Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

5 билки, полезни за диабетици и хора изложени на риск от болестта

И все пак внимавайте, не се тъпчете с лъжици с канела, само защото е полезна
Ключови думи:

Храната, която консумирате всекидневно е от особено значение, когато страдате от диабет или сте изложени на повишен риск от заболяването. Споделяме 5 билки, които имат антидиабетични и противовъзпалителни свойства, които ще ви помогнат да намалите хроничното възпаление в тялото си.

Лайка
Лайката е една от най-полезните билки за диабетици и тези, които са изложени на риск от заболяването. Тя има способността да понижава кръвната захар, но и да намали риска от появата на усложнения в следствие на диабета. Ето защо всеки ден пийте по една чаша ароматен чай от лайка.

Канела
Канелата има редица лековити свойства и едно от тях е понижаването на кръвната захар. Според някои изследвания канелата има ефект върху понижаване нивата на хемоглобин А1с. Ароматната подправка е богата на фитонутриенти, които намаляват възпалението и могат да помогнат при загуба на тегло, чрез намаляване на холестерола и ускоряване на метаболизма. Разбира се канелата би дала положителни резултати, ако се добавя към здравословни закуски, ястия и напитки.

Розмарин
Розмаринът е една от най-добрите билки за пациенти, които страдат от метаболитен синдром. Една от активните съставки в него е карнозолът, която понижава оксидативния стрес и по този начин намалява възпалението в организма, което е отговорно за появата на редица заболявания. Може да консумирате розмарин под формата на отвара или да го добавяте към ястия.

Копър
Както листата, така и семената на копъра имат доказани здравословни ползи при пациенти страдащи от диабет или такива, които са изложени на риск. Анетолът е една от съставките на билката, която има силни противовъзпалителни действия. Ето защо добавяйте от него към ястията и салатите.

Кимион
Кимионът е подправка, която е от семейството на магданоза. Добавяйте щедро от него към ястията, тъй като по естествен начин понижава нивата на кръвната захар и холестерола./az-jenata.bg
0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Стрелба в София Нарушилият закона е пуснат под домашен арест Брутално провинение във Варна! Полицаи са били принудени да... Служители на реда оставят автомобила си и догонват пеша кола с мъртво пиян шофьор
Издирват 16-годишния Виктор Семейството на момчето е разтревожено Млад мъж погази закона в Айтос Открадна чантата на 32-годишна жена
Бургазлийка реши да краде, полицията я сгащи Извършителката върна задигнатата вещ Празник е! Могат да почерпят хората казващи се... Летен Никулден е
Първият папа Лъв е изключителна личност Успява да се разбере с Атила, спасява Рим Интересно време днес Слънчево през деня, много валежи вечерта
Обиди политици от Украйна и Западна Европа Медведев с краен изказ Състоянието му се влошава Твърдят, че Бийбър е в секта и е загубил огромно количество пари
"Честито, Кирчо" Станка Златева лаконична в разговор с Милов след триумфа му, разкри борецът Не е добре със здравето "Мич" от сериала "Спасители на плажа" се подготвя за операция