×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Емоционален момент в БСУ: Президентът проф. д-р Чобанов отстъпи званието си Доктор хонорис кауза (СНИМКИ)


21 Септември 2016, Сряда, 09:46 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

БСУ отдаде почит на всички ректори и преподаватели на учебното заведение




Президентът на Бургаския свободен университет проф. д-р Петко Чобанов е удостоен със званието Доктор хонорис кауза на БСУ. Високото отличие му се дава с решение на Академичния съвет и е за приноса на проф. Чобанов в създаването и утвърждаването на университета. То му бе връчено вчера от ректора проф. дпн Галя Христозова по време на Юбилейното академично тържество на висшето училище по случай 25 години от създаването му.

„Бургаският свободен университет има много особено място в сърцето ми. Възприемам БСУ като най-важното нещо в моята професионална кариера. Оценката на Академичния съвет, на най-близките мои колеги, за моя принос за развитието и утвърждаването на университета е изключително ценна за мен. Едновременно с това обаче искам да отбележа, че БСУ е наше общо дело, кауза на всички нас, защото всички ние помним трудностите и ги преодолявахме по прохождането на Бургаския свободен университет. Заедно изграждахме университетската му структура, заедно формирахме управленската му култура, заедно се радвахме на успехите на нашите випускници. Бих искал да споделя това високо звание с всички вас, с всички бивши и настоящи ректори, декани, членове на Академичния съвет, преподаватели и администрация. Възприемам това звание като оценка на общото ни дело”, каза проф. д-р Петко Чобанов, след като получи званието.


Проф. дпн Галя Христозова връчва високото отличие на проф. д-р Петко Чобанов

Президентът на БСУ в знак на благодарност връчи званието си на един от многоуважаваните преподаватели на университета – доц. д-р Мария Ганева. Тя бе поканена да получи почетен плакет, когато изненадващо проф. Чобанов свали медальона си и го закачи на доц. Ганева.

Тържеството събра най-успелите възпитаници на университета, а ръководството отдаде почит на всички, които имат принос БСУ да върви напред. Сред официалните гости бяха областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, заместниците му - Севдалина Турманова и Владимир Крумов,  кметът на града Димитър Николов, председателят на УС на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД - Сергей Андронов, административният директор на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас” АД Росен Григоров с председателят на Общинския съвет в Бургас Костантин Луков, областният управител на Стара Загора Георги Ранов, ректорът на университет "Проф. д-р Асен Златаров" - доц. Магдалена Миткова, народни представители от Бургаския многомандатен район, политици, бивши ректори, декани, преподаватели в университета.


Празникът бе уважен от политици, бизнесмени и учени


В емоционалната си реч ректорът на БСУ проф. дпн Галя Христозова обяви, че за четвърт век университета са завършили над 25 хиляди студенти, като 80 % от тях са се реализирали успешно по специалността.



Първият юбилей на БСУ се превърна в истински празник

Един от тях е областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, който е сред най-успешните и известни адвокати в града. Той завършил право в Бургаския свободен университет и има 15-годишен стаж в тази област.

„За мен е особена чест и удоволствие като областен управител и възпитаник на БСУ  да ви приветствам и да бъда част от празненствата по случай 25 години от създаване на университета. Много добре помня как през 1992 г. седнах на студентската скамейка тук. Помня вълненията на колегите ми. Нов университет, нови преподаватели за нас, ново място – ще станем ли добри студенти, ще получим ли добро образование. Уверявам ви, че благодарение на нашите преподаватели ние получихме голяма доза кураж и уверение и гаранция, че това, което е замислило ръководството на университета, то ще се случи. 25 години по-късно се чувствам успял човек благодарение на БСУ. За мен той е един от символите на областта и не само като ръководител на администрация, а като гражданин. Освен това БСУ е един от отборите, които раждат победители. И за секунда не съм съжалявал за моя избор – да получа образованието си именно тук. Родители като мен насърчават децата си да учат в БСУ и разказват за това как всеки един, завършил Свободния университет, намира реализация”, каза губернаторът Вълчо Чолаков.


Деканът на Центъра по хуманитарни науки доц. д-р Мария Алексиева получи почетен плакет от президента на университета, приз получиха и останалите декани, както и преподаватели

Кметът Димитър Николов пък подчерта, че през последните години БСУ се е утвърдил като една институция в Бургас, към която администрацията и лично градоначалникът се отнасят с уважение и респект.


Ученът академик Иван Попчев също получи почетен плакет. През 2005 г. той е удостоен от Академичния съвет на БСУ с почетното звание "Доктор хонорис кауза"

Това е университет, който създава изключително качествени и добре подготвени кадри, които са в основата на съзидателните процеси в нашия град. Използвам този случай да благодаря на всички преподаватели, които са имали възможността да преподават на студентите, работещи в момента активно в Общината”, каза кметът на Бургас Димитър Николов, припомняйки, че стотици са общите инициативи на местната администрация с университета. Той благодари за партньорството и подчерта, че то носи авторитет, слава и достойнство на Бургас.





Областният управител Вълчо Чолаков и кметът Димитър Николов също получиха почетни плакети на БСУ.

След тържествения академичен съвет в зала „Изток” бе открита Юбилейна конференция на тема „Новата идея в образованието”, каквото е мотото на университета от създаването му.
Тържествата в БСУ продължиха и вечерта, когато ръководството на университета събра преподаватели, бизнесмени и политическия елит на празничен коктейл в Атриума на учебното заведение.


Ректорът на БСУ проф. дпн Галя Христозова и президентът проф. д-р Петко Чобанов режат празничната торта


На тържеството присъства цялото ръководство на БСУ


Към момента БСУ осъществява обучение в 19 бакалавърски, 29 магистърски и 5 докторски програми - по информатика, организация и управление на социалните дейности, наказателно право, гражданско процесуално право и икономика. Бургаският ВУЗ е създаден с решение на Великото народно събрание от 18.09.1991 г. и е първият частен университет в страната.

ВИДЕО ОТ ТЪРЖЕСТВОТО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!



В категории: Просвета


България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори