×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Читател на Флагман.бг пита: Знаят ли учителите в "Св. Св. Кирил и Методий" как да се грижат за безопасността и здравето на децата?


Читател на Флагман.бг пита: Знаят ли учителите в "Св. Св. Кирил и Методий" как да се грижат за безопасността и здравето на децата?
Ако е станал инцидент това значи, че не е създадена вътрешна уредба и норма за обезпечаване на сигурността в училището. пише Владимир
10 Ноември 2017, Петък, 13:10 ч.
Автор: Флагман.бг

Според ръководството на училището причината за хематома в мозъка на 17-годишния Кристиян е стара травма на момчето, което тренирало бокс


Случаят с изпадналия в кома бургаски ученик след спаринг в час по физическо предизвика много полемики и въпросителни. Според различните мнения учителите и родителите също имат вина за случая. 

Припомняме, че в доклада на ръководството на СУ "Св. Св. Кирил и Методий", представен и на министъра, причината за хематома в мозъка на 17-годишния Кристиян е стара травма на момчето, което тренирало бокс. (ВИЖТЕ ПОДРОБНОСТИ В НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Редакционната поща и форумът на Флагман.бг също бяха залети от различни мнения по темата на деня в Бургас. Публикуваме едно от най-интересните от тях, изпратено от Владимир Александров

"Същността на въпроса според мен е: 1. Всички деца по силата на Закон са длъжни да посещават училище! 2. Училището като образователна институция е страна според текстовете на Закона за закрила на детето в опазването на децата! 3. Училището, за което пишете, че е място на инцидента, като институция не е организирало своите служители: педагогически и други специалисти освен на образовате децата, ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА ТЯХНОТО ЗДРАВЕ И БЕЗОПАСНОСТ!
Според мен трябва да се разследва: 1. Има ли действаща нормативна база и текстове в правилниците на въпросното училище за безопасни условия на образование на децата? 2. Има ли разписани задължения и мерки за спазване на тези задължения всеки служител в училище да бди активно за детската сигурност и безопасност докато децата пребивават в училищната институция? 3. Ако е станал инцидент това значи, че не е създадена вътрешна уредба и норма за обезпечаване на детската безопасност и сигурност! В личен план приветствам целия екип за публикуваното по темата, но моля: стигнете докрай! От първи прочит на вашите статии у мен остава усещане, че детската безопасност във вътрешно нормативен план може де се окаже занемарена"
, пише Владимир Александров.

Очакваме вашите сигнали на [email protected] или чрез платформата "Вашият сигнал до Флагман.бг"



18
Коментара
18
Коментара по темата
18.
до 12
12.11.2017 15:20:26
5
7
Работното време на учителите не са само часовете в училище. Учителите проверяват контролни- вкъщи, подготвят уроците за следващия ден- вкъщи, пишат документация, която става все повече- вкъщи. Да не говорим, когато се нагърбват с екскурзии и лагери, където работното им време е 24 часа и носят пълна отговорност за децата ви, при това без да им се плаща и 1 ст, извънреден труд или командировъчни, докато вие буквално сте се отървали от отрочетата си и обикаляте кафета и молове. Резултатите на един ученик за правопропорционални на отношението на родителя към учителя. Както има деца, които печелят състезания и олимпиади, така и на тези, родители на които им казваш, че детето им има проблем с ученето или дисциплината, те отварят една голяма уста, че на учителя било работа да го учи, щото той бил на работа.
17.
До баба
11.11.2017 15:00:51
0
6
Каквито нагли, нахални и невъзпитани са бабите такива са децата и внуците им! Много добър пример баба предава на поколенията си и после гаменчета, батки и какво ли не... Като ти вземат след време пенсийката ще има да ревеш ....
16.
16
11.11.2017 14:22:10
2
12
от тия учители искате всичко- дави учат децата, да ги възпитават, да ги укротяват, да са парамедици, бодигарди, психолози, актьори, че да не им е скучно на децата и накрая даже и да ги биете, когато не са били едно всичкото. учебните часове са за учене, а не да се губи времето в укротяване на бесовете и заради 1-2-3 в класа да страдат всички ученици. няма как в междучасието на всеки клас да има пъдар, лекар, спасител и аниматор
15.
даскал
11.11.2017 13:19:10
0
11
Тотална деградация на младо и старо,без никакви ценности и уважение към учителите.Каквито родителите такива и децата.
14.
Мишо
11.11.2017 13:02:23
0
10
Oт такива родители, като пишещите тук, такива деца! А колкото до т.нар. "елитни училища" - прах в очите на същите тези родители! Вижте с какъв бал влизат в "Кирил и Методий" след 7 - ми клас и тогава ще говорим! Как от неелитни родители се получават елитни деца?
13.
До 12-ти
11.11.2017 12:29:31
0
10
Като нямаш време, няма да правиш деца ма, овцо! Ако не можеш да ги гледаш да ги взимат социалните! Кой ти е длъжен и с какво, че да ти гледа и детето, което си направила без да мислиш! Ту ги хвърляте на бабите, ту на училището и детската градина, а вие цял ден сте по кафенетата! Задминахте и циганките!
12.
До 11
11.11.2017 12:02:21
9
0
Не защитавам фодителите с лош пример,но много голяма част от родителите ги няма около 10 часа от денонощието,защото работят.Кога и как да се справят с всичко.Учителите колко дни по колко часа бачкат?
11.
аз
11.11.2017 11:52:16
0
11
каква мръсна нация сме ,ако не са учителите да прибират ,научат вашите гаменчета ,защото вие родителите винаги нямате време за децата си!!!
10.
до 3 и 7
11.11.2017 10:08:57
1
7
уроди като вас спокойно могат да не си пускат малките уроди на училище, за да не пречат на др деца и на учителите. С тоя модел на поведение който им давате вие като родители, там просто си губят времето. Вземете си ги у вас да може по-бързо и лесно да ги приобщите към 90те процента, в които спадате и вие паплач такава
9.
Аман бе
11.11.2017 09:45:00
0
9
Поредния 17 годишен бъдещ бияч от Бургас. Какво да му мисля? Не е получил кръвоизлив в мозъка от решаване на задачи по математика, а от бой! Утре същия тоя ще стане поредната мутра, която няма да ви подаде ръка. Не ми е жал.
8.
До майка
11.11.2017 08:50:38
0
12
Добре, че са учителите да образоват децата ти! Ти на какво научи твоите, на уважение или на омраза и отхвърляне... Явно образованието за теб не е ценност и си пропуснала доста часове! Аз свалям шапка пред българския учител... Ако не ти харесва има частно училища, плащай си! Как искам образованието да е платено и да те питам каква песен ще пееш...
7.
баба
11.11.2017 07:55:45
14
6
Учителите са нагли,нахални само за ПАРИ реват , големи ОТПУСКИ и перат частните УРОЦИ!
6.
669
11.11.2017 07:32:04
1
11
Умнико Александров, ако ти си на мястото на учителя (след милион инструктажи и постоянни напомняния на децата) какво би сторил! Белите стават за секунди?! Единственото нещо е да реагираш адекватно след това, но учителите не са и лекари! В какво е виновен преподавателя?! Той не е Господ! Да му писне на човек от кретени жални за внимание и слава за няколко минути!
5.
5
11.11.2017 00:16:36
0
14
учителите са там, за да ви учат децата, а децата трябва да ходят на училище възпитани от родителите си, има си спешни номера при нужда- 112, във всяко училище се четат правилници за вътрешния ред, какво не може да се прави в училище и кое е опасно за тях- познайте колко им влизат в главите на учениците тези неща- минете около което и да елитно училище в междучасието и в дворовете ще ги видите как пафкат цигари, дори не се крият
4.
Позитивен
10.11.2017 22:35:12
1
12
Този много помпозно се е изказал. А иначе - нормално е да стават травми като спортуваш и тренираш, то ако трябва да си хиляда процента сигурен и футбол не трябва да играеш, и във фитнеса да не влизаш, за ски да не говорим...
3.
Майка
10.11.2017 22:34:13
19
11
Учителите са най- мръсното племе. За нищо не стават !!! То самите учители не могат да отстояват позициите си , на какво ще научат децата ни?!Само пари , увеличаване на заплати търсят , а грам работа не вършат !!!
2.
Мучо
10.11.2017 22:20:04
3
16
А знаят ли родителите как да възпитават децата си?
1.
Хмм
10.11.2017 21:52:42
4
4
Тоя да не пита много....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Истините за секса, които жените след 30-годишна възраст знаят Истините за секса, които жените след 30-годишна възраст знаят Увереността е най-секси Страховете на много жени, които отблъскват мъжете Страховете на много жени, които отблъскват мъжете Да бъдеш страхлив през цялото време излъчва изключително стресираща и напрегната личност 4 зодии мъже, които са много, ама много твърдоглави 4 зодии мъже, които са много, ама много твърдоглави Ето кои са те  Рецепта за млечна разядка с тиквички и картофи Рецепта за млечна разядка с тиквички и картофи Свежо лятно предястие Несебърското барби Ивелина Прунова празнува ЧРД сред супер лукс в Кан Несебърското барби Ивелина Прунова празнува ЧРД сред супер лукс в Кан Латиномузиканти й пели на ухо Happy birthday, а наздравици се вдигали с Дом Периньон Победителката от "Хелс китчън" Алекс Гърдева заговори за политика Победителката от "Хелс китчън" Алекс Гърдева заговори за политика Финалистката от Ергенът 1 има свое мнение за Народното събрание Кои са отличниците от изборите в Бургаско Кои са отличниците от изборите в Бургаско Жечо Станков затвърди лидерската си позиция в ГЕРБ, няколко изненади при ПП-ДБ Социологическата слепота и новите "бели рицари" в политиката ни Социологическата слепота и новите "бели рицари" в политиката ни Да не бъде уловен изобщо вотът за партия "Величие", която по всяка вероятност ще влезе в Народното събрание, сериозно излиза от рамките на статистическата грешка „Военна полиция“ разкри опити за измами с мними имоти на Министерството на отбраната „Военна полиция“ разкри опити за измами с мними имоти на Министерството на отбраната На потенциални купувачи са предлагани имущества в София с фалшиви договори за собственост Наталия Кобилкина разцепи: От 7 месеца не съм лягала с мъж, но имам чуднички играчки Наталия Кобилкина разцепи: От 7 месеца не съм лягала с мъж, но имам чуднички играчки Сексоложката заяви, че за момента мъж не й трябва  
Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Белгия води, следвана от Люксембург и Малта Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Kaĸ щe ce oтpaзи нa xopaтa пъpвoтo нaмaлeниe нa лиxвитe нa EЦБ Бaнĸaтa нaмaли ocнoвния лиxвeн пpoцeнт нa цeнтpaлнaтa бaнĸa дo 3,75% Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Тя е драг кралица и се оказа шеф на секция за евровота в Испания Облечена като травестит, Питита ръководи гласуването в Испания Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Най-голямо сътресение предизвикват изборните резултати във Франция Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха Ще осветим процеса, по който се правят законите и как се изпълняват, каза полк. Марков Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) В първата си реч след обявяването на данните той заяви, че е било постигнато "чудо" не само в Кипър, но вероятно и в света ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция Той има 1,2 млн. последователи в ТикТок След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори Решението го е взел след резултатите от евровота ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба Губят цели 24 места Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Това са първите европейски избори след излизането на Великобритания от ЕС
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня Пиян мъж се доближава до полицай.
- Господин полицай, колко цицини имам на главата?
- Три.
- Значи още три стълба и съм вкъщи.
Виц на деня Виц на деня На младини - правиш с*кс - появяват се деца.
В зряла възраст - тъкмо се наканиш да правиш с*кс и се появяват децата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук В семейството трябва да има баланс и хармония. Тя истеричка, той непукист!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори