×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Министерски десант в Бургас за Деня на Черно море


Министерски десант в Бургас за Деня на Черно море
Ивелина Василева, Лиляна Павлова и Ивайло Московски идват за среща на високо ниво
30 Октомври 2016, Неделя, 08:05 ч.

Форумът на високо ниво ще се състои утре от 9.30 часа в Експо център „Флора“

Трима министри идват утре в Бургас по повод събитията за отбелязване на Деня на Черно море. Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще участва в срещата на високо ниво в Бургас по повод Международния ден на Черно море – 31 октомври.. Форумът ще събере представители на страните по Конвенцията за опазване на Черно море от замърсяване – България, Грузия, Румъния, Руската федерация, Турция и Украйна. С международната конференция ще се отбележи 20-та годишнина от подписването на Стратегическия план за действие за Черно море.

Срещата в Бургас ще се състои в понеделник (31 октомври) от 9.30 часа в Експо център „Флора“.
Представителите на шестте черноморски държави ще потвърдят ангажимента на правителствата си за съвместни действия при постигането на реални резултати по възстановяването и опазването на Черно море. Участниците ще обсъждат перспективите за обмен на знания и капацитет в подобряване състоянието на морската среда в дългосрочен аспект и бъдещи инициативи за сътрудничество на регионално ниво чрез Черноморската комисия.

В конференцията ще участват представители на Черноморската комисия, ЕС, на Международната комисия за опазване на река Дунав, на българското правителство, на академичните среди, бизнеса и неправителствения сектор.

Форумът се организира от МОСВ, съвместно с община Бургас и Басейновата дирекция „Черноморски район“.

В него ще вземе участие и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. По-късно, от 12.00 часа, министър Павлова ще присъства на откриването на обновения със средства от Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради блок № 7 в ж.к. „Изгрев“ в града.

Във форума ще се включи и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло.
В 11.00 ч. министър Ивайло Московски ще направи инспекция на проекта за вертикална планировка в Морска гара Бургас.
По късно министър Московски ще разгледа двете изложби, подредени от „Пристанище Бургас“ ЕАД в залите на Морска гара.



33
Коментара
33
Коментара по темата
33.
Морски
31.10.2016 09:52:48
1
2
Това е чудесно, наистина много се радвам за действията на тримата министри от наша страна а също така ме радва и факта, че всичките 6 Държави ще имат представители от високо ниво на конференцията. На скоро точно това коментирахме с един приятел...дали не може да се направи нещо взаимно от всичките държави граничещи с черно море по отношение на неговата ФАУНА и си мислехме, че няма как да стане но ето че има....направо да не повярва човек. Браво мога да кажа само!
32.
Христофор Колумб
31.10.2016 09:21:51
1
1
Мореплавателят Христофор Колумб е роден вероятно между 26 август и 31 октомври[1] 1451 г. в Сан Стефано – предградие на Генуа в днешна Италия. Баща му Доминико Коломбо бил тъкач. Малкият Колумб вероятно е учил в училище, издържано от цеха на тъкачните текстилци, където освен тъкачество изучава четене, писане и елементарна космография. В периода 1470 – 1473 г. бащата на Колумб се заема с търговия и той взема участие в нея. Според някои изследователи той търгувал с вино по Лигурийското крайбрежие и всъщност тогава получава първите си уроци по мореплаване. На това се дължи и опитът му в каботажното плаване, демонстриран при обиколките на големите Антилски острови.

През 1474 г. постъпва на служба в търговската къща „Чентурионе и Негро“ и участва в плаване до остров Хиос в състава на търговска флотилия. През 1475 г. участва във второ плаване до Хиос и прекарва зимата на острова. Оттам е натоварена мастика, която трябва да се продава във Фландрия. През август 1476 г. тръгва на път за Фландрия с конвой, включващ 4 генуезки и един фламандски кораб. На 13 август те са нападнати от френски пирати при нос Сан Винсенти. Корабът, с който пътува Колумб, е потопен и той се добира до брега при град Лагуш, където жителите му помагат да достигне до Лисабон.

В края на 1476 г. (не е точно установено) се жени за Фелипа Монис ди Перестрелу, чийто дядо бил сподвижник на Енрике Мореплавателя и получава от него титлата капитан-донатарий на о-в Порту Санту. През периода 1476 – 1484 живее в Лисабон и на португалските острови Мадейра и Порту Санту. През 1477 г. пътува с генуезки кораб до Англия (вероятно като част от задълженията му към фирмата на Чентурионе и Негри). Във връзка с това пътуване съществуват мнения, че е пътувал и до островите Исландия и Ян Майен в северния Атлантик, но това е доста съмнително. През 1478 – 1479 пребивава основно на остров Порту Санту, като в същото време продължава да изпълнява задълженията си към генуезката фирма на Чентурионе и Негри. Запазени са сведения за участието му в сделка за доставка на захар, при която той е обвинен в злоупотреба и се налага да пътува до Генуа през 1479, за да докаже своята невинност. При връщането си от Генуа вероятно взема със себе си и брат си Бартоломей, с когото в Лисабон отварят работилница за изработка на карти и картографски материали. Вероятно по това време се заражда и идеята му за Западния път.
31.
ПЕТЪР
31.10.2016 09:19:44
0
1
Защо сините сливи са Червени?
- Защото са Зелени!
30.
Исак Нютон
31.10.2016 09:17:00
1
0
Исак Нютон (на английски: Isaac Newton, произнася се Айзък Нютън) е английски физик, математик, астроном, философ, алхимик и богослов. Приносът на Нютон в развитието на математиката и различни области на физиката изиграва важна роля в Научната революция и той е „смятан от мнозина за най-великият и най-влиятелен учен живял някога“.[5]

В областта на механиката Нютон открива закона за всемирното привличане и чрез предложените Закони за движение поставя основите на класическата механика. Освен това той формулира принципа за запазване на импулса и момента на импулса и пръв показва, че движението на небесните тела и на предметите на Земята се подчинява на общи закони, демонстрирайки съответствието между законите на Кеплер за движението на планетите и собствената му теория за гравитацията и премахвайки последните съмнения към хелиоцентричната теория.

Сред многобройните проблеми, които изследва Нютон, са също разлагането и природата на светлината, скоростта на звука, охлаждането, произходът на звездите, хронологията на Библията, природата на Светата Троица. Той конструира първия действащ рефлекторен телескоп и развива своя теория за цветовете, основана на наблюденията на разлагането на бялата светлина с призма.

Работейки над проблемите на физиката, Исак Нютон поставя началото, едновременно и независимо от Готфрид Лайбниц, на математическия анализ, който е в основата на развитието на науката до наши дни. Той също така описва разлагането на бином, повдигнат на степен, създава числен метод за намиране на корените на функция и допринася за изследванията на степенните редове.[6]

Нютон е силно религиозен, придържа се към неортодоксални християнски възгледи и освен на научна тема пише текстове и в областта на библейската херменевтика и окултизма. Той отказва да стане свещеник и да получи последно причастие, като вероятно отхвърля догмата за Светата Троица
29.
Акциите на Samsung се потопиха след новините за пр
31.10.2016 09:14:26
1
0
Цената на акциите на технологичния гигант Samsung Electronics удари двуседмично дъно в четвъртък, на фона на притесненията за финансовите резултати от продажбата на мобилни устройства, след като вчера компанията обяви, че отлага продажбата на своя премиум смартфон Galaxy Note 7 на фона на сигнали за експлодирали батерии, предава Ройтерс.

Цената на книжата се понижи с близо 3 на сто вчера.

Това се случи, след като фирмата обяви, че отлага продажбите заради тестове за контрол на качеството. Освен това заяви, че продажбите на Galaxy Note 7 в трите топ мобилни оператора в Южна Корея са били спрени, което намали надеждите на инвеститорите за силни финансови резултати на мобилното подразделение през второто полугодие.

Ако бъдат потвърдени, проблемите с качеството могат да нанесат сериозен удар на най-големия производител на смартфони в света. Компанията разчиташе на Galaxy Note 7, за да запази инерцията на продажбите си в момент, в който се очаква Apple да представи новите си телефони. Голямото събитие на производителя на iPhone ще се проведе на 7 септември.
“Очаква се Apple да покаже iPhone 7 през следващата седмица и тези новини (от Samsung) се появиха, така че в момента нещата не изглеждат добре“, коментира Парк Юн-хон, фонд мениджър на HDC Asset Management.

Спадът в средната цена, на която се продава смартфонът на Samsung, и свиването на печалбата изглеждат неизбежни, като се имат предвид сегашните проблеми с Galaxy Note 7, допълва той.

„Samsung ще трябва да отговори бързо, за да успокои пазарните притеснения“, коментира експертът.

Южнокорейската компания не разкри подробности за какви потенциални проблеми тества устройствата си и дали продажбите в други страни са засегнати. Южнокорейските мобилни оператори, които са засегнати от случая, са SK Telecom, KT и LG Uplus.

Един потребител публикува снимка на своя Galaxy Note 7 в южнокорейски уебсайт, наречен Ppomppu, посочвайки, че телефонът му се е запалил, докато се е зареждал. Южнокорейските медии писаха за няколко подобни инцидента.

От своя страна Samsung SDI заяви, че е един от доставчиците на батериите за Galaxy Note 7 и не е получавала информация, че батериите не функционират правилно.

Телефонът беше пуснат в Южна Корея и други пазари на 19 август на цена от 988 900 вона
28.
дневен хороскоп
31.10.2016 09:11:19
0
0
Телец Днес може да ви бъде отправена забележка. Ако е от близък човек не бързайте да се сърдите. Това просто ще бъде още една крачка по пътя към съвършенството. Близнаци Сега е моментът да се обадите на свой приятел, с когото все се разминавате през последните месеци. Имате цяла седмица на разположение да се „уцелите“ в удобно за вас време. Рак Денят ви обещава вълшебство, паднало от небето. Привидно критична ситуация ще се развие по изненадващ начин, в резултат на което ще получите голяма изгода. Лъв Този понеделник ви е даден за мислене, а не за действие. Ще го разберете около обяд, когато се зачудите защо нещата не се получават по начина, по който сте ги замислили. Спрете се преди да сте направили още грешки. Дева Днес е добре да са огледате около себе си и да видите колко много неща имате. Вечерта бъдете готови за изненада, която наистина ще падне като гръм от ясно небе. Възползвайте се от ситуацията максимално и без никакви угризения. Везни Понеделник ще бъде труден за всички останали освен за вас. Ще се чувствате като дете във ваканция. Хубаво е началниците ви да не го разберат. Давайте вид, че поне мислите усилено и внимавайте за грешки в кореспонденцията. Скорпион Сега ви е паднало да бъдете такива каквито сте и да се поглезите максимално. Кой е казал, че в понеделник няма живот. Има и още как – кино, сладкарница или любими приятели на чаша вино. Стрелец Целта, към която сте се запътили ще се окаже още по-прекрасна, от колкото сте си я представяли. Засега задръжте радостта от откритието, за да не забавите темпото. Имате още много работа преди да започнете да празнувате. Козирог Не се чудете защо нещата не се променят. Мислите, че сте променили нещо в живота си, но всъщност сте застанали на място, подобно на това, на което сте били до вчера. Опитайте се за да се задържите повече. Водолей Отричането понякога е печеливш ход, но не и когато се прави само заради идеята или по навик. Днес се опитайте да се усмихнете и да изкажете съгласие. Това наистина ще изненада всички, дори и вас самите. Риби Опитайте се да сдържите емоцията си от желанието за промяна, докато идеята се изясни напълно. Засега не може да се отклонявате от пътя си. Само си водете записки на видяното.
27.
dfh
31.10.2016 08:54:34
0
1
"АКЦИО КОНСУЛТ" ООД

Общ статус
Обявени актове
Актуален учредителен акт
Дело
Основни обстоятелства
1. ЕИК/ПИК 114601332 20111107135123 История Документи
2. Фирма АКЦИО КОНСУЛТ 20111107134442 История Документи
3. Правна форма Дружество с ограничена отговорност 20111107134442 История Документи
4. Изписване на чужд език ACTIO CONSULT 20111107134442 История Документи
5. Седалище и адрес на управление БЪЛГАРИЯ
област Плевен, община Плевен
гр. Плевен 5800
БЪКСТОН No 5, офис 26
тел.: 064 801 119, факс: 064 801 119 20111107134442 История Документи
6. Предмет на дейност КОНСУЛТИРАНЕ НА БЪЛГАРСКИ И ЧУЖДЕСТРАННИ ФИЗИЧЕСКИ И ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА ОТНОСНО ЮРИДИЧЕСКО СТРУКТУРИРАНЕ И МЕНИДЖМЪНТ В Т.Ч. НА НОВОСЪЗДАДЕНИ ПРЕДПРИЯТИЯ В КРИЗА; САНИРАНЕ; ПРИДОБИВАНИЯ И СЛИВАНИЯ; ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО/БЕЗ ПРОЦЕСУАЛНО/; УПРАВЛЕНИЕ НА ПРЕДПРИЯТИЯ; МАРКЕТИНГОВА ДЕЙНОСТ; ПОСРЕДНИЧЕСТВО И АГЕНТСТВО НА МЕСТНИ И ЧУЖДЕСТРАННИ ЛИЦА; СЧЕТОВОДНИ И ДАНЪЧНИ КОНСУЛТАЦИИ; БИЗНЕС ПРОГНОЗИ И АНАЛИЗИ; КОМПЛЕКСНИ УСЛУГИ В ОБЛАСТТА НА ПРИВАТИЗАЦИЯТА И СЛЕД ПРИВАТИЗАЦИОННИЯ КОНТРОЛ; РАЗРАБОТВАНЕ НА СТРАТЕГИИ И ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА; РЕКЛАМНА И ИНФОРМАЦИОННА ДЕЙНОСТ; ТУРИСТИЧЕСКА ДЕЙНОСТ; ОРГАНИЗИРАНЕ НА КВАЛИФИКАЦИОННИ КУРСОВЕ, СЕМИНАРИ, СИМПОЗИУМИ И ДР. 20111107134442 История Документи
7. Управители ГЮРГЕНА ХРИСТОСКОВА РАДУЛОВСКА
20111107135123 История Документи
19. Съдружници КАМЕЛИЯ ПЕТРОВА ДОНКОВА, 1000 лв.
ЦЕЦКА ЦАЧЕВА ДАНГОВСКА, 1000 лв.
БОРЯНА ДОКОВА КРЪСТЕВА, 2000 лв.
20140422144747 История Документи
24. Прехвърляне на дружествен дял 20140422144747 История Документи
Капитал
31. Размер 4000 лв. 20120423102157 История Документи
32. Внесен капитал 3500 лв. 20111107134442 История Документи
26.
Наистина
30.10.2016 23:25:48
1
6
Бойко се обърна в ефир към мъжествената Цецка Цачева с ГОСПОДИН президент
25.
алоу
30.10.2016 23:01:47
6
0
Помиярският избор пред БСП е да чака, докато народът се разочарова от Бойко, и после пак да се коалира с ДПС. Но пък и децата знаят, че ДПС няма да допусне никаква лява реформа.Така че БСП засега симулира, лавира, мимикрира и бавно умира.
24.
http://www.flagman.bg/article/113370
30.10.2016 22:52:30
0
1
http://www.flagman.bg/article/113370
23.
Б.Б.-аз съм мъжка зандана
30.10.2016 22:51:33
0
5
"Запитан дали, ако Цачева продължи на балотаж, но на втори тур изгуби, пак ще подаде оставка, Борисов отвърна: „В такъв случай – не, тъй като тогава всички ще се омешат”.
22.
!
30.10.2016 22:08:07
6
2
Истинска армия от анонимни виртуални профили е мобилизирана да атакува с коментари и “мнения” интернет пространството. Активното мероприятие е организирано от отдела за медийна комуникация на БСП. От пръв поглед прави впечатление, че става въпрос за типични интернет “тролове” – профили зад които не стои реална личност, а са създадени с цел да имитират обществена подкрепа и да прокарват поръчкови директиви. Повечето от коментарите са с много ниско ниво на интелектулен и образователен ценз, но демонстрират свръх нахъсаност в партийната линия и особено настървение да се громят противниците на правителството и критикуващите сегашния политически режим в страната. Аналогията с прословутите “червени хунвейбини” на китайската културна революция се налага сама.

Коментарите са синхронизирани, базират се стриктно на предварително разработени и сведени за употреба “опорни точки” на БСП за публична артикулация. Темите, които се целят са актуалните за деня: Моникагейт, политическия проект АБВ, отношенията с ДПС, данъчната политика, “емунитета” на Сидеров.. Последният лексикален “бисер” издава езиковата култура на стратезите. Важното е, в очите на широката общественот и медиите да се насажда усещане колко е силна подкрепата за БСП в момента и да се спускат до публиката базисни тезиси на мислене.

Силно впечатление прави строгата отчетност по периоди, по целеви групи, сравнителният анализ към медийния мониторинг. От всичко проличава една огромна организационна работа, движена от много добре платен пропаганден щаб.

Атаката се разпростира върху рекордния брой от над 50 електронни медии, форумите на вестници, радия и телевизии, Facebook и социалните мрежи. По поръчка на управляващата партия мероприятието се координира от консуагенцията „Лийдуей Медия Солюшънс“, която пуска, следи и грижливо отчита всички активности на фалшивите профили. За близо година март 2013 до края на януари 2014), 672 профила са произвели 10154 коментара, прокарващи „партийните тези“. Истинска инвазия!
21.
!
30.10.2016 22:05:11
4
3
Истинска армия от анонимни виртуални профили е мобилизирана да атакува с коментари и “мнения” интернет пространството. Активното мероприятие е организирано от отдела за медийна комуникация на БСП. От пръв поглед прави впечатление, че става въпрос за типични интернет “тролове” – профили зад които не стои реална личност, а са създадени с цел да имитират обществена подкрепа и да прокарват поръчкови директиви. Повечето от коментарите са с много ниско ниво на интелектулен и образователен ценз, но демонстрират свръх нахъсаност в партийната линия и особено настървение да се громят противниците на правителството и критикуващите сегашния политически режим в страната. Аналогията с прословутите “червени хунвейбини” на китайската културна революция се налага сама.

Коментарите са синхронизирани, базират се стриктно на предварително разработени и сведени за употреба “опорни точки” на БСП за публична артикулация. Темите, които се целят са актуалните за деня: Моникагейт, политическия проект АБВ, отношенията с ДПС, данъчната политика, “емунитета” на Сидеров.. Последният лексикален “бисер” издава езиковата култура на стратезите. Важното е, в очите на широката общественот и медиите да се насажда усещане колко е силна подкрепата за БСП в момента и да се спускат до публиката базисни тезиси на мислене.

Силно впечатление прави строгата отчетност по периоди, по целеви групи, сравнителният анализ към медийния мониторинг. От всичко проличава една огромна организационна работа, движена от много добре платен пропаганден щаб.

Атаката се разпростира върху рекордния брой от над 50 електронни медии, форумите на вестници, радия и телевизии, Facebook и социалните мрежи. По поръчка на управляващата партия мероприятието се координира от консуагенцията „Лийдуей Медия Солюшънс“, която пуска, следи и грижливо отчита всички активности на фалшивите профили. За близо година март 2013 до края на януари 2014), 672 профила са произвели 10154 коментара, прокарващи „партийните тези“. Истинска инвазия!
20.
МИТКО ВАФЛАТА
30.10.2016 20:33:15
1
6
БРАВО МНОГО ТОЧНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ НОМЕР 18 И 17,НО НА ХОРАТА ПАМЕТТА Е КЪСА
19.
http://www.blitz.bg/news/article/443333
30.10.2016 20:21:43
0
1
http://www.blitz.bg/news/article/443333
18.
НТСхема
30.10.2016 20:06:51
2
10
Кой е Димитър Николов? - каре


Оказва се, че той е крупен контрабандист от близкото мафиотско минало на България. Кандидатът за Кмет е държал години наред добре разработен канал за нелегален внос у нас на сухо мляко от Молдова и ОНД през Дунав мост. Публикации за това вече се появиха в някои национални медии. Заради тази си престъпна дейност Николов е осъден с присъда на Бургаския районен съд и дори в момента срещу неговата Еднолична фирма “Бове – 1” има действащи следствени дела и прокурорски преписки. Николов е разкрит от Митническите власти да представя подправени фактури и да подменя истинските. Във въпросните фактури има различни доставчици и различни фирмени адреси на “Бове – 1”, нито един от които действителния по съдебно решение. Така той е укривал десетки хиляди килограми сухо мляко, което е вкарвал с ТИР-ове през Дунав мост. Заради престъпленията срещу Николов са съставени Митнически Актове, Наказателни постановления, Съдебни решения и Изпълнителни дела от Агенцията за държавни вземания за принудително събиране на сумите, с които е ощетил държавния бюджет. “Уикенд” разполага с документи, доказващи, че Кандидат – Кметът е измамил държавата с над половин милион лева, което за момента на престъплението са били страшно много пари. Източници от кухнята на подобни далавери са категорични, че никой вносител не би действал в продължителен период толкова смело в престъпна дейност, без да има сигурен гръб и протекции на политическо и държавно равнище. Добре покриван като Областен Председател на СДС, докато бе в управление, и настоящ водач на синята листа в Общинския съвет на Бургас, един изпечен стопански престъпник /признат от съда/ застава зад друг актуален политически чадър, за да се спаси от заслуженото наказание, което трябва да понесе за престъпленията си.. Ако разбира се България беше нормална законова държава по европейски стандарти и корупцията в страната не превръщаше вчерашните престъпници в настоящи управници, с власт да се разпореждат със съдбите на милионите българи.
17.
НТСхема
30.10.2016 20:06:03
2
7
Започва трудовия си път като сервитьор. В бизнеса влиза през 1990 г., когато покойният Димитър Янков осигурява на него и съдружниците му Живко Горанов и Димитър Въчев-Чибата арендни договори за механа „Нептун“, бар „Делта“ и дискотека „Фрегатата“. През 1997-1998г. държи осем чейнчбюра в Слънчев бряг. До 2000 г., когато съдружниците му късат с него, тези заведения са посещавани предимно от представители на ВИС-2. Най-известен е тесният контакт на Бойчев с екзекутирания през 2005 г. Димитър Димитров-Маймуняка. Днес и двамата бивши съдружници на Бойчев не желаят да коментират защо са се отделили от него.

Става възлова фигура в ГЕРБ благодарение на Недялко Кирезиев, с когото имат обща фирма за таксита и товарни превози. До поемането на летище-Бургас от немския концесионер, зад който всъщност стои групировката ТИМ, фирмата на Бойчев и Кирезиев държи контрола върху такситата, обслужващи пътникопотока на север и на юг от аеропорта. Сблъсъците с конкерунцията са потушавани с побоища и сплашване. Кирезиев произхожда от структурите на СИК и е съдружник на Бойко Борисов в скандалноизвестната с производството на фалшиво Марлборо „Тео интернешънъл“, разбита от НСБОП през 1997г. През 2006 г. Кирезиев прави контактът на бургаските бунтари срещу разкопаните Йоанови улици с Бойко Борисов. Това е времето, когато се заражда идеята ГЕРБ в София. Тогава протестиращите са водени от лидера на СДС Димитър Николов, днешен кмет от ГЕРБ.С тях, от първия ден е и Бойчев. Кирезиев остава в сянка, за да не се възпроизвежда в публичното пространство историята с „Тео интернешънъл“, но всъщност продължава да дърпа конците на всички останали, свързани тук с ГЕРБ. От неговата лична квота са и две общински съветнички в групата на ГЕРБ, в чиито служебни биографии фигурират връзки с лица от подземния бизнес.
16.
http://www.blitz.bg/news/article/458475
30.10.2016 20:01:28
1
5
Порочна схема е заложена и за закупуването на нови бронирани машини за Сухопътни войски, предупредиха висши военни. След като стана ясно, че условията за изтребители са така направени, че се дава предимство за придобиване на американските F 16 втора ръка, вчера офицери предупредиха, че се подготвя сходна сделка и за бронираните машини. Очаква се стойността на проекта за БТР-и да е около 1 млрд. лв.
Лобистки интереси обаче са наклонили везните към “Гардиън-М1117 “, модел от началото на 80-те години на миналия век, за който експерти твърдят, че е като музеен експонат. Участници в мисията ни в Афтанистан разказаха, че въпросните машини били свалени от въоръжението на американците заради недостатъчно надеждната защита срещу взривове и мини. В момента се ползвали от Националната гвардия и военната полиция в САЩ, пише "Труд".

Инвестиционният проект за бойните машини още не е внесен за гласуване в парламента, но министър Николай Ненчев уверил членовете на комисията по отбрана, че параметрите за сделката вече са готови. Според работния вариант на проекта става въпрос за 238 бронирани бойни машини. Очаква се Министерството на финансите да даде зелена светлина на предложението.

Още през пролетта Николай Ненчев съобщи, че военното ведомство е водило разговори с американската компания “Текстрон”, която можела да изгради свое предприятие в България и да произвежда или сглобява подобни машини у нас. От два месеца американската фирма има офис в България.

МО има договор с “Текстрон” от 2007 година за доставка на 7 бронирани машини “Гардиън-М1117” за 14 млн. лева. Бившият министър на отбраната Аню Ангелов обясни още през 2010 година, че той е рамков и по него може да се закупят още машини.

Командировка

Самандов и Боцев благословили сделката

Военни припомниха, че през септември 2014 г. тогавашният шеф на Съвместното командване на силите ген. Атанас Самандов (в момента той е секретар по отбрана и сигурност на президента Росен Плевнелиев) и командващият пехотата ген. Андрей Боцев бяха на 20-дневна командировка по покана на американската оръжейна фирма “Текстрон”. След завръщането си двамата се похвалиха, че рейнджърите ни в Афганистан ще получат дарение от 10 нови бронирани машини “Командо-селект” на фирмата (въпросните машини са с 30% по-надеждна защита срещу мини и взривове от “Гардиън – М1117”). Предполага се, че още тогава са поели ангажимент за купуване на още машини за пехотата ни.
15.
Do 14
30.10.2016 19:39:02
3
3
Ми по хубави са ми ти Румъния ходил ли си? Голям праз, че винетката била 100лв. Ако това ти прави впечатление, слизай от колата и се качвай на рейса, че си представям как си обслужваш колата и си потенциално опасен за другите!
14.
e
30.10.2016 18:54:01
1
9
Уиуииии винетката в Румъняи е 50 лв и важи до датата на закупуване!!! Ко прайм?? Тука пътищата да не са по-хубави ? хахаха
13.
Герберско Хайку
30.10.2016 18:50:14
0
4
Черно Море мноу е добре на морето дупка в находището Хан Аспарух две текна ГАЗ а ма не край Бургас а отвъд Кавказ голям праз Индир Ганди е мъж Русия столица Брюксел държава
12.
Ее там един
30.10.2016 18:39:06
15
3
Много ми харесва да дразня Хейтъри :) ГЕРБ СА НОМЕР 1 И ПАК ЩЕ СИ ГЛАСОВАМ ЗА ТЯХ (ЗА НАС ХОРАТА) И ЗАРАДИ ВАС ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ТЯХ ХЕЙТЪРИ ДА ЗНАЕТЕ!
11.
докера
30.10.2016 18:37:33
1
11
ГЕРБ спря проекта за разширение на пристанище Бургас финансиран от Японската банка за развитие. Сега ли им домиля за пристанището и Черното море....
10.
Рочата
30.10.2016 18:34:41
0
5
Искам да бъда като Д-ра по право Перата.
9.
Номера
30.10.2016 18:33:56
1
12
Сами си създават събития които после медиите да отразяват
8.
Abe
30.10.2016 18:30:29
0
10
България е парламентарна реублиа-Председателят на Народното събрание Цеца Цачева е на-важният и овластен държавник той кове законите .Министър Председател ,Президент и Председател на НС-тримата от които зависи всичко, защо не направиха това което обещават сега -от пиле мляко.Къпят ни братя ,без вода и сапун,нищо добро не видяхме от тях и няма да видим.
7.
банда Балканче
30.10.2016 18:26:06
1
4
Само като видя някой да пише глОпости и го слагам в графа Неграмотни...
6.
Банда BMX
30.10.2016 18:07:28
4
6
Много прости хора има, само някой като го чуя да ми каже...абе то хубаво Цецка цачева ама как ще изберат такава грозна за Президент...и ги слагам в графа много повърхностни и прости хора, честно ви казвам! И не ме занимавайте з глопости!
5.
siso trnev
30.10.2016 18:04:22
2
3
siso tenev se podu ot svirki
4.
kambanata
30.10.2016 18:00:44
0
4
По Нова Тв може да гледате един доктор по право какви небивалици ръси...
3.
Цецо
30.10.2016 17:47:55
0
55
Добави кака цеца и ще получиш три вещици натюр за Хелоуин.
2.
RE-1
30.10.2016 17:47:16
0
7
И един убавец.
1.
куртака
30.10.2016 17:24:13
1
42
двете кукли барби-плашила за децата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургас награди заслужили дейци на културата Бургас награди заслужили дейци на културата Бургаският дух се е запазил, благодарение на нашите писатели, музиканти, певци, актьори, художници, подчерта кметът Димитър Николов Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души При ляв завой младежът загубил контрол над колата Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Почти 90 сигнала са подадени заради проливния дъжд в София Не са постъпвали сигнали за бедстващи хора Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли Нова секира! Токът за бита поскъпва от 1 юли След като вчера изслушването на шефа на КЕВР Иван Иванов в Народното събрание се провали, днес той свика брифинг, за да успокои, че няма да има сериозно поскъпване на тока 5 начина да накарате бившият да съжалява 5 начина да накарате бившият да съжалява Ето кои са те  5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка 5 характеристики на външния вид, които правят жената аристократка Ето кои са те Зодиите, които имат най-борбен дух Зодиите, които имат най-борбен дух Дали вашият зодиакален знак е един от тях? Рецепта за пресни бели аспержи в лучено-чеснов сос с хамон Рецепта за пресни бели аспержи в лучено-чеснов сос с хамон Сервирайте пресни бели аспержи в лучено-чеснов сос с хамон топло, като може да го гарнирате с поширани яйца Огнен ад в сърцето на София, гори сграда срещу джамията Огнен ад в сърцето на София, гори сграда срещу джамията Сграда в непосредствена близост до реновираната сграда на Централните хали в София пламна по време на бурята Психологически блокажи, които ви пречат да отслабнете Психологически блокажи, които ви пречат да отслабнете Ограничаващите ви вярвания подхранват самосаботажа около храната
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори