×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Много е трудно да си опозиция в община като Царево


Много е трудно да си опозиция в община като Царево
Станислав Добрев не изневери на принципите си и още от първия си ден в Общинския съвет в Царево показа как трябва да се държи истинската опозиция
09 Май 2016, Понеделник, 14:04 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Хората, които са извън залата на Общинския съвет не разбират какво се случва, а на нас ни вменяват думи, които никога не сме изричали

Станислав Добрев е общински съветник от „Народен съюз“ в ОбС Царево. Още с полагането на клетва се зарече да е опозиция и нито за миг не се е отклонил от принципите си. Царево е една от малкото общини, където опозицията действително работи и се държи като истинска такава. А Станислав Добрев, който е ново лице за политиката, безспорно е сред най-подготвените общински съветници в целия регион.

-Г-н Добрев, на последната сесия на ОбС Царево отдадохте над 1000 декара земи срещу символична рента за 25 години(ВИЖ ПОДРОБНОСТИ). Какво е вашето становище по темата?

-Нашите политически опоненти се опитват да внушат, че „Народен съюз“ е против даването на тези земи. Ние не сме против даването на земи на конкретни физически или юридически лица,  напротив– подкрепяме го! Против сме начина на отдаване. Искаме да бъде ясно, с публично оповестен търг, да се явят няколко кандидати, да има ясна надпревара и честен старт за всички желаещи. Така при всички положения цената за наем на година ще бъде увеличена и в общинския бюджет ще влязат доста повече пари. Настоящата цена от 8 лева на декар за година според мен е ниска. Но всяка цена без търг или конкурс е ниска. Ако е с процедура може да достигне 12-13 лева или защо не 15. При 25 години срок на договора, може сами да изчислите каква ще е пряката загуба за общинския бюджет.

-Приемате  ли обяснението на общинската съветничка от ГЕРБ Стела Кюмюрджиева, че една процедура прекалено много щяла да се забави, нямало да се явят кандидати, а ако се явили нямало да бъдат местни хора..

-Не го приемам! Звучи абсурдно. Ако си спомняте бях предложил на предното заседание на ОбС Царево да се направи публичен регистър на всички земеделски земи, които не са включени в програмата за разпореждане с общинска собственост през тази година. Направих предложението с цел всеки, който желае да се запознае какви земи има общината и ако има инвестиционно намерение да предяви интерес за тях. Не всичко да става на тъмно.

-Опитахте се да спасите терен за спорт в Лозенец, но не успяхте(ВИЖ ТУК). Това ли е последният незастроен парцел, подходящ за парк или спортно игрище?

-В този квартал е само това. Няма друг терен. Заради това се опитахме да го спасим, но мнозинството не се вслуша в доводите ни. Не трябва с лека ръка да допускаме презастрояването, а напротив – да помислим да се направят паркове, игрища и зони за отдих.

-Ще използвате ли други способи, за да запазите този парцел за жителите на Лозенец?

-Ако трябва да бъдем честни може да го направим, но ще стане много трудно. Решението се прие с квалифицирано мнозинство (групата на ГЕРБ и Дико Градев, б.а.). Опитвали сме няколко пъти, но мисля, че тук битката е обречена.

-Трудно ли е да си опозиция в малък град като Царево? Ако трябва да бъдем честни Царево е едно от малкото места в областта, където има истинска опозиция.

-Много е трудно и за мен най-тежкото е, че няма публичност. Единствено чрез Вас и още едва-две медии, се получава публичност на това, което се казва. Хората, които са извън тази зала, защото в нея няма външни лица, а сме си само ние – общинските съветници и част от администрацията, не разбират какво се случва. До тях достигна информация, която е доста изкривена, вменяват ни се думи и изказвания, които никога не сме казвали.

-Каква е истината за оттеглянето на вашия колега Васил Каридков?

-Васил Каридков изглежда искаше да даде път на Емил Пейчев и другите хора, които са в нашата листа. Те са нови лица в политиката. Каридков беше доста години в обществения живот на общината и изглежда се измори.

-Остана усещането, че е притиснат?

-Няма как да бъде притиснат, ако е имал спънки досега в неговия бизнес от страна на общинска администрация и към този момент пак ги има. Не мислете, че и сега няма проблеми. Отношението към него не се е променила. Напротив.

В категории: Царево


5
Коментара по темата
5.
5
19.05.2016 11:48:25
0
9
Царево е 9-та глуха - по цял месец 1 статия, за разлика от другите общини, за които има интересни неща.
4.
aa
10.05.2016 15:31:44
0
5
Това са цитати от ЗУТ:
"Чл. 62а. (Нов - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г.) (1) Не може да се променя предназначението на съществуващите озеленени площи или на части от тях в урбанизираните територии, реализирани съгласно предвижданията на устройствените планове.", като и чл.134 ал.4 т.2.
И какво правим сега чичко кмет ????
3.
Николай Червенков
10.05.2016 09:14:19
1
1
http://i.giphy.com/3o6EhQk0c7tXWwP7TG.gif.Защо ме триете?Явно не ме харесвате,но не разбрах ЗАЩО???
2.
Ацо Орангутана 555
09.05.2016 23:44:12
4
6
А някой е гъкнал, а съм му резнал главичката.
1.
64
09.05.2016 19:54:48
3
25
станиславе ако си истински мъж трябва да дадеш лапчев цигуларя и крадливата им шайка на прокурор ти беше зам кмет на лапчев и му знаеш игрите ако го дадеш на прокурор и разкажеш за злоупотребите на лапчев и обкръжението му ще спечелиш много докажи че работиш за хората
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори