×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Манастир „Света Богородица“ тъне в дългове, никоя институция не чува молбите за помощ


Манастир „Света Богородица“ тъне в дългове, никоя институция не чува молбите за помощ
Има една вноска от 300 лева, която не мога да платя“, споделя майка Серафима. Възрастната дама си е поставила за цел да опази вярата и Светата обител.
05 Юли 2016, Сряда, 00:06 ч.

Майка Серафима сподели, че не й помагат, за да я пречупят, тъй като за атрактивното място вече имало бизнес план

Манастир „Света Богородица“ тъне в дългове, а от църковното настоятелство на Светата обител казаха, че нито една институция не е чула молбите им за помощ и че времето на манастира минава, както това на пазителката му. Пред камерата на бТВ пък майка Серафима сподели, че институциите не й помагат, за да я пречупят, тъй като за атрактивното място вече имало дори бизнес план.
За игуменката обаче опазването на манастира е битката на живота й. Възрастната дама си е поставила за цел да опази вярата и Светата обител.
Светата обител има 30 параклиса, църква, манастирска сграда, църковен магазин и хотелска сграда. Те са изградени през последните 30 години с труда на майка Серафима и стотици доброволци.
Жената живее в Светата обител от 35 години. През последните десет е сама. Манастирът е оставен без средства и без служители.
„Някаква сила ме доведе в този храм. Тя ме връща постоянно“, споделя Ирина Петрова. Тя е мениджър. Живее в Бургас. От няколко месеца помага на игуменката.
Милостиви хора носят храна на майка Серафима, а жената е продала апартамента си, за да плаща тока и водата на манастира.
В манастира има голяма градина, която обаче възрастната игуменка не може сама да стопанисва. Храмът с това се поддържа, уточнява Ирина.
Десетки хора ходят на святото място. Възмутени са, че никой не поема отговорност за състоянието му.
Майка Серафима твърди, че институциите не й помагат, за да я пречупят.
„Искат да продадат това свято място, защото било хубаво в хотела. Тук трябва да е чисто, защото храмът е на Майката Божия“, казва игуменката.
От Община Бургас съобщиха, че след наводнението през 2014 г., са помогнали с 12 000 лева, вложени в труд и материали и че бъдещето на манастира е в ръцете на Сливенската епархия.
„Владиката казва, че няма пари. Има една вноска от 300 лева, която не мога да платя“, споделя майка Серафима. Така вместо да очаква помощ, тя се оказа длъжница.

В категории: Бургас


Флагман.БГ Ергена е жалко, мамино детенце Ергена е жалко, мамино детенце 17/05/2024, Петък 10:29 3
11
Коментара по темата
11.
Ани
07.07.2016 07:41:55
0
0
Къде е дядо ви Йоаникий????хич не му пука прави си бизнеса с банките е,митрополията е бедна...да вярвайте си!А протежетата му колко натрупаха или и това не се знае?Да излезе пред миряните и си каже истину!
10.
Теодора
06.07.2016 18:18:19
1
1
Здрав ейте ,не искам да съдя никого,но истината е че дядо Йоаникий нито стотинка не е дал от началото на възстановяването.Благодарение на родолюбиви българи се събираха средства и най важното безвъзмезден труд.Що се отнася до наводнението през 2013 лично от Брюксел гл комисар разпореди да се помогне със съдействието на г-н кмета ,на който обаче не му беше угодно изследване присъствието на игумени ята последният я изгони безцеремонно ,никакъв респект дори към расото .Нека не задълбочаваме повече ,но всичко ще излезе на яве и има ВИДЬОВ ДЕН. Бъдете жива и здрава майко и по божията пътека НАПРЕД!
9.
Запознат
06.07.2016 12:27:12
1
0
Тая бабка има угромен мизонет.да несе прави на луда
8.
....
06.07.2016 10:37:19
1
1
Постъпват пари но явно хората се усетиха и сега секна кранчето.Там всичко е с цена дори и върбовите клонки.
7.
Флагман
06.07.2016 10:26:11
1
1
Флагман, другари.... ама какво стана? Като се наводни манастира ревахте ли като горски животни, че няма кой да помогне на бабата... ревахте, после обаче когато всичко светна и поне стотина души дадоха пари ( на ръка разбира се) на бабето се сетихте сметка да и дирите, ама не успяхте! Сега какво пак ли същата схема?
Аз лично бях в манастира, когато стана наводнението. Бабата заедно с една девойка от Флагман седяха в средата на двора и люпиха череши и семки цял ден, а в същото време поне 30 човека ринаха лайната. Там видях как се изхвърля храна, която не е по нечий вкус, видях с очите си как хората носиха дрехи, одеала, килими, печки, хладилници и прочие и как почти всеки, който дойде даде някакви пари на ръка на "майка" Серафима. В същото време докато течеше тази лудница, жената ошета 3 кръщенета в един ден, от онези по 80лв. така че айде малко по-кротко.
Църквата е мафия, а вие или сте с много къса памет или... вие си знаете.
6.
Кмета
06.07.2016 09:46:37
7
2
Tая баба цял мъж ве!!!
Виж и лицето.
Трансджендър.
5.
Кмета
06.07.2016 09:45:28
5
0
Тази баба са продължава да носи черна депресираща шапка като лезбийка да видим дали някой млад човек ще стъпи там.
4.
точно тази
06.07.2016 09:07:41
1
4
точно тази "майка" от поне 10-15г. обира майка ми и няколко други жени. Реве, че няма пари, но аз искам да споделя: Почти всичко там е направено от парите и труда на шматки като майка ми. Явно са намалели или някоя е умряла и сега реват, защото са свикнали на много. Имало градина но не можела да я работи- ми дай я под наем на някой дето му се работи! Имало хотелска част- ами къде са парите от хотела? Нямала храна за хладилника ама стои там... :) не се мести в някой женски манастир с една стаичка на монахиня.
3.
Янка Янкито
06.07.2016 08:46:02
4
0
От жените и мъжките попове никакви бизнесмени не става.
Заспали хуйове и хейове.
Нищо не вършат само спат!!!
Да видиш как Римската църква е най богатата но чрез действие и чрез работа. Сума ти бизнес въртят. Красиво го правят.
Я ставайте!!!!!!!!!
2.
Пада им се
06.07.2016 08:43:38
5
1
Абе вие де правите на много важни. Имате доброволци а нито един от тях не иска пари на улиците за църквата.
Има много начини да се събират пари. Често със продаване на арт и икони. Но някой трябва да си размърда задника и да свърши нещо!!! Пари няма да капят от небето!!! Трябва да се свърши работа първо.
1.
Жорж Български
06.07.2016 08:40:23
9
1
Тъпаци, не мога да разбера всеки уикенд сватбари и кръщенета оставят пари, изпаряват ли се? Какво става?
Ясно е че не можете да привличате хора защото не сте активни и не знаете как да продавате свещи да викате хората. Организирайте събори и така. Нямате бизнес нюх.
Но още по лошо е че лошо се обличате. Вижте как римските църкви се научиха д се обличат царски със свежи цветове, със музика със хорове.
А вие НИЩО не правите за да привличате хората, със гордост и чар. Защо не привлечете богати набожни хора????
Вижте храма Кирил и Методий и той е толкова убит и дори не са му лъднали куполите.
Никакви бизнесмени не сте!!!!
Никакви интерсчии не сте!!!!
Заспали мърди сте!!!
Размърдайте де малко комерс направете, искайте пари!!!
Ето това е робския дух ---- да не си искаме парите --- това идва от комунистическото робство.
Давайте по красиво и меркантилно!!!
Правете арт, канете художници и артисти, канете богати хора. Аз ли да ви правя църквата, да еба!!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Кандидат-депутатите на БСП откриват кампанията в червената крепост Созопол Четвъртото място в листата е  за зам.-кметът на Созопол Тодор Дамянов, който провежда сериозна преференциална кампания Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Какво се промени на матурите тази година - отвори се нова възможност Организацията в училищата е много стройна, видя репортер на Флагман в две различни софийски училища Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Пуснаха от ареста счетоводителка от случая порт „Европа”, вижте разказа на дъщеря ѝ Жената била изведена от дома си в кв. Ветрен вчера в 8:30 ч. и досега е била разпитвана Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Адвокатката на осъдения за убийството на родителите си разкри, че се е предал заради скъсан кабел Венцислав Караджов е искал е да се самоубие тази сутрин, но е приел това като знак на съдбата, каза Зоя Тошкова Селският хитрец Алек изигра всички Селският хитрец Алек изигра всички Най-гадното бе, че не позволи на победителките Маги и Надежда да се зарадват, че са финалистки Расте ли марихуана пред сградата на полицията в Русе Расте ли марихуана пред сградата на полицията в Русе Според ландшафтния архитект Росица Върбанова растението е от вида канабис сатива, така наречения промишлен коноп МВР атакува частния порт „Европа”, има задържани служители МВР атакува частния порт „Европа”, има задържани служители Според адв. Веселина Василева има бита служителка, която се нуждае от незабавно освидетелстване, а е в ареста Изоставената Надежда от "Ергенът": Ще науча моят син да не постъпва като Алек Изоставената Надежда от "Ергенът": Ще науча моят син да не постъпва като Алек Надя е разочарована от поведението на Ергена, но Магдалена твърди, че е влюбена в него  Не ми пука, че ме мислите за страхливец, обяви Ергенът Не ми пука, че ме мислите за страхливец, обяви Ергенът Решението на Алек да си тръгне сам дойде, след като майка му и сестра му се запознаха с двете претендентки за сърцето му На мен, ако някое такова лигавещо хайванче ми врътне такъв номер – да ме зареже с балната рокля чрез видео писъмце, жална му майка На мен, ако някое такова лигавещо хайванче ми врътне такъв номер – да ме зареже с балната рокля чрез видео писъмце, жална му майка За тези, които се чувстват разочаровани или излъгани, Нордел предлага да последват примера на шведските републикански активисти и да изразят недоволството си по нестандартен начин
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори