×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Въвеждаме синя зона в Стария град на Созопол, за да има ред


Въвеждаме синя зона в Стария град на Созопол, за да има ред
До 15 юни зоната за платено паркиране в Стария град ще заработи, каза кметът Панайот Рейзи
09 Май 2017, Вторник, 19:46 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Системата е модерна и адаптирана специално за нас, за живущите ще има карти на преференциални цени

Последната сесия в Созопол бе изключително гореща за местните парламентаристи. Кмет и опозиция се скараха за преструктурирането на училището в село Крушевец, както и справянето с ромска фамилия в Равадиново. Заради това малко встрани останаха две други теми, които касаят бъдещето на курортния град - връщането на остров "Свети Кирик" и въвеждането на синята зона в Стария град. Ето какво каза по тези две тези кметът Панайот Рейзи пред Флагман.бг.

-Г-н Рейзи, на общинската сесия говорихте за бъдещето на остров „Свети Кирик”. Каква е вашата идея за превръщането му в туристическа дестинация?

-Да го разработим по начин, който ще промени облика на туризма в Созопол. Остров „Свети Кирик” е стратегическа точка за Созопол, трудно ще се намери Общински съвет и правителство, което да го продаде. За мен по-добрият вариант е да мине на дългосрочна концесия, да се направи хубав идеен проект, по който инвеститорът да работи и островът да се развива. Вярвам, че можем да го направим и това ще ни изстреля в друга орбита.

-Надявате ли се новото правителството да откликне на вашата молба? Г-н Цветанов ви обеща, че ще ви го прехвърли, заедно с Военния клуб, който е в окаяно състояние.

-Вече има правителство и ще ходим да си търсим обещаното. Що се касае до Военния клуб идеята е да го направим модерен Конгресен център. Това по никакъв начин няма да попречи на хората, които го използват в момента. Имам предвид – запасните офицери и клуб „Българка”, защото няколко пъти това ни го поставят като въпрос. Те ще останат там, но ние ще го развием и ще направим конгресни зали, защото имаме нужда от тях. Созопол е със сериозен потенциал да развива този вид туризъм. В момента всичко е заключено, пустее и грози центъра на града. Или държавата да вземе да си го оправи, или да ни го прехвърли на нас – ние ще го развием.

-В какви отношения сте с новия военен министър Красимир Каракачанов?

-Ще водим разговори. Познавам се добре с Красимир Каракачанов и се надявам да се случат нещата, защото това ще е за добро на Созопол и туризма ни.

-Какви са вашите мотиви за въвеждането на синята зона в Стария град?

-Имаме взето решение за синята зона, но не бяхме решили в коя част на града ще я разработим първоначално. Прецених, че дори с риск да имаме малко напрежение по отношение на хората, които живеят в Стария град, е най-добре да започнем точно оттам. В тази посока проведох консултация с фирми, които са изграждали пропускателните режими в други  градове. Стигнахме до заключение, че е добре да се изгради и адаптира модерна система, специално за Созопол.

Отдавна съм в общинската власт и знам времето, когато беше затворен градът какви бяха проблемите. Долу-горе се опитах всички неврологични елементи да ги елиминирам. Примерно – участието на жива сила в събирането на парите. Това отпада! Ще се въведе апарат, който ще таксува точно, без човешка намеса. Бариерата ще бъде поставена на завоя за Стария град, до поделението, ще е автоматична. Ще пускаме два часа безплатно.Това е достатъчно време за всеки гражданин, който иска да влезе да разгледа, да види квартирата си, да остави багаж, дори да обядва или пие кафе, както и да бъде обслужен административно, защото все пак има доста служби в Стария град. След като изтече започва да се плаща по лев на час. Сумата е символична, а нашата идея е да видим как ще заработи. От 24 часа до 6 часа сутринта няма да има такса. Искаме да въведем някаква подреденост в Стария град. Сигурен съм, че ще има напрежение, но в крайна сметка трябва да го направим.


На това място ще бъде поставена бариерата за достъп до Стария град

-Ще бъде ли осигурено преференциално паркиране по постоянен адрес за хората в Стария град?

-Да, ще им бъде дадена възможност да си закупят карти на съвсем символични цени – 10-ина лева. Ще трябва да представят талона на колата, регистрацията на автомобила да е в района, както и документ за собственост на жилище.  Хората, които имат бизнес в Стария град ще си платят за едно паркомясто през сезона – около 270 лева.

-Ще има ли система, която да отчита колко коли има в Стария град, за да не му се превиши капацитетът?

-Вече сме го предвидили. Ще преброим паркоместата в Стария град, за да знаем колко коли може да допуснем. Говорим условно, че може да са 700 или 500, например, въпрос на анализи. Когато влязат повече от допустимия брой коли, това означава, че местата са заети и няма да се допускат.  Тук не е идеята на пропускателният режим да затвори Стария град, а да има контрол, за да не се получават задръствания.

-Ще успеете ли да внедрите системата до началото на летния сезон?

-Лично аз се надявам на 15 юни синята зона да функционира, движим процедурите и сме близо до финализиране.  Смятам, че по отношение на паркинги и инфраструктура издържаме, имаме какво да желаем, но мисля, че с тази синя зона в Стария град ще махнем и грозните бутилки от улицата. Тогава всеки може да паркира навсякъде, защото в Созопол има един неписан закон, който казва: Пред нас паркирам само аз! Ще сложим край на тази практика.

В категории: Созопол


18
Коментара
Флагман.БГ Почина уважавана учителка Почина уважавана учителка 19/03/2024, Вторник 09:55 0
Облаци по морето днес
Облаци по морето днес 19/03/2024, Вторник 09:05 0
Флагман.БГ Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина 19/03/2024, Вторник 08:30 0
Флагман.БГ Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция 19/03/2024, Вторник 08:11 0
18
Коментара по темата
18.
Гуди
25.05.2017 15:11:33
0
1
Вие се е...бете г-н кмете
17.
АЗ
24.05.2017 16:37:54
0
3
Може да е джудже на ръст но е великан в кражбите и далаверите
16.
Ловец
20.05.2017 14:05:21
0
4
Това ненаядено джудже е решило за последно да краде и с гъза си.Има ли обект в Созопол където той няма дялово участие или взети пари?То всички знаем че си плаща на Цветанов но къде е заспалата полиция и корумпираната прокуратура.
15.
8787
16.05.2017 00:24:15
0
6
Като направи синята зона в Созопол щял да започва да прави и в световно известният курорт с.Атия. Че и там човек няма къде да си паркира каручката с магаренцето.
14.
Магурата
15.05.2017 12:22:42
0
4
Въвеждаш синя зона за да пълниш пак джобовете си крадливо мекере.От днес строежите по другите курорти ги спират а твоя срещу общината си работи.Кога ще се наядеш бе джудже лакомо
13.
88
14.05.2017 13:08:42
0
3
В момента се режисира филм подобен на БЕБЕТО БЕГЛЕЦ.Созополския вариант е КМЕТА КРАДЕЦ
12.
Попова
13.05.2017 22:00:40
0
3
Това за пътищата си е самата истина.Днес пътувайки за Каваци видях така обрасло с трева и храсти че мантинелите не се виждаха.А пред общината се бяха струпали десетина мургави работници който имитираха чистене.Не съм веща по въпроса но май че слуховете за вашия кмет ще излезнат верни.Не трябва само да се мисли за собствения джоб трябва и да се гради.
11.
ГЕРБ
13.05.2017 21:52:46
0
4
Пълни глупости.Това е поредният ход на крадливия кмет за трупане на пари с който да се откупи при Цветанов.И входа и изхода на Созопол и от двете страни са обрасли с храсти който вече растат по асвалта но негово величие нехае.Бетон и строеж навсякъде.Созопол вече е помийна яма.Несебър и Поморие са на светлинни години от вас.Дори Приморско и Китен са по уютни и по предпочитани от Созопол.Този кмет ви върна в 19 век но за сметка на това той вече е богат олигарх.Да ви е честито.
10.
нб,м
12.05.2017 08:18:00
0
5
Грандоманията на джуджетата...............Така се гради
град-държава!
9.
Подкрепям !
11.05.2017 16:46:41
1
3
Браво! няма само в Старият град в Несебър да има прлатен паркинг да пълни неизстаннелите им джобове! Добра идея!
8.
Sozopol
10.05.2017 09:33:07
4
8
Eeee stava iasno, che mestnite ste tolkova zakosteneli, kone s kapaci, inati leko da ne kaja glupovati- sprete se be chovek da iska neshto novo i hubavo za grada da pravi i vie skachate vednaga! Kato vi beshe izmislenata bariera po vremeto na Karamanova po-hubavo li vi beshe be???? Naistina nishto ne zaslujavate, nishto ne oceniate
7.
*********
10.05.2017 08:19:29
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6.
панайот р
10.05.2017 07:56:43
0
5
И ловец съм и гъбар съм..
5.
Петър
10.05.2017 07:31:34
0
8
Синя зона не въвежда ред и няма да подреди нищо, освен изпразнените джобове на общинската хазна! А, защо е изпразнена, явно няма да чуем!
Старият град трябва да е затворен за автомобили, а не да го превръщаш в исторически паркинг!
Какъв капацитет на синята зона предвиждате? А той обвързан ли е с капацитета на паркингите?
4.
Getsbi
09.05.2017 22:12:32
0
3
Vse o6te se pla6ta " samo" na parkinga do avtogarata,vapreki 4e e rano i tam da raboti parkinga i da e platen...no toi e "'ob6tinski''
3.
xaxo
09.05.2017 21:52:49
0
7
Синя зона няма как да има щото паркинзите взимат 2лв./час.Днес бях в Созопол и където и да се опитам да спра в стария град все изскачаше някой да ми обеснява че , било платен паркинг.Не вярвам да си намалят приходите наполовина.
2.
ревизоро
09.05.2017 21:17:11
1
16
Кажи как ще въстановиш 37те милиона лева с които си загробил общината
1.
Напа
09.05.2017 21:01:22
0
11
Направете разследване за фиктивните конкурси в нап Бургас. Всички са рода вътре конфликт на интереси
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Имало е случаи на ужасни провинения, но не се е знаело, заради елемента на срам, жертвата се мести в друг град и се потулва Почина уважавана учителка Почина уважавана учителка Тони Филипова беше човек с огромно сърце, обичана от ученици, родители и колеги Борисов атакува ПП-ДБ пред съпартийци и поп в София, те обявиха „готови сме за избори“ Борисов атакува ПП-ДБ пред съпартийци и поп в София, те обявиха „готови сме за избори“ Бъдещето на правителството зависело от това дали "Продължаваме промяната - Демократична България" ще преодолеят личните си амбиции Кирил Петков и Николай Денков направили голям гаф, Румен Радев е можел да ги унижи Кирил Петков и Николай Денков направили голям гаф, Румен Радев е можел да ги унижи Влизането на други хора при връчването на мандата е незаконно, коментира доц. Наталия Киселова Критиката не й понесе и се нахвърли на хората Критиката не й понесе и се нахвърли на хората "Миловидната" Валерия показа истинското си лице Лъчетерапия при рак на простатата: Ключова роля в лечението му Лъчетерапия при рак на простатата: Ключова роля в лечението му Ракът на простатата е сериозно заболяване, което засяга милиони мъже по света Свещеникът, който обяви гладна стачка, със скандално разкритие, заговори за сделка Йоан да е патриарх Свещеникът, който обяви гладна стачка, със скандално разкритие, заговори за сделка Йоан да е патриарх Пловдивският митрополит Николай пък ще си остане сивият кардинал, но аз съм тук, за да ги объркам, каза отец Иван  Подариха й джип за 300 бона и забрави, че иска да се развежда Подариха й джип за 300 бона и забрави, че иска да се развежда Отварачката бе засечена да шофира огромен джип „Кадилак” и то чисто нов, чиято цена е някъде към 300 бона Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина Борис Солитарийски буквално рухна след развода, той много страдал за проваления си брак и че не може да види детето си Ротацията под въпрос заради министър Тагарев, а електоратът на ПП-ДБ се стопил с 30 на сто Ротацията под въпрос заради министър Тагарев, а електоратът на ПП-ДБ се стопил с 30 на сто За какво да ходим на предсрочни избори, като картината ще е същата, пита социологът Петър Чолаков
Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Хороскоп за деня – 19 март 2024, вторник Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори