×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Парите от шапа стават на апартаменти в Бургас!


Парите от шапа стават на апартаменти в Бургас!
Голямо Буково, но м.г. пролетта, селото досега бе известно с живеещия там канибал Николай Гьоргов
19 Март 2011, Събота, 18:49 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА

Изключено е да има зараза в Голямо Буково, това е единственият затворен обор по специален образец, казва зам.кметът на община Средец Динко Иванов

Шапът, който е открит в земеделската кооперация „Единство“ между селата Голямо Буково и Кирово, община Средец и докладван от аграрното министерство днес по обед, много намирисва на поръчка. С тези думи източник от бранша се обърна към Besove.Com, опитвайки се да насочи вниманието ни в друга посока. Министър Мирослав Найденов съобщи, че шапни са 143 говеда – крави и телета и те ще бъдат умъртвени по най-бързия начин. Утре ще заседава областната епизоотична комисия в Бургас, за да реши какви мерки ще взема оттук нататък. „Най-вероятно заразата е пренесена от диви животни по границата“, каза шефът на новосформираната Агенция за контрол на храните д-р Димитър Германов. Но това не отговаря на истината, защото Германов очевидно не е стъпвал на мястото, където е открит вирусът.

Действително този район от Странджа гъмжи от дивеч и е напълно възможно той да пренася от турската граница, намираща се на около 15 км, проблемът е обаче, че животните на тази кооперация изобщо не са напускали оборите!

Ето какво каза пред Besove.Com зам.кметът Динко Иванов:

Откъде дойде този протокол с положителна проба, министър Найденов?

В Царевска община завинаги приключиха с поминъка, защото разбраха, че няма смисъл, същото ще направят и с нашата община


- Г-н Иванов, какво ще правите сега?

 Зам.кметът на Средец Динко Иванов


- Шокиран съм, уведомиха ме малко преди да ми позвъните за утре в 11 часа да присъствам на заседание на областната епизоотичната комисия. Но това, което чувам е немислимо, невъзможно е!

- Чий е този обор?

- Това е заграждение, което е към земеделската кооперация „Единство“ в Голямо Буково, председател е Никола Стоянов. Стресиран съм, защото седемкратно са вземани проби от нашия район и не бяха открити никакви индикации за заболяване – всички проби, които се вземаха нито веднъж не са били съмнителни. Последно са взети проби за референтната лаборатория на Европейската комисия преди около 20 дни, целта беше да се каже от нашите партньори, че Странджа е чиста от шап. Неофициално ние имахме уверение от страна на националния щаб за борба с шапа, че ще се спре карантината, че нямаме проблеми и че остава само ограничението за придвижване, т.е. да няма движение от нашата община към вътрешността на страната, но никой не ни даде индикация, че имаме шап. Пълен стрес!  Всички запопеди досега -  от областния управител, от министър Найденов, от наша страна бяха „до второ нареждане – докато издадем заповед да се вдига забраната“. И ние всяка секунда чакахме тази забрана да се вдигне, а тя каква стана?!

- След като избиха животните в Кости, Царевска община, им дадоха пари, и на вас ще дадат. Защо се тюхкате?

- Вие, госпожо, имате ли представа за 4 месеца колко щети претърпяхме. В Кости, Царевска община, избиха животните, овъзмездиха хората, някои дори си купиха с парите апартаменти в Бургас и се отказаха завинаги да гледат животни в Странджа, но нашите щети са косвени и никой не ги виждаше досега. Животните са затворени и хората не бяха подготвени за това, бяха оставени на произвола на съдбата. Животните отслабнаха, защото не се извеждат на паша, в балкана нямаме фуражи, защото не сме арендатори на земи, много измряха, други родиха мъртви приплоди или недъгави, които измряха. Да дойдат да видят какво става тук! А ние чакахме час по-скоро да вдигнат забраната, за да изкарат хората животните на паша. Казваха ни: „Останете на изчакване, чакайте последния протокол“. И сега се появява протокол от проба, която е положителна точно от стопанство, което е в стриктно заграждение. Това е първото заграждение в Странджа, построено по уникален образец. Наши специалисти ходиха по тоталитарно време в Нова Зеландия да изучават техния опит,  Георги Йорданов – бившият секретар на ОК на БКП по земеделието – жив и здрав е, в Бургас е, питайте го да ви каже е как е строен този комплекс. Там са 130 животни, които са заградени, те не ходят по полето, като кравите от Резово и Кости биволите от Турция да се срещат на границата. Има нещо, което е мнтого обезпокоително!

В категории: Средец


3
Коментара
3
Коментара по темата
3.
човек от народа
28.03.2011 10:50:12
0
0
Кмета на с.Кости се е похвалил,че благодарение на шапа ще си инвестира парите в апартамент в Бургас.Самият той е чакъл такъв момент,за да вземе пари на куп,иначе никога не би продал всичките тези животни,защото е нямало кой да му ги вземе на исканата от него цена.Той каза още,че от това по голям касмет едвали е имал.
2.
баба Буна
21.03.2011 09:57:22
0
0
Неверници, такива. Анатема ! Щом е казано от министър на ГЕРБ- значи е вярно. Има шап и толкоз. Козирувате и изпъпълнявате!
1.
сведущ
20.03.2011 19:51:33
0
3
темата ме интересува, действително има някаква логика в това, което казва човекът от Средец - заместник кметът Динко Иванов, досега никой не е се е замислял за косвените загуби на хората
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори