×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Потвърди ли се версията на Флагман.бг за умишлен палеж? Имотът е подготвен за продажба


Потвърди ли се версията на Флагман.бг за умишлен палеж? Имотът е подготвен за продажба
Тези изравнени днес със земята 375 кв.м. са частна държавна собственос и могат веднага да се продадат с ниска данъчна оценка
Тема в развитие
виж още
скрий
09 Октомври 2017, Понеделник, 10:37 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Бургаският кмет Димитър Николов разкри, че преди 4 години е поискал терена от държавата, но му е отказано


Версията, която Флагман.бг съобщи пръв снощи, че пожарът в някогашната окръжна дирекция на санаторно-курортния комплекс между бившия Отрезвител и Онкодиспансера е умишлен, е на път да се потвърди. Това показа репортерска проверка в Агенцията по вписвания.

Флагман.бг разполага с книжата на "златния" имот на ул.”Иван Богоров” 19. Парцелът е от 375 кв.м., а изгорялата постройка - 300 кв.м., към имота е и 69,30 кв.м. гараж. Същият гараж, в който снощи избухна и бутилка като следствие от разразилия се огнен ад.

Собственик на земята и сградите е „Специализирана болница за лечение Бургаски минерални бани” ЕАД. По-интересно е обаче какъв е статутът на парцела, а той според документите, с които разполагаме е „частна държавна собственост”.

Т.е. – не е защитен и разпоредителни сделки с него могат да се извършат по всяко време. „Специализираната болница за лечение Бургаски минерални бани” ЕАД е под шапката на Министерството на здравеопазването.

Днес кметът на Бургас Димитър Николов разкри, че преди 4 години е поискал терена от държавата, но му е отказано. „Искахме мястото, за да изградим ново крило на Онкодиспансера и поставим линейния ускорител. Отказаха ни, защото процедурата по изваждането на активите била изключително сложна”, уточни Димитър Николов.

В същото време от полицията уточниха, че пожарът е избухнал в едно от 10-те помещения на изоставената едноетажна постройка, конструкцията е изцяло дървена, заради което за час бе напълно изпепелена. От ОД на МВР в Бургас все още не се ангажират с позиция дали палежът е умишлен.

Клошарите снощи разказаха пред Флагман.бг, че мъж с малко име Даниел правил два опита да ги запали. Те обаче не можеха да посочат повече доказателства за разкриването на самоличността на мистериозния мъж. Нито имаха представа дали го изпраща поръчител.

Репортер на Флагман.бг направи совалка между водещи строителни предприемачи в града. Мнозина не знаеха за съществуващ интерес към имота, но разкриха подробност - в тази част на града е позволено високо застрояване - до 10 етажа.

А след като останките от старите сгради бъдат изчистени, ще падне и данъчната оценка на имота.

В категории: Бургас


11
Коментара
Цветелина Янева се събра с Галин
Цветелина Янева се събра с Галин 17/06/2024, Понеделник 17:23 0
11
Коментара по темата
11.
Бург
09.10.2017 16:12:26
1
6
Много готино частна държавна собственост нещо като лява ръка десен джоб
10.
ГЛАВНАТА АРХИТЕКТКА
09.10.2017 14:45:02
1
9
ВЕСА ИЛИЕВА Е ТОЛКОВА КОРУМПИРАНА И ТОЛКОВА МНОГО ХОРА ГО ЗНАЯТ. ЧУДЯ СЕ КОГА ЛИ ЩЕ БЪДЕ ОБЕКТ НА ЖУРНАЛИСТИЧЕСКО РАЗСЛЕДВАНЕ. ПОНЕЖЕ ПРОКУРАТУРАТА СИ Я ПАЗИ. НАЛИ СЕ ПРАВИ УСЛУГА ЗА УСЛУГА.
9.
Васил Левски говори
09.10.2017 14:30:26
12
6
По същия начин президента бързаше да ни хързулне едни самолето Грипен заради които Бразилия вече съди Лула за подкупи.
Просто президента искаше да си спечели подкупа и да купи едни глупави самолети които дори не са нови. Ясно е че БСП са дясна партия на олигарсите -- и те разкрадоха заводите на прехода.
Искам да кажа че Радев не е никакъв обединител на България ами един военен пенсионер които от време на време чете Financial Times и от време на време докладва на Путлер като играе против България.
8.
алчни копелета
09.10.2017 14:09:09
2
16
Ами разберете кой петролен бос от село Момина църква закупи преди години всички имоти от долната част на целият този парцел , докато сина му беше общински съветник (настоящ зам. министър !) , и ще ви стане ясно кой има интерес . Местният Пеевски , че и на килограми го докарва .
7.
Васил Левски говори
09.10.2017 14:05:52
5
10
Главната архитектка на града е много бавна и некадърна, няма амбиция и визия. Иска се Европейски архитект чрез конкурс със бясно темпо и със талант и визия. Сегашните строители на Бургас нито имат опит нито имат желания да ни издигнат във водещ метрополис на 21 век във района!!! Спят!!! Вдигнете се и изметете тая архитектка и сложете опитни Европейци със замах на тея постове!!! Докога ще е средната заплата пикливи $300 във Бургас!!!!!! Заради некадърни жени в кметството и в училищата!!!!!
6.
Г
09.10.2017 14:01:37
2
13
Кмете защо площада пред храма беше направен толкова тъпо че сега храма изглежда като една глупава детска играчка със ръждясали куполи.
5.
Хъх
09.10.2017 13:59:04
2
10
Кмете къде са естетичните закони за сградите около това гето? Защо още няма наказания за тези които не подържат законите за еднаквост на покриви и за качествени санирания? Защо хората в блоковете не се организират да си подобрят общите площи?
4.
Arhangela
09.10.2017 13:57:34
1
11
Нене дайте си обичайната версия клошар запали цигара...ако е и с ауцхаймер,още по-добре
3.
Тате тате
09.10.2017 13:52:07
3
11
Ами всеки ако се отказваше когато нещо е "сложно" още щяхме да живеем в Северен Афганистан като Аспарух. Иска се работа, кмете!!! Иска се работа!!!!
2.
do1
09.10.2017 13:51:01
3
6
ти си много зле!!!
1.
Е
09.10.2017 13:48:24
9
14
Кмета как така отказва да се бори за града?
Ами кой да се бори, тъпаците от Москва ли?
Работа на кмета е да оставя нещата така!
По същия начин занемари храма и още не е сложил блестящи куполи.
Много лесно се отказва защото или не може да
нарежда или крие на някой интересите да сме бедни и ощетени. Тоя район там е пълен Афганистан презастроен и мръсен!!
Никакви стандарти за сгради като в Германия!
Кмета е виновен!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
НАП погна този актьор заради смешните 1,89 лв. данък НАП погна този актьор заради смешните 1,89 лв. данък Това са глупости, системите им не работят, скочи  комикът Мариан Бачев Парламентът дава 4 млн. лв. за нови коли за депутатите Парламентът дава 4 млн. лв. за нови коли за депутатите Те ще бъдат 70 на брой Бургаският депутат от ИТН Силви Кирилов - урологът, който си остава енигма Бургаският депутат от ИТН Силви Кирилов - урологът, който си остава енигма Мненията за него са противоречиви – люшкат се от добър професионалист до пасивен мениджър без идеи Зодиакалните знаци, които нямат нужда да са във връзка, могат да са щастливи и сами Зодиакалните знаци, които нямат нужда да са във връзка, могат да са щастливи и сами Водолеите са пионерите на независимостта, маршируващи в ритъма на собствения си барабан Шествията в подкрепа на традиционното семейство срещу Прайда и какви са целите и исканията Шествията в подкрепа на традиционното семейство срещу Прайда и какви са целите и исканията Посолства, НПО-таи комитети подкрепят ЛГБТИ-проявата, а походите за християнското семейство са тикани в ъгъла Внимание! Не си купувайте тази марка вода за уста - може да причини рак Внимание! Не си купувайте тази марка вода за уста - може да причини рак Учените съветват да не се използва Listerine Cool Mint Шофьорка с 2 промила удари 4 коли, задържаха я Шофьорка с 2 промила удари 4 коли, задържаха я Инцидентът е станал в рудоземското село Чепинци Обратното броене започна? Третата световна война избухва до часове?! Обратното броене започна? Третата световна война избухва до часове?! Новият Нострадамус даде ясна дата кога може да започне фаталният конфликт Много важен ден за село Варвара - започва чаканият с години ремонт на ВиК мрежата Много важен ден за село Варвара - започва чаканият с години ремонт на ВиК мрежата Модернизираната инфраструктура ще осигури по-чиста вода и ще намали честотата на прекъсванията на услугата, осигурявайки постоянно и надеждно водоснабдяване Украинецът обирджия не иска да ходи в затвора, щял да празнува днес РД на дъщеря си Украинецът обирджия не иска да ходи в затвора, щял да празнува днес РД на дъщеря си 46-годишният мъж бил професионалист, влязъл в имота на бургаското семейство чрез специални шперцове
Извънредно от Бъкингам! Лекарите на Чарлз в бойна готовност Извънредно от Бъкингам! Лекарите на Чарлз в бойна готовност Монархът взе решение, което променя живота му Милионерите в САЩ са повече от населението на България Милионерите в САЩ са повече от населението на България Те са се увеличили с 500 хил. за една година 17-годишна почина след "целувката на смъртта" 17-годишна почина след "целувката на смъртта" Ариана Рей Делфс от Флорида починала заради тежка инфекциозна мононуклеоза, причинена от вируса Епщайн-Бар ГЕРБ-СДС кани на срещи партиите по график ГЕРБ-СДС кани на срещи партиите по график Поредността е определена според електоралната тежест показана на последните избори Защо Даниел Бачорски е съсипан Защо Даниел Бачорски е съсипан Брат му е в комуна  Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна Зеленски готов за мирни преговори още утре, ако Русия напусне Украйна  Конференцията за мир, която се проведе в Швейцария, приключи Бой на футболни фенове в Гелзенкирхен преди мача Англия - Сърбия, има задържани Бой на футболни фенове в Гелзенкирхен преди мача Англия - Сърбия, има задържани  Пострадали за няколко души Пари за Овена, любов за Близнаците, а Ракът да внимава с храната! Пари за Овена, любов за Близнаците, а Ракът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 17 юни 2024, понеделник  Разярена пътничка се съблече и мина гола през летище Разярена пътничка се съблече и мина гола през летище  Персоналът в ступор Лошите мисли и чувства ли ни носят бедствията? Астролог зове да не обвиняваме ХААРП, а да се молим Лошите мисли и чувства ли ни носят бедствията? Астролог зове да не обвиняваме ХААРП, а да се молим Колкото по-бездуховно и неуважително подхождаме към по-напредналите в развитието си спрямо нас същества, толкова по-мощни ще са страданията и бедствията
Петър ВИТАНОВ, евродепутат: Петър ВИТАНОВ, евродепутат: Атмосферата в БСП е отровена Виц на деня Виц на деня - Прощавайте, къде е главният ви готвач?
- Отиде отсреща да хапне и веднага ще се върне!
Виц на деня Виц на деня Нарушител обяснява на катаджия:
- Бях под въздействия на психотропни същества...
- Казва се "вещества".
- Не, имам предвид жената и тъщата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук На оптимиста му харесва да живее. На песимиста му се налага.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори