Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всички си помислиха, че тази питка е от пекарна, скрих им шапките с лесната рецепта

Ключови думи: питка, рецепта

Няма нищо по-уютно и вкусно от аромата на прясно изпечена домашна питка. Представяме ви рецепта за пухкава питка, която е обогатена със  сирене и кашкавал и се отличава с красива форма и невероятно мека вътрешност.

Тази питка със сирене и кашкавал е идеална за всеки повод – от семейна вечеря до празнична трапеза. Следвайте нашите стъпки, за да създадете истинско кулинарно изкушение!

Необходими продукти за пухкава питка с кашкавал и сирене:
1/2 кг брашно
пакетче суха мая
вода – 100 мл
чаена чаша прясно мляко
кисело мляко – 50 грама
сирене – 200 грама
кашкавал – 100 грама
масло – 1 супена лъжица
захар – 1 чаена лъжичка
сол – половин чаена лъжичка
чубрица – 1 чаена лъжичка
2 жълтъка за намазване
сусамово или маково семе за поръсване
Начин на Приготвяне на Пухкавата Питка (Лесни Стъпки)
1. Активиране на Маята (Закваска)
Затопляне: Затоплете леко водата (да е хладка, не гореща).
Активиране: Разтворете сухата мая във водата. Добавете захарта и малко брашно, за да се получи рядка кашичка.
Шупване: Оставете закваската на топло за около 10 минути, докато шупне и се образува пяна.

2. Замесване на Тестото
Сухи: Пресейте брашното в голяма купа и прибавете солта.
Кладенче: Направете кладенче в средата на брашното.
Смесване: Изсипете шупналата мая, прясното и киселото мляко.
Месене: Омесете меко и еластично  тесто. Месете, докато спре да лепне.
Втасване: Покрийте  тестото с кърпа и го оставете на топло, докато удвои обема си (обикновено около час).
3. Оформяне на Питката
Разточване: Разточете втасалото тесто във формата на голям правоъгълник.
Пълнеж: Поръсете равномерно с натрошеното сирене, настъргания кашкавал и чубрицата.
Руло: Завийте правоъгълника на стегнато руло.
Разрязване: Нарежете рулото на дебели филии (около 2-3 см).
Оформяне: Всяка филия леко оформете на топка, като внимавате пълнежът да не излезе.
4. Втасване и Печене
Второ Втасване: Подредете оформените топки в предварително намаслена тава. Оставете питката отново да втаса на топло за около 30 минути.
Намазване: Разбийте жълтъците и с четка намажете обилно втасалата питка.
Мазнина и Семена: Разтопете супената лъжица масло и залейте питката. Поръсете със сусам или мак.
Печене: Печете в предварително загрята фурна на 200∘C за 30-40 минути, докато питката стане златиста.
Извадете пухкавата питка от фурната и я покрийте с кърпа за 10 минути, за да омекне кората ѝ. Насладете се на тази богата и ароматна питка със сирене и кашкавал!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
„Клечка кибрит“ на Дует „Paradox“ оглави “Ново 10+2” за хит на месеца Порасналите малки кибритопродавачки от Бургас не дадоха шанс на конкуренцията с новото си видео, обяви водещият Васко Громков Успех за Мъри Стоилов в Турция Гьозтепе с обрат
Вики от "Ергенът" с нова кауза Учителка е Удар по престъпността в София Задържаха 13 души при спецакция срещу наркоразпространението в столицата
Кестенът – вкусът на есента Кестенът е благородният вкус на есента, който превръща всяко ястие – от супа до десерт, в ароматно и уютно преживяване Водещи експерти с нова прогноза за цената на златото Bъпpeĸи cĸopoшнaтa ĸopeĸция мeтaлът ocтaвa "нeдocтaтъчнo пpитeжaвaн" oт инвecтитopитe в дългocpoчeн плaн
Божинов се разплака в национален ефир заради Боби Михайлов Валери желае от все сърце Борислав да се оправи Скок в цените на доматите и краставиците Основните зеленчуци поскъпват сериозно за последната седмица, отчетоха от Държавната комисия по стокови борси и тържища
Драмата във Ф1 е пълна, всичко ще се реши в последния момент Норис води, но Верстапен не се предава Намушкаха мъж пред парламента на Сърбия Задържан е 27-годишен
Нова ЕС директива, която касае всички: Магазините вече ще ни дават пари без да пазаруваме Мярката бе договорена между Европейския парламент и Съвета на ЕС, които са се споразумени по Регулацията за платежни услуги и Третата директива за платежни услуги Новата на Джизъса: Обичам скъпото „Обичам новите и лъскави неща“, призна без капка притеснение Мария-Луиза – половинката на футболната икона Благой Георгиев – Джизъса