×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Девизът на българското европредседателство оживя по време на мащабно събитие в Средец


19 Октомври 2017, Четвъртък, 11:33 ч.
Автор: Флагман.бг

Местните показаха как съединението прави силата

Девизът на страната ни за бъдещото председателство на Съвета на ЕС „Съединението прави силата” оживя на практика по време на мащабно събитие провело се в Средец, като част от информационната кампания, която тече в момента в област Бургас.

Хора от всякакви възрасти, националности и обществен статут изпълниха читалището в града, в желанието си да вземат участие в културната програма посветена на 10-годишното ни членство в ЕС и председателството на България през 2018 година.

Местните хора показаха как обединявайки усилия, труд, талант могат да печелят европейски проекти, да разработват стратегии, да подготвят събития, да се забавляват заедно, да представят по един интересен и атрактивен начин общината си като част от голямото европейско семейство.

„Днес все по-осезателно се усеща необходимостта от сплотено общество. Съединението, което България извежда като ключово послание е не просто ценност, а и потребност. Диалогът и съгласието между различните държави по важни теми като сигурност, миграция, бързо и справедливо правосъдие,  преодоляване и приемане на различията в името на общите стремежи и по-добрите условия за живот. Върху всичко това страната ни ще постави акцент по време на първото си председателство на Съвета на ЕС. Щастлив съм да видя, че в община Средец всички вие, независимо от различията си, работите точно по този начин. Доказват го многобройните проекти, които сте реализирали в годините, културното богатство, което сте съхранили и което презентирате пред света, показва го активността ви при реализирането на днешната среща. Днес вие демонстрирате, че сте един умален модел на това, към което всички в Европа се стремим. Благодаря ви.”, с тези думи областният управител Вълчо Чолаков се обърна към местните в Средец дошли да представят проектите, по които работят и постиженията, които бележат в различни сфери на културния, социален и икономически живот.



По време на срещата бяха представени 7 ключови проекти на Община Средец реализирани през програмен период 2007-2013 и 6, които се изпълняват към настоящия момент. Сред тях доизграждане и реконструкция на канализационната и водопроводна мрежи в града, подобряване на условията в учебните заведения и осигуряване на енергийна ефективност, социално включване на деца лишени от родителски грижи, както и такива от малцинствени групи, подобряване и развиване на туристическата инфраструктура и атракции. Редица успешно реалзирани проекти бяха представени и по програмата за трансгранично сътрудничество България-Турция, както и такива, касаещи грижа за децата в риск, социална интеграция на уязвимите групи, социален патронаж и други.



Химна на Европа, изпълнен на гайда от 12-годишния многократен носител на награди и отличия от фолклорни конкурси - Атанас Иванов вдигна на крака препълнената зала на читалището. Музикални изпълнения на деца от фолклорни групи към читалището, от детски градини в съставните селища на Общината, както и фолклорен етюд ”Карабунарско хоро” от певческа група към Общинско Дружество на Инвалидите, Пенсионерски клуб-Средец и танцов клуб към Читалище „Пробуда” допълниха богатата културна програма, която бяха подготвили организаторите.

В срещата участие взеха още кметът на община Средец инж. Иван Жабов, заместник-кметът Николина Дамбулова, представители на общинска администрация, както и на Областен информационен център Бургас.

В категории: Средец


7
Коментара
Мъж почина при пожар в Трявна
Мъж почина при пожар в Трявна 21/05/2024, Вторник 13:20 0
7
Коментара по темата
7.
Троянc5431
20.10.2017 07:27:59
0
10
До 2020 г. основната партийна цел е максимално крадене от еврофондовете!Никой не се и интересува какви са проектите точно...
6.
===
19.10.2017 23:44:11
0
9
Толерастия, либерастия, евроГейски ценности, интеграция на малцинства.... Великолепна челна снимка... хем интегриран дебел ром, хем женствен.... Да живее ЕС!!!
5.
гражданин
19.10.2017 14:53:23
0
19
Проект до проекта, мила моя майно льо! Милион до милиона! И за къв чеп са ни тия проекти общински, като те не са отворили и едно работно място в града и общината?!?! Всичките тези проекти са от типа ППП...демек- Пари, Пиар и Проценти! За кмета и кликата около него!
4.
!!!
19.10.2017 14:22:09
0
16
Седемте проекта са разни центрове, на никому ненужни.Хората избягаха от града,останаха само цигани.Дори децата отиват още от първи клас да учат в Бургас.Цял автобус пътуващи учители и то хора,които си нямат хабер от преподаване и работа с деца.Всичко това е от "великолепното " управление на мнимия инженер Жабов и приближените му лакеи.
3.
Как си?
19.10.2017 14:10:27
0
17
И аз бях там.Насила ни накараха.
2.
дрън дрън
19.10.2017 11:37:01
0
14
а дървата за грудовските села кога?
1.
ser
19.10.2017 09:09:13
2
3
smesni ste...nikoga njama da dostignete s partija gerb evropeiskite cennosti a edva li jiznenijat im standart...ne e xybavo v bg..ne e....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мариян Шангов ще е №1 в новата ранглиста за клас ILCA6 Мариян Шангов ще е №1 в новата ранглиста за клас ILCA6 Голям успех за бургаския ветроходец  Българският нокаутьор Борислав Велев Рой срещу носителя на Интернационалната титла на WBF Омар Сиала “Гринча” на MAX FIGHT 58 Българският нокаутьор Борислав Велев Рой срещу носителя на Интернационалната титла на WBF Омар Сиала “Гринча” на MAX FIGHT 58 Гринча е в серия от 3 поредни победи, а в последния си мач печели Интернационалната титла на световната боксова федерация WBF с нокаут в 9-ти рунд, срещу коравия Дауди Мгая „СОЛиСиМи“ даде сцена на талантливи млади музиканти в Бургас „СОЛиСиМи“ даде сцена на талантливи млади музиканти в Бургас Трите вечери предложиха незабравима емоция на участниците и публиката Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата 70-годишни ще работят като лайфгардове  Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Внимавайте с бързите кредити, има ръст на делата за отпуснати заеми Златното правило е, че размерът на задълженията към кредитни институции не трябва да надвишава 30-40% от нетния доход, припомни Десислава Николова Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Южното Черноморие, освен богато културно-историческо наследство, притежава и изключително красива природа – едни от най-красивите плажове Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Той е затворник, сега е върнат в килията и го чакат нови обвинения „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз Третото издание на големия младежки бургаски куиз „Битката на мозъците“ ще се проведе на 27 май в Международен конгресен център – Бургас ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден Могат да бъдат анкетирани само вече гласували избиратели Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Ето я рецептата
Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори