×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Плашещо! "Гардиън" разкри какво е Джихадюгенд и как "Ислямска държава" превръща деца в хладнокръвни убийци!


07 Октомври 2016, Петък, 20:53 ч.

ИД е създала стройна система за подготовка на кадри


Ислямска държава (ИД) е създала стройна система за подготовка на кадри, коментира британският в. Гардиън. Екстремистите набират и отвличат деца, от които превръщат непримирими и хладнокръвни бойци. Системата е толкова жестока и всеобхватна, че лондонското издание я нарича "Джихадюгенд". Това понятие е сглобено от арабската дума "Джихад", чийто най-разпространен превод означава "Борба за вярата" и немската "Югенд" ("Младеж"), по подобие на детската организация в Нацистка Германия "Хитлерюгенд". Основна роля за възпитанието на Лъвчета на халифата, както се наричат още невръстните бойци, играят детските лагери. След съответното идеологическо подковаване децата екзекутират хора и участват в извършването на атентати.

Хладнокръвно и безпощадно

"Взимаш главата, дърпаш я назад и прерязваш гърлото", казва 14-годишно момче, наречено Рахаб Ахмед. Тийнейджърът, заедно с още десетина свои връстници, е попаднал в "образователната институция". "Първо провеждахме сухи тренировки. Рязахме глави на плющени играчки и манекени. Казваха ни да си представим, че обезглавяваме неверници и вероотстъпници. По-късно се упражнявахме върху животни, а някои и върху живи хора", спомня си успялото да се измъкне от лапите на ИД момче.

"ИД създаде детска армия и Западът ще трябва дълго време да се борби срещу невръстните бойци дълги години", коментира сп. Форийн Полиси. "Увеличават се кадрите, разпространявани в интерент с деца в униформи. Невръстните момичета и момчета маршируват под строй, скандират ислямистки лозунги, пълзят под бодлива тел, присъстват на екзекуции и убиват. Клип показва как група от 25 момчета на видима възраст 12-15 години, разстрелват 25-ма сирийски военни. На кървавото шоу присъстват десетки зрители, някои са дошли на представлението с децата си. На друго видео е записано как момчета играят мач. На пръв поглед нищо необичайно, само че вместо футболни топки се използват отрязани глави", допълва изданието.

От ненавършилите 16 години деца няма голяма полза на фронтовата линия. Те нямат необходимия опит. Ако трябва да бъдат използвани на бойното поле, децата стават жив щит. На Лъвчетата се поверяват задачи като убийства на пленници и други врагове на мюсюлманите. Децата също са камикадзета, защото по-лесно преминават през пропускателните пунктове. Освен това Лъвчетата се използват и като донори на кръв, която се прелива на ранените в бой екстремисти и участват в патрулирането. Някои невръстни джихадисти имат и разузнавателни функции.

Те докладват на командирите за "нелоялни елементи" и често получават материално възнаграждение. Колко лагера има ИД и колко деца са преминали и има в тях не е известно. Екстремистите твърдят, че управляват стотици заведения и с над 200 деца във всяко. Част от бъдещите джихадисти са похитени от родителите. Други се набират по всички правила на рекламната стратегия. Вербовчиците обикалят училища и джамии. В завладените иракски и сирийски територии ИД е създала мултимедийни центрове за просвета.

В агитпунктовете се показват популяризиращи дейността на джихадистите кадри, на децата се раздават лакомства, газирани напитки, брошури и дискове. Понеже в контролираните територии няма забавления дори и за възрастните, децата отиват в лагерите най-малкото от чист интерес. Често родителите получават пари от екстремистите. Сумата е знак на благодарност, че техните наследници са се влели в редиците на ИД.

Разпределение на времето на бъдещия джихадист

Лъвчета, в зависимост от тяхната възраст, се разпределят в различни лагери. Долната граница за започване на "образователния процес" е пет години, най-възрастният възпитаник е на 16 години. Условията са спартански. Става се в четири сутринта. За справка, по време на задължителна военна служба в българската казарма се ставаше в 6 часа в делничен ден. Денят на Лъвчето започва с молитва, след намаза – слушане на лекции по ислям. Десетчасовият учебен ден продължава с обучение по ръкопашен бой, използване на огнестрелно и хладно оръжие, физическа подготовка, уроци по арабски и наизустяване на текстове от Корана. "Биеха ме, ходиха върху мен и ми казваха:

Така ще станеш по-силен", посочва Рахаб. Събеседникът на "Гардиън" допълва, че е трябвало да се бие срещу брат си. Инструкторът по ръкопашен бой ми каза, че ако не избия зъбите на своя брат, ще ни застреля и двамата", спомня си още момчето от Сирия. Облъчването има важна роля във възпитанието на младия боец за вярата. Ученикът всеки ден гледа записи с екзекуции на неверници и кървави атентати. "Педагозите" не пропускат и живото шоу със запазени места на първия ред. "Зрителите се превръщат във въодушевени атентатори-камикадзета. Момчетата между 8 и 12 вече се готови да се взривят, станат шахиди (мъченици) и отидат в Рая, където девици им носят леден шербет", коментира "Форийн полиси".

Момичета

Екстремистите не загърбват и невръстните представителки на нежния пол. Момичетата също подадат в лагерите. Те преминават през почти същата учебна програма, както техните връстници. "На възпитаничката се обяснява, че като се взривят ще отидат на Небето", казва бившата учителка на млади джихадистки, назована Емилия пред британска телевизия Channel 4.

Изгубеното поколение

"Няма да бъде пресилено изказването, че дейността на ИД сред подрастващите има много негативни последици. Ние сме изправени пред опасността да изгубим едно цяло поколение. Тези момичета и момчета имат тежки психологически травми. Все още има някакъв шанс тези деца да бъдат спасени, но той намалява с всеки изминат миг", убедена е представителката на организация Save the Children Мисти Базуел.

В категории: Крими


1
Коментара
Голяма трагедия с 5-годишно дете
Голяма трагедия с 5-годишно дете 20/05/2024, Понеделник 10:31 1
1
Коментара по темата
1.
_nib_
07.10.2016 18:42:23
0
7
Трепане на уродите.Постоянно,систематично и до крак.Не подлежат на цивилизоване и асимилиране,интегриране.От хубаво не разбират.Значи с лошо.Браво на руските пилоти.Продължавайте да бомбордирате гнидите мръсни.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Разходите за строителство в София са по-високи отколото в Мадрид и Барселона Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Очаква се явлението да започне около 18:00 часа българско време На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната 90% от хората нямат никаква идея Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството След проведена анкета между клубовете в „А” РХГ за най-добър вратар на първенство за 2023/2024 г. бе определен капитанът на бургазлии Пламен Иванов „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности Искаме да съберем нормалните и разумните, на които им е омръзнало да гледат как политически лидери се замерват с обвинения и компромати, обявиха от автентичното дясно обединение  44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? 44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? Протестът ни не е толкова заради възнагражденията, обясни проф. Миглена Темелкова Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда В НАП се стремим да предоставяме все по-голям брой нови услуги, те да бъдат лесно достъпни от повече хора и по всякакъв начин, казва Малина Панайотова Голяма трагедия с 5-годишно дете Голяма трагедия с 5-годишно дете Родителите му го закараха мъртво в болница  Ясно е кой е поръчителят на убийството на Алексей Петров Ясно е кой е поръчителят на убийството на Алексей Петров Разследването има сериозен напредък Те се завръщат в бТВ Те се завръщат в бТВ Тези дни стана ясно, че са дали именно на нея очаквания от години филм за Георги Аспарухов – Гунди, превръщайки медията в свой ексклузивен медиен партньор
Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори