×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ето как граф Тумпалов финансира строителството на най-големия аквапарк на Балканите


Ето как граф Тумпалов финансира строителството на най-големия аквапарк на Балканите
Аквапаркът се намира на метри от замъка в Равадиново и ще бъде негового архитектурно копие
22 Декември 2016, Петък, 00:10 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

БАКБ е отпуснала кредит от 10 млн.лева на компанията на сина на Тумпалов - Костадин

Кредитна линия от 10 млн.лв. е открил в Българо-американската кредитна банка синът на Георги Тумпалов – Костадин. Експозицията финансира строителството на модерния аквапарк, който се намира край замъка в Равадиново. Това показа проверка на Флагман.бг.

Не е посочен срокът на погасяване, направен е залог върху дяловете на компанията-инвеститор в мащабния проект „П и К груп“ ЕООД – еднолична собственост на 36-годишния Костадин Тумпалов. 10-те млн.лв. по изчисление на експерти се равняват на 70 % от инвестицията в проекта.


В аквапарка има и атрактивна ротондата - символ на арх.Калин Тихолов

След като осигури финансов ресурс, Тумпалов започна скоростното строителство на аквапарка, установи днес репортер на Флагман.бг. Над 50 са работниците ангажирани в изграждането на комплекса. Очаква се дейностите да приключат до началото на летния сезон.

Увеселителният парк ще е най-големият по РЗП на Балканския полуостров. Той ще се разгърне на територия от 36 дка. Ще има няколко басейна, детски атракционни, 3 кафета, 2 снекраба, съблекалня със санитарни възли, лекарско помещение и офис площи. Ще се направят и игрища за волейбол, баскетбол, миниголф и тенис на корт. В буферната зона между бъдещия аквапарк и замъка ще има овощна градина, която ще е зеленият пояс около новата атракция на Созопол, а в съседство - модерен голф комплекс.


Комплексът ще се разгърне на територия от 36 дка

Аквапаркът е с одобрен проект за ОВОС в РИОСВ Бургас, установи проверка на Флагман.бг. В документа изрично е упоменато, че комплексът може да заработи, след като бъде пусната в експлоатация пречиствателната станция. Това се случи преди две години, но проектът се забави във времето заради липса на финансиране, научи Флагман.бг от изключително достоверни източници.

Тумпалов-младши, като номинален собственик на фирмата-инвеститор, бе подготвил цялата си документация за банковия кредит от 10 млн.лв. още през миналата година, но разглеждането бе забавено от финансиращата институция до началото на лятото. Тогава обаче влезе в сила забраната за строителство и ако беше подписал кредита рискуваше в продължение на една година да плаща лихвата и главницата, без да има реален приход от бъдещия аквапарк.



Липсата на достатъчно ликвидни средства забавиха изпълнението на проекта, но все пак той ще бъде открит след няколко месеца и се очаква да се превърне в голямата атракция на лято 2017 година.

Аквапаркът архитектурно се вписва със замъка. Емблема му е голямата ротонда в центъра. Подобни архитектурни елементи са любими на арх.Калин Тихолов, но  не е ясно дали той е разработил проекта.



В категории: Бизнес , Созопол


13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
Коджабашев
02.01.2017 16:19:15
0
1
Тоя ЦЪРВУЛ какъв граф е.Кой му даде тая титла бе ??? Сигурно Рейзито-глупака-пак се е накал
12.
само разбирачи тука..
23.12.2016 18:05:32
7
3
Завистливи гладни кучета,цял живот ,ще сте нещастници !
Да еба мамави и боклуци !
11.
Манатарка
23.12.2016 11:42:41
2
14
Бойко ли ще реже лентата?
10.
:D
23.12.2016 11:32:40
1
14
Забравиха времето когато гледаха царевица и искаха стотинки за хляб. Всичко си има своя край и той ще дойде. В Сандански също трябва да направите такъв :D
9.
така така
23.12.2016 11:27:44
14
8
Плюете ама като го отворят всички ще се радвате там :D
8.
.....
23.12.2016 11:06:22
1
8
ПРОДАЖНИЦА.... в АДААА ще горите всички
7.
екзактно погледнато
23.12.2016 11:02:44
2
20
За да има голяма посещаемост аквапарка трябва да предложи наистина интересни тоес ЕКСТРЕМНИ ПЪРЗАЛКИ а не някакви си детски измишльотини колкото да отбият номера.Добре да има басейн с изкуствени ВЪЛНИ Х-стръмни пързалки водопади .Хубаво е да разгледат подобни ефектни атракциони като аквапарка в ТЕНЕРИФЕ където освен че са наблегнали на невероятно буйната растителност има басейн с акули които плуват над спускащите се от високо .Или аквапарка в Дубай с басейн с 2.5 метрови вълни за СЪРФ.Печелбите големите пари идват НЕот семейства с малки деца а от таргет групата 15-35 години тоес жадни заадреналин млади хора готови да дадат38- 50 лева вход но да се спускат по ефектни съоражения поне навън етака
6.
grozni gyrci
23.12.2016 08:39:48
2
36
всичките обикалят около рейзи да му бшижат гъза и си мислят че като му се пръсне тумбака на дебелака ще изкочат пачки и те ще намажат, ама като гръмне дебелия всичко ще е в гомна
5.
Бат Бойко
23.12.2016 08:32:32
5
29
Имената на фирмата П и К говорят на кого е Панайот Рейзи и лакея му Константин Тумпалов всички знаят
4.
За Бургас или злато или смърт!!!!
23.12.2016 07:57:21
8
39
Защо не покажете главната архитекти на Бургас да видим какво става:

1. На Тройката зее дупка вместо да се направи парк за отдих

2. Зад Училише Иван Вазов има градинка която е като Сирия грозна грозна и е строшена

3. Града е осеян със грозни сиви блокове които се разпадат отвън и още няма листа и план как да се елиминират

4. Летището има само едно ебано скъпо кафе вместо да се даде под рент на 20 частника

5. Хотел България се разпада и района около него не е подновен със белещи се къщи

6. Езерата на Бургас не са вързани като Амстердам и Хамбург със рекички и улички.

7. Блока на Старото Кино Септември на главната изглежда като грозно гето!!! Тая част на главната е Сирия!!!!

8. Църквата Кирил и Методии уж е натоварена а като видиш отзад грозните останки от некролози по стените и грозните кафяви улици направо ми де повръща. Целия район на този площад трябва да има стила на църквата.

9. Трябва да има закон хората фа си мият колите защото целия град е обсебен от прашни грозни коли

10. Блока на Първа Инвестициинна Банка на Тройката е най грозното сиво грозотийче в историята на Бургас!!!!!!! Защо банката на спонсорира разкрасяването му!!!
3.
FREE BULGARIA --EUROPEAN BUSINESS MARKET
23.12.2016 07:13:31
21
17
Цял град трябва да изникне там със същия модерно рицарски стил!!! Новия град там трябва да има специални закони да не може да се презастрояване или да се строи по високо от църквата. Новия град трябва да има обучение на деца само в практически и бизнес/производство теми.
Новия град там трябва да е интернационален и зелен като Англия и всяка къща със двор и зеленина. Който не се грижи за зеленина да бъде убиван.

Трябват повече такива хора!!!!!
2.
Й
23.12.2016 07:09:33
7
27
Човека има визия пред банкрут.
А кмета на Созопол допусна глупаво пре-застрояване никога няма да отида там трябва да съм ебан.

Интересно защо градината с зеленчуци не е по голяма.

Интересно защо не почне да строи летище за Созопол което да е второто летище на Бургас.

Интересно защо не отворят висшо училище в Созопол за дигитални фермери и био-технология.

Глупеят като си мислят че туризъм ще ги храни. Туризма е само 3 месеца.
1.
Free Bulgaria
23.12.2016 07:03:28
36
22
Най накрая частния бизнес почна да строи!!! Въпреки че тези са леко криминални герои - браво че искат да постигнат готини и красиви цели!

Както хотел Приморско е един боклук хотел но построен хубаво така и тези ще добавят опции за туристи и заблудени.

Евала на този човек. От нищото прави нещо а и обществото ще има по интересни местенца където да ходи и да се забавлява на бърза храна и търговски морафети.

Най накрая капитализма показва как се прави прогрес!!!! А социализма си остана един тъп заспал никакъв строй.

Евала, човек! ПРодължавай строи цели градове!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори