×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кметът на Пловдив Иван Тотев отива на съд, заместникът му също


05 Юли 2017, Сряда, 14:25 ч.
Източник: epicenter.bg

Спецзвено„Антикорупция“ предаде на съд кмета на Община Пловдив Иван Тотев, заместник-кмета на община Пловдив Димитър Кацарски и кмета на район „Западен“ при община Пловдив Димитър Колев за престъпление по служба, свързано с изграждането на „Зоокът“ – Пловдив

Днес Специализирано звено „Антикорупция“ – СГП внесе в Окръжен съд – Пловдив обвинителен акт срещу Иван Тотев – кмет на община Пловдив, Димитър Кацарски – заместник кмет на община Пловдив и Димитър Колев – кмет на район „Западен“ в община Пловдив за престъпление по служба, извършено от тримата в съучастие, от което са настъпили значителни вредни последици и случаят е особено тежък, съобщиха от спецпрокуратурата.

Досъдебното производство по случая е образувано на 03.11.2016 г. от Окръжна прокуратура–Пловдив. С постановление на главния прокурор Сотир Цацаров от 15.11.2016 г. е разрешено разследването да се проведе извън района на съда, компетентен да разгледа делото, и е разпоредено Специализирано звено „Антикорупция“ да осъществява ръководство и надзор върху досъдебното производство.

В периода 30.04.2014 г. до 29.07.2015 г. в гр. Пловдив, като длъжностно лице заемащо отговорно служебно положение – кмет на община Пловдив и като възложител на обществени поръчки, Иван Тотев е нарушил служебните си задължения по повод изграждане на „Зоокът” – гр. Пловдив. Процедурата е проведена като пряко договаряне с изпълнителя „Запрянови 03“ ООД в нарушение на ЗОП. Освен това тази процедура е проведена и без да е одобрен идеен инвестиционен проект към момента на откриването й и не е била одобрена количествено – стойностна сметка за проекта. Не е бил изготвен комплексен доклад за оценка на съответствието на инвестиционния проект със съществуващите изисквания на строежите и не е било издадено разрешение за строеж. Тези изисквания на закона не са били изпълнени и към момента на сключване на договора за строителство на „Зоокът“ – Пловдив с изпълнителя - „Запрянови 03” ООД. Това Иван Тотев е сторил с цел да набави облага за търговското дружество в размер на 689 869.70 лв. В този размер е и щетата за община Пловдив. Настъпили са значителни вредни последици и от неимуществен характер. Формирано е недоверие в обществото към разходването на бюджетните средства на община Пловдив при извършване на дейности от обществено значение, както и съмнение в публичността и прозрачността на разпределяне на бюджетните средства.

На съд са предадени и съучастниците на Иван Тотев - Димитър Кацарски и Димитър Колев, които са действали като помагачи и чрез действия умишлено са улеснили кмета на община Пловдив да извърши престъплението. Заместник-кметът Кацарски е бил назначен от Иван Тотев за Председател на комисия за провеждането на „Открита процедура“ по реда на ЗОП за избор на изпълнител за извършване на строително – монтажните работи по обект „Зоокът – Пловдив“. В нарушение на ЗОП, като председател на комисията, на 28.07.2014 г. Кацарски е предложил на кмета Иван Тотев откритата процедура да бъде прекратена. По този начин Кацарски е дал възможност на кмета на община Пловдив да открие друга процедура – договаряне без обявление.

Обвинението на Колев е за това, че на 28 юли 2015 г. като длъжностно лице, умишлено улеснил кмета на общината Иван Тотев в извършването на престъпление по служба. Това е станало като е сключил договор за упражняване на консултантска дейност и строителен надзор при липсата на предпоставките за това, а именно : без Район „Западен“ да е страна по Договор за строителство, сключен между Възложителя - Община Пловдив и Изпълнителя - „Запрянови 03“ ООД с предмет строително – монтажни работи на обект „Реконструкция и модернизация на „Зоокът” – гр. Пловдив”; - без Район „Западен“ да е Възложител по смисъла на чл.161, ал.1 от ЗУТ. и без Район „Западен“ да има качеството на участник в процеса на строителството по смисъла на чл.160 от ЗУТ.

По този начин Колев е дал възможност на Тотев на 29 юли 2015 г. да започне строеж по смисъла на чл. 157, ал.1 от ЗУТ. За начало на строежа съобразно издаденото разрешение за строеж се счита денят на съставяне на протокола за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво, а когато такъв не се изисква - датата на заверка на заповедната книга. Иван Тотев е с мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 20 000 лева. Колев и Кацарски са е с мярка за неотклонение „Подписка“. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи разглеждането на делото.

В категории: Темида , Политика


10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
4
06.07.2017 19:11:47
0
0
Il tribunale regionale a Asenovgrad hanno detenzione permanente "in custodia" a "cacciatore di migrante" Peter Nizamov. Trentuno anni da Burgas soprannominato le penne, è accusato di violenza negli stadi e causando un teppista motivi di lesioni personali luce per l'operatore del BTV Peter Dzhanavarova. L'udienza è iniziata con lo scandalo dopo la chiusura del Nizamov cercato di espellere i giornalisti ha detto Nova TV e "Maritsa".
9.
6
06.07.2017 14:45:41
0
0
Ora previsioni del tempo - Domani sarà prevalentemente soleggiato. Se siete nel Nord-Est, è nuvoloso consigliabile, pioggia. Le temperature massime sono comprese tra ventotto e trentatré gradi. Questo completa le notizie.
8.
3
06.07.2017 14:41:20
0
0
Commissione a studiare i casi di salari non pagati identificare le lacune nella legislazione che consente ai datori di lavoro vantaggio sleale. "Per" la relazione della Commissione e le proposte di iniziative legislative hanno votato cento settanta parlamentari, "contro" - zero e "astenersi" - pari a zero, con cui sono stati adottati all'unanimità. La Commissione ha riscontrato una significativa riduzione nei casi di salari non pagati da duemila e '12 fino ad oggi. Del totale delle retribuzioni in ritardo per tre e dvadesetidve milioni di lev già pagato trecento milioni lev, dopo l'intervento. Durante gli ispettori hanno compilato 5.004 cento e shestdesetishest per le violazioni in mancato pagamento degli stipendi per la quantità di disposizioni repressive efficaci per quasi otto milioni di lev.
7.
2
06.07.2017 14:38:30
0
0
Presidente Rumen Radev ha incontrato comunità bulgara presso l'ambasciata in Polonia e visitato una mostra dedicata al Vasil Levski in lingua bulgara Cultural Institute. Grazie si continua in terra polacca per difendere la propria identità bulgara, lo spirito e la cultura e condividerli con i polacchi fraterne. Tu sei un ponte vivente tra le nostre due nazioni e affrontare la Bulgaria in Polonia. Con queste parole il presidente rivolto Rumen Radev ai rappresentanti della comunità bulgara nella Repubblica di Polonia durante la sua prima visita al paese nella sua qualità di capo di Stato, ha annunciato pressekretariatat il presidente.
6.
1
06.07.2017 14:37:51
0
0
Buona giornata, ciao. Frequenza di quattro megahertz e chetirishest la regione di Vandova voi la questione della lingua italiana. Resta con la notizia.
5.
1
06.07.2017 14:35:41
0
0
Buona giornata, ciao. Frequenza di quattro megahertz e chetirishest la regione di Vandova voi con la questione della lingua italiana. Resta con la notizia.
4.
кога ли пак
06.07.2017 00:09:33
0
0
ще си го срещат с пита и сол в Общината?А той ще пророни няколко горчиви мъжки сълзи-точно като предишния път,когато го обвиниха.Тази пиеска е мноооого посредствена.
3.
???
05.07.2017 18:03:16
1
1
а бургаския далавераджия - кога? краде в пъти повече, а дело - нъц!
2.
БА
05.07.2017 17:29:17
0
0
Здравейти...Ба не са виновне хората...не ги набеждавай те...никаква корупция няма,никъде в България.Остайте ги намира,да си доразвият схемата..пст..бизнеса...
1.
Ммда
05.07.2017 15:22:39
0
2
Кофти...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори