Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всяка есен баба ми ни прави този чай и нито една болест не ни застига!

Ключови думи: чай, рецепта, имунитет

Това е домашен лек за защита от вируси и инфекции, който действа чрез укрепване на имунната система.

Аксесоари за чай
Билки за лечение
Тази стара рецепта е била използвана отдавна, но се използва и днес. Баба ми я приготвя най-вече, когато настъпят сезоните на грипа и настинките.

Тя укрепва много добре имунната система, борейки се с бактериите и възпаленията, които често са причина за сериозни заболявания.

Понякога обикновена настинка или вирус могат да бъдат спусък за по-сериозно заболяване, така че защитните сили на организма са много важни.

Рецептата съдържа чесън, който е най-известният природен антибиотик.

Домашни рецепти
Билки за лечение
Тази храна, която обогатява вкуса на ястията, също така помага за поддържане на човешкото здраве.

Използва се външно и вътрешно за предотвратяване на различни възпалителни състояния.

В допълнение към чесъна, рецептата съдържа ябълка и карамфил, които значително увеличават и ускоряват лечебните ефекти на чесъна, така че заедно те представляват мощна комбинация за преодоляване на респираторни и възпалителни заболявания.

Ето при какво помага това домашно, природно средство:

респираторни проблеми
кашлица (суха и продуктивна)
предпазва от грип
подобрява здравето на ставите и костите
укрепва имунитета
понижава холестерола
има антибактериални, антивирусни и антисептични ефекти.
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ: 

3 скилидки чесън
1 ябълка
няколко карамфилчета
ПРОЦЕДУРА:

Обелете скилидките чесън и ги нарежете на ситно. Оставете ги за няколко минути на стайна температура, за да активирате алицина.

Сложете нарязания чесън в купа или чаша и залейте с вода, колкото да го покрие. Оставете да престои 15 минути на стайна температура.

През това време измийте ябълката, която е най-добре да е био.

Нарежете я на кубчета и я сложете в тенджера с приблизително 300-400 мл вода. Добавете няколко карамфилчета, след което включете котлона и оставете да заври. След като заври, намалете котлона и варете 5 минути.

Оставете настрана, покрийте и оставете да се охлади за 5 минути, след което добавете чесъна заедно с водата, в която се е накисвал.

Покрийте и оставете да престои така още 10-15 минути.

След това прецедете добре и пийте напитката хладка, подсладена с малко мед по желание, половин час преди или два часа след хранене.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Боксьор опита да отхапе носа на таксиджия, след това го преби Жестокост от чужденец в Турция Бойко Борисов скъса мрежата, забоде 7 гола в един мач Отборът му победи с 12:3
Шофьор на ученически автобус почина зад волана Трагедия в Златоград Русия предизвика драмата на дербито Локо - Ботев Фенът хвърли бутилка по вратаря на "канарчетата"
Анджелина Джоли посети Украйна с бронирана жилетка Тя се озова изненадващо в Херсон Лео Меси ще играе на километри от България? Галатасарай може да привлече Меси
Внук разчисти мазето на баба си и остана шокиран от гледката Ламборгини и Ферари изненадаха приятно мъжа Бургаският държавен университет изпраща студентите си директно на практика в бизнеса Проект за над 187 млн. лв. дава шанс на хиляди млади хора да се обучават в реална работна среда
Прочут руски екстрасенс е със съмнения за микроинсулт, лекувал се сам от рак Кашпировски припадна на летище в Москва Паролата за сигурност на Лувъра била… „LOUVRE“ Доклад разкрива шокиращо слаба киберзащита в музея, отворила пътя за кражба на бижута за $102 млн.
Продължава ремонтът на АМ "Тракия" в област Сливен Трафикът преминава двупосочно в платното за София БАЗ: Бизнесът не е бездънна каца, от която само да се гребе В същото време са налице ограничения за бизнеса да повиши цените си,