Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Кулинарен виртуоз вае 3D картини от ястията си в Поморие (СНИМКИ)

Шеф Ивайло Цонков е главен готвач в петзвездния балнеохотел „Поморие“
Ключови думи: поморие, гранд хотел поморие, шеф ивайло цонков, главен готвач, кухня

Лодка с платно от чипс от рибена кожа, плаваща в езерце от сос Холандез е една от последните 3D картини на шеф Ивайло Цонков. Ако не бяха толкова вкусни, кулинарните му шедьоври със сигурност щяха да са експонати на някой музей за съвременно изкуство, категорични са неговите клиенти.

Шеф Ивайло Цонков е главен готвач в петзвездния балнеохотел „Поморие“ от няколко месеца. Преди това беше шеф на изисканата кухня на хотел „България“ в Бургас.

Шеф Иво разкри част от тайните на шедьовъра си наречен от негови колеги „Яхтата Евдокия“. Името, което му даде обаче кулинарят е доста по-прозаично – „Филе от див черноморски лаврак с мус от сьомга, сос Холандез и сотирани зеленчуци“.
Ето какво разказа шеф Цонков, докато приготвяше 3D инсталацията си:

Изваждат се двете филета от черноморски лаврак, одира се кожата, премахва се средната кост. Филетата се обезкостяват с пинсета.
Мусът от сьомгата се прави в блендер, само с малко сметана, нищо друго. Мусът се слага между двете филета, запечатва се в тиган и се довършва във фурната.
От кожата на лаврака се прави чипс. Поставя се в тиган с малко сол и се затиска отгоре с по-малък тиган, след което се слага на котлона да се запече. В загрят тиган става за около 30 секунди /от всяка страна/.
Приготвя се сос Холандез по традиционната рецепта.
Гарнитурата  – зеленчуците/моркови, пипер/ се нарязват на „жулиенчета“. Подправят се със сол, черен пипер и мащерка и се пускат за кратко в нагорещена мазнина.

Платноходката се прави с въображение.

1
Коментара по темата
1.
Ауу
22.09.2015 17:55:29
Шеф, готвач, а това ще е златната чиния със стойност на храната от космическа величина.
  Добави Коментар
Босът на Ботев Пловдив с коментар за чутовния екшън "Момчето можеше да бъде убито", каза Филипов Кметският син Орлин с трогателен жест в "Ергенът" Дари с романтичен пръстен красавицата Натали
Няма глобени шофьори за превишена средна скорост Тол камерите от рамките по магистралите и пътищата от първи и втори клас втори месец снимат автомобили, които преминават с превишена средна скорост 20-годишен страхотен спортист чу ужасяваща диагноза Топич е с рак
Фатална катастрофа с моторист На пътя Пловдив-Карлово Невиждан екшън, пиян мъж прободе с нож полицай в България Пострада още един човек
Какво стои зад детската агресия – липса на внимание или психично страдание? Семейството е ключово в развитието на децата 9 души загинаха в храм Ужасна трагедия в Индия
50 мл ракия, сланина и лук: Народната рецепта за желязен имунитет през зимата Тази комбинация не е просто вечеря, а истинска „витаминна бомба“ и имунен щит Огромен екшън в Пловдив! Прекъснаха Локо-Ботев Наумов е ударен, мачът е прекратен при 1:1
От 4 ноември: Промяна в организацията на движение на АМ „Тракия“ в област Бургас Участъците ще бъдат сигнализирани и обезопасени с пътни знаци 10-годишно дете почина в двора на училище Трагедия в Гърция