×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандална версия: Килъри на Сретан Йосич гръмнали таксиджията Бобъра в София


13 Февруари 2017, Понеделник, 21:30 ч.

Екипът килъри действал по лична поръчка на контрабандиста Людмил Герасков


Мутри на Сретан Йосич са извършили покушението срещу бакшиша Борислав Петров-Бобъра. Екипът килъри действал по лична поръчка на контрабандиста Людмил Герасков, сочен за дясна ръка на сръбския мафиот. Герасков и Йоца Амстердама години наред движат общи канали за трафик на дрога от Близкия изток и Южна Америка към Европа. Дейността им е описана в множество разработки на българските спецслужби, но заради близките си контакти във властта Герасков всеки път успява да се измъкне сух. Като шеф на канала Сретан Йосич отговаря за намирането на клиенти, а Герасков за транспорта и безпроблемното минаване на границите. В замяна на услугите си свързания с мощни фигури от бившата ДС нашенец получава сериозен процент от плячката. Отделно от това сръбският мафиот чрез свои екипи от килъри му гарантира и решаването на по-специфични проблеми в работата, разказват спецченгета, пише столичен вестник.

Именно такава е и ситуацията с таксиметровия шофьор от София Борислав Петров, подозират разследващите. Макар и неизвестен в подземния свят, Бобъра е замесен в най-мощния наркоканал, разкриван от родните власти. През юли 2012 г. спецченгета от ГДБОП успяват да заловят почти 15 тона хашиш. При разследването се изяснява, че дрогата влиза у нас с кораб от пристанище Варна. След това е скрита в софийското село Мировяне, докато стане време да се прати в Холандия. Организатори на канала са Людмил Герасков и синът му Бойко, а основен помагач е бакшишът Борислав Петров.

Задачата на Бобъра била да надзирава пътя на дрогата до София и да наеме складовете в Мировяне. За разлика от дясната ръка на Сретан Йосич, бакшишът Петров е заловен от ченгетата и изправен пред специализирания съд. След множество перипетии процесът предстои да приключи до няколко месеца. Малко преди издаването на присъдите запазилият мълчание до момента бакшиш решава да проговори, разказват криминалисти. Преди около две седмици Борислав Петров лично отива в спецпрокуратурата и обявява, че е размислил. В замяна на обещано по-ниско наказание той се съгласява да разкаже в пълни подробности за организацията на канала. След съгласие на обвинителите показанията му моментално са взети. Според сделката Петров е трябвало да повтори разкритията си пред съда на следващото заседание на 24 март.

Новината за предателството на бакшиша моментално стига до боса Людмил Герасков. След операция "Сахара" Герасков се установява в турската част на остров Кипър, обясняват запознати. Повдигнатите му обвинения не са пречка да си идва често до София. Тук той съвсем открито се вижда с роднини, взема банкови кредити и дори продава недвижими имоти. Макар информацията за сделките да е публична, реакция от властите така и няма. Причина за скандалното бездействие са контактите на Герасков с хора от службите. Мафиотът има позиции във властта още от преди 1989 г., когато е част от осигуряването на контрабандните канали на ДС. По време на демокрацията се забърква в множество афери с трафик на цигари и алкохол, но присъди няма, припомнят ченгета.

Благодарение на контактите срещу Герасков има издадена само европейска заповед за арест. Отсъствието му в бюлетина на Интерпол му позволява безпроблемно да се придвижва из целия свят без риск от задържане. Необяснимият пропуск му позволява и необезпокоявано да живее в Северен Кипър.

След даването на поръчката към хората на Сретан Йосич моментално у нас е изпратен екип килъри. Малкото време за изпълнение не позволява екзекуцията да бъде организирана перфектно. В резултат бакшишът Борислав Петров само е ранен тежко с шанс да оцелее.

Босът на наркобандата Людмил Герасков и до днес продължава да върти легален бизнес у нас. Чрез две регистрирани в Белиз офшорки той притежава няколко фирми. Чуждите дружества от своя страна се представляват с пълномощни, издадени от Кипър, където е и офисът им. Представител за България е аверът на контрабандиста Атанас Спасов.

Герасков и Спасов са дългогодишни участници в множество нелегални схеми. Антимафиоти припомнят, че двамата са замесени и в още няколко канала. Единият е разбит през 2005 г., след като ченгета в Солун залавят 4176 кг хашиш. Тогава са заловени и осъдени трима наши шофьори, а босът на бандата Атанас Спасов успява да се измъкне. Покрай разплитането на аферата се стига до залавянето и на още 318 кг от същия наркотик в софийския квартал „Военна рампа". Складът, в който е съхранявана дрогата, е нает от Герасков.

В категории: Крими


12
Коментара
Флагман.БГ Вижте новата пенсия за възраст и стаж Вижте новата пенсия за възраст и стаж 17/05/2024, Петък 14:40 0
Флагман.БГ Apple вкарва ChatGPT в iPhone Apple вкарва ChatGPT в iPhone 17/05/2024, Петък 13:20 0
12
Коментара по темата
12.
Извънредно! Избори за кмет на
19.02.2017 19:31:08
0
0
Община Вандово най-рано на 26 февруари


Вандово ще си избира нов кмет най-рано вероятно на 26 февруари, научи "Вандовски новини".
Утре ще бъде съобщено официално за изборите, заради дългогодишното управление на Цветанка Стоименова. Така кандидатите не са ясни, а причината е тежките болки на Стоименова.

Изборната кампания започва утре, а изборите вероятно ще са на 26 февруари, а ще участват ГЕРБ, БСП, "Заедно за Вандово" и още една партия.
11.
Радев: Истинската свобода е тази, която сами
19.02.2017 19:26:54
0
0
извюваме и отстояваме
С поднасяне на венци и цветя и минута мълчание в памет на Васил Левски приключи възпоменателната церемония по повод гибелта на Апостола в столицата, предаде "Фокус”.

Венци и цветя бяха поднесени от името на президента на Република България Румен Радев, министър-председателя, негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх Български, министъра на отбраната, началника на отбраната, кмета на град София, политическа партия ГЕРБ, Национален съвет на БСП, политическа партия „Обединени земеделци“, БЗНС, обединение ДОСТ, омбудсмана на Република България, министерствата на външните работи, на вътрешните работи, на труда и социалната политика, на културата, на младежта и спорта, на икономиката, на туризма на околната среда и водите, Висшия адвокатски съюз, Столичния общински съвет, кмета на Карлово и още десетки политически и граждански организации от цялата страна. Под звуците на националния химн присъстващите запазиха минута мълчание в израз на почит и поклон пред паметта на Апостола.
Президентът Румен Радев каза, че днес с особена сила тежи заветът на Апостола – че истинската свобода е тази, която сами извоюваме и отстояваме.
10.
Инцидент на Витоша, майка и две деца пострадаха
19.02.2017 19:20:26
0
0
Затворен за движение е пътят "Драгалевци"-"Алеко" в планината Витоша, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.
С три специализирани машини фирмата, ангажирана с обработките в този участък, почиства и опесъчава пътя.

Работи се от Драгалевския манастир в посока "Алеко". Снеговалежът в планината е интензивен.

От общината призовават шофьорите да не предприемат пътуване в този участък.

Организира се извозването на децата, които са били на ски-училище.

Снегът причини няколко верижни катастрофи на път за хижа „Алеко”.

По информация на МВР при един от инцидентите са пострадали баба с двете й внучета, които са откарани в „Пирогов”.

По непотвърдена информация едното от децата е с травма на крака, а другото – с травма на врата.

Очевидци разказаха, че линейката не е успяла да стигне до пострадалите, като се е наложило те да бъдат пренесени на ръце до автомобила на "Спешна помощ".

В един от инцидентите автобус на градския транспорт се е хлъзнал на снежната покривка и се е върнал поне 100 метра назад, удряйки няколко автомобила.
9.
Вижте кои се борят за листи в БСП
19.02.2017 19:18:50
0
0
Източник: vesti.bg
Приключи днешното събиране на БСП, на което от партията обявиха водачите на листите си в по градове.

NOVA съобщи, че днешния пленум не е преминал съвсем спокойно, а между разцепление и вътрешни битки.

Във Видин например, голяма част от номинираните си направиха самоотвод.


Дългогодишен представител на този регион към момента беше Михаил Миков, който заради промени в устава, няма право отново да бъде депутат.



В Разград и Търговище пък скочиха с обвинение, че им се спускат готови имена за листите отгоре, а не се съобразяват с техните решения.

Лидерът на партията Корнелия Нинова пък приветства избора на Атанас Зафиров, който беше избран с 89 гласа за член на Изпълнителното бюро на БСП:

„Уважавам решението на Националния съвет на БСП. При нас винаги е било демократично, каквото реши Националният съвет“, допълни още тя.

Тя коментира и ГЕРБ, като е категорична:

„Двата стълба в политиката на ГЕРБ рухнаха - строителството на магистрали и еврофондовете“. Коментарът й беше направен във връзка с ревизията на дейността на правителството на Бойко Борисов.

Според Нинова докладът на служебния кабинет е показал, че „пътната мрежа не се поддържа, а обществените поръчки са нагласени. Ние предупредихме за това преди 5 месеца“.

Нинова заяви, че 40 процента от водачите на листи на коалиция "БСП за България" са нови хора. В листите участват 56 души, които не са членове на БСП.

Ето кои влизат в „битката“ по градове:

Благоевград

1. Тома Томов, 2. Николай Бошкилов, 3. Богдан Боцев, 4. Ивайло Бакърджиев, 5. Йорданка Атанасова

Бургас

1. Петър Кънев, 2. Николай Тишев, 3. Тодор Байчев, 4. Михаил Вълов, 5. Диана Гурева

Варна

1. Стефан Данаилов, 2. Анелия Клисарова, 3. Георги Андреев, 4. Александър Паунов, 5. Десислав Тасков

Велико Търново

1. Весела Лечева, 2. Валентин Ламбрев, 3. Мариана Бояджиева, 4. Явор Божанков, 5. Христо Кавалски

Видин

1. Филип Попов, 2. Цветан Топчиев, 3. Борислав Василев, 4. Пламен Георгиев, 5. Мирослав Марковски

Враца

1. Иван Генов, 2. Николай Иванов, 3. Атанас Поптидимитров, 4. Цветелина Дамяновска, 5. Илияна Тихолова

Габрово

1. Кирил Добрев, 2. Кристина Сидорова, 3. Станимир Стойчев, 4. Весислава Иванова, 5. Трифон Панчев

Добрич

1. Красимир Янков, 2. Николай Колев, 3. Даниел Йорданов, 4. Мая Димитрова, 5. Светлин Колев

Кърджали

1. Александър Симов, 2. Петя Михалевска, 3. Георги Кючуков, 4. Петър Петров, 5. Костантина Солакова

Кюстендил

1. Валери Жаблянов, 2. Иван Ибришимов, 3. Мая Шишкова, 4. Иван Каракашки, 5. Борко Исаков

Ловеч

1. Милко Недялков, 2. Валентина Найденова, 3. Цецка Петкова, 4. Адриан Джонев, 5. Бистра Лазарова

Монтана

1.Атанас Костадинов, 2. Илиян Тимчев, 3. Цеца Иванова, 4. Параскева Илиева, 5. Любомир Иванов

Пазарджик

1. Славчо Велков, 2. Йордан Младенов, 3. Гурко Митев, 4. Полина Шишкова, 5. Георги Янчев

Перник

1. Станислав Владимиров, 2. Евдокия Асенова, 3. Любомир Бонев, 4. Евелина Венкова, 5. Венета Петрова

Плевен

1. Васил Антонов, 2. Свилен Атанасов, 3. Валентин Буров, 4. Стефан Бурджев, 5. Ганка Василева

Пловдив - град

1. Иво Христов, 2. Георги Йорданов, 3. Теодора Халачева, 4. Донка Бубняк, 5. Любомир Паунов

Разград

1. Денчо Бояджиев, 2. Мартин Обрешков, 3. Добрин Добрев, 4. Румяна Балтова, 5. Таня Тодорова

Русе

1. Крум Зарков, 2. Добрин Данев, 3. Пенчо Милков, 4. Таю Киряков, 5. Божидар Йотов

Силистра

1. Стоян Мирчев, 2. Вяра Йорданова, 3. Стилиян Стойчев, 4. Вероника Иванова, 5. Йорданка Иванова

Сливен

1. Таско Ерменков, 2. Деян Дечев, 3. Пепа Беева, 4. Мариета Петкова, 5. Ваня Колева

Смолян

1. Дора Янкова, 2. Иван Гавазов, 3. Христо Беров, 4. Севдалин Хъшинов, 5. Слава Пепеланова

23-ти МИР София – град

1. Жельо Бойчев, 2. Христо Проданов, 3. Георги Михайлов, 4. Румен Гечев, 5. Ирена Анастасова

24-ти МИР София - град

1. Стефан Данаилов, 2. Георги Свиленски, 3. Димитър Данчев, 4. Нона Йотова, 5. Росен Малинов

25-ти МИР София - град

1. Корнелия Нинова, 2. Михаил Христов, 3. Антон Кутев, 4. Петър Витанов, 5. Анна Славова

Стара Загора

1. Драгомир Стойнев, 2. Георги Гьоков, 3. Спас Панчев, 4. Иван Кръстев, 5. Иван Върляков

Търговище

1. Светла Бъчварова, 2. Светослав Стефанов, 3. Николай Черкезов, 4. Илия Илиев, 5. Дарина Георгиева

Хасково

1. Елена Йончева, 2. Никола Динков, 3. Виолета Желева, 4. Смиляна Кръстева, 5. Богдан Кирилов

Шумен

1. Иван Иванов, 2. Георги Георгиев, 3. Валентин Петров, 4. Петранка Димитрова, 5. Александър Александров

Ямбол

1. Кристиан Вигенин, 2. Николай Пенев, 3. Даниела Сивкова, 4. Кирчо Карагьозов, 5. Янко Добрев
8.
Ренци подаде оставка като демократ
19.02.2017 19:16:27
0
0
Бившият италиански премиер Матео Ренци подаде днес оставка като национален секретар на Демократическата партия (ДП), която управлява Италия. Той обаче си остави вратата отворена за възможно връщане на начело на левоцентристката формация, съобщи БТА, позовавайки се на ДПА.
Ренци официално се оттегли като лидер на ДП на партийна конференция днес. Той обаче каза, че нищо не го спира да се кандидатира отново за поста по-късно през годината.
Ренци се оттегли като премиер на Италия през декември след отхвърлянето на произведен с негова подкрепа референдум за конституционни промени. Партията му обаче остана начело на правителството и се спекулира усилено, че той планира да се завърне на националната сцена в даден момент.
Отдавна се знаеше, че Ренци ще се оттегли от лидерския пост в ДП. Предполага се, че той може да спечели нов мандат на бъдещ партиен конгрес, което от своя страна би му разчистило пътя да се кандидатира и на редовните парламентарни избори през 2018 г.
Днес бившият италиански премиер призова левоцентристката ДП да остане вярна на себе си.
Партията е раздирана от вътрешни борби след загубата на референдума, като лявото й крило заплашва да се отцепи и превърне в нова политическа формация.
7.
Жельо Бойчев е в листата на БСП
19.02.2017 12:23:09
0
0
Говорителят ще поеме 23 МИР София

БСП провежда свой пленум. Избират се водачи на листи.

Жвльо Бойчев ще поеме изненадващо 23 МИР София, в който включва Казичене и Вандово, научи първо "Вандовски новини". Така депутатът от 43 Народно събрание и говорител на партията ще води листата в нашия район.
Очакват се още изненадващи имена в листите - очаквайте подробности.

Категории:
Политика
6.
"Горубляне" на протест срещу лошите пъти
19.02.2017 12:12:08
0
0
Жителите на столичния кв. "Горубляне" протестират и затвориха Околовръстното шосе. Причината е лошата канализация и инфрастуктура.
"Проблемът е от години", каза един от протестиращите пред БНР.
5.
БНР Хоризонт
19.02.2017 11:41:21
0
0
19 февруари 2017, неделя
00:00 Нощен осведомителен бюлетин
00:10Нощен хоризонт
01:00 Новини
01:03Нощен хоризонт
02:00 Новини
02:03Нощен хоризонт
03:00 Новини
03:05 Еврокласик ноктюрно
04:00 Новини
04:03 Еврокласик ноктюрно
05:00 Новини
05:03 Нощен блок на БНР
06:00 Новини
06:05Рано в неделя
06:30 Новини
06:33Рано в неделя
07:00 Сутрешен осведомителен бюлетин
07:15Рано в неделя
08:00 Новини
08:05Рано в неделя
08:30 Концерт
09:00 Новини
09:05Седмицата на бързи обороти
09:30Неделя 150
12:00 Обеден осведомителен бюлетин
12:15Евробокс – етно, поп и рок на Стария континент
13:00 Новини
13:05Евробокс – етно, поп и рок на Стария континент
14:00 Новини
14:05По нашенски
15:00 Новини
15:05По нашенски
16:00 Новини
16:05Хора, пътища, автомобили
17:00 Новини
17:05Хора, пътища, автомобили
18:00 Новини
18:05 Моята песен
19:00 Вечерен осведомителен бюлетин
19:15 Моята песен
20:00 Новини
20:05Каста дива
21:00 Новини
21:05Каста дива
22:00 Новини
22:05Зона за рок и джаз
23:00 Новини
23:05Зона за рок и джаз
20 февруари 2017, понеделник
00:00 Нощен осведомителен бюлетин
00:15Нощен хоризонт
01:00 Новини
01:05Нощен хоризонт
02:00 Новини
02:05Нощен хоризонт
03:00 Новини
03:10 Еврокласик ноктюрно
04:00 Новини
04:05 Еврокласик ноктюрно
05:00 Новини
05:05По първи петли
06:00 Новини
06:05Преди всички
06:30 Кратки новини
06:35Преди всички
07:00 Сутрешен осведомителен бюлетин
07:15 Преди всички
08:00 Новини
08:05Преди всички
08:30 Кратки новини
08:35Преди всички
09:00 Новини
09:10Преди всички
09:30 Кратки новини
09:35Преди всички
10:00 Новини
10:05Хоризонт до обед
10:30 Кратки новини
10:35Хоризонт до обед
11:00 Новини
11:05Хоризонт до обед
12:00 Обеден осведомителен бюлетин
12:20 12+3
13:00 Новини
13:1012+3
13:30 Кратки новини
13:3112+3
14:00 Новини
14:0512+3
14:30 Кратки новини
14:3112+3
15:00 Новини
15:10Бъди какъвто си
16:00 Новини
16:05Нещо повече
16:30 Кратки новини
16:31Нещо повече
17:00 Новини
17:05Нещо повече
17:30 Кратки новини
17:31Нещо повече
18:00Новинарски час
19:00 Вечерен осведомителен бюлетин
19:10На финала
20:00 Новини
20:05Сценична треска
21:00 Новини
21:10Сценична треска
22:00 Новини
22:05Ритъмът на земята
23:00 Новини
23:05Класика.com
21 февруари 2017, вторник
00:00 Нощен осведомителен бюлетин
00:10Нощен хоризонт
01:00 Новини
01:05Нощен хоризонт
02:00 Новини
02:05Нощен хоризонт
03:00 Новини
03:05 Еврокласик ноктюрно
04:00 Новини
04:05 По първи петли
05:00 Новини
05:05 По първи петли
06:00 Новини
06:05Преди всички
06:30 Кратки новини
06:35Преди всички
07:00 Сутрешен осведомителен бюлетин
07:15Преди всички
08:00 Новини
08:05Преди всички
08:30 Кратки новини
08:35Преди всички
09:00 Новини
09:10Преди всички
09:30 Кратки новини
09:35Преди всички
10:00 Новини
10:05Хоризонт до обед
10:30 Кратки новини
10:35Хоризонт до обед
11:00 Новини
11:05Хоризонт до обед
12:00 Обеден осведомителен бюлетин
12:3012+3
13:00 Новини
13:0512+3
13:30 Кратки новини
13:3512+3
14:00 Новини
14:0512+3
14:30 Кратки новини
14:3512+3
15:00 Новини
15:25Нещо повече
16:00 Новини
16:05Нещо повече
16:30 Кратки новини
16:35Нещо повече
17:00 Новини
17:05Нещо повече
17:30 Кратки новини
17:35Нещо повече
18:00 Новинарски час
19:00 Вечерен осведомителен бюлетин
19:15На финала
20:00 Новини
20:05Музикална шарения
21:00 Новини
21:15Алегро Виваче
22:00 Новини
22:05Алегро Виваче
23:00 Новини
23:05Джаз студио
22 февруари 2017, сряда
00:00 Нощен осведомителен бюлетин
00:10Нощен хоризонт
01:00 Новини
01:03Нощен хоризонт
02:00 Новини
02:03Нощен хоризонт
03:00 Новини
03:03 Еврокласик ноктюрно
04:00 Новини
04:03По първи петли
05:00 Новини
05:03По първи петли
06:00 Новини
06:05Преди всички
06:30 Новини
06:33Преди всички
07:00 Сутрешен осведомителен бюлетин
07:15Преди всички
08:00 Новини
08:05Преди всички
08:30 Кратки новини
08:31Преди всички
09:00 Новини
09:05Преди всички
09:30 Кратки новини
09:31Преди всички
10:00 Новини
10:05Хоризонт до обед
10:30 Кратки новини
10:31Хоризонт до обед
11:00 Новини
11:05Хоризонт до обед
11:30 Кратки новини
11:31Хоризонт до обед
12:00 Обеден осведомителен бюлетин
12:2212+3
13:00 Новини
13:0512+3
13:30 Кратки новини
13:3112+3
14:00 Новини
14:0512+3
14:30 Кратки новини
14:3112+3
15:00 Новини
15:10Любими до болка
16:00 Новини
16:05Нещо повече
17:00 Новини
17:05Нещо повече
17:30 Кратки новини
17:31Нещо повече
18:00 Новинарски час
19:00 Вечерен осведомителен бюлетин
19:10На финала
20:00 Новини
20:05Време за живот
21:00 Новини
21:10Време за живот
22:00 Новини
22:05Рок лавина
23:00 Новини
23:05Рок лавина
23 февруари 2017, четвъртък
00:00 Нощен осведомителен бюлетин
00:10Нощен хоризонт
01:00 Новини
01:03Нощен хоризонт
02:00 Новини
02:03Нощен хоризонт
03:00 Новини
03:04 Еврокласик ноктюрно
04:00 Новини
04:03 Еврокласик ноктюрно
05:00 Новини
05:03 Нощен блок на БНР
06:00 Новини
06:04Преди всички
06:30 Кратки новини
06:33Преди всички
07:00 Сутрешен осведомителен бюлетин
07:15Преди всички
08:00 Новини
08:05Преди всички
08:30 Кратки новини
08:31Преди всички
09:00 Новини
09:05Преди всички
09:30 Кратки новини
09:31Преди всички
10:00 Новини
10:05Хоризонт до обед
10:30 Кратки новини
10:31Хоризонт до обед
11:00 Новини
11:05Хоризонт до обед
11:30 Кратки новини
11:31Хоризонт до обед
12:00 Обеден осведомителен бюлетин
12:2212+3
13:00 Новини
13:0512+3
13:30 Кратки новини
13:3112+3
14:00 Новини
14:0512+3
14:30 Кратки новини
14:3112+3
15:00 Новини
15:10Музикална суматоха
16:00 Новини
16:05Нещо повече
16:30 Кратки новини
16:31Нещо повече
17:00 Новини
17:05Нещо повече
17:30 Кратки новини
17:31Нещо повече
18:00 Новинарски час
19:00 Вечерен осведомителен бюлетин
19:15На финала
20:00 Новини
20:05Графити по въздуха
21:00 Новини
21:10Графити по въздуха
22:00 Новини
22:05Музикална стълбица
23:00 Новини
23:05Музикална стълбица
24 февруари 2017, петък
00:00 Нощен осведомителен бюлетин
00:10Нощен хоризонт
01:00 Новини
01:03Нощен хоризонт
02:00 Новини
02:03Нощен хоризонт
03:00 Новини
03:04 Еврокласик ноктюрно
04:00 Новини
04:03 Еврокласик ноктюрно
05:00 Новини
05:03 Нощен блок на БНР
06:00 Новини
06:04 Концерт
06:30 Кратки новини
06:33 Концерт
07:00 Сутрешен осведомителен бюлетин
07:15Преди всички
08:00 Новини
08:05Преди всички
08:30 Кратки новини
08:31Преди всички
09:00 Новини
09:05Преди всички
09:30 Кратки новини
09:31Преди всички
10:00 Новини
10:05Хоризонт до обед
10:30 Кратки новини
10:31Хоризонт до обед
11:00 Новини
11:05Хоризонт до обед
11:30 Кратки новини
11:32Хоризонт до обед
12:00 Обеден осведомителен бюлетин
12:20Хоризонт за вас
13:00 Новини
13:05Хоризонт за вас
13:30 Кратки новини
13:31Хоризонт за вас
14:00 Новини
14:05Хоризонт за вас
14:30 Кратки новини
14:31Хоризонт за вас
15:00 Новини
15:10Хоризонт за вас
16:00 Новини
16:05Хоризонт за вас
16:30 Кратки новини
16:31Хоризонт за вас
17:00 Новини
17:05Хора, пътища, автомобили
17:30 Кратки новини
17:31Хора, пътища, автомобили
18:00 Новинарски час
19:00 Вечерен осведомителен бюлетин
19:15На финала
20:00 Новини
20:05Пулсиращи ноти
21:00 Новини
21:05Пулсиращи ноти
22:00 Новини
22:05На бис - българските музиканти
23:00 Новини
23:05Джаз около полунощ
25 февруари 2017, събота
00:00 Нощен осведомителен бюлетин
00:10Нощен хоризонт
01:00 Новини
01:03Нощен хоризонт
02:00 Новини
02:03Нощен хоризонт
03:00 Новини
03:05 Еврокласик ноктюрно
04:00 Новини
04:03 Еврокласик ноктюрно
05:00 Новини
05:03 Нощен блок на БНР
06:00 Новини
06:05Закуска на тревата
06:30 Кратки новини
06:33Закуска на тревата
07:00 Сутрешен осведомителен бюлетин
07:15Закуска на тревата
08:00 Новини
08:05Закуска на тревата
09:00 Новини
09:05Седмицата на бързи обороти
09:30Събота 150
10:00 Новини
10:05Събота 150
11:00 Новини
11:05Събота 150
12:00 Обеден осведомителен бюлетин
12:15Имат ли песните спиране
13:00 Новини
13:05Имат ли песните спиране
14:00 Новини
14:05 Миксер
15:00 Новини
15:05 Миксер
16:00 Новини
16:05Спорт и музика
17:00 Новини
17:05Спорт и музика
18:00 Новини
18:20Спорт и музика
19:00 Вечерен осведомителен бюлетин
19:20 Концерт
20:00 Новини
20:05 Концерт
21:00 Новини
21:10Картини от една изложба
22:00 Новини
22:05Картини от една изложба
23:00 Новини
23:05Оазис
4.
Днес е Месни Заговезни
19.02.2017 11:23:39
0
0
8 седмици преди Великден Православната църка отбелязва Неделя Месопустна (Месни заговезни).
Името на празника идва от това, че е последният ден преди постите, когато се яде месо. Иска се прошка от момъка, за да получи момата, която си е избрал, предаде "Фокус".

Заговява се с месо, затова празничната трапеза е само от месни ястия. В седмицата след „Месни заговелки" се яде много извара, масло и яйца. Това е и последната седмица, в която младите могат да се събират, да пеят и играят хора. До Великден следват хранителни и духовни пости.

На Месни заговезни се приготвят баница с мас и извара, кокошка, яде се свинско месо. През цялата седмица до Сирни заговезни се устройват веселби и игри, защото след това те са строго забранени.

В храмовете се четат откъси от Светото писание, които говорят за Страшния съд. Така Църквата припомня за трагичните последици от греха и призовава всички към служба на ближния и към добродетелност.

През седмицата — в сряда, петък и неделя се връзват люлки и момците и момите се люлеят за здраве. Също така през цялата седмица (или само на Сирни заговезни) се палят огньове и пак за здраве се прескачат; после около тях се играят хора и се пеят песни.

Затова празникът се нарича и Поклади.
3.
Местят празника на Апостола вечер
19.02.2017 11:21:50
0
0
заради спрения ток и парно

В Община Вандово днес отбелязват 144 години от смъртта на Васил Левски. До 13:30 часа токът ще се възтанови, а до късния следобед - и парното.
Стихотворения за Левски в читалището започва в 11,30 часа, като се очаква да се раздадат безплатни книги.

В селата късно днес ще отбележат заради студените аварии. В Мингар и Свилар ще има пожелания от кметовете за Апостола и славата на България.
2.
144 години от гибелта на Апостола
19.02.2017 11:18:11
0
0
България прекланя глава пред живота и делото на Апостола на българската свобода Васил Левски.

ПО ТЕМАТА

БЪЛГАРИЯ
Стотици почетоха паметта на Левски в Карлово (СНИМКИ)
144-тата годишнина от обесването на Васил Левски ще бъде отбелязана днес с различни възпоменателни церемонии.

СНИМКИ ОТ ЧЕСТВАНИЯТА В КАЛОФЕР ВИЖТЕ ТУК

Васил Левски е заловен на 27 декември 1872 г. при Къкринското ханче. И до днес не е доказано кой е предателят.

Той е отведен в София, където е изправен пред съд. Смъртната присъда е издадена на 14 и е потвърдена на 21 януари 1873 г. Левски увисва на бесилото на 18 февруари 1873 г., но традиционно датата се отбелязва на 19 - ти.


Както всяка година в 17:40 ч. ще започне литийното шествие до паметника на Васил Левски, което ще започне от църквата "Света София". Преди шествието, в храма ще бъде отслужена панахида.

Президентът Румен Радев ще произнесе слово и ще поднесе венец пред паметника на Левски в столицата.

В храма „Света Богородица“ в Карлово ще бъде отслужена архиерейска света литургия и панихида в памет на Дякона. Посещенията в Къкринското ханче и музея на Левски в Ловеч ще бъдат с вход свободен. Там са подготвили и специални беседи за посетителите. За 18:00 ч. е обявено гражданско поклонение пред паметника на Апостола в града.
1.
До 13:30 часа вандовци без ток!
19.02.2017 11:05:48
0
1
Непланирана авария е, от Топлофикация спират до 16 часа

Голяма авария за цялата община Вандово! Всички части от района са без ток, към 13:30 часа ще бъде възстановен, показа проверка на ЧЕЗ.
Непланирана е аварията, а научихме, че до април трябва да се смемят инсталациите.
От "Топлофикация Казичене" казаха, че за Община Вандово жителите са на студено, очаква се аварията да приключи 16 часа.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Освободиха от длъжност съдебният инспектор, налетял на камериерка Мумджиев бе задържан в сряда вечерта заради сексуални намеци към служителките в хотел във Враца Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Ето кога излизат резултатите от изпита по БЕЛ Учениците имах избор дали да пишат есе или съчинение Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Защо бургаските зрелостници избраха мълчанието пред приказката за стълбата (ВИДЕО) Само двама от тях се решиха на интерпретативно съчинение за „Цената на компромиса“ във фейлетона на Смирненски Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Марихуана цъфна в градинката пред Районно управление на МВР Семенцата от канабис случайно се появили в градинката на ченгетата Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Пред очите на Пулев: Млатиха се до кръв в пандиза Топдиригентът Левон Манукян дирижира хора на затвора Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Извънредно заседание на НС във вторник - според някои депутати безсмислено Народните представители ще изслушват премиера Димитър Главчев Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Ето коя е темата на матурата по БЕЛ, учениците ликуват Вижте за кое произведение пишат зрелостниците Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Четвъртото място в листата е  за зам.-кметът на Созопол Тодор Дамянов, който провежда сериозна преференциална кампания Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Организацията в училищата е много стройна, видя репортер на Флагман в две различни софийски училища
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори