×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Промяната“ опитва да вземе властта на абордаж? Възможен ли е импийчмънт на президента


„Промяната“ опитва да вземе властта на абордаж? Възможен ли е импийчмънт на президента
Моралът не е коректив на техните действия. Те ще се опитат да го осъществят този мандат. Твърде вероятно е да се опита всичко, за да се вземе властта.
30 Май 2023, Вторник, 09:13 ч.
Автор: Флагман.Бг

Моралът не е коректив на техните действия, коментира проф. проф. Пламен Киров

Президентът Румен Радев изпълни Конституцията като връчи втория мандат на „ПП-ДБ“, но изрази своето мнение. Една политическа сила обаче доста неточно бе определено, че взема държавната власт на концесия, а всъщност се опитва да я завладее на абордаж. Това каза в „Денят започва“ по БНТ преподавателят по конституционно право проф. Пламен Киров.

Реакцията на държавният глава беше очаквана, след като вероятно се е запознал с изтеклите записи, добави той.

Българският президент не е деполитизиран, изтъкна професорът. 

Радев връчи мандата на Денков, но го призова да се откаже от него заради записа на ПП

"По Конституция той само не може да участва в ръководството на партии, но може да членува в тях. Според мен всичко беше премислено, доста точно режисирано, забелязвате езика на тялото, на жестовете. Той не им подаде ръка, държа ги прави, след което "ходом марш" и излезе от залата", коментира проф. Киров.

Подобен бе и случаят с президента Петър Стоянов и мандата на БСП през 1997 г., макар и да има различни трактовки за това какво се е случило, припомни той. 

Според него моралът не е коректив на действията на ПП-ДБ и те ще се опитат да осъществят мандата.

Властта се услади на президента, но България е парламентарна република, реагираха от ПП-ДБ

"Твърдо е намерението да се опита всичко, за да се получи властта, друг е въпросът дали ще успеят, тъй като размразяването на преговорите не е едностранен акт", заяви Пламен Киров.

Според него вчера Атанас Атанасов е направил несполучлив опит да оправдае говоренето във връзка с шефовете на службите.

„Практиката е малко по-различна и той много добре я знае. Никоя партия, преди да дойде на власт, не си позволява да уточнява с никакви посолства кой ще седне на столовете на ръководителите на тези особени служби. Това става по един институционален път, свързан с достъпа до класифицирана информация - както в НАТО, така и в ЕС", заяви професорът. 

По думите му няма основание за импийчмънт на президента.

"За да започне процедура по импийчмнънт, трябва 2/3 мнозинство в парламента, след което ще отиде в Конституционния съд, където ще катастрофира. Това е политическо говорене", коментира той.

Говоренето как да прецакаш партньора си не е нормално и ми се струва, че сме паднали много ниско, каза още конституционалистът.

Политологът Слави Василев пък каза в „Тази сутрин“ по бТВ, че ако определяме това (б.а. което каза президента) като открита война, то е заради компроматите и изтеклите записи, които дискредитират „Продължаваме промяната“ като политическа формация, която претендира за управлението на страната.

Според него срещата между ПП-ДБ и Румен Радев е протекла изключително хладно. 

„Генерал Атанас Атанасов каза вчера след срещата с държавния глава, че това проучване и съгласуване на ръководителите на службите с чужди посолства било определено от закона. В член 9 от Закона за класифицираната информация обаче много ясно е изписано по какъв начин Държавната комисия за сигурност на информацията издава удостоверения за достъп до класифицирана информация и там никъде не са упоменати чужди посолства“, коментира Василев.

„Вчера стана нещо неприемливо – дали ще го наречем студен изказ или студен прием, няма значение. Не е редно президентът, чиято задача е да помага на партиите да създадат правителство, всъщност да застава и да казва „аз такова правителство не искам“. Моят прочит на ситуацията е, че той не иска евроатлантическо правителство“, каза от своя страна политологът Даниел Смилов.

Според него е имало голям шанс да се създаде такова правителство с втория мандат, докато с третия – тази идея за евроатлантическа ориентация на страната ни ще се размие, защото ще се намесят партии като БСП, „Възраждане“ и ИТН. „В евроатлантическото мнозинство ще бъдат вкарани други елементи, които ще придадат различен политически смисъл“, допълни той.

„Струва ми се, че сме позабравили стила на Румен Радев. Припомнете си поведението му в първите четири години и половина от неговото мандат, когато от другата страна на „Дондуков“ беше премиер Бойко Борисов. Много хора забравиха стила му, защото през последните две години и нещо той управлява чрез негово правителство“, каза пък Димитър Ганев.


В категории: Политика


Стойте далеч от тези хора!
Стойте далеч от тези хора! 15/06/2024, Събота 21:20 0
Флагман.БГ Къпана питка от бабиния тефтер Къпана питка от бабиния тефтер 15/06/2024, Събота 20:20 0
9
Коментара по темата
9.
Пичове
30.05.2023 12:35:56
0
11
Както вървят нещата до края на годината ще хванем сопите
8.
ХХ
30.05.2023 11:17:22
6
13
И тоя ръси същите европро'с'тотии като ПП...
7.
За кюфтетата и реването
30.05.2023 10:54:34
8
11
Не са полу , а сА кръгли идиоти тези шерлатани - "С ВАС СМЕ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ" .
Единият казва че е прост и ние сме били прости , сега другите като са идиоти и ние ли да сме идиоти ?
Иначе прецедентът си е от 3 години за импиичмънт , още след като изкараха съветските агенти от Дондуков и излезе с размахан юмрук .
6.
Точно!
30.05.2023 10:40:02
21
13
Първата работа на евентуалното редовно правителство, ще трябва да е импийчмънт.
Ама с 200!
5.
Хахахаха
30.05.2023 10:24:46
17
16
Скрий се бе, радева подлого
4.
Някой
30.05.2023 10:24:40
18
19
Руските подпирачи на радеФ излязоха от дупките си. Боклуци. Властта не принадлежи на президента. Ние сме парламентарна държава. Единственото обяснение за вчерашната му тъпа реч е жаждата му за власт, но той по конституция няма такава.
3.
boko - choko
30.05.2023 09:43:00
8
16
Из записите на боко

"Акъл се набива, Томиславе, на умен човек. На прост човек к*р се набива! Той не може да поеме акъл, мое да поеме един к*р. Като се трови, като му се е*ава майката и така нататък.
Това може простия човек"

"Да си е*е п*тката майчина! Аз питам защо сега дигаме тоа данък, правилния данък… Не мое ли юни да се дигне?…
Знаеш ли колко е прихода у бюджета повече от тоя данък – двайс милиона… Толкова, колко дадох на Генчо Начев за болницата да си дострои…
…И влиза в общинските бюджети. Я да си е*ат майката! …Чакай сега… че ме ядосваш и ти… Са че ги опрая!…“

"„Не само, просто Цвета да каже: “Аз съм проста кърджалийска п*тка и не мога да правя разлика между масово изстъпление и геноцид. Съобразете се с моята прототия и така… И толкоз."

"Аз сутринта три пъти, нали, им обяснявах, че понеже съм прост и не знам английски всъщност и не съм разбрал това, което ми е казал правилно и съм ги нае*ал зверски едни чужденци премиери. И сега като се усЕтиха, че съм им го вкарал, а аз съм се оправИл, а те са затънали, и се обаждат да ми кажат, защо съм ги…. И викам, а, бе, не е с лошо, прост съм. Нали английският ми е лош… Всъщност, аз мислех, че това искате. Мама му да е*а! Язък…"

"Ама то се набутало вече у дупарата и си се такова, и си се върти, да, и си става.
Сутринта имах случай и това и Горанов беха, Сотир, Гешев…по телефона и се смеят тихо… А аз със такова удоволствие му обяснявам на коЛЛегата немец, баварец, че вследствие на моята простотия всичкото се е случило. И после след малко на колегата унгарец и на колегата поляк.
И накрая Гешев вика: “А,бе, аз обичам да се праим на луд, ама вие, г-н премиер, май си праите много успешно. Не, бе, викам, прост съм и ми е лесно. То е кофти да си сложен.
Иначе-е-е, раздуйте това, че вкарах така го-о-о вкарах… . АДФИ, товааа – КФН, това кафене по Еврохолд… на тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене. Това е много важно."

"А това за къщата за гости как се движи…/кратка пауза/ за това сутринта аз съм го разпоредил… А виж ти на 200 къщи за гости как ще прибереме./пауза/ Да-а-а. А на Манолев ще изгори, ще му повдигнем днеска или утре обвинение. Ше го съсипа. Те са…. Аз го предупредих.“

Обаче когато някой настъпи герберската адмиистрация която вече чорапа започна да пазари, става страшно.
2.
Помияри, мале
30.05.2023 09:34:03
7
20
Този бивш съветник на Първанов, дето настояваше Кирил да бъде арестуван веднага щото изгони 70 руски дипломата :-)))
1.
ДС ченге
30.05.2023 09:22:57
5
24
Говори за морал
ПаРадокс
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бизнесмен загуби Ягуара си, седна да го кара надрусан с кокаин Бизнесмен загуби Ягуара си, седна да го кара надрусан с кокаин Общо с най-малко три коли е „забогатял“ автопаркът на бургаската полиция през последните няколко дни, предстои да бъдат пуснати на търг Автокъщи са на ръба на фалита след тежките градушки в последните дни, разпродават колите на безценица Автокъщи са на ръба на фалита след тежките градушки в последните дни, разпродават колите на безценица Най-тежка изглежда е ситуацията във великотърновското село Шереметя Д-р Ненков: Според политиците здравеопазването е добро, с едно обаждане те получават качествено обслужване Д-р Ненков: Според политиците здравеопазването е добро, с едно обаждане те получават качествено обслужване Негласуващите не наказват политическия език, а всички нас с това, че не заявяват своята позиция, смята той Тайната любов на Георги Парцалев, която го оставя опустошен Тайната любов на Георги Парцалев, която го оставя опустошен Георги Парцалев бил стеснителен, дискретен и сдържан човек, доста различен от образите си на екрана БСП призова Калоян Методиев да се откаже от депутатското място БСП призова Калоян Методиев да се откаже от депутатското място Това каза новоизбраният председател на парламентарната група Борислав Гуцанов Влакът Варна-Русе удари джип Влакът Варна-Русе удари джип 32-годишният водач от Ясеновец успял да излезе, преди влакът да връхлети БСП има нов лидер - бургазлия е БСП има нов лидер - бургазлия е Със 104 гласа „за” и 3 „въздържал се”, Националният съвет (НС) на БСП избра Атанас Зафиров за изпълняващ функциите на председател на партията От ОДМВР-Бургас с подробности за среднощната гонка, завършила с ранен полицай От ОДМВР-Бургас с подробности за среднощната гонка, завършила с ранен полицай Извършителят се издрива, но самоличността му е установена – 24-годишен криминално проявен софиянец Извънредно! Полицай под прикрите пострада тежко в Бургас след преследване на заподозрян Извънредно! Полицай под прикрите пострада тежко в Бургас след преследване на заподозрян Униформеният е командир на отделение в Пето РУ, ранен е тежко и е в болница „Славееви нощи“ за пореден път превърна Айтос в столица на фолклора (СНИМКИ/ВИДЕО) „Славееви нощи“ за пореден път превърна Айтос в столица на фолклора (СНИМКИ/ВИДЕО) Фестивалът е организира за 55-и път в парк „Славеева река“ и е второто най-значимо събитие за българския фолклор в страната
Съпрузи се натъкнаха на нещо много зловещо под старото си джакузи ВИДЕО Съпрузи се натъкнаха на нещо много зловещо под старото си джакузи ВИДЕО По-късно двойката, която купила имота през 2020 г., узнала, че няколко от съседите й също имат подобни тунели под домовете си 60-годишният Брад Пит иска още деца 60-годишният Брад Пит иска още деца Въпреки нарастващия разрив с децата му от Анджелина Джоли „Г-7“ размаха пръст на Изток „Г-7“ размаха пръст на Изток „Великолепната седморка“ поиска с декларация примирие за Олимпиадата в Париж Голяма трагедия разтърси футбола! Внезапно почина 26-годишен талант Голяма трагедия разтърси футбола! Внезапно почина 26-годишен талант Отиде си вратарят на черногорския национален отбор „Ел Ниньо” приключи, ред е на „Ла Ниня” „Ел Ниньо” приключи, ред е на „Ла Ниня” През изминалата година бяха регистрирани рекордни температури Тази световноизвестна звезда е на ръба, животът й се превърна в ад Тази световноизвестна звезда е на ръба, животът й се превърна в ад Джей Ло се хваща за всяка възможност, която би й позволила да поправи отношенията си с любимия Какво ще променят крайнодесните от "Национален сбор" във Франция Какво ще променят крайнодесните от "Национален сбор" във Франция Социологическо проучване на “Харис” от понеделник сочи, че антимиграционният и евроскептичен “Национален сбор” ще стане най-голямата сила след изборите, но може да не получи достатъчно депутатски места за мнозинство Ориенталски лукс: Пентхаусът за $100 000 на нощ, в който отсяда Бионсе (СНИМКИ) Ориенталски лукс: Пентхаусът за $100 000 на нощ, в който отсяда Бионсе (СНИМКИ) Той се намира в хотелски комплекс с 90 басейна, СПА процедури със злато и целодневен сервиз на шампанско В Гърция било евтино... Прочетете това и преценете дали е така В Гърция било евтино... Прочетете това и преценете дали е така 4 евро струва топка сладолед Съдът на ЕС глоби Унгария с 200 млн. евро за неспазване на миграционните политики Съдът на ЕС глоби Унгария с 200 млн. евро за неспазване на миграционните политики Това е възмутително и неприемливо, отсече Виктор Орбан
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Започваш много да ми харесваш, толкова си смешен и забавен...
- Ааа, т'ва е нищо. Ти гол да ме видиш...
Виц на деня Виц на деня - Защо казват на родния език "майчин"?
- Защото бащата не може да вземе ДУМАТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Делфинът е може би едно от най-интелигентните животни в света, но комарът все още е най-аплодиран!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори