
6.
Ха ха ха
30.01.2018 12:18:49
2
13
Виновен е преводача !!! Неправилен превод на трудните за превеждане размисли и разсъждения на вожда :-)))
5.
Хаха
30.01.2018 11:59:40
1
15
Ами по тази логика не трябва и на жълтите павета да стъпва. Да си седи в правец при господаря си валентин златев и да прочете пак винету, че сигурно и карл май му е сложен.
4.
truestory
30.01.2018 11:57:23
2
22
Това е ирония на съдбата. Човекът с най-голямата ТИКВА и в същото време най-простия в България
3.
Даскал
30.01.2018 11:52:14
1
16
Той се срамувал от „каруцарският език“ в парламента.Леле,колко е извисен малоумния сикаджия.
2.
Ненормален,
30.01.2018 11:41:13
3
14
по-ненормален, най-ненормален, над тях - български министър председател! Как не го научават да не казва "ходимЕ", "правимЕ" и т.нл А тук изказът е направо...брилянтен:".. Затова не направихме и Министерски съвет, не можеше да съберем кворум”....Блазе ни!
1.
СТИГА
30.01.2018 11:40:09
4
23
Отчайващо прост.Бог да пази България и децата ни.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Загиналият е от кв. Акациите, причината вероятно е свръхдоза наркотици Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни В повечето от общините в България заетостта е под или около 50%, става ясно от доклада Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Общо работещите българи, за които работодателите у нас внасят осигуровки, към края на първото тримесечие на тази година са 2 252 798 Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Разходите за строителство в София са по-високи отколото в Мадрид и Барселона Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Очаква се явлението да започне около 18:00 часа българско време На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната 90% от хората нямат никаква идея Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството След проведена анкета между клубовете в „А” РХГ за най-добър вратар на първенство за 2023/2024 г. бе определен капитанът на бургазлии Пламен Иванов „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности Искаме да съберем нормалните и разумните, на които им е омръзнало да гледат как политически лидери се замерват с обвинения и компромати, обявиха от автентичното дясно обединение  44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? 44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? Протестът ни не е толкова заради възнагражденията, обясни проф. Миглена Темелкова Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда В НАП се стремим да предоставяме все по-голям брой нови услуги, те да бъдат лесно достъпни от повече хора и по всякакъв начин, казва Малина Панайотова
Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори