×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Окончателно: Вижте кои са топучениците на Бургас за 2017 г.


Окончателно: Вижте кои са топучениците на Бургас за 2017 г.
Вокалният ансамбъл „Фортисимо” грабна титлата в категория „Изкуства-формации” след оспорвана битка с хор "Трепетлика"
01 Декември 2017, Събота, 01:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ, Снимка: Архив на Флагман.БГ

Гласуването приключи, окончателните резултати са налице – вижте победителите!


Организираната за пръв път от Община Бургас кампания  по награждаването на отличили се с проявите си ученици приключи и резултатите са налице. Иновативната идея бе внесена от председателя на постоянната комисия по култура към Бургаския общински съвет – Веселин Пренеров, и се прие с всеобщо одобрение. Днес Бургас може да се похвали с първите победители във всички обявени категории, както следва:

Математика и природни науки – I-VII клас

Първо място заема Виктор Шаовчев от СУ „Петко Росен”, следван от Ясен Янев от ОУ „Васил Априлов” и Веселина Иванова от ППМГ „Акад. Никола Обрешков”. През 2017 г. Шаовчев е донесъл на школото си 6 международни титли и едно първо място на математическата олимпиада SASMO в Стара Загора. Блестящ пример за комбинацията между талант и труд.

В същата категория, но за ученици до XII клас на първо място успя да се нареди Виктор Балтин от математическата гимназия, следван от съучениците си Константин Гаров и Стефан Иванов и Атанас Динев. Само през тази година Балтин е спечелил първите места на 2 национални състезания и една олимпиада, демонстрирайки изключителни познания в точната наука.

Изкуства – индивидуални изпълнители

Първо място тук взима Християна Въжарова от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров”, следвана от съученика си Константин Башиков и Павел Димов от СУ „Димчо Дебелянов”. През 2017 г. Въжарова е взела участие в 5 шампионата по танци, печелейки първо място на всеки един от тях. В края на март тя успява да грабне първото място на престижния Международен отворен танцов конкурс, провел се в София.

В същата категория, но за формации, няма особена изненада. Първото място взима Вокален Ансамбъл „Фортисимо”, който още с участието си в „Игра на хорове” спечели сърцата на българската публика. Второ и трето място взимат съответно Народен хор „Трепетлика” и Танцова школа „Дюн”. През 2017 г. „Фортисимо” не спряха да изумяват българската и международна публики. Те грабнаха първата награда на „Бургас и морето" през лятото с впечатляващата си оригинална песен „Имам в сърцето си море”, а само дни преди това си заслужиха златната диплома от „Гран при на нациите”, провел се в Рига, Латвия.

Хуманитарни науки – I-VII клас

В тази категория печели Моника Арнаудова от ОУ „Братя Миладинови”, следвана плътно от Мишел Димитрова от СУ „Епископ Константин Преславски”. На трето място се нарежда Преслава Гюзелева от ОУ „П.Р. Славейков”. Арнаудова е класирана на първо място в 21-вата Ученическа философска конференция „Човек-свят”, провела се в Бургас през март т.г.

В същата категория, но за ученици от VIII до XII клас, ученик на годината става Натали Георгиева от ПГРЕ „Г.С. Раковски”, следвана от Олга Щербакова от ПГЧЕ „Васил Левски” и Георги Апостолов от ППМГ „Акад. Никола Обрешков”. През 2017 г. Георгиева е спечелила I място на Национален кръг на Олимпиадата по испански език 2016/2017. 

Екипът на Флагман.БГ се гордее с будните бургаски деца и им пожелава успехи за в бъдеще.

В категории: Просвета , Бургас


Как се забавляват зодиите
Как се забавляват зодиите 12/05/2024, Неделя 21:20 0
Флагман.БГ Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас 12/05/2024, Неделя 19:15 0
9
Коментара по темата
9.
*********
03.12.2017 06:18:59
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
8.
Иван Вазов
02.12.2017 22:14:45
0
5
Такава дума "топученици" има ли?
7.
Kapitan
02.12.2017 20:59:15
0
2
Децата на Бургас са най-добрите!Само напред,Пренеров!
6.
от кадя на кадя ве
02.12.2017 18:04:04
0
4
Понеже ши.аните "модератори" са ми изтрили коментара,ето го пак,цензуриран.Не знам с какво Християна Въжарова е заслужила това отличие,какви са тези 5 конкурса,че и международни някои,запознат съм с тази сфера,познавам я,както и много други талантливи деца от НУМСИ.Предполагам е тикана напред от Недко Георгиев,"великия" хореограф на училището
5.
Бургазлия
02.12.2017 17:59:53
0
8
Дайте сега една класация да видим и кои са тъпанарите в Бургас
4.
*********
02.12.2017 17:06:33
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
Добрин Джуров
02.12.2017 16:56:16
0
4
Успехът трябва да се поставя в кавички. Ако човек много се радва на успехи, значи че му е паднал мерникът или с амбициите и критериите нещо не е наред. При Пренеров нищо не е наред! Търси начини, за да разединява хората. При децата това е недопустимо. Съжалявам!
2.
*********
02.12.2017 16:26:33
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
Пусть всегда будет СОЛНЦЕ
02.12.2017 15:58:40
3
9
На 1 и 2 място Руски граждани-МОЛОДЦИ руски фамилии
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба  90 на сто от обитателите на рибарското селището не са чували за нея, но Георги Димов е ловял 400-килограмови екземпляри в океана Как се забавляват зодиите Как се забавляват зодиите Водолеите обичат общуването, а Близнаците обичат шумните забавления в многолюдна компания Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Как може след 4 години ремонт, гарата все още да няма  нито едно електронно табло  показващо пристигащите и заминаващите влакове, вайка се един от потърпевшите  Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Вижте рецептата Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Кратка разходка след последното ви хранене има много положителни ефекти върху  тялото и ума Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Идеята им за подпомагане на полетите може да доведе до целогодишен характер на туристически поток към страната ни, коментира Евтим Милошев Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Проблемът е, че Борис Минков, който е редактор на романа, е и член на журито Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Прокуратурата във Велико Търново започна разследване, револверът бил отавен без надзор от собственика му Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас Неделина Роселинова и Десислава Минчева-Тодорова спечелиха награди от Международен фестивал за млада публика "Вълшебната завеса" Вълненията със "SoLiSiMi" продължават в Дома на НХК Вълненията със "SoLiSiMi" продължават в Дома на НХК Входът е свободен
Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Откриха рекордни количества фекалии и ешерихия коли 10 пъти над нормата в Темза Как англичани приемат случващото се с любимата река
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори