×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в парка


02 Май 2024, Четвъртък, 14:20 ч.
Автор: Флагман.бг

Обработвани ли са тревните площи в София

Над 15 кърлежа по лицето и ръцете на детето си открила жена от София след разходка в Южния парк. Майката отправя предупреждение към всички родители, чиито деца играят в района, да бъдат бдителни и пита обработвани ли са тази година тревните площи срещу кърлежи?

Петя Лозанова била на разходка с 2-годишния си син и 6-годишната му кака. „Децата поиграха, а малко след като си тръгнахме видяхме, че цялата буза и ръцете на сина ми бяха покрита с кърлежи. Бяха много малки и започнахме да ги махаме. За щастие, все още никой от тях не се беше забил, само пълзяха по тялото му. Топката, с която играеха децата, беше покрита с десетки кърлежи”, разказва жената. По пътя към вкъщи няколко пъти майката изтупала дрешките на децата си. Оказало се, че и по дъщеря ѝ лазят насекоми, които премахнала.

От Столичната община обясниха за NOVA, че тази година тревните площи са обработени за кърлежи дори по-рано от обичайното. Това се случило в края на март. Последвало и частично пръскане след цялостното в началото на подранилата пролет.


В категории: София


6
Коментара
Флагман.БГ 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат 16/05/2024, Четвъртък 22:00 0
Флагман.БГ Бременна ли е тази фолк певица Бременна ли е тази фолк певица 16/05/2024, Четвъртък 20:40 4
Флагман.БГ Никога не пръскайте парфюм върху косата си Никога не пръскайте парфюм върху косата си 16/05/2024, Четвъртък 20:21 0
6
Коментара по темата
6.
до 5
02.05.2024 21:00:58
0
1
Думата "домашни кучета" е сложена в кавички и се отнася и за свободно разкарващите се улични "домашни кучета" разкарващи паразити навсякъде в градовете. Паразитите от уличните "домашни кучета" се прехвърлят веднага на разкарваните "домашни кучета" и техните собственици.
В никоя западна страна, включително съседните Турция, Гърция, Румъния, не може да се видят безстопанствени кучета по улиците. Но там нямат фондации "Четири Лапи", четири джоба, четири банкови сметки.
Колкото до простотиите за ивермектина, забележете, че ivermectin се ползва вече 69 години и получи Нобелова награда през 2015.
В България може да се закупи българско лекарство Хювемек представляващо ивермектин, но само срещу паразити и с рецепта, не вярвам някой да е чувал български лекари да го предписват за covid с рецепта:
https://apteka.framar.bg/30093938/хювемек-таблетки-3-мг-30
Може да погледнете препоръките на др.Владимир Зеленко и неговия протокол за лечение на covid, който използва витамини и хидроксихлорохин (HCQ). Между другото Президентът Тръмп и бразилският Президент, както и други високопоставени пациенти бяха лекувани успешно за covid от др.Владимир Зеленко. Той и неговият тим са лекували успешно за covid повече от 7000 пациенти.
https://vladimirzelenkomd.com/prophylaxis-protocol/
Например нивото на смъртността от covid в Африка бе 1% от това в Европа, защото масово ползват хидроксихлорохин (HCQ) като предпазно средство срещу малария (напр. 1 таблетка седмично), които спират и други инфекционни заболявания като сезонен грип.
Но в Канадски старчески дом бяха лекували хората там за краста с ivermectin и това беше единственото място там без covid. Затова казваха, че крастата помага срещу covid...
5.
До 3
02.05.2024 15:04:02
2
3
Точно обратното е! По вероятно е ти да заразиш с нещо домашното куче. На кучетата се дават хапчета за вътрешно и външно обезпаразитяване, слагат им се капки за външно обезпаразитяване... Ти последно кога пи нещо за обезпаразитяване? А, вярно - преди 3-4 години пи Ивермектин, да не ловиш коронавирус - добре си се обезпаразитил! Нали знаеш, че това лекарство е за крави и прасета? Ти от кои си?
4.
Ей лъжец
02.05.2024 14:57:38
0
2
Не са ги извадили, а са ги махнали! Не са били забити, недей да лъжеш! Само са били полазили детето.
3.
не са само кърлежи
02.05.2024 14:41:36
3
4
Става въпрос за всякакви паразити по животните.
За какви животни в парковете обаче става въпрос? За "домашни кучета", разбира се.
Нека да уточним - около детските площадки е забранено да се разкарват кучета, защото децата ровят в пръстта и си пипат устата и лесно могат да се заразят от пренасяни от кучета паразити.
На практика всяко "домашно куче" разкарвано навън, е "ходеща торба с паразити", както и неговите собственици.
От кучета можете да получите токсокариаза, която може да доведе до слепота, ако порази очния нерв. За бълхи, кърлежи, глисти и всякакви паразити, като за кучешка тения да не споменаваме, "лекува се" само с тежка коремна операция, България е на първо място в Европа и на второ място в света по това заболяване.
Собствениците на домашни кучета трябва да ги изследват за паразити при ветеринар на всеки 6 месеца и при откриване на паразити по тях, не само кучетата, но и всеки около тях трябва да приема антипаразитни лекарства. Но дали те правят това?
Дали собствениците на кучета ги разкарват по детските площадки, въпреки, че е забранено?
За бездомните кучета, които се разкарват безконтролно навсякъде, да не споменаваме...
2.
Йо
02.05.2024 14:31:31
0
0
Жалко, че продават лосиони против кърлежи и насекоми.
1.
off
02.05.2024 14:30:29
1
4
Ако са били кърлежи значи детето е попаднало на гнездо, но много ме съмнява. Таз съвременна мамичка дали знае какво е кърлеж и как изглежда? Или на всички буболечки с повече от 4 крака казва "кърлеж"....а списващите са готови да сътворят от всичко сензацийка. Трябва най-после да се издаде закон, съгласно който всеки носи наказателна отговорност ако разпространява неистини.... тогава , си мисля, ще са доста по-щателни проверките, а не да се ходи по профили из фейса и да се създава "шок, бонба, ужас" от всяко нещо!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Преписването невъзможно? Над 800 квестори на матурата в Бургаско Момичета, които се явяват на държавният зрелостен изпит, споделиха, че се надяват да им се падне „Приказка за стълбата“ Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Изтеглиха Вариант 15 на матурата по български език Над 50 000 дванайсетокласници се явяват на първия задължителен зрелостен изпит Драмата в Пловдив приключи, барикадиралия се бивш полицай се предаде Драмата в Пловдив приключи, барикадиралия се бивш полицай се предаде След цяла нощ убеждаване от психолози и с полицаи, той не е изпълнил заканата си Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) Извънредно! Осъдeн на доживотен затвор за убийство на родителите си полицай се барикадира в дома си (СНИМКИ) На място има полицейски екип и психолози РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" РЗИ и МВР погнаха новата професия "Балонеса" Санкциите за търговците нарушители започват от 3000 лева 5 неща, които мъжете силно искат 5 неща, които мъжете силно искат Вижте в следващите редове кои качества силният пол намира за атрактивни 4 черти на поведение издават ниско самочувствие 4 черти на поведение издават ниско самочувствие Ето кои са те  Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Неземно щастие очаква тези 3 зодии до дни Ето кои са късметлиите според астролозите Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Задава се академична цензура, която изключва истини и забранява мисленето Университетите са провокирани преди най-светлия празник да подготвят протестни действия  Рецепта за пълнен патладжан с кайма Рецепта за пълнен патладжан с кайма Ако обичате вкусните и засищащи ястия, то този патладжан е точно за вас. Гарантираме, че никой на масата няма да остане гладен
САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори