×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вместо дом-мечта на българското Черноморие, руско семейство премина през 9-те кръга на Ада


Вместо дом-мечта на българското Черноморие, руско семейство премина през 9-те кръга на Ада
Руснаците искат, когато дойдат в Поморие да си почиват, а не да ходят по съдилища и да се борят с българската бюрокрация
10 Юли 2017, Понеделник, 15:05 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимки: Авторът

Семейство Петренко си закупи ваканционен имот в луксозен комплекс в Поморие, но се сблъсква със сериозни проблеми

Проблемите с ваканционните имоти по Черноморието изглежда няма край. До голяма степен те си приличат и показват алчността на българските инвеститори. След като преди дни ви разказахме няколко потресаващи случая от Созопол - ВИЖТЕ ТУК И ТУК с нас се свърза и руското семейство Петренко, което има жилище в комплекс "Хелиос бийч Апартаментс" в Поморие. Проблемът при тях е с т.нар. такса за обслужване - това е елегантен механизъм за източване на парите на собствениците. Прилага се в почти всички комплекси, където основните клиенти са чужденци.

Те са закупили летния си дом-мечта в луксозния комплекс, изграден от две фирми с богат опит в туристическия бизнес "Тера тур сервиз" ЕООД и "БКС Брезник" ЕООД. През първите години плащат таксите на въпросните компании, но собствениците смятат, че събираната сума за поддръжка на зелените площи и басейна е необосновано висока.

Заради това, според Закона за управление на етажната собственост, те провеждат общо събрание и вземат решение сами да поддържат тревните площи и комплекса. Разбира се въпросните фирми не са доволни от това решение и жалят процедура в съда.

За кратък период комплексът остава без охрана, а през това време се случват необясними неща. Изведнъж започва да се краде - тарашени са няколко апартамента, задигат се куп вещи на собствениците. 

В началото на миналото лято, когато започва сезонът, собствениците се връщат тук, но заварват празен басейн, мръсен двор, изсъхнали зелените площи. Виждайки грозната гледка те започват сами да се грижат за общите части.

По това време поддръжката на комплекса формално, се поема от "Хелиос бийч апартаментс" ЕООД, управлявано от Марина Мутафян. Тя атакува в Районния съд в Поморие всяко решение на собствениците и успява да бламира прехвърлянето на управлението. 

„Мутафян твърди, че общите събрания трябва да се проведат в 12-те секции, а не само в 7, както се проведе. Целта на всички тези действия е една – в Комплекса да не може да бъде учредена Етажна собственост и собствениците да бъдат принудени да подписват нотариално-заверени договори за Управление с фирмата й - "Хелиос бийч апартамънтс" ЕООД", категорични са пред репортер на Флагман.бг руснаците.

Г-жа Мутафян нарича себе си инвеститор, а всъщност нейната фирма е регистрирана едва на 29 февруари м.г.. и не е страна в инвестиционния процес за изграждането на Комплекса и следователно това дружество не може да бъде инвеститор по смисъла на чл. 2 от ЗУЕС, смятат руските собственици на комплекса.

Това обаче е нищо с проблемите, с които те се сблъскват впоследствие. По думите им през миналата година Мутафян намалила размера на паркинга. Собствениците веднага информират прокуратурата, която обаче отхвърля жалбата им с мотив, че те не са засегната страна и нямат основание да се жалят.

В това време Мутафян продава частта с басейна на друга фирма, стопанисвана от нейния съпруг, като предава правото на ползване и управление на парка в комплекса. В нотариалния акт е записано също така, че Комплексът е от затворен тип, а басейнът и съоръженията около него са безспорна собственост на „Хелиос бийч апартамънтс" ЕООД.

Стига се дотам, че Мутафян твърди пред собствениците, че вътрешният парк, изграден върху покрива на паркинга, е земя и следователно е нейна собственост и никой няма право да стъпва тав.



Проверка показва, че в нотариалните актове никъде не е записано, че комплексът разполага с басейн, което всъщност го превръща в земя, дял от общите части. Използвайки този пропуск Мутафян получава формално разрешение за строежа на ограден кът за отдих-басейн. Ако обаче бъде ограден, то той ще запуши входа на паркинга и достъпа до него.

Друг факт, който също смущава собствениците е, че от ВиК отказват да прехвърлят партидата за  вода на етажната собственост, с мотив , че  партидата може да бъде записана само на собственика на земята. 

Отново през лятото на 2016 се стига дотам, че фирмата, поддържаща комплекса поръчва да бъдат изрязани всички кабели на електричеството и интернет, които обслужват комплекса.  От този проблем се ражда друг, който е свързан с доставчика на интернет, който си търси сметките за използването му, въпреки че кабели там няма.

Руското семейство, както и собствениците на другите апартаменти вече не издържат на постоянния шантаж, на който са подложени. "Искаме, когато идваме в България, да си почиваме и да ходим на море, а не да обикаляме по институции и съдилища, но тук цари огромна корупция", казаха руснаците.

Флагман.бг е с готовност да предостави право на отговор на отстрещната страна, назована в материала!



Вижте кой има имен ден
Вижте кой има имен ден 19/03/2024, Вторник 12:33 0
Фънки, иди на лекар
Фънки, иди на лекар 19/03/2024, Вторник 12:31 0
46
Коментара по темата
46.
мръсни блядове
21.07.2017 16:56:37
3
12
Когато си купуват апартаментите освен нотариален акт, те подписват и анекс в който ще заплащат годишна такса поддръжка на фиксирана цена! После блядовете не искат да плащат и използват дупка в закона, с която се събират всички собственици и си правят поддръжка сами за по-евтино! Мръсни измамници са руснаците - така не ми платиха и на мен, а им осигурих - охрана, почистване, поддржах общите чатсти - ремонти, осветление, озеленяване, басейни и др.
45.
бл
12.07.2017 14:17:10
5
13
Като не им харесва в България да си купят апартаменти в Сочи, там всичко ще е уредено и по конец
44.
Бай Х.. до 39 и 41 / 32
12.07.2017 10:05:48
1
15
Не съм математик, но знам, защото работя в тази сфера и знам какво се плаща и как се плащат тези разходи всяка година! Също така знам и как се събират тези поддръжки от собствениците /тарикати/!
1. Когато си купуват апартамент в такъв комплекс, задължително подписват и договор за поддръжка, където подробно е описано колко плащат, до коя дата всяка година трябва да платят и какво ползват безплатно срещу тази сума и кое допълнително се заплаща! Така че много добре знаят за какво става въпрос!
2. Басейна, голяма част от паркинга, градинки и алеи в 99% от случаите са собственост на инвеститора! Общи части са стълбищата и площадките пред апартаментите, както и предвходовите пространства /около 4-5 кв.м./! Само че тарикатите си тълкуват че и басейна и т.н. е общи части и могат безплатно да ги ползват!
3. След 1-2 години, посъветвани от други тарикати като тях решават да не плащат, но да ползват всички екстри и тогава ядат дървото!
4. Масово започват сами да си отдават апартаментите на туристи без категоризации, без фирми, без касови апарати и без да плащат данъци!
5. Вкарват в комплекса миризливи циганки от съседните села да чистят апартаментите, които сами отдават!
6. Туристите реват, че не ги допускат до паркинга и басейна! Но идват и реват на рецепция, а не на тарикатите, които взимат парите и изчезват за 2 седмици! Само че рецепция нямат нищо общо с тези тарикати! И става проблема!
7. Като видят че тяхната работа няма да стане с неплащането на поддръжка и ползването на екстри тарикатите започват да реват по медиите, че са онеправдани и че "минават през 9-те кръга на ада, вместо дом-мечта"!
Защо не се обърнат към съда? Ами няма как защото там ще им се изсмеят на претенциите! Няма как да ползваш нещо, собственост на друг без да си плащаш!
Пропуснах нещо! Всички водомери са на името на фирмата на инвеститора! От ВиК отказват да ги прехвърлят на собствениците /чужди граждани/ защото "Къде ще ги търсим да платят, като заминат в чужбина?! Така си имаме българска фирма, от нея ще си събираме парите!"
Тази вода е включена в поддръжката и като не платят поддръжката и инвеститора им плаща и водата, която ползват в апартамента си!
Мога да пиша до утре за тарикатлъка на "онеправданите"!
Сега на другия въпрос!
Защо не продадат земята на собствениците? Знаеш ли колко струва земя на първа линия на морето? От 1 млн евро нагоре! От 100 апартамента 40-50 са на инвеститора, другите са продадени! Но от останалите примерно 50 апартамента с 45 няма проблеми и хората си плащат! Айде сети се как 5-ма собственици /тарикати/ ще платят 200-250000 евро... Ще палтят друг път!
Така, че като ги защитавате такива тарикати като този руснак - питайте, позаинтересувайте се, чуйте и другата страна и тогава съдете!
Айде със здраве!
43.
Един
11.07.2017 22:50:50
4
8
Истината вероятно е някъде посредата. Че нашите "бизнесмени" са схемаджии и са решили да печелят яко - така е. Че повечето руснаци са яко стиснати задници - и това е така. Повечето руснаци, които купуват по нашето Черноморие, са спестили по 40-50к ойро, купили една кутийка в Поморие, и се изживяват като колонизатори. Искат да са "гъзари" и да имат басейн, инвеститора използва това, за да ги цоца. Не вярвам никой да ги е прекарал - има си договори, да са гледали какво са подписвали. Ако са ги излъгали - в съда. Като са си купували апартаменти да се правят на колонизатори, да са гледали къде купуват. Вие що не идете да си купите жилище в Южен Судан примерно?
42.
Всичко това наподобява -
11.07.2017 20:55:34
7
2
- номерата на родната топлофикация и тяхната прословута такса сградна инсталация.
41.
32 съм, КАЗАХ...
11.07.2017 20:42:19
0
1
....ВЕЧЕ-на госпожа МУФТАДЖИЕВА, като не и излиза КАЛКУЛАЦИЯТА и е нерентабилно да се занимава с поддръжка на общите части-да ги продадат на собствениците и те да си берат гайлето. ИНАЧЕ НЕЩО НЕ МИ СЕ ВРЪЗВА ЛОГИЧЕСКИ ЦЯЛАТА СИТУАЦИЯ -НЯМА ДАЛАВЕРА, АМА СЕ СЪДИМ И НЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ ХОРАТА САМИ ДА ПОЕМАТ РАЗХОДИТЕ И ДА ВИДЯТ, КОЛКО СА "Големи"!
40.
ffdfsdf
11.07.2017 10:58:52
9
3
каква мечта , кви пет лева , дошли да се правят на богаташи сега реват че ги изментили.В БГ не са сли чуали че само престъпниците и политиците живеят в лукс и разкош .
39.
До Бай Х.. В до 32
11.07.2017 10:55:29
9
1
Що не вземеш да станеш председател на бюджетната комисия в парламента?Виждам голям математик си на чуждите пари!Иначе сигурно чакаш промоциите в Кауфланд,да си купиш евтина Каменица!
38.
Хитър петър
11.07.2017 09:50:18
3
13
Нещо не се връзва ..имат 50000 евра за апартамент, пари за адвокати, пари за платени публикации , а нямаг 50 евро да си платят разходите? Въпроса е на почивка ли идват тези хора и с какви пари живеят тук при положение че не работяг ?
37.
Бай Х.. В до 32
11.07.2017 09:12:51
4
21
Сумата, която плащат е за цяла година, а не месечна! Ако беше месечна щеше да е 5-6 месеца по 300 лв примерно, и 5-6 месеца по 100 лв! Затова се казва "Годишна такса за поддръжка"! Ако не можеш да смяташ, да взема аз да ти ги сметна... Само охраната ти е близо 60000 лв на година, препаратите и поддръжката на басейна е около 12000 лв за 6 месеца, спасител - 4000 лв заплати за 5 месеца/без осигуровките/+храна и квартира още поне 2500-3000 лв и т. н.
А знаеш ли кво става ако една от помпите на басейна сгъне? Най-евтината е 2500 лв! Имаш минимум 2,при супермалък басейн! Този на снимката е с поне 4 помпи! Така че...
За цяло лято + охраната за цяла година разходите са 100000 лв минимум!
Като искат екстри - ще плащат! Като са купували апартамента са подписали и договор за поддръжка! Знаели са какво ще плащат, какво ще ползват срещу това заплащане!
Ако искаха да не плащат поддръжка да си бяха купили апартамент в "Славейков" и с автобуса на централния плаж!
36.
Петър
11.07.2017 08:16:30
2
7
"Проверка показва, че в нотариалните актове никъде не е записано, че комплексът разполага с басейн, което всъщност го превръща в земя, дял от общите части."
Ако няма басейн, няма земя!!! По голяма глупост не бях чел.
Това, че си купувач на недвижимо имущество, не те прави собственик!
Ако проблема е парите за издръжка, то за това си има Предварителен Договор, и чак тогава Договор! Ако проблема е разрушаването на паркинг за строеж на басейн, то някой Държавен чиновник му е разрешил, или корупция! Проблем, за който от самото начало се знае, както от управляващи, така и от опозиция! Да видим ще има ли наказание за чиновника, дал Разрешение за разрушеното и заложено най-вероятно в инвеститорския план, паркинг и превърнат в басейн? Ще бъде ли наложено на собственика да възтанови паркинга? Ако не, то къде ще паркират колите на собствениците на апартаменти?
35.
Самьiй вежливiй из люди
11.07.2017 08:03:01
3
7
От руснак до руснак разликата е огромна.Ваканциони имоти(по няколко дори цели хотели) имат от министри и депутати в руската Дума до обикновени чиновници.По данни ФСБ зам.министър на Финансите на РФ А.Мойсеев има 4ап х170кв.м по няколко ап.имат и 4руски депутата цял дружина ръководители служби НЕ е здравословно иНЕе безопасно да попаднеш в конфликтна ситуация с тях
34.
Бургазлия
11.07.2017 07:33:53
1
6
Руснаците сигнализирали са до медиите? Поне "Вашият сигнал" си е категория по тази тема, но ненужна.
33.
Кочо
11.07.2017 04:16:50
6
2
Флегман,напишете какви пари им се искат месечно и за колко апартамента става въпрос,за да оправим сметките на гласоподавателите на ДЕОС,че много са се разпенили явно,заради това,че руснаците не се падат по педераси като тях.
32.
до 11. Бай Х. -или май е...
11.07.2017 03:38:47
11
29
...по -правилно Хитър Петър, да те наричам. Хубаво си ги написал разходите,ама те не са целогодишни с изключение на охраната или ще ми кажеш, че открития басейн и зимата работи. А виж таксата за поддръжка си е целогодишна! И расте!Всяка година! Ами като им е толкова нерентабилно,тази г-жа МУФТАДЖИЕВА да ги продаде на живущите, общите части и те да си берат гайлето, да си наемат фирми за поддръжка сами. Да ама не -цоцането тука е голямо!Така, че Хитър Петре не правете хората на балами, ние местните много добре си знаем що за "бизнесмени" сте, сега и чужденците започнаха да научават!
31.
Далечен
11.07.2017 03:19:05
7
16
С две думи. Когато се купува апартамент, трябва да се плащат всички разходи за подръжка на сградата и прилежащото пространство. Купувача няма собственост върху земята. Ако не е приема условията на строителя, който може да е собственик на земята, защо купува? Тези руснаци не са прецакани. Те са си мислели, че държавата ще им подържа сградата. Манталитет по руски.
30.
А бе!
11.07.2017 01:13:05
12
17
А бе, малоумници! Отидете в съседна Турция да видите какво обслужване правят хората! Клиентът е поставен на пиедестал! Да ти е драго, пак да отидеш! А тук-корупция, рекет, може и бой да ядеш! Прогнила държава!
Бедни хора не купуват имоти в чужда държава, но тук може и да съжаляват за това!
29.
Хитър петър
10.07.2017 23:59:39
10
15
Целта е докарване на обслужващ персонал от русия.всичко друго е постановка !
28.
Потърпевш от руската сган
10.07.2017 23:49:14
12
19
Браво 11! Правилно им го разясни, разходи със стотици хиляди! Много започнаха да си вирят главите! Много! Позволяват си да ти звънят денонощно, за каквото се сетят. Да има лесно, ние да им плащаме да идват. Нагляри, само искат, едни претенции без покритие! Пияници, че и нахални
27.
До 26
10.07.2017 23:48:03
16
21
Приемаме, че са били наясно с "правилата" и такса поддръжка. Първоначално са я плащали но в последствие спират плащанията. Защо според теб? Ето една причина, според мен: постоянно необосновано повишаване на таксата. Този месец такса 100 лв на апартамент. От следващия месец 200 лв. После 300 лв. И т.н. Не ти ли прилича на извиване на ръце, при това съвсем законно? Да кажем, че този месец плащаш 10 лв такса вход в кооперацията/блока където живееш. От следващия месец таксата става 50 лв. От по следващият 100 лв. Няма ли да възроптаеш в един момент?
26.
До=16
10.07.2017 23:32:36
12
25
Eй трол,Ти имаш ли представа,колко разходи има един комплекс с басейн градини с персонал.И колко инвестиция има в басейна.Но няма кво да ти обеснявам.Ти през живота си явно и кучешка колиба не си построил,трагнал си да данаш съвет,кое било правилно.На Руснаците им се казват правилата,ме когато си купуваш апартавент,всяка година дължиш такса подръжка.Той се съгласил,платил 2 години и изведнъж решил,няма да пращам
В България си имаме наши закони и правила,и те са длъжни да ги спазват
25.
ТОДОР
10.07.2017 23:16:37
10
21
На тия руснаци когато си купуват апартаменти,им се обяснават правилата на комплекса че трябва да си плащат,те 2 години си били плащали но сега решили да не плащат.Защо в началото се съгласили с правилата.А сега ми реват.Купи си апартамент в кооперация без басейн и градинки.Няма по нагли и гадни хора от руснаците,от опит го знам.
24.
Х
10.07.2017 23:14:58
9
13
На тия руснаци когато си купуват апартаменти,им се обяснават правилата на комплекса че трябва да си плащат,те 2 години си били плащали но сега решили да не плащат.Защо в началото се съгласили с правилата.А сега ми реват.Купи си апартамент в кооперация без басейн и градинки.Няма по нагли и гадни хора от руснаците,от опит го знам.
23.
Pencho pitankata
10.07.2017 23:13:30
11
17
Искам да попитам защо не си седи на село ами дошъл на море където всички услуги се заплащат? И като не му харесва защо не отиде турция или египет? Там без пари ли дават?
22.
Мнение
10.07.2017 22:57:10
0
14
Вариант е продажбата на имота. Следващият апартамент който вземат, добре е да бъде в жилищна кооперация. В никакъв случай на "зелено", а изградена и с Акт 16.
21.
А....# 20
10.07.2017 22:48:53
7
10
Ти се махай, неграмотен малоумник! С една единствена мозъчна гънка, и тя промита!
20.
Хейтъра
10.07.2017 22:20:33
14
10
Да се махат тъпите руснаци
19.
Бай Х
10.07.2017 22:05:01
9
17
Гледам тук едно нищожество се е развихрило. Разбирам го, и то чаавета има да храни, стинки трябва да вади, довчера е брал жилязо, днес е горд бизнесмен- вади пара като изрича откровени лъжи за руснаците. Ма няма лошо, лошото е че има хора които му вярват. А още по - лошото е че тези хора не разбират че във Бургас почти няма семейство от което поне един член да не е свързан пряко или косвено с туризма. Ако не са руските туристи брат'чед, много хора ще останат без препитание. А ако си мислите че стиснатите германци или пияните англичани могат да ги заместят - жестоко се лъжете!
Дерзайте!
18.
Чочко
10.07.2017 22:00:18
11
16
Когато купуваше не знаеше ли че има общи части и съсобственост? Или си мислеше че ще надхитри всички? И сега като не им харесва защо седи още тук ами не отиде в турция?
17.
Mega до 9
10.07.2017 21:52:49
0
7
ОбъркАл си рейса брат'чед. Туй е на Пеевски. Дано прочетеш преди да изтрият!
16.
до Руския
10.07.2017 21:50:51
10
19
Ей, трол недоклатен, ако не са руснаците да им миеш чиниите и да им се мазниш, ще ровиш по казаните, бе помияр!

Мизерници били, бедни били...ама десетки милиона руски туристи обикалят всяка година цял свят, и хората на ръце ги носят, а ти освен да тролиш по - форумите друго можеш ли?
Или викаш по добре арабели, турци и цигани, те по хубави.
15.
ДПС - Движение за Париж и Свалентина
10.07.2017 21:34:24
16
1
Марш Русия и Турците здравей Макрон!!

САМО МАКРОН!!!
14.
Руския
10.07.2017 21:16:07
16
18
Отделно какви са мизерници , само по супермаркетите ходят , усмърдяват всичко с готвенето си , и ходят с едни и същи дрехи по един месец ,само скидка и дорого знаят....махайте се в сибир ,гадни утрепки !
13.
Новинитий нь NOVE - Дувери сме на офиса
10.07.2017 21:01:18
1
0
Христо Калоферов
водещ
сайт nova.bg

Даниела Тренчева
водещ
сайт nova.bg

Тина Ивайлова
разследващ репортер
сайт nova.bg

Надя Ганчева
репортер
сайт nova.bg

Биляна Борисова
репортер
сайт nova.bg

Мартин Георгиев
репортер
сайт nova.bg

Искра Урумова
репортер
сайт nova.bg

Георги Георгиев
репортер
сайт nova.bg

Цеца Алексова
репортер
сайт nova.bg

Димитър Иванов
репортер
сайт nova.bg

Калина Влайкова
репортер
сайт nova.bg

Благой Бекриев
репортер
сайт nova.bg

Екатерина Николова
репортер
сайт nova.bg

Живко Константинов
репортер
сайт nova.bg

Николай Василковски
репортер
сайт nova.bg

Ани Цолова
Водещ
сайт nova.bg

Виктор Николаев
Водещ
сайт nova.bg

facebook.com/novinitenanova
12.
Неа
10.07.2017 20:56:21
8
28
Като знам как лъжат , руснаците са си баш потърпевши ... Хората казват че сами ще си поддържат общите части , ама другите се натискат те да поддържат ... Що ? Познай . Да ми цоцат парите до край
11.
Бай Х..
10.07.2017 20:43:26
20
31
Абе ей, тъп руснак, искаш басейн, искаш поддържана градинка с хубави цветя, искаш да е чистичко, искаш охрана, да си на сигурно за да не те крадат...
Ама искаш и да не плащаш! То да не е "режи баница и яж"!
24 часова охрана - 4800 лв/месец, басейн - препарати и поддръжка - 1500 - 2000 лв/месец, спасител - мин. 800 лв + храна и спане/ месец, градинар - 700-800 лв/ месец, почистване на общи части - поне една камериерка - 650 лв/ месец...
Не съм сложил ток за парковото осветление, водата за поливане, препарати за градинките и за почистването, оборудването на градинаря /косачки и т. н. /...
Искате и рецепция 24 часа да ходите да ревете...
Еми няма как да стане без да плащате пич! И не са само руснаци, и англичани, и датчани и всякакви тъпунгери искат всичко това БЕЗПЛАТНО! Ае е*ете се в г*за! НЕ СТАВА БЕЗ ПАРИ!
10.
miko
10.07.2017 20:33:35
11
19
Еми те са като у дома си руснаците в кръговете на ада.
Та нали живеят в АД, и затова идват у нас!
На руснак никога не съчувствайте, те са с нагласата, че всичко им принадлежи и е тяхно по презумпция!
9.
К.Касабова -Ниа въ слИдим
10.07.2017 20:23:42
1
20
Веселин Василев
управител
email: [email protected]

Катя Касабова
главен редактор
email: [email protected]

Иван Колев
зам.-главен редактор
email: [email protected]

Радостина Георгиева
отговорен секретар
email: [email protected]

Петър Петров
репортер
email: [email protected]

Емел Махмуд
репортер
email: [email protected]

Лъчезар Лисицов
парламентарен репортер
email: [email protected]

Георги Русчев
репортер
email: [email protected]

Светлозария Кидерова
репортер
email: [email protected]

Михаил Димитров
репортер
email: [email protected]

Анна Добрева
експерт маркетинг и copywriter
email: [email protected]
тел.: 0894 369886

Деяна Иванова
експерт маркетинг и реклама
email: [email protected]

Златина Кичева
специалист маркетинг и реклама
email: [email protected]

Действителни собственици на това издание са:
Веселин Йорданов Василев и Катя Георгиева Касабова
8.
Иванчо
10.07.2017 20:15:31
6
17
Фалшив плач !!! Нека да каже колко точно плаща и колко се плаща в русия за сравнение!
7.
до 5
10.07.2017 20:09:29
12
25
Ваканционен имот имаш ли представа какво означава куха лейко ?
Обвързан е с редица услуги които струват пари , и трябва някой да ги даде .Басейна е разход за вода , чистене и препарати , интернета и телевизията е разход , охраната е разход , асансьорите са разход ,обезпаразитяването е разход , зелените площи са разход , чистенето на комплекса е разход ....и т.н. Отделно не си е купил парко-място пък иска да паркира -откъде на къде ?
Да си бяха купили в някоя кооперация и нищо нямаше да плащат , ама те хем искат ,хем недават....блядова им работа ....
6.
Американския
10.07.2017 20:01:32
24
16
Аз нахален руснак не съм виждал!
Винаги са много мили, никога не са били нахални!
5.
До Руския
10.07.2017 19:55:13
7
26
Ти глава на раменете имаш ли,или само една резка като аспирин,колкото да пазиш равновесие?Сега като са чужденци давай да ги цоцаме и шантажираме!Тази Андрешковска страна бъдеще няма!
4.
manqka
10.07.2017 19:51:46
8
8
Do 1- Ti kav chuk bez drujka si nqmam dumi tapanar ...
3.
Ели
10.07.2017 19:51:35
21
26
Аман от тея скъсани руснаци.Ми като нямат пари да си ходят кво ми идват на море с 20лв на ден.Не мога да ги дишам....скидка..колко стоет и незнам си какво и нагли и нахални и невъзпитани и стиснати да капак
2.
От Америка с Любов
10.07.2017 19:43:45
2
2
Всъщност инвеститора е от Америка САШ.
1.
Руския
10.07.2017 19:40:30
27
35
Ми като не си плащат поддръжката откъде пари за охрана и басейни и паркове.Скръндзливият руснак иска да ползва без да плаща , ама няма да му се получи , мина времето когато им целувахме гъзовете , искат ама им е скъпо .... блядове смотани .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
В "Тоника" ще се избият за пари, Тео Шишманов си тръгна В "Тоника" ще се избият за пари, Тео Шишманов си тръгна Само четирима успяват да се спогаждат и изнасят концерти из страната Фънки, иди на лекар Фънки, иди на лекар Юлиан Константинов изригна заради ниската оценка, която Фънки даде на Зомбори  И новият ултимативен срок на ГЕРБ за преговори изтече – изходът е неясен И новият ултимативен срок на ГЕРБ за преговори изтече – изходът е неясен От партията на Борисов дават сигнали, че по-скоро ще се ходи на поредни предсрочни избори Защо този журналист от бТВ се скара с колежка, за да защити Гонзо Защо този журналист от бТВ се скара с колежка, за да защити Гонзо Според Златимир Йочев Гонзо си станал честно шеф на БФС НАП Бургас възстанови над 3 млн. лв. надвнесен данък на близо 5 000 бургазлии, ползвали данъчни облекчения НАП Бургас възстанови над 3 млн. лв. надвнесен данък на близо 5 000 бургазлии, ползвали данъчни облекчения От приходната агенция напомнят: ползваме данъчно облекчение за деца с подаване на годишна данъчна декларация до 30 април Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала “Много сладък Геро, много го обичам. Геро, целувки!”, поздрави го тя от екрана Тази фолкаджийка се счита за много умна Тази фолкаджийка се счита за много умна Няма как да се откажа от певческата си кариера, обяви Мария  Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Кой ще отстъпи за Тагарев, е загадката 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане Полицаите ще патрулират на пешеходни пътеки до средата на април, изтъкна началникът на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас Пламен Николов Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Все още офциално годината на основаването на България е 861-ва, изцепи се Росица Йовчева 
Тази майка наказа непослушната си щерка тийнейджърка с... „chanklazo“, хората са потресени (СНИМКИ) Тази майка наказа непослушната си щерка тийнейджърка с... „chanklazo“, хората са потресени (СНИМКИ) Вижте какво означава и как се прилага Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Хороскоп за деня – 19 март 2024, вторник Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори