×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Силвия Дънекова хваната в Рио с допинг


Силвия Дънекова хваната в Рио с допинг
Силвия Дънекова каза, че не е нарушила по никакъв начин правилата. Не чувствам никаква вина, подчерта тя.
12 Август 2016, Петък, 11:04 ч.

Няма логика състезателката да взима допинг, каза министърът на спорта Красен Кралев, а лекоатлетката сподели, че не се чувства виновна

Силвия Дънекова е хваната с допинг в Рио де Жанейро, съобщава БНТ.
Рекордьорката ни на 3000м стипълчейз е била тествана за допинг след пристигането си в Бразилия и той е бил отрицателен. Два дни по-късно обаче допинг ченгетата правят нов тест и той дава наличие на еритропоетин, така наречения кръвен допинг. Тази проба първо дава отрицателен резултат, но заради съмнения е връщана няколко пъти и в крайна сметка се оказва положителна.
Силвия Дънекова каза пред камерата на БНТ, че това е " унизително" и не е нарушила по никакъв начин правилата. Не чувствам никаква вина, добавя тя.
Българската състезателка намекна, че е жертва на ВАДА и че спрямо нея има спуснат от ръководството сценарий, тъй като е станала неудобна. Тя е попаднала под прицела на допинг ченгетата, след като е написала възражение срещу методите на световната антидопинг централа.
„Чувствам се ограбена - душевно и емоционално. Шокът е невероятно голям, защото съм сигурна в себе си. Няма как да се случи такова нещо, не съм ненормален човек - да дойда на Олимпиада, да вляза в Олимпийското село и да имам минимални съмнения за изкарване на положителна проба“, заяви Дънекова. „Жребият за атлетите, които да бъдат проверени за допинг, е дирижиран. Хората, които взимат пробите, ми споделиха, че това не е жребий, а са посочени отгоре имена“, обяснява тя.
"Аз с нищо не им застрашавам медалите. Абсурдно е да започна да бягам за призово класиране. Знам си възможностите", каза още Дънекова.
Според информации стойностите на кръвния допинг, известен още в спорта като ЕПО, са били доста спорни и се е наложило А-пробата на Дънекова да бъде „въртяна” няколко пъти на свръхмодерните машини, осигурени за Олимпийските игри. Тези спорни елементи около пробата може би ще бъдат използвани в защитата на българката, за която това трябваше да бъде втора Олимпиада след участието й в Лондон 2012.
Евентуалното наказание на българката, която никога не е давала положителен допинг тест до сега, може да бъде доста сурово. Според променените правила на Световната антидопингова агенция от 2015 г. първа положителна проба се наказва с 4 години лишаване от състезателни права, а не както беше преди това – 2 години.
Министърът на спорта Красен Кралев определи казуса като срамно петно за българския спорт и сподели недоумението си защо спортист, който няма никакъв шанс за медал в дисциплината си, рискува и взима забранени препарати.
„Многократно сме ги тествали всички атлети. Всички до един бяха чисти. Преди идването си тук Дънекова също е била тествана. Отрицателен бе резултатът. След два дни проверяват пробата и тогава вече се появява субстанцията, която ни притеснява. Не можем да контролираме всеки какво си слага в устата. Аз не виждам и логиката каква е, защото тя не беше от хората, които имаха шансове за медали.... Проблемът е, че без никаква причина върху България се лепва петно, което не виждам с какво сме го заслужили. Няма никакъв смисъл да се опитваш да надхитряваш допинг полицаите в тези условия“, каза още Кралев.

В категории: Спорт


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 2
4
Коментара по темата
4.
:) :)
12.08.2016 08:57:38
1
8
Бедни сме. Това е. Нямаме пари за хубави препарати, дето не ги хващат тестовете. Ако някой си мисли, че другите не вземат, значи е голям наивник. Американците например никога не ги хващат. Някои от тях обаче се разкайват и сами си признават.... Ама чак след години ......
3.
az
12.08.2016 08:50:13
2
3
издънекова-поредната лузърка-туристка
2.
до 1
12.08.2016 08:44:54
0
1
демек, Върлд Анти Доупинг Ейжънци = ВАДЕ
1.
НЕ Е "ВАДА" А Е
12.08.2016 08:35:54
0
4
WADA - WORLD ANTI DOPING AGENCY.

СЕЛЯНЧЕТА МОИ!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Ако ще сменяте книжката задължително прочетете тази новина Поради надграждане на електронните системи временно са затруднени част от процедурите - ускорена и бърза услуга - за издаване и замяна на свидетелство за управление на моторно превозно средство Мъртво пиян катастрофира с голфа си Мъртво пиян катастрофира с голфа си Полицаите се хванаха за главите 
Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори