Помните ли бабините курабии от едно време? Трябва ви само гореща вода, малко брашно и сладко!
Ако обичате онзи пръхкав, домашен вкус от детството, тези бабини курабии с гореща вода ще станат ваш нов фаворит. Правят се за минути, ухаят божествено на ванилия и имат онзи нежен, топящ се вкус, който всички обожаваме.
Ако харесвате бързи и пухкави тестени рецепти, опитайте още най-меките и пухкави благи — истински хит в кухнята!
Необходими продукти (чаша 120 мл)
За тестото:
1 пакетче ванилова захар (8 г)
1 чаша гореща вода (120 мл)
1 чаша олио (120 мл)
280 г брашно
1 пакетче бакпулвер (10 г)
За плънката:
50 г сладко по избор
100 г пудра захар за овалване
Начин на приготвяне
В купа смесете горещата вода, олиото и ваниловата захар. Разбъркайте добре.
Добавете половината брашно и разбъркайте с лъжица до гладка смес.
Прибавете останалото брашно заедно с бакпулвера и омесете меко тесто, което не лепне.
Откъсвайте малки топчета, сплесквайте ги и добавяйте по малко сладко или мармалад.
Затворете внимателно и оформете топчета. Подредете ги върху тава, покрита с хартия за печене.
Печете в предварително загрята фурна на 200°C за около 15 минути.
Добави Коментар