Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Когато имам неочаквани гости, набързо спретвам тези напукани лимонови сладки

Ключови думи: лимонови сладки, напукани сладки, флагман

Ако търсите перфектната компания за сутрешното си кафе или следобеден чай, не търсете повече! Тези напукани лимонови сладки (или кракълчета) са въздушни, свежи и невероятно лесни за приготвяне. Те са любими както на възрастните заради изтънчения си цитрусов аромат, така и на децата, които с удоволствие могат да участват в овалването им в пудра захар.

Тази рецепта изисква минимални продукти, но гарантира максимален вкус!

Необходими Продукти за Цитрусовото Вълшебство
Следва списъкът с всичко, което ви трябва, за да започнете:

Брашно: 350 гр. (пресято)
Масло: 100 гр. (меко, на стайна температура)
Захар: 100 гр.
Яйца: 2 бр. (също на стайна температура)
Лимон: 1 бр. (за кора и сок)
Бакпулвер: 10 гр. (1 пакетче)
За Финал: Пудра захар за обилно овалване
Начин на Приготвяне: Постигнете Перфектната Напукана Глазура
Следвайте тези лесни стъпки, за да получите сладки с характерната „напукана“ визия:

Стъпка 1: Крем и Аромат
Разбийте мекото масло със захарта, докато получите светъл и пухкав крем.
Добавяйте яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко.
Прибавете фино настърганата кора от лимона и пресния лимонов сок. Разбъркайте, за да се освободи цитрусовият аромат.
Стъпка 2: Омесване и Охлаждане
В отделна купа смесете пресятото брашно с бакпулвера.
Добавете сухата смес към мокрите съставки и омесете меко  тесто. Не месете прекалено дълго, колкото да се смесят продуктите.
Покрийте купата със стреч фолио и приберете  тестото в хладилника за минимум 2 часа. Това е ключово, за да стегнат мазнините и да се оформят лесно сладките.
Стъпка 3: Оформяне и Печене
Застелете тава с хартия за печене.
Извадете охладеното тесто. Оформете малки топчета (с размер на орех или по желание).
Оваляйте всяко топче обилно в пудра захар. Слоят пудра захар е това, което създава красивия „напукан“ ефект при печене!
Подредете сладките в тавата, като оставяте достатъчно разстояние между тях (ще се надуят).
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути.
Сладките са готови, когато краищата им започнат леко да златеят, а пудрата захар се е напукала. Не ги препичайте, за да останат меки!

Приятен апетит и се насладете на невероятния цитрусов аромат!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Картини на Георги Баев стават част от мисията „Нов роял за талантите на Бургас“ Двете дарени картини ще бъдат включени в благотворителната изложба „Нов роял за талантите на Бургас“, която ще бъде открита на 1 декември 2025 г. от 18:00 ч Всяка година за коледната трапеза правя тези крехки маслени сладки с фъстъци - лесна и бърза рецепта Пригответе се за сладкиш, който се топи в устата
Очаква ни дъжд за Никулден Зимни температури през втората седмица на декември Това е най-лесният начин да се разпознае истинска евробанкнота Най-лесният начин да се разпознае истинска банкнота е чрез метода „пипни, разгледай и наклони“
Тамара Глоба: Декември идва с един галеник на съдбата За Овните началото на декември носи темата за личните граници Старомоден сладкиш с череши, потопен в богат шоколадов сос
Как да смените личния си лекар: Най-чести грешки и полезни съвети Смяната се извършва два пъти годишно – от 1 до 30 юни и от 1 до 31 декември Важна информация за пътуващите по тази магистрала край Пловдив Ограничава се движението в платното за Пловдив в 6-километров участък от АМ „Марица“ в близост до село Крум. Шофирайте внимателно!
Как ще купуваме винетки в евро и на какви цени Стотици хиляди винетки изтичат през декември и януари Max Fight 64 няма да е просто битка – ще бъде сцена за национално обединение Запрянов влиза в клетката със сърце, не само с опит
Почина съпругата на космонавта Георги Иванов Лидия бе голямата любов на генерал-лейтенанта Жена купи от магазин за месо колбас, който се оказа пълен с червеи На публикуваните от нея кадри ясно се вижда как малки червеи “щъкат" вътре в колбас, който жената е купила за семейството си