×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Номинирането на Созопол за европейска топ дестинация е изключителна реклама за туризма ни


Номинирането на Созопол за европейска топ дестинация е изключителна реклама за туризма ни
Панайот Рейзи отбеляза, че Созопол ще запази социалната си програма през тази година
30 Януари 2017, Понеделник, 16:29 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимка: авторът

Благодарение на това за Созопол ще чуят много хора, 2 % да дойдат тук - ни е достатъчно

Община Созопол разполага с 30 200 000 бюджет за 2017 г. Финансовата рамка бе приета от общинските съветници на сесия в края на миналата седмица. Против се обявиха единствено от опозицията – БСП.

В интервю за  Флагман.БГ кметът Панайот Рейзи пояснява кои са основните акценти на бюджета, кои са проектите, които ще променят облика на община Созопол през следващите 12 месеца и коментира реакцията на опозицията. 


- Г-н Рейзи, какъв е акцентът на Бюджет 2017? 

- Отново сме заложили на амбициозен бюджет – високи параметри по отношение на собствените доходи и се надявам да успеем да ги съберем. Акцентът ни и тази година е социалната политика. Изцяло я запазваме. Детските градини остават безплатни, еднократната помощ от 2000 лв. на семейство за новородено дете, както и останалите социални помощи.

- Капитловата ви програма е сериозна, кои са по-значимите проекти?

- Най-големият проект, който предвиждаме в програмата, е изграждането на новата автогара. 6 400 000 лв. ще струва строителството й. Предвиждаме изграждане на обществена сграда на пристанището в Черноморец, където ще има ресторант, бани, тоалетни, съблекални и др. Следващият по-значим проект е футболно игрище в с. Атия. Има средства за пътна инфраструктура, за смяна на уличното осветление с LED осветление и др. Съответно ще видим пак по кои европрограми ще можем да класираме проект.

- Кога се очаква да приключи строителството на новата автогара?

- Може би тя ще мине като преходен обект. Няма да можем да я реализираме до лятото. Както знаете, при нас годината върви лято-лято, не върви януари-януари. Реално погледнато през лятото ние не можем да осъществяваме строителство, искаме всичко, което започне да работи, да започне до началото на туристическия сезон, защото когато е големият приток на хората, да могат те да усетят услугата. А и не да съберем приходите от нея.

- Опозицията от БСП се обяви против финансовата рамка. Как ще коментирате тяхното поведение?

- Не ги разбирам. Те каквото и да кажат, гласуването ще бъде в наша полза, защото те са 5, а ние сме 12. Когато се започва една битка, трябва да бъдеш сигурен, че ще я спечелиш. В противен случай изчакваш да събереш сили и да спечелиш тогава. За мен случаят е - излишни дебати, излишни коментари, но няма лошо. Бяхме се разбрали с тях да няма питания, защото всичко това сме коментирали по време на работните групи. Те затова от нашата група не поставиха реплики, защото няма смисъл. Аз съм бил опозиция на кмета, аз съм променял бюджета. Но тогава ние бяхме 9, а те бяха 7. Тогава беше спряна сесията, беше поправен бюджетът, но ние излязохме с конкретните предложения. Просто бяхме подготвени. А тук при тях си говорим едни приказки, от които няма резултат.

- Созопол е номиниран сред 20-те европейски туристически дестинации в Европа. Как успяхте да попаднете в престижната класация "Добрите европейски дестинации", в която редом до Созопол са наредени Париж, Рим, Прага, Амстердам, Атина, Берлин и други популярни градове?

- През последните години Созопол участва в доста международни класации. Скоро бяхме класирани в тройката на дестинация с културно наследство. Бяхме в надпреварата с Любляна и с Тайланд. И всичкото това явно се наблюдава с различните институции в Европейския съюз и в самата комисия. Отделно и Замъкът в Равадиново през последната година взе страшно много призове. Всичко това говори за Созопол и дойде и този момент да участваме в тази класация за топ европейска дестинация. За мен тази класация е много важна, защото в момента най-бързо разпространяваща се формация е през интернет. Това е изключителна реклама в момента за нашия град. За Созопол ще чуят много хора. На нас ни стига и 2 % от тях да дойдат тук. За мен това е  голяма безплатна реклама. Ако трябва да погледнем реално света, и Париж е рисков град, и Истанбул е рисков град, и Рим е рисков град, както и част от другите участници. Ние сме една спокойна дестинация, може колелото да се завърти и да влезем в тройката. В крайна сметка и в 10-ката да останем пак е нещо – виждате Григор Димитров – да си в десетката е голям престиж. Той пише нова история в тениса за България и световния, разбира се.

В категории: Созопол


14
Коментара по темата
14.
кака Лора
02.02.2017 19:03:12
0
2
Не ви ли писна едни и същи мутри от 100 г.тук да плюете?Абе нямате ли друга работа?Спомене ли се Рейзи и изпадате в ЕКСТАЗ!!!ПИСНА МИ ОТ ВАС!!!
13.
ГЕРБ
31.01.2017 12:40:00
3
7
Крадлив помияр за два мандата превърна града в помиина яма.Никога досега не е бил в такова окаяно състояние.Назначил си на работа в общината само тъпи гъзолизци който не вършат никаква работа.Пред кметството по цял ден се мотаят орди от твоите избиратели-цигани.Оделяш пари за да плащаш на Бойко или да разпускаш с бял прашец.Часовника ти тиктака и тъпото ченге Тумпала ще те предаде както е правил досега с всичките си партньори в далаверите
12.
60ца8
31.01.2017 10:09:28
4
3
Чухте ли бе, червени руски селяни ! Четете тука, какво пише, а не да ми ревете по цел ден, че немате пари.
11.
Созополия
31.01.2017 09:42:07
2
4
Рейзи кажи колко пари глътна като рушвет за рибарското рпистанище в Черноморец-ние научихме около милион. Сега и от строителството на автогара още половин милион. Ударно строи нашият кмет. Да живей труда. Компитентните органи няма ли да се задействуват?
10.
Ebach
31.01.2017 09:33:29
2
4
Рейзи ... лайно !
9.
старейшини ГЕРБ
31.01.2017 07:26:39
0
8
до 7 - Да и на Куш от ДПС. Тримата заедно : Рейзи _ГЕРБ, Тумпала - Евророма иКуш - ДПС. Строител Стоев от Веселие захранван яко с общински поръчки. Печалбата надписана (затова и бързат с автогарата, защото там всичко го пишат по 3 и по 4) и се завръща обратно като "инвестиция" в аквапарка. За пред "властите" е изтеглен банков заем. Класика !
До 8 - Всичко започва с Рейзи и Тумпала и Созопол никога е нямал туристи и име преди тях ? Ясен си.
8.
Кара Танас
30.01.2017 22:37:17
10
3
Ами откъде и как ще ви дойдат туристите бе да ви еба майката проста? Ако няма такива като Панайот и Тумпала ше станем като Албания и Косово - романтини европейски дестинации за религиозен туризъм.
7.
Getsbi
30.01.2017 22:19:15
0
5
Akvaparka e na Reizi li?
6.
старейшини ГЕРБ
30.01.2017 18:59:02
1
9
ЛЪЖЕЦ ! И какво е "престижното" в класация на ЧАСТЕН, НИКОМУ НЕИЗВЕСТЕН САЙТ ? КРАДЕЦ ! Откраднатите пари в аквапарка уж на Тумпала. Всичко се знаеее ама няма Прокуратура ! Има Цацаров. Ама и той е до време. Гъбар !
5.
известие
30.01.2017 18:21:31
1
7
Рейзи. Русев прокурора в Несебър и него го хванали за гъби в гората. Обади му се да му кажеш ,какво да прави.
4.
Вай Аллах
30.01.2017 18:13:01
1
8
Ето го и Созополския гъбар.Още носи боров мед в гората , благодарен за успешно изцелените хемороиди и фисури от неизвестен разгонен див звяр.Какво правят в гората те си знаят ,но Созополския гъбар споделил пред познати как осъществявал контакта с необузданото животно.Навлизал навътре в гората и вървял докато се изгуби.После се хващал за палците и провиквал "Ах каква хубава гъба" и така три пъти.Веднага от храсталака изкачал неговия лечител и с лечебна цел естествено му правел пълна ректоскопия с подръчни материали.По време на процедурата Созополския гъбар се хващал здраво за някой жилав бор за да може да устои на лечебния напън.Така го тресял звяра че от вибрациите изпадали всички шишарки от дървото.От процедурата омеквал целия, но най вече в китките.Едва намирал сили да събере шишарките от които по късно правел страхотен боров мед.
3.
Парать прай борбатъ
30.01.2017 17:56:37
1
10
Как се влиза в ТОП10 на престижна класация.Много просто с МНОГО ПАРИ излишни пари за РКЛАМА.Навремето Емил Райков-ЕРЕНТВ малка местна кабеларка се обяви за МУЛТИ-медиен БОСномер1 на БАЛКАНИТЕ срещу 25ХИЛЕДИ долара дадени на международна полска рейтингова агенция .Същия ПИАР трик използва чичо-КметСънце с-у огромни суми ПАРИ наливани вДАРИК радио БТВ и е-сайтове Бургас е оявен за НАЙ-ДОБЪград за живене нищо града ес мега мръсен въздух кошмарно здраеопазвае висока смъртност и сНАЙ-висои нива на криминална престъппност и нулеви инвестици в производствени мощности
2.
$
30.01.2017 17:42:55
1
3
Tik tak tik tak tik tak ... slavi idva :) toia put na mama fustata trqbva da e MNOOOOGGGOO golqma :)
1.
Kiro
30.01.2017 17:31:17
1
7
Дано да има какво да им предложите и да поркирие поне част от очакванията на туристите
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори