×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо няма цензура спрямо Шоуто на Слави


Защо няма цензура спрямо Шоуто на Слави
Слави не е просто "един от многото", както му се иска. За разлика от всеки среден анонимен партиен трол, той носи отговорност за посланията на предаването си - както за смешките, така и за "страшките".
29 Март 2017, Сряда, 10:37 ч.
Автор: webcafe.bg

Слави Трифонов има твърде богат опит с политическата агитация в национален ефир, за да се изживява като невинна жертва на цензурата

Кожени якета, голи глави, сключени вежди и обвинения в политическа цензура: годината е 2017, а се чувства като 97-ма. Героите обаче са си същите.

Слави Трифонов се обяви за великомъченик на свободното слово заради едно спряно предаване, в което поставя директен ултиматум на току-що избрания парламент с едва прикрита заплаха от метеж.

Защо? Защото зад партиите имало електорат, а зад референдума - "народ". Нищо, че представения в 44 Народно събрание "електорат" (2.8 млн. души) е по-многочислен от "народа", който гласува "за" трите въпроса на референдума. (2 509 604 души)

Нищо, че "народът" Му е същият този електорат, който избра новите 240 депутати.

Слави Трифонов има твърде богат опит с политическата агитация в национален ефир, за да се изживява като невинна жертва на цензурата. През 2011 г. той и сценаристите му издигнаха Меглена Кунева за президент, малко по-рано номинираха собствен кандидат-депутат от Варна. Събирането на 680 хиляди подписа за референдума едва ли щеше да успее, ако "Шоуто" не разполагаше с лукса на ежедневния ефир. А и резултатът от националното допитване май щеше да е доста по-различен.

Къде е границата между свободата и слободията? Едно е да ти запушат устата с един sms, когато осмееш премиера, президента и силните на деня, съвсем друго да използваш публичен ресурс за пропаганда и лични политически цели.(Вижте мониторинга на СЕМ за Шоуто на Слави)

За едно нещо е прав Слави Трифонов, във вчерашното предаване няма нищо по-различно от предишните епизоди.

Ако медията наистина държеше на "стандарта", в който днес се кълне, Шоуто на Слави трябваше да падне от ефир още през юни 2016 г. след късането на снимката на президента, който се възползва от законовото си правомощие да атакува част от референдума пред КС.

Ето тогава бяха прекрачени всички граници - не професионалните, не журналистическите, бяха прекрачени границите на нормалното гражданско поведение. Само че старото ръководство на медията оцени нелепия епизод като "израз на всички гледни точки".

Смяна на мениджмънта на бТВ имаше през декември 2016 г., но май смяната на стандарта не настъпи веднага. Само преди 2 месеца в "Шоуто на Слави" се излъчи същото ултимативно писмо, заради което в понеделник предаването беше спряно. Това решение беше единственият възможен полезен ход. Но по-добре късно, отколкото никога.

Слави не е просто "един от многото", както му се иска. За разлика от всеки среден анонимен партиен трол, той носи отговорност за посланията на предаването си - както за смешките, така и за "страшките".

По всичко изглежда, че играта загрубява. Да стане мъченик на сиромашката правда - това е заветната цел на всеки кандидат-спасител. А в края ще стане ясно кои са "били лошите в страшния филм".

В категории: Политика


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
17
Коментара по темата
17.
xx
30.03.2017 18:24:36
0
0
x
16.
винкели и огради
29.03.2017 17:28:54
2
4
Винкела , не иска да е в изпълнителната власт , защото няма какво да предложи , няма и хора за което , по простата причина че там са събрани само олигофрени , алкохолици , белокоси наркомани и винкели !!!! Та винкела опъна кинтите от оградата , двата му хотела са пълни с гранична полицич целогодишно , за къв к.р му е да влиза в управлението на факания продажен еничар ?!
15.
Киро
29.03.2017 16:51:58
6
5
ФЛАГМАНИ ЛАЙНЯНИ СПРЕТЕ ДА ПЛЮЕТЕ ЧОВЕКА ПО ПРОДАЖНИ ОТ ВАС НЯМА ГЛАДНИ МИШКИ ЧАКАТЕ НЯКОЙ ДА ВИ ПЛАТИ И ПОЧВАТЕ ДА ПЛЮЕТЕ САМО БОКЛУЦИ НЕКАДЪРНИ ВЪВ ФЛАГМАН
14.
Въпросче
29.03.2017 16:43:27
4
8
Към коментиращите, "специалисти в развлекателни шоу програми".Проверете от колко години Слави Трифонов е на екран, посочете друг просъществувал толкова години и тогава пишете " компетентните " си мнения госпожи и господа завистници.
РР:Относно заглавието:" Защо няма цензура... ", ами защото не са участвали в коментарите на" независимия" сайт "ФЛАГМАН". Когато пребираха партийните мангизи за предизборни хвалебствия, стотици IP адреси бяха блокирани от "борците" за свобода на словото.
13.
'...............................
29.03.2017 15:49:07
13
7
Не е интересен на зрителите Учиндолския бек и какво общо има хумора и сатирата със политическата дейност, може да има фенове на чалгарската му култура и халтура, но когато става въпрос за сериозни решения на този смешник ли да се доверя . Този референдум му беше упражнение колко гласа може да събере, но това са само въпроси не е реален вот ако влезе в политиката ще стане за придворен смешник, да носи чашите на политиците, няма да спечели голяма подкрепа! МУАХАХАХА
12.
az
29.03.2017 15:25:03
21
5
шнур за всички слаВоумници чалгариииии,наркоманииииии,пърхутциииии
11.
V
29.03.2017 15:03:03
21
11
Един смешник и циркаджия от Учиндол много на сериозно се е взел направил една, две песни ,на политиците ултиматум ще поставя. Аре бега на село да копаш картофите сельо смотан отрепан Слави педала едно образование не е завършил тръгнал на модерен да се прави, от право разбира, това да не ти е да надуваш кларинета да лапаш пишките на мутрите педи отрепан.
10.
БургаЗлия до Запознат
29.03.2017 14:54:12
2
19
Кой беше ти че никой не се сеща за тебе?
9.
Запознат
29.03.2017 14:23:05
35
12
Славчо, давам ти една седмица срок:

1. Да осъзнаеш какво нещо си, дали не си безсмислено дълго нещо, и май твърде вулгарно, май доста грозно и май глуповато, не е ли тъй, не се прави на умен;
2. Да си оттеглиш тъпия ултиматум, кой си ти бе, аман от твоите ултиматуми и референдуми, бактисахме;
3. Да обърнеш внимание на душевното си здраве и да предприемеш медицински мерки спрямо евентуалния нарцисизъм и месианските си фиксации;
4. Да се завърнеш в бащината къща, в Учин дол, имате си бахча, бостан, нивичка, копай с мотиката, имате мотики, Славчо, за твое добро е;
8.
коко
29.03.2017 13:18:37
4
12
Сценаристите му казали снощи че фирмите дето строели оградата с турците били на Симеонов или нещо такова.Ало ку-ку-само вий ли не разбрахте че тея фирми са тимаджийски и тези фирми там са пратени от правителството,а не от Симеонов Лимионов или Кирионов.Баш скатаджията тропаше по масата да има ограда ама пък фирмите да са негови :-)
7.
ЛИЛИ
29.03.2017 12:43:39
29
19
ПРОДАЖНО КОПЕЛЕ Е СЛАВИ.ИЗЧАДИЕ НА АДА И ТЪМНИ СИЛИ.ЛЪЖЕПАТРИОТ НА ЕНТАСТЕПЕН.МНОГО ЖАЛКО ЗА ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ В ЕКИПА МУ.ИМА ТАКИВА.НИКОГА НЕ ЕКЪСНО ОБАЧЕ ДА СТАНЕШ ЗА РЕЗИЛ.
6.
До кога?
29.03.2017 12:31:46
34
18
Времето на Слави изтече отдавна! Втръсна ни от пошлост,простотия, наглост, незаменимост,единствен глашатай на правдата!!! Тоя човек е копие на предишния премиер! СТИГА!
5.
До 4
29.03.2017 12:24:05
2
17
Много си прав, две седмици преди изборите написах коментар относно кандидат- депутат от Герб (истина), при което IP адреса ми беше блокиран от флагман и не можех да коментирам повече. Сега след изборите вече са го пуснали, за което им благодаря хахах.
4.
до ръководството на флагман
29.03.2017 12:05:43
3
29
Това, че вие до един сте продажници, класифицирани като такива от читателите ви включително и от мен като такъв, поради факта, че сте купена медия и открито агитирате за дадена политическа партия, и като такава медия и такова хора класифицирани като такива (от мен) ви моля да спрете да бълвате екскременти в интернет пространството и да се засрамите. Благодаря!
3.
Само
29.03.2017 12:00:13
14
32
Само така слави мачкай ги тея гнусни политици.само това заслужават.изроди
2.
Явен
29.03.2017 11:58:35
7
28
Айде Валерко нареди да се напише статия против Славито :)
1.
Бичето
29.03.2017 11:53:04
27
9
Ебал съм го за една парче сланина без кожата !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори