×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

АБВ издига свой кандидат за президент, Първанов остава вариант


24 Август 2016, Сряда, 17:24 ч.
Източник: Дневник

АБВ обяви "скрит ход" за издигане на друг кандидат за президент. Това стана ден, след като ръководството на БСП излезе с позиция, че прекратява преговорите за коалиция между двете леви партии, която да издигне бившия командир на ВВС ген. Румен Радев.

Предстои ръководството на АБВ да уточни каква ще е кандидатурата на партията, която щяла да е алтернатива за избирателите и да се бори за балотаж. Преди финализирането на преговорите с БСП през юли бяха лансирани две имена - на бившия президент Георги Първанов и на зам.-председателя на партията Ивайло Калфин. Днес двамата отклониха въпросите дали те ще бъдат кандидати на партията, но от думите на Първанов се разбра, че такава възможност стои на дневен ред.

"Ще ви отговорим, като му дойде времето. Оттеглянето на моята кандидатура беше заради контекста на преговорите с БСП", каза лидерът на АБВ. Той отказа да конкретизира дали това означава, че той ще е кандидатът.

От партията разкритикуваха силно ръководството на левицата и най-вече нейния лидер Корнелия Нинова, която беше обвинена, че "настъпва мина след мина"; че има "неинтелигентно позовано поведение"; че превръща БСП в ксенофобска и расистка партия понеже твърди, че двете политически формации не са равнопоставени; че взема еднолични решения в противоречие на позиции на Националния съвет на БСП и че прави подарък на ГЕРБ за президентските избори.

Първанов, който описа ситуацията като "здравите сили победиха здравия разум", не каза и дума за ген. Радев, за чиято кандидатура социалисти говореха, че е лансирана от него. На въпрос на журналисти дали двамата са разговаряли след вчерашната пресконференция на БСП лидерът на АБВ отвърна, че се е чул с него преди изявлението на Нинова, за да си уговорят тройна среща за работа по кампанията, а след това генералът нито му е вдигал, нито му е върнал обаждане. "Дневник" потърси Радев за коментар, но той не отговаряше на мобилния си телефон.

На въпрос дали Нинова е жертвала генерала, за да спаси поста си в БСП Първанов отвърна: "Не искам да правя злокобни прогнози, но, познавайки атмосферата в тази сграда, мисля, че никакви подобни ходове няма да й помогнат. Нейният печеливш вариант беше с една силна коалиция, с една мощна кампания, с един кандидат, чийто авторитет надграждаме непрекъснато и утвърждаваме като лидер. Оттук нататък не вярвам да бъде успокоена вътрешната опозиция".

Коалиционното споразумение между БСП и АБВ нямало да бъде за следващи избори

Първанов обясни как от партията му дошла идеята Радев да се издигне от инициативен комитет, но от БСП отказали с мотива, че вътрешнопартийното допитване не подкрепя такъв вариант.
Сега пък канели АБВ да подкрепят "някакъв фен клуб" - по думите на лидера на АБВ в момента идеята за инициативен комитет е "дълбоко компрометирана". "Иска да излязат и да кажат прав ли съм или лъжа. Кой от двамата лъже? Не бяхме ли ние, които предложихме инициативен комитет за стартиране на кампанията на генерала? Защото искахме да създадем удебителна фигура още преди самата кампания", заяви Първанов.

Лидерът на АБВ обясни как имало две разлики в проектите за коалиционни споразумения, които двете партии предлагали - едната била в наименованието на коалицията, а другата - в това кой ще я ръководи. По думите му - АБВ искали утвърденото име "Коалиция за България", а БСП предлагали два варианта - "БСП-АБВ" или "БСП Лява България - коалиция АБВ". От "Врабча" 23 предложили идеята начело на съюза да бъдат двамата лидери - Нинова и Първанов, но от "Позитано" 20 настоявали в споразумението да се запишат и "Кирил Добрев, Румен Петков...". Иначе АБВ искала Нинова да представлява коалицията, да разполага с финансите й и един куп други неща, които предизборната кампания предвижда.

"Многократно аз съм декларирал, че това споразумение с БСП няма стратегически характер. То е целево - за изборите на 6 ноемрви за президент и вицепрезидент на Република България. И днес чувам, че мърморят, че някъде в малка община ние сме били с други. Но нищо, че на местните избори ги подкрепихме в 40 общини и не получихме "Благодаря". Това споразумение нямаше да бъде споразумение за всички видове избори", обясни Първанов.

Сред социалистите има слухове, че АБВ искала челни места в кандидатдепутатските листи на лява коалиция на следващите парламентарни избори.

В категории: Политика


5
Коментара
5
Коментара по темата
5.
Беднияш
25.08.2016 09:37:01
0
0
http://pravda.bg/lasna-istinata-za-depozita-na-georgi-parvanov-v-ktb/
4.
Гайда
24.08.2016 16:29:21
0
4
Парвана не е по различен от Бойко, не го забравяйте, че и двамата са комунисти, ще се продадат и предадат един друг само и само да лапат кокала.
3.
До1
24.08.2016 15:26:50
4
1
Не си "българин"!Чисто бесепарско мекере си!Подлога,която пише коментари по сайтчетата и вечер си чака 5-те лева.Ей затова тая партия я затрихте,защото си мислите,че живеете преди 89-та и всеки трябва да се навежда на по-висшестоящия и да си мълчи.Да,ама НЕ!Всеки има право на мнение,а БСП до две години ще изчезне от политическата карта на БГ заради интересчиите и кариеристите,които я управляват.
2.
FREE BULGARIA
24.08.2016 15:23:27
1
0
Nai loshoto neshto e muje na 40+ godini vse oshte da se lujat che sa komunisti.
Aide kato ste takiva komunisti otidete vuv Kuba!!!
1.
Българин
24.08.2016 14:48:34
1
5
""Многократно аз съм декларирал, че това споразумение с БСП няма стратегически характер. То е целево - за изборите на 6 ноемрви за президент и вицепрезидент на Република България. И днес чувам, че мърморят, че някъде в малка община ние сме били с други"
По-безпринципно и мижитурско изказване не сме чували. Това са типични ибрикчии - подмиват всеки, от който имат файда! Абсолютно е права Нинова да ги отсвири, като "съотборници". Не гласувам за БСП, но напук на такива, като Първанов ренегата ще гласувам за Радев!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори