Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Школа по китайски език стартира днес на Охлюва в Бургас

25-годишната Менг Лу ще стартира проекта „Experience Chinese” от КЦ „Морско Казино” днес
Ключови думи: китайски език, Бургас, Менг Лу, школа, охлюва, винг чун, тай чи, демонстрация

Китайка ще обучава бургазлии  на родния си език в първата по рода си езикова школа в морския  град. 25-годишната Менг Лу ще стартира проекта „Experience Chinese” от КЦ „Морско Казино” днес с редица събития, чрез които присъстващите ще се докоснат до езика, бита и културата на Китай.

От 17:30 часа на Охлюва, бургазлии ще могат да се запознаят отблизо с  бойните изкуства „Тай Чи” и „Винг Чун Куен”. Представители на бургаската школа „Ян стил Тайдзицюан Асоциация България”, ще демонстрират част от най-използваните движения в древния метод, помагащ за редуциране на умората, свързване с висшето "Аз" и управляване на енергията Ци, която циркулира в тялото на всеки един от нас.

Демонстрация по „Винг  Чун Куен” ще представят състезатели на клуб „Винг Чун Юнивърс – България”. Пред публиката те ще разкрият техники, построени на желязна логика, които са особено ефективни при близък бой.  

След „ударното” начало гостите могат да се насладят на  коктейл с ароматен зелен чай в зала „Петя Дубарова” на Казиното,  придружен  с мултимедийна презентация за Китай и ползите да се изучава китайски език от самата Менг Лу.

Веднага след това бургазлии ще се запознаят с хилядолетната традиция за управление на заобикалящата ги среда, чрез подреждане на пространството в дома или офиса, по известна като Фън шуй. Според китайското учение всяко жилище е жив организъм, чиято енергия има нужда да бъде хармонизирана всяка година според променящата се в зоните енергия, в зависимост от  зодиакалния знак, в който попада Лунната година. Повече за  изкуството присъстващите ще научат от Яна Вервак - единствената българка със сертификат по Фън Шуй от Академия WOFS на Гранд Мастър ЛИЛИАН ТУ, Малайзия.

Официален гост на мероприятието  ще бъде председателят на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие Ангел  Христозов. Входът е свободен. Презентациите  ще бъдат на английски език, като е осигурен превод.

Програма:

17:30 часа: Изпълнение на традиционните китайски бойни изкуства „Тай Чи” и „Винг Чун Кунг Фу” на сцената на Охлюва.
17:45 часа: Прием на гостите в залата на КЦ "Морско Казино" с безалкохолни напитки, вино и китайски чай.
18:00 часа:  Презентация на езиков център „Experience Chinese”.  
18:20 часа: Презентация на тема Фън Шуй.
Напитки, томбола и традиционна китайска музика.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Драма с питони в София РИОСВ в столицата отне незаконно отглеждани змии Убийство като от филм на ужасите в България Син умъртви мъчително майка си
Путин държи в ръцете си страшилището Статус-6 Според руският президент военните сили на страната са изпробвали успешно торпедото "Посейдон" Частични самопризнания за "Обира на века" Кражбата се разплита, но бижутата остават в неизвестност
20 г. затвор за мъж за жестоко убийство в София Садистът удрял жертвата си с ръце и крака ТИР се запали в движение Шофьорът с бърза намеса
Сини кучета се появиха в Чернобил (ВИДЕО) Най-вероятно са попаднали в някакъв химикал ЕДИН ГРАМ ЖИВОТ – филм с мисия, провокация и послание В ролите ще видим като актьори Ивайло Захариев, Калоян М. Патерков, Тервел Пулев, Доби Главинчева, Симона Йорданова, Павел Димчев, Лео Панов, Александър Везенков и др.
Звезда на поп-фолка се завръща Индивидуално Баница с яйца и мляко: Без кори, без брашно - непременно опитайте тази лесна закуска Идеална за бърза и питателна нисковъглехидратна закуска или лека вечеря
Никой не очакваше от Ръждавичка тези думи за Наталия Разплака с емоционално изказване за съотборничката си Когато искам гостите да ахнат, винаги приготвям това Италианско пилешко руло – увиваш, печеш и става мозък! Вкусът е страхотен като основно ястие или като част от студено предястие