Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Любима рецепта за зимата: Свински ребърца и една съставка, която е евтина, но страшно полезна

Ключови думи: зеле, ребра, рецепта, готвач

Предлагаме ви традиционна рецепта за зимния сезон.

Необходими продукти:

1 средна глава прясно зеле - около 1,2-1,5 кг

800 гр свински ребърца, нарязани на парчета

1 голяма глава лук, ситно нарязана

2 моркова, нарязани на полумесеци или кубчета

2 скилидки чесън, наситнени

1 червена чушка, нарязана на ленти

2 с. л. доматено пюре или 200 мл доматен сок

1 ч. л. червен пипер

1 дафинов лист

няколко зърна черен пипер

1 ч. л. сол

прясно смлян черен пипер

3-4 с. л. олио

Начин на приготвяне:

Загрейте мазнината в голяма дълбока тенджера. Добавете ребърцата и ги запържете от всички страни до златисто. Това не само ги запечатва, но и освобождава ароматна основа за ястието. Извадете месото в чиния и оставете настрана. В същата тенджера сложете лука, морковите и чушката. Гответе 5-7 минути, докато омекнат и започнат да ухаят приятно. Добавете чесъна и гответе още половин минута. Поръсете с червения пипер, разбъркайте бързо и веднага добавете доматеното пюре или доматения сок, за да не загори пиперът.

Прехвърлете ситно нарязаното зеле при зеленчуците. Първоначално може да изглежда много, но то ще спадне бързо. Разбъркайте няколко пъти и гответе 8-10 минути, докато започне да омеква. Върнете ребърцата в тенджерата. Прибавете дафиновия лист, зърната черен пипер и солта. Долейте около 200-300 мл топла вода - достатъчно да помогне на ястието да къкри, но без да го превръща в супа. Разбъркайте леко.

Можете да довършите ястието по два начина:

На фурна, като за целта прехвърлете всичко в тава, покрийте с фолио и печете 1 час на 180°C. След това махнете фолиото и допечете още 20-30 минути, за да се запече отгоре.

На котлон, като тогава оставете на слаб огън да къкри около 1 час и 20 минути, докато месото омекне и зелето стане сочно и ароматно.

Подправете с прясно смлян черен пипер. Оставете ястието да отпочине 10 минути, за да се съберат вкусовете. По желание можете да поднесете с лъжица заквасена сметана или люта чушка.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Честно ли е: Краси цял сезон се чуди коя да избере и нищо! А Натали я нападна глутница Сензационно мнение за двоен аршин в "Ергенът" Страна от Централна Европа даде допълнителни 250 милиона евро военна помощ за Украйна Нидерландия се опитва да помогне на украинците с оръжия от САЩ
101-годишна баба е звезда във фитнеса В Испания Избухна страшен скандал около спортна кола на 6 колела Две ателиета се обвиняват взаимно
Почина велик шампион от старата школа на тениса Отиде си Никола Пиетранджели Кметът на Варна: С бухалки не могат да ни отнемат свободата, защото сме обединени Ако не бяхте вие, щях още да съм зад решетките, сподели той
Любима рецепта за зимата: Свински ребърца и една съставка, която е евтина, но страшно полезна Месото става чудно с прясно зеле "Ножица-трепач" пристига в Бургас, може да станете част от мистерията Представлението ще се играе на 2 декември от 19:00 часа на сцената на ДТ "А.Будевска"
Зловеща катастрофа в страната, почина момиче Ужас до Русе Кирил Петков към ГЕРБ и ДПС-НН: Има една линия, която не искате да прекосите Бившият председател на "Продължаваме промяната" с призив относно протеста в столицата
Стотици се събраха на протест във Варна Хората са против Бюджет 2026 на България, също така изразяват подкрепа към кмета на града Страшна драма в Русия, в близост до Симеон Николов Рибари спасиха сърни попаднали в капан, времето е тежко