Невероятно мезе - пилешки сърчица със сос и гъби
Ще се влюбите във вкусотията от първа хапка.
Необходими продукти:
1 кг пилешки сърчица, почистени
1 глава лук
200 г печурки, нарязани на едро
3 с.л. заквасена сметана
250 мл прясно мляко
1 с.л. лимонов сок
Магданоз
Черен пипер
Кашкавал, настърган
2 скилидки чесън
2 с.л. краве масло
Зехтин
Начин на приготвяне:
Сърчицата се почистват, измиват и подсушават, след което се запържват в предварително загрят тиган с малко масло и зехтин, сол и черен пипер за около 2-3 мин. Прехвърлят се в йенска тенджера с намаслено дъно. Фурната се загрява на 180 градуса. В купа се прави смес от заквасената сметана, лимоновия сок, обелените и наситнени скилидки чесън, малко зехтин, сол, черен пипер и прясното мляко. С този сос се заливат сърчицата и се настъргва кашкавал. Висчко се разбърква и се слага да се пече под капак за 20 мин. Най-накрая се поръсва пресен магданоз и ястието се сервира, приятен апетит.
Добави Коментар