×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Турция задържа 7 души за подготовка на терористичен акт в Истанбул
  • Слагат и електронен подпис в личните карти
  • 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен
  • Рядко природно явление причинило голямата градушка в Южна България
  • Подозират индийското разузнаване в заговори за убийства в САЩ и Канада
  • МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • 22 години затвор получи бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, опитал да шпионира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Окончателно: Айтоският лихвар Кютука почти невинен - получи три години условно, без глоба и конфискация на имущество


Окончателно: Айтоският лихвар Кютука почти невинен - получи три години условно, без глоба и конфискация на имущество
ВКС се смили над 46-годишния Лютви Мехмедалиев , който се превърна в страшилището за местните хора и митовете за него бяха по-страшни дори и от тези за Митьо Очите
Тема в развитие
виж още
скрий
04 Август 2013, Неделя, 21:15 ч.
Автор: Флагман.БГ Снимка Иван КОЛЕВ

Решението е на ВКС от 22 юли т.г. и не подлежи на обжалване

Страховитият айтоски лихвар Лютви Алиев Мехмедалиев, известен като Кютука, се размина с тригодишна условна присъда. Заслугата е на двамата бургаски адвокати Пламен Найденов и Димитринка Радева, които го защитаваха пред Апелативния съд и пред Върховния касационен съд. Решението е на ВКС от 22 юли т.г. и не подлежи на обжалване. Имуществото на 46-годишния айтозлия, който се превърна в демон за местните хора и митовете за него бяха по-страшни дори и от тези за Митьо Очите, няма да бъде конфискувано. Все пак висшият съд реши да отнеме на основание чл.53, ал.2, б.”б” НК сумата от 65 300 лева, която е размерът на придобитото чрез престъплението имущество.

Така ВКС се смили над Лютви Мехмедалиев, тъй като Бургаският апелативен съд му даде на 5 декември м.г. 4 години зад решетките. Именно според обвинението той е получил доходи от 65 300 лева. Делото се разглеждаше за втори път в Бургаския апелативен съд след като беше върнато на въззивната инстанция от Върховния касационен съд за ново разглеждане през юни м.г.

В края на юли т.г. съдийският състав на ВКС с председател Севдалин Мавров и членове Даниела Атанасова и Красимир Шекерджиев преценил, че към момента на отдаване на парични средства на една от жертвите, Кютука не е уговарял лихва. Парите били дадени с оглед приятелските отношения и желанието на свидетеля да закупи автомобил от чужбина. Едва след това, когато не изпълнил задължението си да върне заетите средства, е съставен договор за заем, била е уговорена лихва и впоследствие този документ е послужил за осъждането на свидетеля в развило се гражданско производство.

Припомняме, че самото дело срещу Кютука е не по-малко скандално от престъпленията, в които е обвинен. През май 2010 г. той бе оправдан на първа инстанция от Бургаския окръжен съд. Присъдата бе на съдия Мъгърдич Мелконян.

През декември 2010 г. обаче състав на Бургаският апелативен съд, председателстван от Георги Кошничаров, отмени присъдата на Мелконян и произнесе друга – 5 години затвор ефективно, като го призна за виновен в извършване на нерегламентирана банкова дейност и присвояване на имущество чрез фалшифициране на документи.

Жертвите на Кютюка били най-обикновени хора, които вземали заеми. Обикновено те трябвало да плащат по 3 процента лихва на седмица. Така за няколко месеца сумата се увеличавала лавинообразно и длъжникът затъвал все повече. Тогава Кютука се намесвал и му предлагал да "помогне". Помощта се изразявала в подписването на документ за прехвърляне на определен имот на него. Много често за заем от 1000 лв. Мехмедалиев се сдобивал с апартамент в Айтос или Карнобат за 10-12 хил. евро. Който не се съгласявал, бил смазван със заплахи и мъчения. Освен сицилианската примка, Кютука прилагал като мъчения  горене по стъпалата с ютия и обесване с главата надолу.

Има информация, че е кредитирал и бизнесмени от Карнобат, Ямбол, Сливен и Бургас.


В категории: Темида


70% от българите нe си мият зъбите
70% от българите нe си мият зъбите 29/04/2024, Понеделник 19:36 3
Флагман.БГ Слагат и електронен подпис в личните карти Слагат и електронен подпис в личните карти 29/04/2024, Понеделник 19:16 4
Даниел Петканов стана трейдър
Даниел Петканов стана трейдър 29/04/2024, Понеделник 19:00 4
5
Коментара по темата
5.
no coment
06.08.2013 08:26:12
0
1
ей това е нема такава държава,обжалване и вътре какво е това вкс ...
4.
romite ot aitos
04.08.2013 13:38:05
0
2
taka e vsi4ki prokurori sa predateli,prodagnici za tova kituka shte e na svoboda emi takiva sa bulgarite toi se gorde e 4e e 4ukal vsi4ki bulgarki v aitos za 50 ili 100lv.za nishto nestavate zashto nemoge da si vzeme parite ot ciganite poto4no ot evtim i hysmen ili baico donosnika..
3.
Aitos
03.08.2013 16:23:24
0
6
Егати съда ,егати държавата.
З а кокошка няма прошка а за кютюков моооже!!!!!!!!
Къде са сега протестиращите и интилигентините бе.ЧАО БГ.
2.
Ачо мизера
02.08.2013 23:50:43
0
10
Ама как може? Той е толкова стойностен човек, на мравката път прави, чист като момина сълза, дарява на бедните и нуждаещите се безплатни шамари и ритници, няма много акъл, обаче има жажда голяма за пари, на всяка цена с две думи това е. Като му се позволява да прави зулуми, кой е виновен според вас?
1.
dd
02.08.2013 19:11:36
0
13
Изрод! А за оправдалия го съдия: дано получи достойно възмездие!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Има бизнесмени от туризма, които плачат - ще фалират, защото нямат работници Има бизнесмени от туризма, които плачат - ще фалират, защото нямат работници Сезонът на хотелиери и ресторантьори на път да се опропасти, твърди Веселин Халачев, председател на организацията „Обединени Бизнес Клубове” Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Мъжът е задържан за срок до 24 часа Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Слънчев бряг и Златни пясъци са най-търсените курорти за празника, Несебър и Поморие не им отстъпват Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Истината е, че вече не се касае за патова ситуация на фронта, а положението е критично и там, и в Киев ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място Други партии- по-малки, различни, от тези споменатите, които са парламентарно представени, съвкупно получават близо 8% ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили
100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен Според учените по тази разломна линия от дълго време не са ставали земетресения и няма регистрирани данни за такива в миналото, но... Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори