Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Хотелиери от Поморие ще участват в създаването на туристически бизнес парк

Румен Драганов е инициатор на идеята за бизнеспарка
Ключови думи: Румен Драганов, хотелиери, туризма,
Хотелиери от Поморие ще се включат доброволно в създаването и развитието на туристически бизнес парк в града по модел на такива паркове в Испания, Швейцария, Франция и Норвегия, информира БТА.

Бизнесът ще е подчинен на опазването на околната среда, съобщи в Бургас Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки на туризма.

Той обясни, че идеята е представена на среща с бизнеса в Поморие, с която е дадено началото на семинар за черноморските екосистеми.

Целта на туристическия бизнес парк е да се предлагат местни продукти и услуги с високо качество, да се развива туризмът, а едновременно с това природата и крайбрежните екосистеми да бъдат опазени.

Хотелиерите в Поморие имат интерес да се включат в такъв туристически бизнес парк, в който например да се отглеждат плодове и зеленчуци, местни билки и медицински растения, а продукцията да се предлага на туристите. Това е система, при която всички печелят - развива се икономиката и се опазва природата, обясни Драганов.

Идеята е общината, в която се създаде туристически бизнес парк, да получи сертифициране за опазване на екосистемите от екоминистерството, а фирмите да показват с лого, че подпомагат екосистемните услуги.

"Един от основните активи в Бургас е водата - море и езера, влажни зони, и това дава много възможности. Ние разбираме какво е значението на морската вода, на добива на продукти от нея - риба, сол, какво е значението на сладководните басейни", каза зам.-кметът по туризъм в Бургас Руска Бояджиева.

Конкретно за Бургас ще се работи и по малки икономически проекти в сектор рибарство.

Към настоящия момент България не използва туристическите паркове като маркетингов инструмент, коментират експертите.
2
Коментара по темата
2.
Arheolog Turist
25.02.2016 12:55:33
Bojadgieva e zam.kmet po EKOLOGIA new po Turizam. A po obrazovanie e Arheolog na izceznali homo sapient.
1.
toi
25.02.2016 11:11:47
http://www.flagman.bg/article/96264
  Добави Коментар
Странен въпрос втрещи мрежата: Изневяра ли е сексът с проститутка?  Не, бе - утринна зарядка е, коментира един от възмутените и съветва жертвата да потърси утеха в прегръдките на жиголо  Разсъблече се и запали пожар Водещата на "Островът на 100-те гривни" Диляна Попова сподели, че имала едно и също гадже със сестра си няколко месеца
Вкараха Андреа спешно в болница Феновете й са в потрес, надяват се да не е пипнала коронавирус Гамени крадат гайки от джантите в Пловдив, стотици животи са застрашени Има опасност гумите да изхвърчат в движение
Златка и Дънди: "Хелс Китчън" е истински ад Всеки път имахме таймер, което допълнително увеличаваше стреса, споделя бургазлийката Съпруга се разрови в телефона на мъжа си и животът й се преобърна на 180 градуса  Не мисля, че има някакъв начин да се справим с това, признава съсипаната жена
Галена по бански в скъп хотел Певицата показа и в каква топ форма е Наводнение взе над 100 жертви  Наводнението в Конго е причинено от проливните валежи и силните ветрове, които са довели до преливането на река Касаба
Зеленски към Путин: Украйна е готова за преговори „Целият свят чака това от много дълго време", заяви украинският президент Всяко четвърто дете е с психически проблеми Начинът на живот със стрес и социални медии води до стряскащата статистика
Сгафи жестоко Българският посланик смята, че НАТО остава ключов играч в глобалната сигурност, адаптирайки се към новите геополитически реалности, като същевременно остава последователен в основните си принципи на колективна отбрана За нищо на света не съхранявайте този продукт в хладилник Някои продукти изискват специфични условия за съхранение, за да се запазят в най-доброто си състояние, както по отношение на вкус, така и по отношение на безопасност