×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Строителният сектор: Атакуват ни тенденциозно, а ние спазваме закона и осигуряваме най-много работни места в Бургас


01 Ноември 2016, Вторник, 20:03 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Очевидно е налице желание за защита на частни интереси, прикрити под гръмки лозунги, протести и манифести, твърдят представители на строителния бранш

Строителният бранш в Бургас се обедини и призова Общината да не се поддава на натиска на хора, които от две години атакуват бургаските компании, които са изготвили, защитили и инвестирали в проектите си.

На пресконференция днес браншът изтъкна, че е единен и осигурява над 60 млн.лева приходи годишно за общинския бюджет. Освен това дава хляб и на 70 хил.работници, с което се превръща в най-мощния отрасъл в Бургас в този момент. (ВИЖ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ТУК)

Ние също може да организираме протест и той ще бъде най-масовият, който Бургас някога е виждал!, заканиха се строителите и настояха за ясни правила, последователна и устойчива политика, която да им гарантира сигурността на инвестициите.

Фирмите от сектора предоставиха на медиите Петиция, която е подписана от десетки строителни компании и свързани с бранша дружества. 


Публикуваме апела на строителния бранш без редакторска намеса: 

УВАЖАЕМИ  ГОСПОДИН  НИКОЛОВ,

Изразяваме своето сериозно безпокойство, свързано с проявите на група граждани, атакуващи законно издадени строителни книжа на обекти, засягащи интересите както на целия строителен бранш, така и на гражданите на гр. Бургас.

Община Бургас и Вие лично г-н Николов, сте заявявали следните приоритети в дейността си:

- създаване на по-добри условия за живот и бизнес;

- изравняване на стандартите в благоустройството между централна градска част, кварталите и съставните селища;

- развитие и модернизация на инфраструктурата;

- прозрачно, достъпно и динамично управление на Община Бургас;

- постигане на конкурентоспособна, динамична и развита местна икономика;


Ние категорично подкрепяме, желаем и работим за осъществяването на тези цели. Нашето участие като строителен бранш в достигането им е задължително. Но постигането на тези цели е невъзможно чрез противопоставяне на отделни групи от обществото. В приетите и действащи нормативни актове се очертават както границите, които трябва да се спазват, така и балансът, който следва да бъде установен между интересите на всички граждани.

Строителният бранш в Бургас е структурно определящ за икономиката на града. С него са свързани най-големите успехи на Бургас в последното десетилетие, наблюдава се бурно развитие, с което изпреварваме  други водещи градове в страната и нареждаме  града ни на второ място след столицата.

Това е немислимо без енергията  на всички участници от строителния бранш, енергия, която трябва да бъде подкрепена  категорично и от Община Бургас - с адекватни действия, отговарящи на предизвикателствата и динамиката на развитие на процесите.

Строителният бранш осигурява най-много работни места, като по този начин увеличава жизнения стандарт на гражданите и развива икономиката не само на града, а и на региона.

Бургас се превърна в привлекателно място за закупуване на нов дом за много жители на страната, но и от чужденци, които търсят най-доброто място за живеене. Такова е компетентното становище и на институциите на Европейския съюз, които оценят постиженията на града ни в регионалните политики на ЕС. 

Строителният бранш е с най-голям принос за приходите на общинския бюджет от преки и косвени данъци и такси, приходи които позволяват Бургас  да се развива динамично и да се изгради като лидер в усвояване на европейските програми, развиващи инфраструктурата, средата за живеене, което пряко влияе на начина и  качеството на живот в града.

Тези факти са безспорни и се приемат от всички граждани на Бургас, които ежедневно виждат града си все по-красив и приветлив. И именно за това недоумение будят изявите на група граждани, които оказват публичен и медиен натиск върху администрацията на Община Бургас.

Тенденциозно и спекулативно се разпространяват документи, в които се  твърди, че има нарушаване на граждански права чрез интензивното презастрояване на междублоковите пространства и зелените площи.

Като виновник за това се сочат Община Бургас и строителният бранш, които са безспорни участници в този процес. Тези популистки изяви противоречат както на законите, така и на интересите на обществеността и в частност на строителния бранш. С тях грубо се нарушава и изопачава стратегията за развитие на Община Бургас.

Очевидно е налице желание за защита на частни интереси, прикрити под гръмки лозунги, протести и манифести. Настоява се за налагането на мораториум за строеж на жилищни, промишлени и обществени сгради в зелените площи и междублоковите пространства.

Така представено изглежда, че строителната дейност е дейност на закононарушители, която трябва да бъде не само ограничена, а направо спряна. Но дори и най-беглият анализ на ситуацията сочи друго:

- Режимът на застрояване е законово установен. В разпространен до медиите манифест са изброени обекти, като нито един от тях не е построен в зелена площ. Не ни е известно Община Бургас да е нарушила действащото законодателство и да е разрешила строителството в зелени площи. Категорично се противопоставяме и ние, в случай че бъде установено подобно обстоятелство.

- Режимът на застрояване е определен с приетия и действащ Общ устройствен план.

- Редът за контрол на разрешеното строителство също е законоустановен.


Частната собственост е свещена и неприкосновена. Ограниченията върху нея са изключения и са подробно описани в закона. Ще бъде брутално нарушение на конституционно установените права, ако Община Бургас наложи искания мораториум.

Категорично настояваме Община Бургас не само да заяви дали ще спазва действащите нормативни правила, а и с конкретни действия да докаже, че няма да се поддаде на нерегламентиран и популистки натиск, който не е подкрепен с каквито и да било документи и факти.

Налагането на  официално приет или негласен мораториум ще бъде не само в грубо нарушение на закона, но ще доведе и до следните тежки за гражданите на Бургас необратими последствия:

Блокиране на дейността на строителния бранш в града;

Намаляване на броя работни места;

Намаляване на постъпленията от данъци и такси в бюджета на Община Бургас, което ще доведе до затрудненията в съфинансирането на европейските проекти;
Междуфирмена задлъжнялост;


Законите са тези, които определят в какви граници Община Бургас може да решава горепосочените въпроси. Никакви популистки цели не могат да оправдаят подобни незаконни действия, които ще блокират  дейността на цял един бранш.

Строителният бранш осъществява своята дейност в рамките на закона и правилата, определени по съответния ред  от Община Бургас. До настоящия момент сме защитавали интересите си само в рамките на този закон. Но сме длъжни да заявим, че ако Община Бургас се поддаде на нерегламентирания натиск,  ще предприемем най-интензивни и категорични действия за защита на правата си, в това число чрез протести и гражданско неподчинение.

Ще сезираме компетентните органи, в това число и европейските, ще потърсим най-широко медийно отразяване  както от националните медии, така и от международни журналистически организации. С нас ще бъдат и семействата на хилядите ни служители и работници, които ще останат без работа и поминък.

УВАЖАЕМИ  ГОСПОДИН  НИКОЛОВ,

Докато умувате върху писанията на група недоволни граждани, представляващи елементарна демагогия  от кухи фрази, ние се надяваме да погледнете и към нас – представителите на строителния бранш. 

Зад нас са хилядите нови и красиви домове, модерната инфраструктура на този град, облагородените зелени площи,  детските площадки.

Зад нас са хилядите работници и служители, които с честен труд градят своето настояще и бъдеще.

Зад нас са милионите левове, които внасяме в общинския бюджет и от които получават заплатите си общинските служители, учителите, лекарите, културните и просветни институции.

Г-н Кмете, всичко това ни дава основание да смятаме, че Бургас се превърна в най-бързо развиващия се град на България и  като резултат от усилията на строителния бранш. Гордеем се с нашите постижения и очакваме Вашата подкрепа.

В категории: Бургас


25
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
25
Коментара по темата
25.
до 24
02.11.2016 11:36:40
3
2
Доста съм запознат бе смотаняк! Има хора с наследствени парцели ,които немогат да строят защото "комшиите "от съседния блок не са съгласни!! Щото техния 8 етажен блок не е строен на зелена полянка нали ?? Дееба и смотаняците ви дърти комунисти няма ли да измрете да отървете народа!!
24.
до 11
02.11.2016 10:22:51
1
2
Тъпак!!! Хората ги дразни това че се продават общински парцели определени за паркинги и детски площадки който се превръщат в коопераций в който кмета Николов има по един апартамент,дразни ги и това че се унищожават незаконно зелени площи ,режаъ се дървета и т.н. иди и искай разрешение да отрежеш едно дърво даже и да е старо и изгнило да видиш какъв ще е филма .Първо се поинтересувай малко преди да пишеш глупости
23.
до 18
02.11.2016 09:12:18
0
2
Тук не е турция мангал прост , на турски ще си пишете и говорете в циганските си села . Това е България ! Относно човека със земите , явно си поредния селяк от посока Несебър без грам ценностна система . Всичко написани горе е шибана лъжа ! Просто незнам колко още трябва да траем тези крадци . Всички по казаните и това е !
22.
до 18
02.11.2016 09:12:18
0
1
Тук не е турция мангал прост , на турски ще си пишете и говорете в циганските си села . Това е България ! Относно човека със земите , явно си поредния селяк от посока Несебър без грам ценностна система . Всичко написани горе е шибана лъжа ! Просто незнам колко още трябва да траем тези крадци . Всички по казаните и това е !
21.
!!!
02.11.2016 08:42:16
1
8
АКО В СТРОИТЕЛСТВОТО РАБОТЯТ 70 000 БУРГАЗЛИИ ТО СИГУРНО БУРГАС Е ВЕЧЕ ПОНЕ 500 000 ?! БАСИ НАГЛИТЕ И ЕЛЕМЕНТАРНИ ЛЪЖИ! АМИ ДА ИЗКАРАТ СПРАВКА ОТ НОИ НЕ КОЛКО РАБОТЯТ , А КОЛКО ЧОВЕКА ОСИГУРЯВАТ, НА КОЛКО ЧАСА И НА КАКВА ЗАПЛАТА И ТОГАВА ЩЕ СЕ ВИДИ КОЙ КОЙ Е !!!!АМА ИСТИНАТА НЕ ИМ ОТЪРВА !!!
20.
tom cruz
01.11.2016 22:25:48
3
2
Bulgaren sind die größten Menschen auf dem Planeten
19.
Запознатия
01.11.2016 22:19:49
1
19
Значи, обикновенния работещ човек плаща над 35% данъци и удръжки от заплатата си.Тия алчни педераси от строителната камара имат един корпоративен данък от 10% и ревът до небето.Имат по 5-6 фирми и чрез кухи фактури го стопяват поне наполовина.За ДДС да не говорим.Почти нищо не внасят.В градска тоалетна да влязат и фактура искат.В последно време само цигани от околните села наемат щото само те са готови да работят за 5-600лв.Работата ми е свързана по цял ден да съм по строителните обекти и повярвайте ми, НЯМА РАБОТНИЦИ ОТ БУРГАС.Всички са от Айтоските и Руенските села.Не знам от къде ги изкараха тези 70000 човека.
18.
farat
01.11.2016 22:19:04
7
1
Tüm sadece kükreme zengindir. Türkiye'de cmon sevmiyorum
17.
До строителния бранш
01.11.2016 22:08:26
1
12
Ще стане вашата работа, не се притеснявайте.Поне докато има кой да взима, а то е ОЧЕВАДНО за всички бургазлии, че поне в нашата ОБЩИНА има кой-всички, които си слагат подписите на ВАШИТЕ РАЗРЕШИТЕЛНИ.
16.
,.,
01.11.2016 21:58:19
1
20
Лъжете- Не гражданите атакуват Вас а Вие атакувате гражданите с безумните си строежи и безкрайната си алчност
15.
дави светна
01.11.2016 21:38:29
1
12
Ако върнем конституцията от преди 10.ноември 1989г. за 24 часа всички кардци,престъпни политици "бизнесмени" и пр. ще духнат зад граница
14.
кво осигурявате
01.11.2016 21:33:53
1
12
За 600-700 лв по цял ден на студа и застройхте зелените площи
13.
до 11
01.11.2016 21:05:28
1
15
е богаташче,твоите парцели ги знаем какво наследство са -купени на търг общински паркинги,зелени площи,детски площадки и градинки .-продадени от корумпираните общински съветници кметове и гл.архитект
Нооооо не се радвай на богатствата си щото скоро всичко ще ти го национализираме ......
12.
??????
01.11.2016 21:00:43
0
13
И какво излезе сега една трета от жителите на града са заети в строителния бранш
11.
don bonbon
01.11.2016 20:56:14
21
5
Тук всички коментатори са некви бедняци и завистници!! Ако имахте наследствени парцели друга песен щяхте да пеете !!
Я марш в Англия да берете аспержи негодници нещастни
10.
фирма СтройКорупшън инвест
01.11.2016 20:55:00
0
8
Фирма СтройКорупшън инвест- каним ви на безплатна презантация на новите ни апартаменти.подземни гаражи и магазини в нашите билдинги в центъра и комплексите.
9.
До Николов !
01.11.2016 20:51:01
2
14
Кмете,Николооов- Кога почвате да продавате парцели в Морската градина -да дойда и аз на търга да надавам .И аз искам да строя Кооперации
8.
Majestic Victoria Residencia
01.11.2016 20:44:07
2
17
Богатите руски другари имат нужда от апартаменти с изглед към моренцето Дървета в Сибир бол но море нет и солнце нет.Затова кмето Солнце да подходи осторожно и да изсече Морскоя сад за да има бъдеще и Солнце за деецата на Сибир яхтачки за Серьожка аза Маша луксозноая дача сви на море и песок .На адидас батки вход 10 лева за Централньй и Старьй пляж
7.
бургас
01.11.2016 20:39:16
3
13
Абе яко лапане има за бая чиновник,Спазвали закона и осигурявали работни места ,нито едното нито другото е вярно.-знаем всички за ко иде реч--мъни мъни,АМА КРАЯТ Е БЛИЗО.Балона е гръмне.
6.
до строителите
01.11.2016 20:35:29
4
21
Предлагам да изсечете дърветата в морската градина и да вдигните кооперации за руснаците
5.
ivo
01.11.2016 20:32:04
2
23
Около спортна зала Младост в Славейков Община Бургас-Кмета-Гл.Архитект и Общинските съветници сътвориха новото БЕТОННО ГЕТО на Бургас- 15 етажни сгради на 7-8 метра отстояния!? Чудовищно Застрояване !
4.
Ст. Вангелов
01.11.2016 20:30:41
5
8
ижте - цялата пушилка не е кой знае какво. Всичко е заради начесването на егото на Николай Кожев - бивш социалистически кадър, който по в епохата на Йоан Костадинов беше вързан на общинската хранилка, чрез рекламната му агенция "Апел", която усвояваше всички поръчки. Сега този бивш е изпаднал в немилост и целия свят му е крив. Оградил се е с прождажници, на които е отнета далаверката и се опитва да пречи. Защото той е против всички и всичко. Особено след като жена му избяга и заживя с един популярен ректор - дори тя не издърна на мръснишкия, комплексиран Кожев характер. Не му обръщайте внимание. Смело и напред! Бургас трябва да се развива.
3.
фирма СтройКорупшън инвест
01.11.2016 20:26:20
0
16
Фирма СтроиКорупшън Ад -Продаваме апартаменти и бизнес офиси в новите ни кооперации в Славейков и Изгрев-справка г-ца Мънгизова и архитект Далаверски
2.
Диян Тончев Камбаната
01.11.2016 20:20:51
0
7
Нямам пари и си търся работа в строителството, като общ работник. Аз съм гей но обещавам че ще работя съвестно.
1.
лакоми СВИНЕ
01.11.2016 20:18:14
3
33
НЯМА ДА СТРОИТЕ В ЗЕЛЕНИТЕ ПЛОЩИ МЕЖДУ БЛОКОВЕТЕ И НА ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ, А ЩЕ СТРОИТЕ НА КАПЧЕТО , В ДИМЧЕВО, КЪМ ЛОЗОВО, ОКОЛО МАРИНКА, ОЩЕ МЕСТА ИСКАТЕ ЛИ АЛЧНИ СЕЛСКИ ЗУРЛИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" "Метрополитен" обяви конкурс за строител на продължението към Околовръстния път Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Докладът е изпратен на прокуратурата  Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози За сметка на това Екатерина получи две рози - една от срещата си с Алек и втора от вечерта на елиминациите Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън За два месеца ти научи много. Симона, ти си детето чудо на Hells Kitchen. Ти изненада абсолютно всички, каза й шефа  Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза  
Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори