Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Арабски шейхове резервират ресторант в Слънчев бряг

Японските теленца се отглеждат под звуците на класическа музика и се масажират с бира
Ключови думи: шеф Петров, майстор готвач Борис Петров, Слънчев бряг, магаданс балерини

Шейхове от Обединените Арабски Емирства идват в Слънчев бряг заради уникалните ястия на шеф Петров. Известният български кулинар Борис Петров, който приготвя чудеса в кухнята работи през летния сезон в ресторант в центъра на морския курорт. Вълшебните блюда на шеф Петров са впечатлили толкова много изискания вкус на шейховете, че те вече са постоянни клиенти в луксозното заведение. Най-честите гости са от столицата на ОАЕ Абу Даби.

Съвсем наскоро тук похапнаха собствениците на световно известната хотелска верига “Ротана”. Те не докосват алкохол, но са ценители на редки и екзотични ястия. Арабските шейхове поръчват най-често омари, стриди, паеля, октопод и нилски костур на фурна. ВИП клиентите останали очаровани от вкусните гозби и са отправили официална покана на шеф Петров да гостува като майстор- готвач в техен ресторант. При тях практика е да се канят най-добрите готвачи от цял свят като гост-кулинари.

В тези заведения гастролират най-големите имена в бранша от всички краища на света. Тук вечерят и много богати българи, но най-верните клиенти са депутати от руската “Дума”. Руснаците са големи фенове на пъдпъдъците и стридите. Любимият им деликатес обаче е “Кобе”. То се приготвя от крехко телешко месо, доставено от Япония. Месото е специално и скъпо в страната на Изгряващото слънце. Твърди се, че животните се отглеждат под звуците на класическа музика и се масажират с бира. В самото месо има така наречената “мармация” - мазнина, която разгражда мускулните влакна.

Заради японското “Кобе” в Слънчев бряг често отскачат известни представители на Руската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.

Балерините на Слави от „Магаданс” също са опитали от редките деликатеси на шеф Петров. “Поръчаха си салати, но аз ги изкуших да опитат терина от гъши дроб с желе от ябълки и круши. Дробът се обработва 12-14 часа с лед и алкохол. На много ниска температура се пасира за да се слепи, сервира се студен със зелени смокини. Има клиенти, които ден преди да дойдат  дават заявка чак от чужбина какво да им сготвя. Например последните поискаха алгинатни водорасли, които изчистват чревния тракт от токсини. Приготвят се със сладко кисел орехов сос, или със сусамов привкус, може да се поднесат и с морски дарове. На други гости на ресторанта пък поръчвам специални риби от Индийския океан, водорасли или махи–махи, риби – снапари от Японско море и други. Това са много интересни неща, които трудно се намират, но ние имаме начин да ги доставим. Мога да се похваля, че сме създали естествена среда на живот на стридите и омарите”, повдига за малко завесата шеф Петров.

1
Коментара по темата
1.
rrrrrrrrrr
14.07.2013 21:47:18
Ястието не е Японско Кобе а се нарича Телешко от Кобе и телетата се масажират не с бира а със саке.
  Добави Коментар
Лудогорец в трескаво търсене на треньор За разлика от други години обаче разградчани сега не са готови и с временен вариант България с невероятна победа на Световното "Лъвовете" не дадоха шансове на Чили
Васил Терзиев: Хубавите градове имат хубави общества, не само хубави тротоари и градинки «Много често очакванията са ние, политиците, да се справяме с всички проблеми, но понякога това зависи от всеки един от нас» коментира кмета на София Явор Бахаров с откровена изповед за грешките си Опитах се да си взема урок, доста по-смирен трябва да си в обществото, каза той
Пиян украински шофьор навлезе с колата си в детска площадка в Несебър След направен тест за алкохол дрегерът отчел алкохол с концентрация 2.82 промила Невиждани у нас маймунки пристигнаха в Зоопарк Бургас Зоопарк Бургас активно развива консервационна дейност, като участва в национални и международни програми за размножаване на редки и застрашени животни
Краставиците поскъпнали двойно от производителя до магазина, сиренето - също Анализ на КНСБ разкри шокиращи разлики в цените на основни продукти – в някои случаи надценката достига 100% Журналист със сензационно разкритие: Украинец е задържан за дрона над президентската резиденция в Полша Инцидентът може да се определи като не особено опасен
Осъдиха футболен бос на 7 години затвор, признат е за тартор на ОПГ Бившият президент на "Марек" е виновен за разпространение и държане на акцизни стоки без бандерол, гласи решение на Окръжен съд Кюстендил Опозицията с нов вот на недоверие, ще падне ли правителството? ПП-ДБ, АПС и МЕЧ са в основата на вота
Празнуват много българи, трудно може да не познавате именик днес Столицата също отбелязва празника си ЕС спира вноса на руски петрол изцяло? Фон дер Лайен с обещание към Тръмп