Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Уникална рецепта! Този сладкиш се прави без брашно и буквално се топи в устата

Ключови думи: сладкиш, десерт, без брашно

Сладкиш с извара, без брашно! По-вкусен от сладолед! Когато си отрежете едно парче сладкиш с извара и опитате, ще усетите как неусетно се топи в устата и ще ви се прииска да посегнете за още едно парче.

След като веднъж опитате този уникален сладкиш с извара, неминуемо ще започнете редовно да приготвяте този шедьовър на всички свои близки. А и рецептата за приготвянето на този чудесен сладкиш е изключително лесна за изпълнение и ние сме уверени, че той бързо ще се превърне в любим на всички у дома.

Ето как да си го приготвите:

Необходими продукти:

Извара-дребнозърнеста – 500 гр.
. Масло или маргарин – 50 гр.
. Яйца – 5 бр.
. Грис – 1 супена лъжица с връх
. Стафиди – на вкус.
. Кората на един лимон – настъргана
. Захар – 100 гр.
. Сметана – 50гр.

Начин на приготвяне:

Отделете жълтъците от белтъците, добавете 50 грама захар и ги разбийте с миксер. Добавете размекнатото масло, стафидите, лимоновата кора, гриса и разбъркайте. След това прибавете изварата и отново разбъркайте.

Разбийте белтъците на твърд сняг, постепенно добавяйки останалата захар. Прибавете ги към сместа с изварата. В никакъв случай не разбивайте с миксера, а внимателно разбърквайте с дървена лъжица или шпатула. По този начин, пухкавата пяна, която образуват разбитите на сняг белтъци се запазва в максимално количество, повишава обема на изварената смес и спомага за достигане до висотите на вкусен кулинарен шедьовър.

Формата за печене намажете с масло и поръсете с грис, след което изсипете тестото. Отгоре изрисувайте със заквасената сметана някаква фигура по ваше желание, изливайки сметаната направо от кутията, на която предварително сте направили отвор. Печете на 160 градуса С, докато сладкишът се зачерви леко отгоре.

Когато вкусния сладкиш с извара е напълно готов, се оставя да се охлади добре на стайна температура, най-малко 2 часа преди да пристъпите към най-приятната част – вкусването от десерта.

Приятен апетит!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тя не гони – тя избира: навиците на жените, които мъжете не забравят Защо не трябва да сте прекалено на разположение на партньора си Кога всяка зодия е готова за сериозна връзка В астрологията всяка зодия има свой собствен ритъм в любовта и нужди, преди наистина да се ангажира с някого
Уникална рецепта! Този сладкиш се прави без брашно и буквално се топи в устата След като веднъж опитате този уникален сладкиш с извара, неминуемо ще започнете редовно да приготвяте този шедьовър на всички свои близки Този плод топи мазнините дори докато спите Със своите 90 процента съдържание на вода, грейпфрутът е истински съюзник в борбата с наднорменото тегло
Тото с откровение: Там, където няма аплодисменти, има хора, които ме познават без микрофон Тото признава, че именно в моментите далеч от сцената си спомня какво го е подтикнало да започне музикалния си път Ако си мислите, че в България работим бавно... Във Великобритания ремонт на път може да отнеме век Според статистиката над 25 000 шофьори са претърпели щети по автомобилите си заради дупки само през тази година
Изгоненият Томи от „Игри на волята“ започва да прави маргарин Намажете се с Томи, апелира той 4 зодии са на прага на голяма промяна в живота към края на годината Дали сте сред тях
Горим мазнини и намаляваме кръвната захар с това упражнение в седнало положение Възможно ли е да сме намерили златната среда между фитнес и удобство Заплатата й се топи Тя побесня
Черен ден за България, почина музикална емблема Вачо Бъндарака си отиде на 81-годишна възраст Ако се събудите в 3:17, 3:33 или 3:42 – това не е безсъние, а това е сигнал за опасно нещо! Когато това явление се повтаря, особено в периода между 3 и 4 часа сутринта, тялото може да сигнализира, че нещо е извън баланс