Ето как да подарите есента на някого
Ключови думи:
джинджифилови сладки,
Ако в тези красиви есенни дни искате да изнанадате някой, направете го с тези ароматни джинджифилови бисквитки
Необходими продукти:
За тестото:
- 250 г универсално брашно
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. смляна канела
- 1 ч.л. смлян джинджифил
- ¼ ч.л. смлян карамфил
- ¼ ч.л. смляно индийско орехче
- ¼ ч.л. сол
- 150 г несолено масло (стайна температура)
- 100 г кафява захар
- 30 г кристална захар
- 100 г меласа
- 1 голямо яйце (стайна температура)
- 1 с.л. ванилов екстракт
За овалване:
- 30 г кафява захар
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 175°C и покрийте тава с хартия за печене.
- Смесете сухите съставки в купа: брашно, сода, подправки и сол.
- В дълбока купа разбийте маслото до кремообразност, добавете двата вида захар и разбийте до пухкавост.
- Добавете меласата, яйцето и ванилията – разбийте до хомогенност.
- Комбинирайте сухата и мократа смес, разбъркайте до получаване на тесто.
- Оформете топки с лъжичка за сладолед (около 3 с.л.), поставете топките върху хария за печене и охладете за 20-25 минути в хладилника, само докато външната страна стане суха на допир, така че да са по-лесни за оформяне в ръцете ви, без да залепват.
- Извадете от хладилника и оваляйте всяка топка в кафява захар, след това оваляйте всяка топка тесто за бисквитки между ръцете си, докато се оформи идеална топка. Подредете топките върху тавата покрита с хартия за печене с голямо разстояние между тях, защото при печене бисквитите се разливат.
- Печете 10–12 минути.
- Охладете върху тавата 10 минути, после прехвърлете върху решетка.