Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Мъж открадна 2 бутилки уиски във Варна, ще лежи в затвора при строг режим

Ключови думи: варна, мъж, съд, мвр, българия, магазин

Мъж пробва кражба във Варна, вдъхновен от сценария на популярен филм.

Опитът за обира е извършен от търговски обект на популярна верига супермаркети на територията на морския град. В ранния следобед мъжът влиза в магазина с намерение да свие бутилки алкохол. Докато продължително време оглеждал изложените на стелажите спиртни напитки, той незабелязано слага две бутилки уиски, от по един литър всяка, в чантата си, на обща стойност около 94 лева. Отделно взима в ръка уиски от друга марка и се насочва към касовата зона, като целял с нея само да задейства алармата, а впоследствие да се откаже от покупката и предаде бутилката на касиера, като по този начин си осигури безпрепятствено изнасяне на другите две бутилки.

Междувременно служител в магазина забелязва липсващи бутилки алкохол, които минути преди това са изложени, последвал 51-годишния мъж навън и поискал да види какво крие в чантата под якето си, при което подсъдимият предава бутилките и побягва в неизвестна посока. За случая е подаден сигнал в полицията и предоставени записи от видеоохранителните камери.

Мъжът е заловен, днес бе изправен пред Варненския районен съд. Оказа се, че има предходно наказание. Той е осъществил опита за кражба в условията на опасен рецидив, като деянието е останало недовършено, поради независещи от волята на дееца причини. По силата на постигнато и одобрено от съда споразумение, с признание на вината, на подсъдимия е наложено наказание от 10 месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим. Той приема да заплати и направените разноски по делото. Съдебният акт е окончателен.

Източник: lupa.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Йети – мит, измама или истина? Историята на най-загадъчното създание на планетата От една снимка в снега до световен феномен – как Снежният човек от Хималаите се превърна в символ на мистерията, която човечеството отказва да забрави Тигър изненада туристи в Индия – вместо да нападне, легна спокойно до тях Неочакваната среща с дивия хищник показа, че хармонията между човека и природата е възможна
Жестоко престъпление в Индия: Трима мъже арестувани за нападение над медицинска сестра в хотел Жертвата е била объркала номера на стаята, когато извършителите я нападнали и държали против волята ѝ в продължение на часове Ден на вярата: Почитаме 20 000 мъченици, изгорени за Христос в Никомидия Техният подвиг остава символ на непоколебима вяра и духовна сила, вдъхновяваща християните по света вече повече от 17 века
Нова ера на зарядните устройства Смартфоните и лаптопите ще разполагат с един общ порт Новите съседи се завръщат, Амадор е успешен бизнесмен Най-новият 16-и сезон стартира у нас на 28 декември (неделя) и ще се излъчва всяка събота и неделя от 20:00 ч., превръщайки България в първата страна, в която епизодите ще дебютират международно
Наш 70-годишен околосветски пътешественик счупи мачта На помощ се е притекъл корабът на Българския морски флот "Странджа", който е пътувал към столицата на Уругвай Монтевидео Грипът настъпва, яжте кисело зеле и туршия Това е съветът на проф. Кантарджиев
Гроздоберачката от двулевката си отиде в нищета На 81 години почина Кина Гърбова, чийто образ красеше соцбанкнотата Румен Гайтански разпродава всичко в България и се изнася от страната Според източниците Гайтански вече дори е напуснал България и трайно се е установил в Базел, където притежава просторно имение
Мъж се задави с десерт и почина на коледната трапеза Когато сервирали традиционния италиански коледен сладкиш, панетоне, той си взел малко, но изведнъж не можал да диша Чирозът на стана по-скъп от калкана: Цени до 45 лв. за кг на рибната борса в Бургас Цената на чироза е повишена, защото по принцип за сушенето и веянето на риба се изисква труд и майсторлък