×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Правим президентска република с професорски правителства по примера на цар Борис III


Правим президентска република с професорски правителства по примера на цар Борис III
Бившият директор на Историческия музей прави движение, кани всички гурута - и Слави Трифнов
04 Януари 2018, Петък, 00:19 ч.
Автор: Антония ЧОРЕВА

Има предложение името на новия ни проект да е Движение "Кубрат" на основателя на българската държава


Божидар Димитров е български историк. Доктор на историческите науки, старши научен сътрудник II степен от декември 1985 г., почетен професор на Университета по библиотекознание и информационни технологии. От 1973 до 1990 година сътрудничи на Държавна сигурност в направление културно-историческо наследство. Министър без портфейл, отговарящ за българите в чужбина в първото правителство на Бойко Борисов (юли 2009 – февруари 2011). Роден в Созопол, в семейство на бежанци от Източна Тракия. През 1959 г. завършва основното си образование в Созопол, а през 1964 г. – Механотехникума в Бургас. Работи няколко години на риболовни кораби, траулери – като моряк в „Океански риболов“. По-късно завършва история и археология в Софийския държавен университет, има докторат по история.


- Г-н Димитров, може ли да ни кажете защо решихте да правите политически проект, макар вие да казвате, че не е политически и да ни разкажете повече за него?

- Лоялността и коректността, която имам към държавата, тъй като бях държавен служител, ме кара да се явя отново на публичната сцена, защото стотици, дори бих казали хиляди мои колеги доценти, професори, академици, член-кореспонденти са на моето мнение. Те също могат да анализират и смятаме, че българските политици не са в състояние да ни изведат от положението на най-голямата бедност в ЕС. Защо? Защото парламентарната република е една непрекъснато отричана форма на управление от тези, които познават историята, а аз я познавам.

Същото се отнася и за политическия елит. След 10-ти ноември изграждането на новия политически елит на България поне 2-3 години беше контрола на Държавна сигурност. Резултатът от това беше, че ДС напъха в т.нар. опозиционни, а и не само, свои агенти в най-долно равнище, тоест доносници.
Защо? За да може да ги управлява във всеки един момент и да осребри политическата власт, която имаше.

- Да ви разбирам ли, че вашият проект цели да премахне парламентарната република като форма на управление?

- Моят обществен проект е нещо, което е правено в България и резултатът е бил блестящ.
Кога е станало това - 34 г. Военният съюз извършва преврат, управлява 7-8 месеца и цар Борис III успява да ги разцепи и да вземе властта и не назначава правителство, а в рамките на един обществен проект назначава министри, независимо от тяхната политическа принадлежност и прави т.нар професорски правителства. Всички министри са професори, има и доценти, и полковници или генерали. Те са обаче не само компетентни специалисти, те са и добри мениджъри.

- А вие имате ли такива личности, които да влязат във вашето движение – имате ли последователи?

- Да, имам. Много. Сред тях са акад. Георги Марков, проф. Константин Тотев, проф. Михаил Константинов, драматургът Христо Бойчев, певецът Костадин Георгиев –Калки, проф. Дюлгеров – общо 21, ще пусна списък.
Сега много хора са в отпуска, но те са съгласни с мен.
Първо ще направим референдум за президентска република и второ ще настояваме за професорски правителства.

Имам движение създадено 2015 г. под името Боянски клуб, ние се събирахме и си разговаряхме – тези професори, които споменах и други.

- Ще се регистрирате ли като партия?

- Обществено движение не се регистрира?

- Имате ли право да се явявате на избори?

- В последния момент може да се трансформираме в партия.

Нарочно искаме да запазим елементите на професорските правителства при цар Борис III, да участват хора, да не ги караме да напускат партиите си, а да участват хора, които са гурута и професори, доценти академици, много от тях са членове на партии.

- А кога ще предложите референдумът?

- Чакам хората да се върнат от отпуски – до 15-ти предполагам ще се върнат. Ще направим събрание, ще вземем решение и ще напишем протокол за правене на референдум. Слави Трифонов показа как се прави референдум. Смятам да разговарям с него. Ако иска да се присъедини.

- Тоест вие искате към вашето движение да бъдат всички силни и известни личности с обществена значимост.

- Всички компетентни, знаещи и можещи – и Азис е известен, но няма да го поканя. Всички, които са постигнали нещо в професията си.

- А каква е следващата ви стъпка след референдума?

- Ще започнат да се съобразяват с нас и  следващата ни стъпка е президентски избори. Ще изберем президент с много правомощия. Мен ми е жал за ген. Радев – много е хубав във Франция като се яви в летателна униформа, но той ням никакви правомощия. Каквото се опитва да направи…

- Избрахте ли име, какво ще е името на вашия обществен проект. Същото като на Боянския клуб ли?

- Това ще се решава заедно от всички участващи в движението. Има идея да се казва Обществено движение „Кубрат“, тъй като той е истинският основател на българската държава.

- А какво ще е ляво-дясно?

- Имам пример от обществената си практика като общински съветник в София и в същото време директор на Историческия музей. Имах ангажимент и пътувах до Пловдив, по магистралата за 40 мин стигнах до София и след това по тясното Околовръстно шосе – където бяха ТИР до ТИР и не можехме да се разминем, до музея взехме пътя за 45 мин.

Тогава поставих въпроса за разширение на Околовръстното шосе. След това, бяха такива времената, се скараха левите и десните, и аз взех думата и казах – „Господа, Околовръстното шосе не е нито ляво, нито дясно, то е тясно“. И тогава го писаха по всички вестници. И действително Околовръстното шосе сега готово ли е – ляво или дясно е. Не, широко е.

Та така. Основата на нашето движение, наречено още Българска прагматична партия ще е да взема прагматични решения, които трябва да водят до едно нещо – до изпълнение на двете „ВВ“ – Възход и Величие на българската нация.

Френският президент Макрон каза – „Аз ще работя за величието на Франция“.
А ние ще работим и за възхода, защото сме най-бедната нация в Европа. За всичко, което ще донесе пари на българския народ, ще вдигне заплатите и т.н., всичко в рамките на закона.

В категории: Политика


Флагман.БГ Задължително сложете сода в прането с хавлии Задължително сложете сода в прането с хавлии 20/05/2024, Понеделник 13:20 0
Флагман.БГ Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя 20/05/2024, Понеделник 13:00 0
19
Коментара по темата
19.
до комунистическият трол №16
05.01.2018 13:50:22
2
2
"Престанете да измисляте история. А така наречените царе педеруги имат принос единствено за националните катастрофи в които са ни вкарали."

Другарю комунист, историята е "измислена" т.е. фалшифицирана от комунистическите престъпници (обявени за такива със закон), познати още и като - крадци, лъжци, убийци и манипулатори.
Националните ни катастрофи са дело на вашите господари от Царска Русия и по-късно Болшевишка Русия. Това го е казал (и доказал) още през 1914 г. големият български патриот митрополит Методий Кусев в книгата си - "Погромът на България - виновниците". Между другото още тогава той пророкува разпадането на омразната "Империя на злото, мъките и страданията", на която се кланят всички български безродници. А, относно (както се вижда) любимият ти "другар" и масов убиец - Сталин, то той се е готвел да даде Бургас и бургаска област на Турция, защото бил населен с турци. виж тук: https://postimg.org/image/jyi3sapbd/
18.
do 16
05.01.2018 12:37:58
2
1
do 16: pulni gluposti govorish. Cheti Dostoyevski koito kogato vlizat "da osvobojdavat" Bulgaria demek "da kradat zlatoto ni" pishe che sa vidiali samo bogatashi i krasivi kusti v Bulgaria. Po tova vreme Rakovski i povecheto Bulgari kato grajdani na Osmanskata imperia imat pravo da uchat po celia sviat!!!! Niamalo e beden Bulgarian pri osmanskata imperia osven ako ne e bil murzeliv.
17.
do 16
05.01.2018 12:35:29
1
3
do 16: ako ne beshe Stalin Rusia sega steshe da ima minimalna zaplata pone na nivoto na Bulgaria 500 leva no za sujalenie sled Stalin i Putin Rusia ima zaplata 270 leva i e nai mrazenata kurvava diktatura v sveta.
16.
до Щиглиц-8
05.01.2018 12:27:02
2
5
Байно, по времето на така нареченият "цар Борис" българите са били около 4 мил. население 95% от което селско с образование максимум 4 то отделение, непознаващи усещането на течащата вода, канализацията и електричеството. В чужбина са учили децата на министрите и няколко фабрканта, не повече 10 000 души. Престанете да измисляте история. А така наречените царе педеруги имат принос единствено за националните катастрофи в които са ни вкарали. А, забравих и да не приказват много много за комунизма, че ако не беше другаря Сталин и другаря Димитров, тоя "мадритски поп" ни имоти ще ша да види, ни стипендийка от по 18 000 франка на месец докато българският нород опъваше мишци да строи съвременна България.
15.
bjkmk
05.01.2018 12:15:38
1
6
Колко трябва да си изпаднал морално и нравствено да защитаваш тезиси които само преди няколко години си оплювал и отричал. Ама сега нали Бойко се е запътил президент да става(понеже нама повече ходове) давай да приказваме глупости, само и само да се харесаме. Мизерна история, ибрикчия гнусен!!
14.
Изтрещяла работа
05.01.2018 11:34:27
2
7
Никога не е късно да станеш за резил.
Колкото по-късно, толкова по-голям резил...
13.
Въпрос за размисъл
05.01.2018 10:41:35
2
9
На пръв поглед предложението на професора е добро. Но, в действителност нещата не стоят така. Хайде да видим кои ще да са (аджеба) тия професори, които ще ни управляват. Тия, които рекетират студентите си за пари срещу оценки. Тия ли? Или тия професори и академици от прокомунистическия цирей познат като БАН, като се вземе предвид, че тия хрантутеници от академията на НЕуките изготвиха доклад до правителството, че в страната имало недостиг на ел. енергия - т.е. да се строи АЕЦ Белене! България се топи, България умира с бързи темпове, отровена най-вече от такива майкопродавци. Всяка година намаляваме с по 50 000 души - т.е. един град изчезва от картата на България, а консумацията на ел. енергия се покачила - т.е. хайде да даваме грешни пари на руснаците, за да строят още оръжия за бъдещите си "освобождения". А, ние да измираме с още по-бързи темпове.
Тия ли професори ще ни управляват?
Пази Боже!
12.
Тольо
05.01.2018 10:41:00
2
7
Цирка е пълен, тоя изтрещя, а със Слави сме живи загинали много злеееееща чуек.
11.
Дернев
05.01.2018 09:45:11
3
3
Перспективата са СЕЩ. Всичко останало цели запазване на задкулисието. Само СЕЩ може дс разбие системата, довела държаватса ни до разруха.
10.
Мигрантите са герои
05.01.2018 09:18:32
3
6
Навсякъде по света само имигранта е борбен и рискува да почне бизнес!!! докато локалните тъпанари пушат и се напиват, и за тях всички са “авери”.
Само имигранта се бори за статус и за нов живот.
9.
Ццццц
05.01.2018 09:11:16
2
6
И, професорите от юридическия факултет приемат нов ЗЗД, професорите по археология ни закопават сред разкопките си, а тези по икономика ни фалират... Нещо позната история.... , абе историята се повтаря един път като трагедия, втори път като фарс...
8.
Щиглитц
05.01.2018 08:51:39
2
7
Аз пък бих казал че нямаме професори още на ниво.
По времето на цар Борис Българина вече беше 70 години свободен и българите не бяха бедни ами ходеха да учат из Европа и след това когато цар Борис състави силното правителство той имаше кадри от целия свят на разположение.
Вижте горе думите на тоя професор дето ми цитира певци и драматурзи —- този човек наред ли е? Той ще организира връщане към хаймани, теоретици, и пак измислен социализъм.

Мисля че е редно Цар Бойко също да направи такава стъпка, може би да изберем принц Кирил като монархист да надзирава правителството.

Трябва да забогатеем. А как да стане това като народа не знае езици!!! Народа не иска да чете и да се среща с хора.
7.
Аве
05.01.2018 08:51:02
1
3
Троле,пак не си си пил хапчетата.Аре пий ги и си легай.
6.
*********
05.01.2018 08:46:33
2
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
Мафията ГЕРБ
05.01.2018 08:45:06
5
8
Божидар Димитров е сътрудник на бившата Държавна сигурност в качеството си на секретен агент- провокатор.Вербуван е през 1973 г. Псевдонимите му са Богдан, Кардам, Тервел и Телериг.
4.
старейшини ГЕРБ
05.01.2018 08:43:38
3
10
Движението на професорите най-добре е да се нарече "ДВИЖЕНИЕ ПАТЕРИЦА - за безкрайна демокрация".Не ни мърда и децата на Цветанов да "печелят" избори след избори. Българска съдба. Съдба на дебили. На 80% !
3.
До 1
05.01.2018 08:39:14
3
6
До 1: В Общината има поне десет глупави комунисти които още пречат да се пипа здраво и силно. Всеки комунист трябва да бъде пратен обратно на улицата за да може да просъществува меритокрацията.
2.
До 1
05.01.2018 08:30:49
4
5
До 1: проблема със конкуренцията е явен. Не можем да се конкурираме съшо защото през Прехода Русия продължи да ни краде със скъп бензин и нашите банкрутираха танкерите. Оказа се че 27 години Българския бизнес и шофьор караше коли на цени 3 пъти по скъпи от тези на западняци и азиатци. Как може да строим бизнес когато бяхме крадени във енергията и във колите??
Иска се повече хора като Марешки със по ниски цени по бързо и по голяма дизверсификация на пазара!!!
1.
Васил Левски и Роберт Лорд говорят
05.01.2018 08:22:25
5
7
Скъпи Флагман,
Пише ви пак Роберт Лорд.
Евала че не се продавате.
Явно и вие знаете истината.
27 години след прехода БСП ни ограби а пък ГЕРБ не могат да привличат инвеститори защото това изисква познания които те нямата досега защото много от тях са стари членове на БСП. А ДПС се опитва да пречи и на двете партии.

Оказва се че не е лесно във света на голямата конлуренция. Нито сме се разделили със социализма нито сме приели капитализма. Прав е Кеворкян който казва че сме били заробени между крадци (политиците) и некадърници (народа).

Нека да ви кажа аз какво мисля. Промяната не бе извървяна докрай защото в условия на “демокрация” нито един политик не може да събере гласове да направи истински реформи. Истинска реформа значи да пусне частни училища и да спре повечето държавни и да накара хората да си плащат за образованието. Само тогава те ще се дисциплинират да внимават в живота.
Лично съм наблюдавал поведението на разлигавени полски деца във училище платено от държавата и стегнати имигранти ученици във Амероканско платено частно училище където всеки си плаща да учи. Резултатите още от детска възраст показват една отговорност и борбеност за децата завършили частни училища които си плащат всеки клас и една разлигавеност и незаинтересуваност на децата които им се дава наготово държавно мързеливо образование. Частниците винаги са събудени. По им е ясно кое колко струва и за кое има пазар. По са борбени защото си плащат за всичко.

Освен че тази реформа не се състоя, съшо не се състоя разкрепостяването на населението. Държано 50 години без книги за капитализъм и бизнес народа беше “умен” на теория и беден на глобален бизнес. Дори до днес Английския не се изучава добре и книгите са много по скъпи за българи със ниски заплати отколкото за германци със германски заплати. Българина продължава да е тъп на бизнес и не може да си води живота финансово.

Реформи трябва да се състоят във а Бургас. Главната архитекта трябва да бъде арестувана, защото при Прехода тя позволи презаселването на квартали, крадене на тротоари, и насилването на хора да си пречат един върху друг и да се мразят при условия на немотия. Тя или този преди нея като фашист разрешиха гетата да процъфтяват без ред и манаджмент.

Съшо тряба да бъдат арестувани шефовете на полицията които още не може да си обучат институцията на ред. Сградите им са скапани. Служителите им не са дисциплинирани. Пушат пред сградите. Не си мият колите. Не стрелят по циганите. Не се борят за реда. Не вдигат колите от тротоарите. Не подпомагат за по ефикасно законодателство. Въобще искат се реформи във полицията да влезе в 21 век, а не да се пенсионират на младини.

Искат се реформи във прокуратурата.
Прокурори и съдии не помагат за по ефективна система ами прокарват корупция. Повечето услуги на ниско ниво трябваше досега да са автоматизирани. Лустрация трябваше да се случи и да се арестуват крадците на прехода и преди него. Лустрацията трябваше да види бившия кмет и обркъжението които банкрутираха Бургас да гният във затвора. За различа от него сегашния кмет е не само лидер той е НАЙ ДОБРОТО което се е случило на Бургас от 1944 година досега. Пазете го слушайте го!!!!!

Искат се реформи във детските градини. Те трябва да струват колкото са истинските им цени. Само така ще се плаща добре на учителите. Това значи заплати от 1200 лева минимум на учителките там и това да се изчислява на пазарна цена.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Загиналият е от кв. Акациите, причината вероятно е свръхдоза наркотици Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни В повечето от общините в България заетостта е под или около 50%, става ясно от доклада Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Общо работещите българи, за които работодателите у нас внасят осигуровки, към края на първото тримесечие на тази година са 2 252 798 Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Разходите за строителство в София са по-високи отколото в Мадрид и Барселона Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Очаква се явлението да започне около 18:00 часа българско време На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната 90% от хората нямат никаква идея Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството След проведена анкета между клубовете в „А” РХГ за най-добър вратар на първенство за 2023/2024 г. бе определен капитанът на бургазлии Пламен Иванов „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности Искаме да съберем нормалните и разумните, на които им е омръзнало да гледат как политически лидери се замерват с обвинения и компромати, обявиха от автентичното дясно обединение  44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? 44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? Протестът ни не е толкова заради възнагражденията, обясни проф. Миглена Темелкова Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда В НАП се стремим да предоставяме все по-голям брой нови услуги, те да бъдат лесно достъпни от повече хора и по всякакъв начин, казва Малина Панайотова
Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори