Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Изпитана рецепта за кроасани, приготвени с нежно маслено тесто

Ключови думи: рецепта, кроасан, тесто, масло

Кроасани, приготвени с нежно маслено тесто: изпитана рецепта. Винаги се получават вкусни и сладки! Тези домашни кроасани с маслено тесто са ароматни, крехки и меки отвътре. Приготвят се лесно, ако се спазят няколко основни правила: студено масло, умерено количество мая и кратко месене.

Необходими продукти:

50 г мляко
15 г прясна мая
25 г захар
30 г мед
150 г студено масло
2 яйца
1,5 г сол
350 г брашно
300 г сладко по избор

Начин на приготвяне: Загрейте леко млякото и меда до около 30°C и разбъркайте до разтваряне на меда. Добавете маята и оставете сместа да активира за 10–15 минути. Настържете студеното масло в брашното и втрийте, докато се получат мазни трохи. Добавете яйцата, захарта, солта и маяната смес. Разбъркайте с шпатула, после омесете леко до гладко, нелепкаво тесто. Покрийте и оставете да почине 1 час на стайна температура. След това охладете тестото в хладилник за още 1 час. Разделете тестото на две топки и разточете всяка на кръг с диаметър около 36 см. Нарежете на 12 триъгълника. Поставете сладко в широката част и навийте. Оваляйте кроасаните в захар, подредете в тава и оставете да втасат под кърпа 25 минути. Печете на 180°C за около 15 минути.

Добър апетит, ако тази рецепта ви е харесала, споделете с приятели.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Как да запазим паметта си с възрастта - съвети срещу когнитивен спад и деменция Учените все още не знаят със сигурност защо паметта намалява с възрастта, но имат няколко теории за това как да се намали този риск Какво правеше тази чаша на масата на Мария Цънцарова Вместо традиционните с логото на медията, днес сутринта тя беше поставила пред себе си чаша с надпис Time to make real change (Време е да направим истинска промяна)
20 години любов: Как случайната среща на Мат Деймън и Лусиана Баросо се превърна в най-стабилния брак в Холивуд Вижте тази вълнуваща история  Това са тайните синове на Путин Путин яростно пази в тайна предполагаемите си деца и ги държи в изолация - от страх, че може да бъдат убити
Въвеждат нови правила по кафетата в Турция Наскоро допълнителните такси, добавени към сметките в много кафенета и ресторанти, особено в Истанбул, предизвикаха критики от гражданите Почина известна писателка С разбито сърце съобщаваме за кончината тази сутрин на нашата скъпа Софи (известна още като Мади, известна още като Мама)
Не съм терорист, оплака се германският принц Хайнрих XIII Ройс Принцът отрече да е членувал или ръководил терористична организация Защо пъстървата е една от най-полезните риби на трапезата ни Пъстървата е лека, вкусна и богата на ключови хранителни вещества – истинска супер храна в чинията
Пробив: Комета може да е донесла живот на Земята! Учени откриха уникални градивни елементи Междузвездната комета 3I/ATLAS има безпрецедентни нива на метанол и циановодород, ключови за ДНК и РНК Учени с плашеща информация за ледник в Антарктида Става дума за най-бързото свиване на сухоземен ледник, регистрирано някога
Литературен кабинет в чест на Веселин Пъйнев открита в ПГСАГ Кольо Фичето в Бургас Веселин Пийнев си отива в навечерието на учебната 2023 година, но следата му остава жива в съзнанието на учениците и колегите, които го описват като поетична душа и всеотдаен педагог Най-бързият чийзкейк в света: рецепта с 3 съставки След изпичане, оставете чийзкейка да се охлади в затворената фурна и тогава сервирайте