Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Въвеждат нови правила по кафетата в Турция

Ключови думи: кафета, турция, заведения в Турция, нови правила за заведенията

Министерството на търговията на Турция предприе мерки срещу прекомерните такси "обслужване“ и "маса“ в кафенетата и ресторантите, които удрят по джоба на потребителите. Подготвен е нов проект на наредба, за да се сложи край на споровете относно сметките.

Тези такси вече няма да бъдат допускани върху касовите бележки, пише турското издание GZT. Наскоро допълнителните такси, добавени към сметките в много кафенета и ресторанти, особено в Истанбул, предизвикаха критики от гражданите.

След увеличаване на оплакванията срещу фирми, изискващи задължителни такси, вариращи от 20 до 50 лири под името "такса за маса“, Министерството на търговията предприе действия. Министерството преди това беше въвело регламент, базиран на потребителски заявки, който правеше задължително показването на ценови листи на входовете и на масите. Съгласно този регламент, можеха да се изискват елементи като "такси за обслужване“ при условие, че са ясно посочени в списъка.

Въпреки това, фирмите, които злоупотребяват с тази система, като добавят такси, надвишаващи основните разходи за обслужване, като например "такса на човек за маса“, наложиха нов регламент. Новият проект за регламент относно цените изяснява правилата. Според проекта, потребителите вече няма да бъдат таксувани с допълнителни такси, наречени "такса за обслужване“ или "такса за маса“. Клиентите ще плащат само за храната и напитките, които са поръчали на касата. С новия регламент задължителните такси за обслужване ще бъдат премахнати, а бакшишите ще се основават изцяло на принципа на "доброволност“. Плащанията, различни от цената на поръчаните продукти, ще бъдат оставени на преценка на клиента.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Бургазлия призна за афера в Руен, съпругата му го разкри Връзка, започнала на работа, се превръща в бурен роман с тежки последици Как да запазим паметта си с възрастта - съвети срещу когнитивен спад и деменция Учените все още не знаят със сигурност защо паметта намалява с възрастта, но имат няколко теории за това как да се намали този риск
Какво правеше тази чаша на масата на Мария Цънцарова Вместо традиционните с логото на медията, днес сутринта тя беше поставила пред себе си чаша с надпис Time to make real change (Време е да направим истинска промяна) 20 години любов: Как случайната среща на Мат Деймън и Лусиана Баросо се превърна в най-стабилния брак в Холивуд Вижте тази вълнуваща история 
Това са тайните синове на Путин Путин яростно пази в тайна предполагаемите си деца и ги държи в изолация - от страх, че може да бъдат убити Въвеждат нови правила по кафетата в Турция Наскоро допълнителните такси, добавени към сметките в много кафенета и ресторанти, особено в Истанбул, предизвикаха критики от гражданите
Почина известна писателка С разбито сърце съобщаваме за кончината тази сутрин на нашата скъпа Софи (известна още като Мади, известна още като Мама) Не съм терорист, оплака се германският принц Хайнрих XIII Ройс Принцът отрече да е членувал или ръководил терористична организация
Защо пъстървата е една от най-полезните риби на трапезата ни Пъстървата е лека, вкусна и богата на ключови хранителни вещества – истинска супер храна в чинията Пробив: Комета може да е донесла живот на Земята! Учени откриха уникални градивни елементи Междузвездната комета 3I/ATLAS има безпрецедентни нива на метанол и циановодород, ключови за ДНК и РНК
Учени с плашеща информация за ледник в Антарктида Става дума за най-бързото свиване на сухоземен ледник, регистрирано някога Литературен кабинет в чест на Веселин Пъйнев открита в ПГСАГ Кольо Фичето в Бургас Веселин Пийнев си отива в навечерието на учебната 2023 година, но следата му остава жива в съзнанието на учениците и колегите, които го описват като поетична душа и всеотдаен педагог