Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Когато имам неочаквани гости, набързо спретвам тези напукани лимонови сладки

Ключови думи: лимонови сладки, напукани сладки, флагман

Ако търсите перфектната компания за сутрешното си кафе или следобеден чай, не търсете повече! Тези напукани лимонови сладки (или кракълчета) са въздушни, свежи и невероятно лесни за приготвяне. Те са любими както на възрастните заради изтънчения си цитрусов аромат, така и на децата, които с удоволствие могат да участват в овалването им в пудра захар.

Тази рецепта изисква минимални продукти, но гарантира максимален вкус!

Необходими Продукти за Цитрусовото Вълшебство
Следва списъкът с всичко, което ви трябва, за да започнете:

Брашно: 350 гр. (пресято)
Масло: 100 гр. (меко, на стайна температура)
Захар: 100 гр.
Яйца: 2 бр. (също на стайна температура)
Лимон: 1 бр. (за кора и сок)
Бакпулвер: 10 гр. (1 пакетче)
За Финал: Пудра захар за обилно овалване
Начин на Приготвяне: Постигнете Перфектната Напукана Глазура
Следвайте тези лесни стъпки, за да получите сладки с характерната „напукана“ визия:

Стъпка 1: Крем и Аромат
Разбийте мекото масло със захарта, докато получите светъл и пухкав крем.
Добавяйте яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко.
Прибавете фино настърганата кора от лимона и пресния лимонов сок. Разбъркайте, за да се освободи цитрусовият аромат.
Стъпка 2: Омесване и Охлаждане
В отделна купа смесете пресятото брашно с бакпулвера.
Добавете сухата смес към мокрите съставки и омесете меко  тесто. Не месете прекалено дълго, колкото да се смесят продуктите.
Покрийте купата със стреч фолио и приберете  тестото в хладилника за минимум 2 часа. Това е ключово, за да стегнат мазнините и да се оформят лесно сладките.
Стъпка 3: Оформяне и Печене
Застелете тава с хартия за печене.
Извадете охладеното тесто. Оформете малки топчета (с размер на орех или по желание).
Оваляйте всяко топче обилно в пудра захар. Слоят пудра захар е това, което създава красивия „напукан“ ефект при печене!
Подредете сладките в тавата, като оставяте достатъчно разстояние между тях (ще се надуят).
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути.
Сладките са готови, когато краищата им започнат леко да златеят, а пудрата захар се е напукала. Не ги препичайте, за да останат меки!

Приятен апетит и се насладете на невероятния цитрусов аромат!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тежък инцидент на пешеходна пътека в Пловдив Блъснаха мъж и дете Доналд Тръмп и Владимир Путин ще се срещнат в Европа В Будапеща
Арестуваха млада рускиня за песни срещу Кремъл 18-годишната Диана Логинова си навлече проблеми с властта Хиляди останаха без ток в София Временно прекъсване на много места
Гърми страшен скандал! Лидер на "Левски" се отказа от националния, а селекционерът реагира веднага Вуцов и Димитров с любопитни думи 40-годишен изверг уби гаджето си Трагедия в Румъния
Млада жена доминира в "Игри на волята", както никоя досега! Водещият Павел се скъса да я хвали Симона Ръждавичка е като фурия по комплексните трасета на риалитито Това е тайната на пухкавата баница Тази рецепта е изпитан метод, който превръща обикновените продукти в истинско кулинарно изкушение
Георги Тошев за изгонването на Венета Райкова: Животът подрежда На 6 октомври Венета Райкова обяви, че излиза в болничен заради „остър двустранен отит“, а телевизията потвърди официалната ѝ раздяла днес Едва ли сте предполагали за какво служи иконата с пеперуда на пералнята Малка икона на пералнята всъщност има важна функция, а навикът да държите вратата отворена може да ви струва скъпо
Мутри пребиха хакера „Емил Кюлев“ Побоят свързван с избухнала война за наследството на убития мафиот Алексей Петров На тази дата пускат градския транспорт на Айтос, билетчето ще е 1,20 лв. Картите за електробуса за учениците ще важат във всеки един друг град